Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(marene @ 2007 06 21, 07:45)
Sveikutės, patarkit: mano veja sudygo labai netolygiai, vienur tanki tanki, o kitur reta ir dar tebedygsta. Vienur gal jau ir reikėtų pjauti, bet bijau, kad ten, kur retesnė ir mazytė,- visai išnyks? Gal patręšti? Prieš sėja zemę tręšiau.

o kada pasėjai? gal per anksti nerimauji. Vejų žolių mišiniuose yra skirtingos žolės ir dygsta jos labai nevienodai - vienos pasirodo maždaug per savaitę, o kitos dygsta net iki 20 dienų. Tręšti tikrai neverta, greičiau nudegintų trąšos gležnus daigelius nei padėtų. Verčiau stebėk drėgmės režimą, jei kartais padžiovina, tai palaistyk. O gal ten kur geriau sudygusi yra koks pavėsiukas, tai geriau ir dygsta kai saulė nekepina... va kiek versijų smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, padėkit,

Šiltnamio agurkus užpuolė voratinklinės erkutės doh.gif
Vakar nupurškiau su česnako ištrauka pgl kt. temoje esantį mūsų mylimos Knifofijos receptą. Bet vis tiek taip neramu, pernai tai tos bėgėdės visą agurkų derlių pačiame vasaros vidury pražudė kol atostogose buvom. Šiemet ir žemes pakeitėm, ir šitnamį perdažėm, bet be poveikio...
Vakare pro padidininamąjį stiklą pažiūrėjau, kruta jos.
Kartot purškimą? g.gif Gal koks žaliasis muilas erkutes naikina? schmoll.gif Chemikalų l.nenoriu, daržoves tam ir auginam, kad be chemikalų valgyt, o dar ir vaikiukai maži...

Wolke,
Pas tave gražu, nesikuklink dėk daugiau nuotraukyčių - pasigrožėsim čia visos biggrin.gif
Atsakyti
Jei jau uzsiminet apie saulutes, tai pasidomesiu ax.gif Pas mane pievoj jos pacios pasisejo. Geroji feja (kaimyne) liepe jas naikinti, nes jos grietai pleciasi, ir sunku jomis atsikratyti g.gif Nu turiu keleta, grazu kai zydi,pakol zoles nepjaunam ax.gif Ar tikrai jos tokios pavojingos vejai blink.gif
Lontreliu dar nepurskiau blush2.gif Bet dabar ziuriu jau yra butinybe. Palauksiu tinkamu oru ir purksiu. Saulutes irgi turbut paims ane?

vilytte oj kaip gaila agurku unsure.gif Tiesa, o kur ta zalia muila galima nusipirkti? g.gif
Atsakyti
Seniuose yra, Megoj mačiau prie trąšų, pačioj apatinėj lentynoj. Atrodo taip:
user posted image
Kaip ir vario sulfatas, kažkur ties viduriu lentynose, atrodo taip:
user posted image.
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 21, 08:47)
Jei jau uzsiminet apie saulutes, tai pasidomesiu  ax.gif Pas mane pievoj jos pacios pasisejo. Geroji feja (kaimyne) liepe jas naikinti, nes jos grietai pleciasi, ir sunku jomis atsikratyti  g.gif

nenoriu tikėt g.gif pas mus kaime kieme auga kelios , tikrai nedaugėja ir žolės ten dažnai niekas nepjauna ir tuo labiau niekuo nepurškia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2007 06 21, 09:14)
nenoriu tikėt  g.gif  pas mus kaime kieme auga kelios , tikrai nedaugėja ir žolės ten dažnai niekas nepjauna ir tuo labiau niekuo nepurškia  smile.gif

pas mus visa pieva nuo ju balta balta blink.gif schmoll.gif

gal kuri zinot kur gauti svyruokliu berzeliu g.gif ? ar kuriam kraste jie auga, nes zemaitijos pusej kiek dairemes, tai tik paprasti auga verysad.gif . labai norim kieme pasisodinti rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes

turiu problemele,ir manau kad kas nors is jusu gales man padeti,kadangi namu aplinka rupinates tai gal zinot kur vln galima nusi[irkti tu mazu akmenuku smulkiu? musm reikia i kapines,kiek radau tai itk visi musu lietuviski,pilki tokie,o kur galima rasti pvz juodu arba baltu?

labai atsiprasau jei ne i tema...
Atsakyti
QUOTE(Cinderella @ 2007 06 21, 09:52)
...gal zinot kur vln galima nusi[irkti tu mazu akmenuku smulkiu? musm reikia i kapines,kiek radau tai itk visi musu lietuviski,pilki tokie,o kur galima rasti pvz juodu arba baltu?...

