Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Wolke @ 2007 06 20, 11:56)
pas mane vietos nedaug,ir ne taip grazu kaip pas sefa  ax.gif mano `milijonas varpeliu`

bet koks suoliukas grazus wub.gif
aisku ir tie varpeliai grazuoliukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 20, 06:09)
agurkai pasėti tik iš vieno lysvės krašto, kitame krašte per visą lysvės ilgį žemėn sukalti kuoliukai ant kurių prikaltas ilgas skersinis. Į tą skersinį atremtas retas tinklas. Tas tinklo gabalas irgi yra per visą lysvės ilgį ir vienu kraštu remiasi į žemę netoli agurkų šaknų, o kitu kraštu į tą skersinį. Štai per tokią "palapinę" agurkai sėkmingai lipa ir vargo nemato smile.gif 

aciu uz ideja, puiku, na mano agurkai paseti per viduri vagos, o kazin jei ta visa geri ir tinkla det statmenai, ar jie neliptu? aisku butu sunkiau bet gal ir verta bandyti g.gif uz tai agurkus visus kai matyt eitu thumbup.gif o tai pernai susiduriau su peraugusiais, nu nesuprantu ne kaip kaip galejau neuzmatyti doh.gif tas ir skatina kelti....

wolke nuostabus varpeliai, o spalva super thumbup.gif o kas ten antroj foto pas sefa lipa ant stulpo, toks grazus, neiziuriu? vygdau vyjokio paieskas,kuris isgyventu visa diena ant saules ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Sita mastau.gif O kaip jus i tai, kad pomidoriai nemegsta kai ant ju lyja ish virshaus, o augurkai bijo vejo unsure.gif Mes kai auginam agurkus lauke, tai niekada juos nerisam, leidziam zeme 4u.gif
Wolke, labai grazi nuotrauka, tokia dvelkianti ramybe rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 20 birželio 2007 - 14:24
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 20, 15:21)
Sita mastau.gif O kaip jus i tai, kad pomidoriai nemegsta kai ant ju lyja ish virshaus, o augurkai bijo vejo  unsure.gif Mes kai auginam agurkus lauke, tai niekada juos nerisam, leidziam zeme  4u.gif
Wolke, labai grazi nuotrauka, tokia dvelkianti ramybe  rolleyes.gif

gal ir nemegsta, bet auga gerai
mes jau gal 10 metu tik kelis agurkus siltnamy auginam, kad butu galima biski anksciau nusiskint, kiti visi lauke (dazniausiai pasitaiko jiem augt neypatingai vejuotoj vietoj), tai laukinuku derlius geresnis, tik lapija ne tokia grazi
pamodurus irgi kai per daug prisidaigiam palei siltnami is pietu puses susodinam, irgi gerai auga, derlium dziaugiames. na gal labai lietinga vasara butu nelabai gerai, nes ne visi ziedukai apsidulkintu
Papildyta:
maciau, kad buvo klausimas apie braskiu usu sodinimo laika ir ju emima tik is pirmameciu
mano teveliu patirtis yra tokia, kad tikrai geriau imti is pirmameciu ir butent pirma augaliuka. priezastis labai paprasta: pirmameciu braskiu derlius baigiasi anksciau nei senesniu, todel jos greiciau paleidzia usu ir pradeda skirti jegas jiem auginti. kai pirmas ugliukas paleidzia saknele (prisitvirtina, nors nebutinai) nuskinamas uso galas kur pradeda ar tik prades augt antras vaikiukas, taigi bel gaugiau maisto medziagu atitenka pirmam ugliukui ant uso. tada rugpjuti tuos ugliukus galima atskirti nuo motininio krumo ir sodint atskirai.
Per rudeni jie isisaknija ir gerai perziemoja. vasara uzaugina keleta dideliu uogu.
jei kuriais metais usu buna mazai, tai imam ir antra (teko ir trecia) ugliuka, arba ir is antrameciu. Zodziu pirmas usas is pirmametes braskes tik geriau, bet tirai ne butinybe.

mes kiekvienais metais nauju pasodinam, o senas (3-4 metu raunam), nes geriausia derliu augina antrametes (dideles uogos ir nemazai) ir treciametes (daug uogu, bet jau mazesnes).
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 20, 15:21)
Sita mastau.gif O kaip jus i tai, kad pomidoriai nemegsta kai ant ju lyja ish virshaus, o augurkai bijo vejo  unsure.gif Mes kai auginam agurkus lauke, tai niekada juos nerisam, leidziam zeme  4u.gif

mano agurkai irgi guli ant žemės, aš tą teoriją dėsčiau tik kaip teoriją, kadangi buvo klausimas ir prisiminiau mačiusi vaizdelį rolleyes.gif
jis tik dėl to ir užsifiksavęs atminties klostėse liko, kad buvo mintis taip paeksperimentuoti, bet vis rankos nedaeina, ir taip derliaus sulaukiu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 06 17, 12:14)
vakar papirkom toki karkla ant stiebo salix integra Hakuro Nishiki gal kuri auginat,as kai per google norejau pasirinkti biski informacijos,tai ismete lietuvisku puslapiu,matyt Lietuvoj jis dabar irgi populiarus,kada mes ji turetumem pirma karta apkarpyt...ar laukti kito pavasario ir tada karpyt  g.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 06 17, 15:57)
Karpyti kagi bet kada, kuo daugiau karpysi tuo rausvesnis bus. Jį reikia dažnai purkšti nuo grybinių ligų, nežinau kokie fungicidai naudojami Vokietijoje, aš daugiausia purškiu su vario sulfatu. Pirmi ligos požymiai ruduoja lapų galiukai. Tai nėra pavojinga augalui, tačiau dekoratyvumui kenkia. 4u.gif

Wolke, gal tu gali isryskint, ko cia pas mus panasaus i vario sulfata butu galima gauti g.gif ? Sekmadieni karpiau as ta savo gluosni, ir, akurat doh.gif lapeliai jau ruduoja, tai sakau reikia imtis uz priemoniu gal.

