Įkraunama...
Įkraunama...

Nutrauktas mamos pienas

kai pirma pagimdziau meginau maitinti is krutines, bet pamaitinau tik tris savaites, parsidejo labai dideles prblemos su krutinem, todel teko nutraukti maitinima.
na o su tecia jau astuntas menuo maitinu nusitraukinedama ir vargo nematau, nos kiti sake kad pieno sumazes jei neduosiu vaikui krutines, bet nieko panasau neivyko 4u.gif
Atsakyti
as nutraukta piena saldytuve laikydavau ne ilgaiu nei 24 val. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ir as traukiuosi i traukinetoju bureli doh.gif
Mums nedaug dar laiko, bet mano maze gime be zindimo instikto doh.gif Pradejau trauktis pienuka jau budama ligoninej, per pusantro menesio ismokom zysti (kad ir koks butu blogis tie soskiukai, kartais turi ir geraja puse smile.gif ) Bet kas is to... Zindam 3 valandas, o paskui isgeriam vistiek 120 ml blink.gif Kai nezindzius isgeria irgi 120-140 ml doh.gif Tai isigijau jau po dvieju savaiciu el. pientrauki ir dirbu biggrin.gif Labai tikiuosi kad bent iki 6 menesiu nedings pienelis ax.gif Pamaitinti pavyksta tik viena karta, ryte, kai pienas buna netrauktas 6-7 val, krutys pilnos ir is ju paciu bega... Ar nesusigadinsiu pieno kiekio, jei leidziu nakti sau netraukti pieno, o pakaupti bent vienam naturaliam maitinimui? unsure.gif
Atsakyti
jus geriau pasakykit,kaip 5men kudykiui isiulyt is buteliuko nutraukta pieneli?????man tai aukstoji matematika,nu negeria,nors tu ka....o i vestuves esam uzkviesti....kaip ismokyti???
Atsakyti
QUOTE(Spindulia @ 2010 06 03, 17:14)
Sveikos,

Ir as traukiuosi i traukinetoju bureli  doh.gif 
Mums nedaug dar laiko, bet mano maze gime be zindimo instikto  doh.gif  Pradejau trauktis pienuka jau budama ligoninej, per pusantro menesio ismokom zysti (kad ir koks butu blogis tie soskiukai, kartais turi ir geraja puse smile.gif ) Bet kas is to... Zindam 3 valandas, o paskui isgeriam vistiek 120 ml  blink.gif  Kai nezindzius isgeria irgi 120-140 ml  doh.gif  Tai isigijau jau po dvieju savaiciu el. pientrauki ir dirbu  biggrin.gif  Labai tikiuosi kad bent iki 6 menesiu nedings pienelis  ax.gif  Pamaitinti pavyksta tik viena karta, ryte, kai pienas buna netrauktas 6-7 val, krutys pilnos ir is ju paciu bega... Ar nesusigadinsiu pieno kiekio, jei leidziu nakti sau netraukti pieno, o pakaupti bent vienam naturaliam maitinimui?  unsure.gif

Man panašiai buvo tik krūties nepaimdavo gerai, tai po žindymo dar nutraukus duodavau. Vėlaiu pradėjo iš vis nebeimti krūties, tai tatraukdavau pientraukiu (avent)ir iki šiol traukiu (7men) ir niekur jis nedingo. O nakti nuo 4 men nesikelia, tai pamiegu ir aš. Ryte pritraukiu 350ml, o diena vėl normalus kiekis.
Atsakyti
Mamytes 4u.gif ,
Pasidalinkite patirtimi, kurios pastoviai nutraukiate pieneli.
Kaip reguliuojate pienuko kieki? As pienuka nutraukiu is abieju krutu, bet nutraukiu daugiau nei vaikas isgeria - isgeria iki 150ml, o nutraukti iseitu apie 200ml. Kiekviena karta kaupiant ta pienuko rezerva daug susidaro, vaikiukas neisgeria. O saldyti kazkaip nenoriu, nemanau, kad per 3 men suvartos ta pienuka... Ispilti lauk "rezervo" irgi nesinori, gal per jautriai mastau, bet MP man sventas dalykas - tik vaikiukui, o ne i kriaukle (nebent nedideli kieki ispilt, ko neisgeria pasildzius - iki 20ml) ax.gif .

