Įkraunama...
Įkraunama...

Klivijų augintojai-3

QUOTE(laurindre @ 2008 01 07, 09:47)
Aš irgi dažniausiai sodinu iš karto ir net nieko nebarsčius. Kurios nori gyventi išgyvena net ir be šaknų lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Aš pirmąjį kartą, kai atskyrinėjau vaikus, vienas liko be šaknų, mama jį priglaudė ir ilgai mylėjo, po metelių jis pradėjo augti, o dabar jau didžiulis thumbup.gif  thumbup.gif

Taip galima elgtis,jei turi kelias vienodas klivijas, ir visai nepergyveni ,jei kuri ir ne prigis,tačiau... jei sodini sėklas ,kurios kainuoja min 15-20 ar net 100 ir daugiau lt ,ir jei persodinėji tokią ypač retą ,kuri kainuoja tikrai nemažus pinigus-jau tada bet kaip nesodini-stengiesi "Laikytis instrukcijų" ,nes prarasti tokį augintinį ( nebūtinai klivija-tai gali būti ir reta orchidėja ,ar kitoks augalėlis ) . Kaip pavyzdžiui : -aš dabar irgi bandau auginti sėklas - aš jas pati užauginau ,todėl man jos nekainavo nieko-tai aš ir nepergyvenu -daiginu bet kaip -išbandau visokius būdus ,ir nepergyvenu dėlto ,jei kas nepasiseka. Tačiau,kai teko parsisiūsti sėklas ,ir už jas pakloti tikrai nemažus pinigus-tai kiekvienos sėklos praradimas ,o tai tikrai neišvengiama, būna labai skaudus .Nesenai teko skaityti užsienio forume : -vienas amerikietis pirko 500 sėklų ir per mėnesį laiko visas prarado doh.gif ,o priežastis buvo tame,kad žemėje buvo kažkokia grybinė infekcija,o jis blogai dezinfekavo ją-na gyvenimas užtai skaudžiai pamokė ,...aišku per kišenę
Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2008 01 07, 09:14)
Tikrai taip , geriau ,kad apdžiūtu.-nebūtu sąlygų įsimesti infekcijai ,bent taip  rašoma literatūroje :- Atskyrus vaiką ,augalo lapus pridengti kuom nors,nes jie bijo tiesioginių saulės spindulių,o šaknis palikti atviras,kad bent šiek tiek apdžiūtų žaizda (pjūvio vieta ) .Tačiau jei bandėte iš karto sodinti ir nieko neatsitiko-tai taip ir darykite kaip įprastai .Bent aš tai sodinu iš karto - ir dar nė karto nieko blogo neatsitiko. ( Nusispjoviau per kairį petį tris kartus  biggrin.gif  )  rolleyes.gif

na as irgi siaip iskart persodinu, niekam neduodu nudziut ax.gif
o viena tai irgi kaip eksperimenta sodinaus, mano sena klivija puvo is vidaus ir nieko gero jau is jos nebuvo, priaugino vaiku kuriuos as persodinau, o jie irgi jau buvo ne tokie doh.gif is vidaus augdavo lapai su pageltusiais galais ir demem g.gif o viena galima sakyti dar negimusi vaika, na jis dar net nebuvo islindes is po zemiu, radau prie saknu, baltas visas, paemiau ir pasodinau, palikau maza virsunele issikisuse, vis, greitai padygo isleido lapa ir stop cool.gif pavasari as ji persodinau, taip vietoj jis man ir stovejo, o vat dabar pamaciau kad leidzia lapuka, tik dabar bijau, kad nebutu kaip ir su kitais broliukais-sesutem g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 01 07, 14:17)
na aš bijau, kad nebūtų kaip ir su kitais broliukais-sesutem g.gif

