Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

QUOTE(vytautesi @ 2011 11 17, 18:26)
jau gal puslitrį "atsargų" į kriauklę išpyliau... unsure.gif Nors užšaldau specialiuose indeliuose, o atšildau iš pradžių šaldytuve, po to kambario temperatūroj ir tik po to šildytuvėly...

Nežinau, bet aš irgi pastebėjau, kad kažkas su tuo šaldytu pienuku ne taip būna ir vaikiukas pradeda raitytis jo paragavęs...galvojau gal čia mano šaldymo kamera kalta, gal buvo elektra dingus ir pienukas kažkiek atsileido ir paskui vėl užšalo...na nusprendžiau daugiau neužsiimti šaldymu. Bet va užsisakiau pientraukį, tai dabar, kai turėsiu išeiti, galėsiu nusitraukti ir palikti pienuko šaldytuve, tad tėveliui beliks tik pašildyti.
Norejau paklausti žindymo eksperčių, ar galima per 2-3 kartus nusitrauktą pienelį prieš šildant supilti į vieną indelį? ar geriau taip nesielgti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea7: 20 lapkričio 2011 - 21:49
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 06, 11:39)
Nu kai paskaitai čia, tai galima pagalvoti, kad  daugelis čia esančių mamyčių nusitraukinėja pieną tam, kad galėtų kelioms dienoms ar savaitėms su tėtuku pabėgti prie jūros ar šiaip paatostogauti. Ar kuo dažniau išeiti, papramogauti.
Kam jums tie vaikai, jei ieškot progų numest juos?  g.gif

Nepykit, bet kažkoks absurdiškas komentaras.... doh.gif
Teisingai mamytės atrašė, kad yra įvairiausių priežasčių, dėl ko pienas yra nutraukiamas (darbas, mokslai, krūties neėmimas, noras atsipūsti, pailsėti etc....), O jeigu kartais tai yra ir pramoginis tikslas, nematau nieko blogo. Reikia džiaugtis, jog mamos nori ir stengiasi kūdikiams duoti MP!
Kas geriau: 24 val nuo kūdikio neatsitraukianti suirzusi, pavargusi, apimta depresijos mama, ar karts nuo karto galinti atsipalaiduoti, besidžiaugianti gyvenimu?
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2011 11 20, 23:22)
ar galima per 2-3 kartus nusitrauktą pienelį prieš šildant supilti į vieną indelį? ar geriau taip nesielgti?

išsamiai:
http://www.pradzia.o...ieno-saugojimas
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 11 21, 11:12)

Dėkoju. Tik radau tokią frazę, kuri man aktuali: Anksčiau išvardintos gairės yra taikomos tik pienui, skirtam sveikiems, laiku gimusiems kūdikiams. Hospitalizuotiems, sergantiems ar neišnešiotiems kūdikiams skirto MP laikymo taisyklės skiriasi.
Mano mergytė gimusi 35 savaičių, tad kokie yra pienelio saugojimo skirtumai?
Atsakyti
suntea7,
Nežinau. Eisiu ieškoti kas žino daugiau ir tiksliau mirksiukas.gif
Dabar kiek laiko mažylei?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 11 22, 10:02)
suntea7,
Nežinau. Eisiu ieškoti kas žino daugiau ir tiksliau  mirksiukas.gif
Dabar kiek laiko mažylei?

Dabar 4,5 mėn, na o koreguotas amžius būtų 3mėn ir savaitė.
Atsakyti
suntea7,
Galima. Tinka.(frazė Jums nebetaikoma)
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 11 24, 13:28)
suntea7,
Galima. Tinka.(frazė Jums nebetaikoma)

Labai ačiū smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, kreipiuosi į jus pagalbos. Maitinu nutrauktu savo pienu dukrytę jau beveik 5 mėnesį. Pieno turiu laaabai daug. Traukiu penkis kartus per dieną (6.30, 10.00, 14.00, 18.00, 22.00), naktį jau nebe įstengiu. Traukiu iškart abi krūtis, nes jei traukdavau po vieną, tai visą dieną tik pientraukį ir buteliukus rankose ir telaikiau. Iš kiekvienos krūties ištraukiu apie 180 ml (ne mažiau), o ryte aišku dvigubai daugiau. Mažoji tiek tikrai nesuvalgo. Daugiau nei pusė išpilu į kriauklę. Norėjau paklausti, kaip geriau šiek tiek sumažinti pieno: ar panaikinti vieną traukimą, ar pradžioj nutrauk po mažiau pieno pvz. po 130ml, ar dar kaip kitaip? Labai laukiu patarimų.

(Pati esu smulki ir didelė pieno gamyba sekina, neseniai gulėjau ligoninėj nuo išsekimo, nors pati maitinuosi neblogai. Valgau daug, nors atrodo, kad maistą metu, kaip į kibirą smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(whilma @ 2012 01 27, 17:37)


O Tu pilnai istustini krutis? palik kazkiek, nes jeigu trauki iki galo, organizmas supranta, kad vis reikia dar ir dar vaikiukui maisto... del to pienuko gamyba dideja, to pasekoja Tu senki...

Pabandyk istraukti po maziau,(nebent atsiranda sukietejimai arba guziukai tik tuomet trauk iki galo).

P.S jeigu kas neaisku parasyk man i az atsiusiu tel. aiskiau paaiskinsiu. Nes pati turejau panasia prolema.
Atsakyti
QUOTE(whilma @ 2012 01 27, 20:37)
Sveikos mamytės, kreipiuosi į jus pagalbos.

Aš nelabai supratau, o kodėl nusitraukinėji? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellina @ 2012 01 27, 22:59)
Aš nelabai supratau, o kodėl nusitraukinėji?  unsure.gif


Nuo pat gimimo mergaitė neėmė krūties. Krūtys buvo ir yra labai kietos, spenelis plokščias, o maitinti savo pienuku labai norėjau, tai ir nutraukinėju. Karts nuo karto pasiūlau jau krūtį, bet nesupranta ką daryti, tik palaižo arba įkanda ir rėkia kiek gali.
Atsakyti