Kaip jus darote - nutraukiate kiekviena maitinima vis is kitos kruties? Bet jei nesigauna kas 3 val. pamaitinti, o pvz kas 4, ar nebuna ta kita po 6-7 val "kampuota" nuo pritvinkimo?

Nutraukiat tik tiek pienuko, kiek isgeria tuomkart? Nutraukiate is vienos ar abieju krutu? Kaip zinot, kiek nutraukti? Mano vaikas isgeria kartais 130, kartais net 160ml, bet nesuprantu, kada jai pakanka - buna, daugiau isgeria, bet po to nerami, verkia, toks ispudis, kad skranduka skauda, tai gal persivalgo?

Maitinant is kruties netektu tokiu klausimu spresti, bet kad jau taip yra... Guodziuos, kad vis geriau nei misinukas.

Aciu uz pasidalinima patirtim mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pavasarinė_Kikilė: 01 liepos 2010 - 19:10
Klausiau kitoj temelej, paklausiu ir cia: smile.gif

Mamytes 4u.gif ,
Pasidalinkite patirtimi, kurios pastoviai nutraukiate pieneli.
Kaip reguliuojate pienuko kieki? As pienuka nutraukiu is abieju krutu, bet nutraukiu daugiau nei vaikas isgeria - isgeria iki 150ml, o nutraukti iseitu apie 200ml. Kiekviena karta kaupiant ta pienuko rezerva daug susidaro, vaikiukas neisgeria. O saldyti kazkaip nenoriu, nemanau, kad per 3 men suvartos ta pienuka... Ispilti lauk "rezervo" irgi nesinori, gal per jautriai mastau, bet MP man sventas dalykas - tik vaikiukui, o ne i kriaukle (nebent nedideli kieki ispilt, ko neisgeria pasildzius - iki 20ml) ax.gif .

Kaip jus darote - nutraukiate kiekviena maitinima vis is kitos kruties? Bet jei nesigauna kas 3 val. pamaitinti, o pvz kas 4, ar nebuna ta kita po 6-7 val "kampuota" nuo pritvinkimo?

Nutraukiat tik tiek pienuko, kiek isgeria tuomkart? Nutraukiate is vienos ar abieju krutu? Kaip zinot, kiek nutraukti? Mano vaikas isgeria kartais 130, kartais net 160ml, bet nesuprantu, kada jai pakanka - buna, daugiau isgeria, bet po to nerami, verkia, toks ispudis, kad skranduka skauda, tai gal persivalgo?

Maitinant is kruties netektu tokiu klausimu spresti, bet kad jau taip yra... Guodziuos, kad vis geriau nei misinukas.

Aciu uz pasidalinima patirtim mirksiukas.gif .
Atsakyti
Stebiuosi kiek daug pienuko kai kurios mamytes nutraukia. Man iseina dienos metu is abieju krutu nutraukti apie 80 ml., o nakti 125 ml. Mano maziuke gime 2870 g. todel ne labai jai iseina istraukti pienuka is krutines. Is pradziu bandziau duoti jai tik krutine, kaip ir pataria gydytojai, bet po dvieju dienu mano vaikas buvo toks alkanas, o pienuko nakti is viso neisejo jai istraukti, tai teko misinuko duoti. Ta karta su pientraukiu nutraukiau 120 ml. ir supratau, kad kol kas mano maziuke neprisisotina su krutimi sad.gif Dienos metu duodu jai krutine, bet jau priprato prie buteliuko, tai ilgai kovojame, kol teisingai paima sad.gif Supratau, kad pagimdyti yra lengva ir visai nesudetinga, palyginus su vaiko maitinimu krutimi smile.gif Tikiuosi, kad pienuko padauges ir galesiu ilgai savo angeleli maitinti.
Atsakyti
As nusitraukineju pastoviai. Tai viska kas yra virs saldau. Nes bent jau as vienu kartu dabar nutraukiu apie 125 ml. o po nakties apie 300 ml. Traukiu is abije krutu maximuma. Bandziau traukti tik tiek kiek reik, bet tada mazeja pieno kiekis verysad.gif Saldytuve laikau apie 200 ml sekantiems valgymams , o viska kas virs saldau mirksiukas.gif Nezinau kokio amziaus jusu lelius, bet atminkit kad jis augs ir atitinkamai daugiau valgys, o pas jus gali ir nepadideti nutraukiamas kiekis mirksiukas.gif Nes bent jau maniske kartais suvalgo daugiau nei kad vienu kartu nutraukiu as mirksiukas.gif
Kuo dar pliusas uzsaldyto pieno rezervas: nelinkiu, bet jei susirgtumet tai butu issigelbejimas nuo misinuku kol pasveiktumet mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ksesanko @ 2010 07 02, 12:49)
Stebiuosi kiek daug pienuko kai kurios mamytes nutraukia. Man iseina dienos metu is abieju krutu nutraukti apie 80 ml., o nakti 125 ml. Mano maziuke gime 2870 g. todel ne labai jai iseina istraukti pienuka is krutines. Is pradziu bandziau duoti jai tik krutine, kaip ir pataria gydytojai, bet po dvieju dienu mano vaikas buvo toks alkanas, o pienuko nakti is viso neisejo jai istraukti, tai teko misinuko duoti. Ta karta su pientraukiu nutraukiau 120 ml. ir supratau, kad kol kas mano maziuke neprisisotina su krutimi sad.gif Dienos metu duodu jai krutine, bet jau priprato prie buteliuko, tai ilgai kovojame, kol teisingai paima sad.gif Supratau, kad pagimdyti yra lengva ir visai nesudetinga, palyginus su vaiko maitinimu krutimi smile.gif Tikiuosi, kad pienuko padauges ir galesiu ilgai savo angeleli maitinti.

