Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

QUOTE(RenatyteSt @ 2010 02 21, 19:54)
Sveikos,

noriu pasiklausti mamyciu su patirtimi del nsuitraukimo - del vienokiu ir kitokiu priezasciu (stiprus nugrauzimai - aciu akuseriu pamokymams; nerimas; nuovargis... temperatura ir t.t.t.) priversta nustraukineti ir as.
sakykit, ar nustraukynejant pienuka imanoma, kad jo daugetu? nusitraukineju kas 4 val. bet kiekis vis tas pats. pienuko mums nepakanka, perkame misinukus ir nelabai jais patenkinti.

Jau 5,5 mėnesių nusitraukinėju pienuką. Vaikas tik pusę iki šiol išvalgo iš krūties, ir tik ryte, po 6-7 val pertraukos suvalgo visą normą - apie 200ml.Kai jam buvo 10 dienų, pasirodė, kad jis tingi, ar neturi jau jėgų prisivalgyti iki soties, nors tai antras mano vaikas (pirmą maitinau MP iki metų klasikiniu būdu). Buvau sutrikusi, nes buvau tikra, kad pieno turiu. Patekom į ligoninę, ten išsiaiškinau, kad suvalgo tik apie 30ml. Gavo mano vaikas mišinuko, kiek ašarų mano buvo. Bet šventai tikėjau, kad pieną susigrąžinsiu, nes pirmą ligoninėje po gimdymo jo buvo nemažai. Nusitraukinėdavau Awent pientraukiu tol, kol nesurinkdavau reikiamo kiekio. Ir po mėnesio mano užsispirimo rezultatas - jau nereikėjo ne tik mišinio, o pradėjau šaldyti pienuką. Dabar po kiekvieno maitinimo tiesiog ištraukiu pieną tol, kol bėga, ir jo tikrai nemažėja thumbup.gif
Kilo dabar jau kitas klausimas, o kada mažinti tą pieną, kada praleisti ir nenusitraukinėti, nes pradėjom valgyti daržoves... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasarele @ 2010 02 22, 11:35)
..................
Aš darydavau taip. Jei dėl kokių nors priežasčių pieno sumažėdavo (nuovargis, pergyvenimai, augantys vaiko poreikiai) tai tiesiog pienuką kokias 2 dienas traukdavau arba dažniau arba ilgiau, t.y. tol kol nutraukiu reikiamą pienuko kiekį. O po kokių 2 dienų jau galima traukti ir trumpiau, jo jau gaminsis tiek kiek reikia.

nuo vakar pradejau daryti garu voneles krutims, nepatogu, bet manau padeda, nes skaudancia kruti atelido. nusitraukineju rankiniu pientraukiu.
patarimas, kad nsutraukti tiek kiek reikia man irgi padejo - sedejau ir kapsinau lasa po laso kol pasiekiau min norma 60 ml is abieju krutu, tai sekanciu nusitraukimu kiekis tas pats buvo, bet jau lengviau bego.
aciu
Atsakyti
Man teko pienuką nusitraukinėt su abiem vaikučiais - matyt, tokia fiziologija - na, neištraukė vaikiukai, ir tiek. O ir pientraukiai nieko nepadėjo, turėjau "avent", o ligoninėje tai su tokiu "melžimo aparatu" mėginau nutraukti, bet nepavyko. Užtat rankomis pavyko. Šiaip sunkiausi yra pirmi kartai, nes pieno latakai dar neatsidarę, pienuko mažai... O nusitraukinėdau reikiamą normą net iki 1,5 val doh.gif Žodžiu, arba maitinu kūdikį iš buteliuko, arba nusitraukinėju pieną kitam maitinimui... Daugiau pirmomis dienomis nieko ir neveikiau... doh.gif Tiesiog sūnus iškart po gimimo susirgo auksiniu stafilokoku, tai buvau pasiryžus bet kam, kad tik gautų MP. O su dukra jau žinojau, kas ir kaip... smile.gif

Tai sūnui pieno visiškai pakankamai atsirado po 10 dienų, dukrytei maždaug po 3 savaičių. Keldavausi naktį kas 2-3 val ir taip pat nutraukinėdavau pieną... Užtat tokiu būdu sūnų maitinau iki metukų ir 1 mėn, o dukrytę iki metukų.

Labai gerai yra šiltas dušas prieš traukimą, lengvas krūtų masažas, nuo 4 mėnesių aš pradėjau eiti į pirtį (tiesiog turime tokią galimybę), tai po pasėdėjimo pirty pienas pats bėgte bėgdavo, tereikėdavo pasilenkus stovėti su indu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O kas norite sumažinti pienuko kiekį - tiesiog rečiau nutraukinėkite, tik ilginti laiką reikia po truputį, nes galite "užsidegti".
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2009 02 10, 16:00)
Aš kai traukiau kas 3-4 valandas tai taip tas "fabrikas" užsikūrė, kad per viena kartą pritraukdavau po 500 ml.  doh.gif  aišku teko pieną pilti į kriauklę, dabar traukiu kas 6 valandas t.y. 4 kartai per parą. Ir tikrai pieno nemažėja  tongue.gif

