QUOTE(laurindre @ 2008 01 07, 09:47)
Aš irgi dažniausiai sodinu iš karto ir net nieko nebarsčius. Kurios nori gyventi išgyvena net ir be šaknų
Aš pirmąjį kartą, kai atskyrinėjau vaikus, vienas liko be šaknų, mama jį priglaudė ir ilgai mylėjo, po metelių jis pradėjo augti, o dabar jau didžiulis

Taip galima elgtis,jei turi kelias vienodas klivijas, ir visai nepergyveni ,jei kuri ir ne prigis,tačiau... jei sodini sėklas ,kurios kainuoja min 15-20 ar net 100 ir daugiau lt ,ir jei persodinėji tokią ypač retą ,kuri kainuoja tikrai nemažus pinigus-jau tada bet kaip nesodini-stengiesi "Laikytis instrukcijų" ,nes prarasti tokį augintinį ( nebūtinai klivija-tai gali būti ir reta orchidėja ,ar kitoks augalėlis ) . Kaip pavyzdžiui : -aš dabar irgi bandau auginti sėklas - aš jas pati užauginau ,todėl man jos nekainavo nieko-tai aš ir nepergyvenu -daiginu bet kaip -išbandau visokius būdus ,ir nepergyvenu dėlto ,jei kas nepasiseka. Tačiau,kai teko parsisiūsti sėklas ,ir už jas pakloti tikrai nemažus pinigus-tai kiekvienos sėklos praradimas ,o tai tikrai neišvengiama, būna labai skaudus .Nesenai teko skaityti užsienio forume : -vienas amerikietis pirko 500 sėklų ir per mėnesį laiko visas prarado