QUOTE(Wolke @ 2007 06 20, 10:56)
*nu matai koki gera vyra turi  bigsmile.gif

**mano `milijonas varpeliu`
user posted image

*Tai kad MB net nezino kas tam gelyne auga, tik kai manes nera, tada tai jau buna bais atsakingas biggrin.gif . Ale jei ka reik kast ar pirkt, tai niekada nesipriesina, vien del to jau esu labai dekinga, bet kai priverciu koki akmeni namo vezt, tai mirk is juoko, kokia tada buna jo veido israiska.

**Ka ten "milijonas varpeliu" ax.gif , kokia gamta aplinkui bigsmile.gif ! Ar tau nebeuzgozia saulutes tie medziai (kad kirtai, tai jau zinau blush2.gif ) ?

Isejau siandien pirkt kefyro, ir gryzau tik po 3,5 val. Isslampinejau visas gatves, ir nemaciau nei vienos aplinkos, kad zvilgsni prikaustytu, na nuo gatves, savaime suprantama ne viskas ir matosi, o Wolkes foto tokia idile dvelkia, kad ziurejau, ziurejau, .... reiks matyt nusikopijuot relaksui 4u.gif . Ir kaip tau ten tiek visko telpa tam sklypely?
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 06 20, 11:56)
* savas zmogus mano sefas  biggrin.gif

** nu matai koki gera vyra turi  bigsmile.gif

pas mane vietos nedaug,ir ne taip grazu kaip pas sefa  ax.gif mano `milijonas varpeliu`
user posted image

Labai gražu pas tave, labai norėčiau turėti sodyboje tokius didelius medžius. Koks jūsų sodybos plotas ?
Atsakyti
Senukuose maciau hortenzijos nukainuotos g.gif Ar neismesiu pinigeliu jei nusipirksiu ax.gif Gal nelaikas dabar sodinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(DENARA @ 2007 06 20, 13:31)
  o kas ten antroj foto pas sefa lipa ant stulpo, toks grazus, neiziuriu?

g.gif nezinau blush2.gif

QUOTE(vida777 @ 2007 06 20, 16:43)
Wolke, gal tu gali isryskint, ko cia pas mus panasaus i vario sulfata butu galima gauti  g.gif ? ! Ar tau nebeuzgozia saulutes tie medziai (kad kirtai, tai jau zinau  blush2.gif )  Ir kaip tau ten tiek visko telpa tam sklypely?

as zinok daraus sarasiuka ir pirksiu tokius dalykus Lietuvoje,cia nelabai kokios chemijos ir gausi ,o ir bet kokio nieko brangumas doh.gif
Sklypas tai sauletas,kai tuos kelis medzius,kurie dare seseli,nupjoveme blush2.gif
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 20, 22:05)
Labai gražu pas tave, labai norėčiau turėti sodyboje tokius didelius medžius. Koks jūsų sodybos plotas ?

Aciukas,aciukas...bet as jums cia tik toki kadriuka suradau kur padoriau atrodo ax.gif blush2.gif siaip paciam sklype tokiu dideliu medziu kaip ir ner,jie visi uz tvoros,o sklypukas tai mazas 5a,bet mums per akis mirksiukas.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 20, 22:20)
Senukuose maciau hortenzijos nukainuotos  g.gif Ar neismesiu pinigeliu jei nusipirksiu  ax.gif Gal nelaikas dabar sodinti  g.gif

mes praejusia savaite irgi pasisodinom viena (pagaliau pavyko ikalbeti dieda),atrodo graziai prigyja,imesciau foto...bet kad jau nepatogu,as cia viena tik tik rodausi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wolke: 20 birželio 2007 - 21:39
Wolke, tikrai labai fragmenta idejai wub.gif tiesa, kad kazkas toje nuotraukoje tiesiog "itraukia" bigsmile.gif
o sefo sklypelis toks ir nieko, nieko bigsmile.gif thumbup.gif svelniai tariant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 19, 19:00)
Galima pasidaryti žemutę. Į paprastą veją įsėti daugiamečių saulučių, dobiliukų, šliaužiančios veronikos. Bus žema žydės ir galima normaliai pjauti, kaip įprastinę veją.

mano svajonė thumbup.gif , o kaip atrodo šliaužianti veronika , gal koks kitas pavadinimas yra , nes neradau inete nieko ): ir ar galima jau į pasėtą suaugusią veją tokių sėklų pribarstyt ar būtina iš naujo žemę įdirbinėt g.gif Ir dar ar per laiką dobiliukai nesunaikins tokios pievos ?
Atsakyti
Sveikutės, patarkit: mano veja sudygo labai netolygiai, vienur tanki tanki, o kitur reta ir dar tebedygsta. Vienur gal jau ir reikėtų pjauti, bet bijau, kad ten, kur retesnė ir mazytė,- visai išnyks? Gal patręšti? Prieš sėja zemę tręšiau.
Atsakyti