Per kiek laiko tas "fabrikėlis" užsikūrė? Čia turbūt labai individualu, nes aš nusitraukinėju dažnai ir dar duodu krūtį, (kartais iš vienos maitinu, iš kitos nusitraukinėju, tada lengviau), maksimumas iš abiejų krūtų po 100 ml., bet tiek retai kada pritraukiu.
Atsakyti
QUOTE(Inga N @ 2010 02 20, 22:25)
Vat o as pasildyto pienelio neispilu, nes cia kita mama parase kad nebutina, juk ir pasildomas jis ne daug, sugirdau su kitu kartu, aisku greitai tas kitas kartas, na kai pagalvoji, kas ten gali atsitikti per toki trumpa laika? Bent jau maniskiui nieko neatsitiko.

As irgi naudoju Avent pientrauki, man irgi tas voztuvelis greitai "parejo", gal del to kad is karto isvirinau, bet tik viena karta, taciau plaudavau labai karstu vandeniu (pas mus boileris).  Dabar naudoju atsargini, kol kas viskas ok, labai saugau, net plaunu po saltu vandeniu ir laikau labai sausai, bet nervinuos, o kas bus, jei ir sitas sueis, garantijos jau nera, nes pirkau ne nauja.
Sakykit, per kiek laiko ten pristato tie tiekejai tas atsargines dalis ar ta pacia diena pasiskambinus galima pas juos nulekt, vis tiek turbut turi jie visada tu atsarginiu daliu? Idomu, kiek kainuoja.

ta garantija tai nžn tiksliai kiek laiko- man atrodo 1 mėn. Na, kadangi aš ne Kaunietė, tai vyras vieną dieną paskambino tiems tiekėjams, o kitą dieną jau atvežė į sutartą vaistinę (ten matyt jie ir vaistus tiekia, nemanau, kad vežė vien ti tuos vožtuvėlius) ... o jei gyvenat Kaune, tai gal galėtumėt ir tą pačią dieną pasiimti... tiekėjų duomenys: ,,Limedika", Gedimino 13, Kaunas, tel: 8-37-323670

aha, ir man atrodo, kad tas rutuliukinis vožtuvėlis ,,išklero" nuo karščio... maniškis ten jį išstudijavęs, nusprendė, kad jis per mažas ant tos skylutės ir todėl jį įtraukia arba verčia... MB bandė pats gaminti didesnį, bet.... žodžiu skambinkit ir išisaiškinkit, kaip ten kas... ar duos nemokamai, ar reiks pirkti...

sėkmės, nusitraukinėjant 4u.gif aš jau beveik nenusitraukinėju, nes pripratom prie (.)(.)... nusitrauksiu tik tada, kai reiks kur išeiti... nors manęs visai nevargina tas nusitraukimas... ramu dėl to, kad matai, kiek pieno turi, kiek vaikutis suvalgo... o dbr nžn, ar išvalgė viską, ar soti... bet natūralumas yra natūralumas thumbup.gif
Atsakyti
gal kas parduodat elektrini pientrauki?naudojuos avent rankiniu, bet skauda spenelius nuo jo.o kaip tie elektriniai kuri bandet?geresni?
Atsakyti

sėkmės, nusitraukinėjant 4u.gif aš jau beveik nenusitraukinėju, nes pripratom prie (.)(.)... nusitrauksiu tik tada, kai reiks kur išeiti... nors manęs visai nevargina tas nusitraukimas... ramu dėl to, kad matai, kiek pieno turi, kiek vaikutis suvalgo... o dbr nžn, ar išvalgė viską, ar soti... bet natūralumas yra natūralumas thumbup.gif
[/quote]

aciu uz info ir palinkejimus. Jus teisi, nusitraukinejimas irgi turi savu privalumu smile.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif

norėjau , paklausti jai man į mokslus išbėgti reikia 4val. ir aš nusitraukius palieku vieną maitinimą, taip darau tris dienas iš eilės ir ir po to reikia nutraukinėti blush2.gif ir kie išgeria pieno tokio amžiaus vaikas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GIEDRŪNĖ: 24 vasario 2010 - 19:54
Sveika, drauge, drinks_cheers.gif
tai galėjai paklausti ir mūsų aname forume... aišku, čia pagal temą... gal kas daugiua ką atsakys...
tai tas vienas nutraukimas leliukui manau nieko nesudaro... ta prasme, jis nuo krūties neatpras nuo vieno maitinimo praleidimo, tik kad jis išvis imtų buteliuką- vat čia tai kita problema doh.gif nes vienam kartui per dieną kažin kaip...
mūsiškė tokio amžiaus išvalgydavo kažkur 60-80 ml...
Atsakyti
QUOTE(JuDoTo @ 2010 02 16, 23:13)
As nusitraukiu piena is abieju krutu kas 3 -4 val,  nakti kas 4 val. Traukiu pientraukiu Avento. Per viena traukima, nusitraukiu ivairiai, ryte nutraukiu iki 400 ml is abieju, paskui po koki 150 ml is kiekvienos arba po 100 ml is kiekvienos. Traukiu mazdaug po 10 min, kartais 15 min.