Ermitaže teko matyti tokie nugludinti akmenukai maišeliais supakuoti. Sudėti sodo prekių skyriuje lentynose apačioje netoli vazonų, šalia žemės mišinių gėlėms
Atsakyti
deku didziausias! reikes uzsukti,laiko visai mazai turiu tad tenka ieskotis pagalbos,kad nevazineti po visa miesta...:-)
Atsakyti
As su ta juka jums jau ikyresiu, aplekiau savaitgali kelias vietas ir niekur nera. Pamenu man cia kazkuri forumiete buvo zadejusi blush2.gif ax.gif
Dar savaitgali reiks plastasakio klevo pasidairyt botanikos sode. Ar lepus jis?
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 06 20, 21:36)
imesciau foto...bet kad jau nepatogu,as cia viena tik tik rodausi  blush2.gif

as irgi noriu fotkiu idet, bet kad pagal nuorodas savo kompe nieko panasaus nerandu. Wolke, buk draugas 4u.gif , parasyk man i az kai laiko turesi, kaip tu tas nuotraukas ikeli ax.gif blush2.gif . Gal gi daeis kaip nors viena karta.
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 21, 07:47)
Jei jau uzsiminet apie saulutes, tai pasidomesiu  ax.gif Pas mane pievoj jos pacios pasisejo. Geroji feja (kaimyne) liepe jas naikinti, nes jos grietai pleciasi, ir sunku jomis atsikratyti  g.gif

Karta gavau bukleta apie piktzoles ir priemones joms naikinti, tai net labai stebejaus, kad saulutes buvo vienoj eilej su pienem ir kt. brudais isvardintos. Pas mus ju didziuliai plotai kaip kilimai - didelej pievoj ar gatves pakrasty ziuris graziai kai zydi, o pvz pas mano mama nuolat isnyksta, tai net is manes specialiai vezesi pasisodint biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 06 21, 11:57)
Karta gavau bukleta apie piktzoles ir priemones joms naikinti, tai net labai stebejaus, kad saulutes buvo vienoj eilej su pienem ir kt. brudais isvardintos. Pas mus ju didziuliai plotai kaip kilimai - didelej pievoj ar gatves pakrasty ziuris graziai kai zydi, o pvz pas mano mama nuolat isnyksta, tai net is manes specialiai vezesi pasisodint  biggrin.gif .

nu ir man grazu, kai pas kitus matau kad ju visas kilimas bigsmile.gif Na sako, ziauriai gadina pieva, vaikscioti basam nemalonu blink.gif (nesamone kvepia kazkaip tai mastau.gif )

As dabar isiterpsiu visishkai ne i tema blush2.gif Galit duot per galva, bet g.gif Pirkau vitaminus plaukam (nes baisiai pradejo slinkti unsure.gif ) geriu Selici (Selica iš Futura). Ir dabar man sove mintis i galva perskaicius sudeti blink.gif
Sudetyje yra jūros dumbliai,alaus mieles, ir asiuklio milteliai blink.gif
*Silicis sudaro organinius junginius su flavanoidais. Tai padeda jam rezorbuotis.
Flavanoidai - Tai augalų pigmentai, pasižymintys antioksidantinėmis, antikancerogeninėmis, priešuždegiminėmis, o kai kurie ir antialerginėmis savybėmis. Yra daugiau kaip 4000 flavanoidų, tačiau tik nedaugelis jų ištyrinėti. Odai svarbiausi flavanoidai yra proantocianinai (vynuogėse) ir polifenoliai (žalioje arbatoje).
Tai gal tiktu plaukuciam asiuklio nuoviras koks? ax.gif

Galeciau uzduoti si klausima "plauku prieziuroj", bet kazkaip blush2.gif lysti su savo asiukliais hihihi.gif
O cia mes visvien sava chebra, vis drasiau biggrin.gif Nors nuo savu gausiu velniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 21 birželio 2007 - 12:10