jusu lelyte dar mazyte labai, tai atitinkamai pienuko ir nutraukiat mirksiukas.gif Pirma men. as nutraugdavau 50-60 ml. Paskui padidejo 90-100, dabar ~125-140 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spindulia: 02 liepos 2010 - 12:44
QUOTE(petrovna @ 2010 06 18, 23:07)
jus geriau pasakykit,kaip 5men kudykiui isiulyt is buteliuko nutraukta pieneli?????man tai aukstoji matematika,nu negeria,nors tu ka....o i vestuves esam uzkviesti....kaip ismokyti???

Pabandykit maitinti tuomet su sauksteliu arba is taureles 4u.gif
Atsakyti
Mamytes, kurios naudojat, kas labiau patinka: AVENT elektrinis ar MEDELA Swing, MEDELA Mini Electric pientraukiai? Pavargo rankos nuo mechaninio... doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mano mergyte gime 33 savaiciu, todel krutimi maitinti pradejau ne taip seniai (36 savaite), iki tol nutraukdavau pieneli ir maitinau is buteliuko. Ta darau ir dabar, tik papildomai duodu kruti, o po to primaitinu, kiek truksta. Nes manoji kruti ima, bet turbut per silpna istraukti, kiek reikia.
Kaip zinoti kiek suvalgo? Isigijom kudikiu svarstykles, sveriu pries ir po, o kiek truksta, primaitinu. Dabar per karta turi suvalgyti 60 ml, dazniausiai is kruties istraukia apie 30 ir maziau (retom progom daugiau istraukia), likusia dali duodu is kitos kruties jau nutraukta pries maitinima. Po to nutraukiu kruti, is kurios maitinau. Idomus dalykas tas, kad pienuko is kruties dienos metu istraukiu apie 40 ml, bet vaikiukas matyt is kazkur giliau ta pienuka traukia, nes jei suvalgo 30 ml, as vis tiek istraukiu apie 30-40 ml. Reiskia, kad pientraukiu visko neistrauksi..
Pienuko ir as nedaug turiu, nutraukiu kas 3 val: ryte pavyksta istraukti apie 100 ml (3 nakties netraukiu, maitinu is dienos rezervo), veliau 60-80 ml, kritinis metas vakare, vos isspaudziu kiek reikia. Todel saldau del viso pikto. Ligonineje Santariskese sake, kad dienos piena maisyti galima, po to uzsaldai ta pacia diena. Sildyto pieno antra karta vartoti nereiktu. Jei kartais is to paties buteliuko daug nesuvalgo (sviezaus pienuko), tai as palieku kitam maitinimui..
Norejau paklausti, koki kieki pienuko duodat? Man sake naudoti formule kudikio svori dalinti is 6. Itariu greit pienuko prades trukti, tada misinukais teks primaitinti sad.gif
O kaip jus darot su misinuku primaitinimu, duodat is dvieju buteliuku: pirmas mamos pieno, antras misinuko, ar visai nemaisot per viena maitinima?
Atsakyti