Man lygiai tas pats buvo rolleyes.gif Nežinau, ką būčiau darius be Avent'o ax.gif

QUOTE(TomaKa @ 2010 02 18, 15:18)
Bet tai kam traukiat? kokiu tikslu?

Aš nusitraukinėjau, ne maitinau iš buteliuko ax.gif Ne visos nori ir gali maitinti iš krūties 4u.gif

QUOTE(sidrulka @ 2010 02 23, 21:41)
tiekėjų duomenys: ,,Limedika", Gedimino 13, Kaunas, tel: 8-37-323670

Mano pientraukis buvo pirktas UK ir atvežtas iš ten, gal todėl sąžiningai naudojus 6 mėn., neturėjau jokių problemų, jokios detalės nesudilo, kai kurios net nepanaudotos unsure.gif Jeigu tik turite galimybę pirkite originalius, atvežtus tiesiai iš UK, daiktus; kartais atrodo, kad parduotuvėse ne tik lenkiškais šempūnais/skalbimo milteliais esame apgaudinėjami ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perkūnas: 25 vasario 2010 - 10:25
QUOTE(TomaKa @ 2010 02 18, 14:18)
Bet tai kam traukiat? kokiu tikslu?

as irgi labai panasiai nusitraukiu. O nusitraukineju tam, kad turet pienuko tam atvejui, kai uzeina pieno krizes. Bent man jos daznokai uzeina.. Tai ir susivartoja tas pienas. Man kazkodel be jokiu man aiskiu priezasciu pieno buna labai per daug, kad net krutis skauda. O paskui buna tiek per mazai, kad net neuztenka. Nusisiurbti privalau kai per daug, tam kad krutine "nesprogtu". Karta buvau drauges vestuvese, nenusisiurbiau ten, krutine tiek prisprogo, kad guzas liko. Maigiau iki sekancios dienos, jau bijojau, kad blogai baigsis. Labiausiai padeda pientraukiu siurbti ir tuo pat metu dar maigyti kruti (jei viskas gerai, tai tik svelniai, o jei jau guzas tai ir stipriai pamaigyt). O kai pieno per mazai nusiurbineju iki paskutinio laso, kad pasigamintu daugiau. Be pientraukio jau seniai tektu vaika damaitint misinukais, o gal net ir mastitu kokiu baigtus. As turiu Medela swing ir esu laaaabai patenkinta.
Papildyta:
dar noriu apie pati pientrauki parasyt. Cia prisiskaiciau apie Avent pientraukius. Pati jo nebandziau, bet cia daug kas rasot apie dylancias dalis.. As naudoju Medela swing. Ten voztuvelis plokscias apvalus, lengvai uzsideda ir nusimauna. Virinu kiekviena karta ir dar nei kiek nesusidevejo, nors kompekte yra atsarginis (manau tam atvejui jei pamestumet, o ne jei sudiltu smile.gif). Pats pientraukis is pradziu dvi min stimuliuoja kruti, tik paskui pradeda siurbti. Ta stimuliacija galima ir iskart perjungti i siurbima jei bega pienas. Nezinau kaip Avent pientraukiai, bet siame galima reguliuot intensyvuma, jei skauda, galima sumazinti siurbimo stipruma. Zodziu rekomenduoju wink.gif
Atsakyti
Na, Avent pientraukiai ne tokie ,,gudrūs", nes jie rankiniai, o ne elektriniai...

kai man buvo pieno krizės, irgi bandžiau nusitraukti iki paksutinio lašo, bet... merginos kituose forumuose barė, kad geriausia stimuliacija ne pientraukis, o kuo dažnesnis vaikelio dėjimas prie krūties... beto, čia man taip išaiškino, kad negalima nusitraukti iki paskutinio lašo, nes būtent tie paskutinieji lašai stimuliuoja tolimesnio pienelio gamybą...
aš irgi naktim bijojau, kad krūtys per pilnos, kad tiek neišvalgys, kad gal nusitraukti, nes prisimes mastitas... bet jau kelinta naktis nenusitraukia ir tfutfu tfu kol kas nieko... panelė atrodo vienodai pasisotina ir kai ,,tuščia", ir kaip ,,per pilna"... dar vėl gi man protingos mamytės aiškino, kad vaikelis ,,randa" pienelio net ir tada, kai atrodo, kad tuščia, nes jam čiunkiant gaminasi pienelis...

taigi, mes jau visa savaitė apsieinam be pientraukio thumbup.gif

bet džiaugiuos, kad turiu ir nededu dar į dėžutę... manau dar tikrai prisireiks, kai norėsim kur su maže išvykti... aš kažkaip dar sarmatinuos svečiuose maitinti krūtimi, nes vis tiek kad ir atskiram kambary kas nors sukiojasi aplinkui... gal ateisiu laikas , kai ir gatvėje išdrįsiu pamaitinti thumbup.gif
Atsakyti