Gali kažkoks virusas būti .Reikia stebėti kaip toliau tas mažylis augdamas elgsis.Nors dažniausiai daromos klaidos-tai perliejimas,kai pastoviai pilamas vanduo ir neleidžiama tarp liejimų išdžiūti žemei.Tada klivijos pradeda pūti iš vidaus-truktelėjus stipriau lapą,jis lengvai išsitraukia-na tada jau būna pradėjus pūti šerdis, ir išgelbėti tokį augalą jau nelieka jokios vilties.
O kad neįsiveisti kenkėjų namuose,tai darau taip ; -jei namuose atsiranda nauja gėlė ( tame tarpe ir skintos ) -niekada nededu jos prie visų,stengiuosi kurį laiką palaikyti kitam kambary,toliau nuo visų,kol nepersodinu,nenuplaunu po dušu visų lapų. Juk ,pirkęs parduotuvėje,gali parsinešti visokių gyvių ,kurie labai greitai nuo vieno augalo paplis ant kitų,na tada ir užsiėmimo turėsi naikindama, ir nuostolis - naujų žemių pirkimas,nes kol nepersodinsi-tai tikrai nelabai išnaikinsi nepageidautinus svečius rolleyes.gif Kaip pavyzdį galiu pasakyti : -Pirkau "Senukuose" kliviją (atvežta iš USA ,Florida) ir dar parduotuvėje tarp lapų radau nemažą sraigę rolleyes.gif ,tai kur dar jos padėti kiaušinėliai ?ar mažos erkutes ?,muselės.?.. virusams ir kenkėjams nebaisios nei sienos,nei dideli atstumai .
Atsakyti
tai jauciu busiu perlaiscius kazkokiu momentu, poto buvau pakepinus ant saules, nenorom blush2.gif isvaziavau ir pamirsau, kad liko balkone, tai zo viskas kas jai kenkia, tai jauciu ir pridirbau doh.gif
na nieko is klaidu mokomes, dabar turiu tris mazikes, nei vienos suaugusios schmoll.gif tikiuosi isauginsiu ir sulauksiu ziedeliu ax.gif o tu kliviju is pardes man MB neleidzia pirkt schmoll.gif tipo per brangu doh.gif
Atsakyti
Uzsisvajojau, kad saviske oranzine vasara i lauka istremsiu, kad jegu igautu.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 01 08, 00:10)
Uzsisvajojau, kad saviske oranzine vasara i  lauka istremsiu, kad jegu igautu.

Teko matyti ir darže-lysvėje susodintas biggrin.gif Bet geriau kur nors po medžiu user posted image -jos labiau mėgsta pavėsį.Jei po truputį pripranta prie saulės spindulių-tai dar nieko,bet jei staigiai išneši į saulės šviesą-gali nudegti lapai user posted image user posted image
Jos mėgsta maždaug taip kaip čia : ( foto iš interneto )
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braške: 08 sausio 2008 - 09:16
QUOTE(Braške @ 2008 01 08, 08:57)
Jos mėgsta maždaug taip kaip čia :  ( foto iš interneto )

oho bigsmile.gif kiek daug vienoj kruvoj, o jau grozis wub.gif wub.gif
Atsakyti
Pas mus vienoj pusej namas seseli meta, saules buna nedaug, tai gal net medziu neprisireiktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 01 08, 18:41)
Pas mus vienoj pusej namas seseli meta, saules buna nedaug, tai gal net medziu neprisireiktu  g.gif

pas mane tokiu vietu nera schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 01 09, 14:24)
pas mane tokiu vietu nera schmoll.gif

Aš kokią vietukę gal ir rasčiau, bet ką ten veiks viena gėlytė g.gif Na, jei viskas bus gerai, reikia vaikučių niekam neduoti, tai dar kitą vasarą galėčiau pabandyti smile.gif Bet ar mūsų sąlygomis gerai klivijas į žemę sodinti, ar geraiu su vazonais įkasti?
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 01 09, 13:10)
klivijas į žemę sodinti?, ar geraiu su vazonais įkasti?

Nors mačiau į žemę įkastas,ir ne pas vieną bet aš taip tikrai nedaryčiau,nes jos nemėgsta kai dažnai persodinėji,judini šaknis. Tai manau -geriau su visu vazonu įkasti ,ar pastatyti kur nors po obelaite .Bandykit vieną su vazonu,kitą paprastai į dirvą ,o rudenį papasakosit kaip sekėsi-po to mes pabaandysim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Braške @ 2008 01 09, 17:19)
Bandykit vieną su vazonu,kitą paprastai į dirvą  ,o rudenį papasakosit kaip sekėsi-po to mes pabaandysim biggrin.gif

lotuliukas.gif Bandysiu, jei vaikučius pasiseks atskirti ax.gif
Atsakyti