Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų bėdelės

Mano dukrytei 1 m. 11 mėn. Šiandien gulamės į ligoninę tvarkyti dantukų su narkoze...Bandėme tvarkyti be narkozės, bet nepavyko - klykė kaip skerdžiama ir po to visą dieną krūpčiojo, nors gydytoja tik kokias dešimt minučių bandė burnelėje krapštytis. Pasakė, kad kitos išeities nėra - nes krūminiai dantukai labai sugedę ir gali pradėti skaudėti, pūliuoti. O tai labai pavojinga - tokiems mažiukams pūliuojantis dantukas gali pereiti į žandikaulio uždegimą ir netgi komplikuotis į meningitą - juk pas juos veido pertvarėlės gležnutės, uždegimas sparčiai plinta. Mano vyro pusbrolis yra anesteziologas, tai pasakojo, kad pasitaiko tokių atvejų, kai vaikus su užleistais dantukas sunkios būklės atveža pas juos į chirurginį skyrių žandikaulius operuoti su rimta narkoze sad.gif Ir rekomendavo sutaisyti kol nevėlu....Nes dantukus taiso ne su tokia narkoze kaip per rimtą operaciją, apsvaigina trumpam...Reikia rinktis iš dviejų blogybių geresnę...
O dantukai mums sugedo dėl to, kad mano mažylė naujagimystėje sunkiai sirgo sepsiu (B grupės streptokokas) ir gavo milžiniškas dozes stiprių antibiotikų, kurie ir nusilpnino dantukus.
Dantukai pradėjo gesti prieš kokius keturis mėnesius. Pavaikščiojom po stomatologų prvačius kabinetus, tai visur aiškino, kad pieninių dantukų netaiso, kad reikia laukti, kol vaikas pats leisis taisyti ir t.t. Vienu žodžiu laukdami dar pabloginom situaciją. Ir kai praėjusį mėnesį apsilankėme vaikų stomatologijos poliklinikoje mus apibarė, kad laukėm taip ilgai. Taigi, mamos, pasimokykyt iš mūsų klaidų ir nelaukit ilgai....
Atsakyti
o gal kam yra buve, kad pradeda puliuot dantenos? na mano mazyliui tik 1m ir beveik 2 men, o as vakar pastebejau, kad jam ant dantenu, ten kur jau turi dantukus susidare tokie pulinukai, o kai jie isbega, tai net su kraujuku. be to ir mazylis labai neramus nei valgyt nori. manau, kad jam skauda. labai bijau, kad nebutu kokia rimta probblema. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kobinskis @ 2006 12 21, 18:36)
o gal kam yra buve, kad pradeda puliuot dantenos? na mano mazyliui tik 1m ir beveik 2 men, o as vakar pastebejau, kad jam ant dantenu, ten kur jau turi dantukus susidare tokie pulinukai, o kai jie isbega, tai net su kraujuku. be to ir mazylis labai neramus nei valgyt nori. manau, kad jam skauda. labai bijau, kad nebutu kokia rimta probblema. doh.gif

Man atrodo, kad gali būti stomatitas. Bet kokiu atveju manau neapsiriksi, jeigu skubiai kreipsiesi į gydytojus.
Atsakyti
aha, siandie buvom pas gydytoja, tai pasake, kad tas somatitas ir dar , kad tai nera labai blogai, tik reikia tepaliuku patept. jau ryt greiciausiai viskas bus gerai sake. nu tai kaip akmuo nuo sirdies
Atsakyti
gal kas susidurete su dantuku apnasom? maniskiui tik isdyko ir pastebejau "pagedusius" dantukus. pradzioje net nesupratau kas. dabar 1,5 m. gydytoja sako kad del medziagu apykaitos kaskas. valyti nelabai duoda su pasta. gal kam buvo taip ir zinote kokiu priemoniu rimtesniu? g.gif
Atsakyti
Eikit pas ortodontus- gali būti " buteliuko" kariesas dėl naktinio arbatėlių gėrimo, saldesnio maisto ir t.t.
Atsakyti
Noriu papasakoti, kaip mums sekėsi taisyti dukrytei dantukus su narkoze sad.gif Procedūra truko trumpiau nei tikėjomės: atvažiavome, šiek tiek pasėdėjome palatoje. Po to atėjo anesteziologė pasikalbėti, paklausinėjo, davė pasirašyti popierius (tekstas ten gan kraupus, atrodo, kad mirties nuosprendį rašaisi...). Sulašino į nosį vaistukų nuo kurių mažylė pasidarė kaip girta, apžiūrėjo dantukus ir užmigdė. Per pusvalandį sutaisė dantukus (net keturis... sad.gif ), parnešė į palatą mažylę. Ji po neilgo laiko atsitokėjo ir jokių pėdsakų nebuvo matyt - žaidė, kalbėjo lyg niekur nieko wink.gif Kai praėjom viską, procedūra netokia ir baisi pasirodė. Draugė gyvena JAV, sakė, kad ten visiems mažiukams be išimties dantis taiso užmigdę - jokių vaiko klykinimų - tai nehumaniška ir gali sukelti psichologinę traumą...
P.S. Tiesa, už šį malonumą teko nemažai litų mums paklot - nes mūsų brangioji valstybės valdžia tokių operacijų nekompensuoja (tik neįgaliems vaikučiams...)
Atsakyti
QUOTE(snapi @ 2007 01 04, 22:19)
Eikit pas ortodontus- gali būti " buteliuko" kariesas dėl naktinio arbatėlių gėrimo, saldesnio maisto ir t.t.

aciu bandysim ka nors daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2006 12 21, 09:27)
Mano dukrytei 1 m. 11 mėn. Šiandien gulamės į ligoninę tvarkyti dantukų su narkoze...Bandėme tvarkyti be narkozės, bet nepavyko - klykė kaip skerdžiama ir po to visą dieną krūpčiojo, nors gydytoja tik kokias dešimt minučių bandė burnelėje krapštytis. Pasakė, kad kitos išeities nėra - nes krūminiai dantukai labai sugedę ir gali pradėti skaudėti, pūliuoti. O tai labai pavojinga - tokiems mažiukams pūliuojantis dantukas gali pereiti į žandikaulio uždegimą ir netgi komplikuotis į meningitą - juk pas juos veido pertvarėlės gležnutės, uždegimas sparčiai plinta. Mano vyro pusbrolis yra anesteziologas, tai pasakojo, kad pasitaiko tokių atvejų, kai vaikus su užleistais dantukas sunkios būklės atveža pas juos į chirurginį skyrių žandikaulius operuoti su rimta narkoze sad.gif Ir rekomendavo sutaisyti kol nevėlu....Nes dantukus taiso ne su tokia narkoze kaip per rimtą operaciją, apsvaigina trumpam...Reikia rinktis iš dviejų blogybių geresnę...
O dantukai mums sugedo dėl to, kad mano mažylė naujagimystėje sunkiai sirgo sepsiu (B grupės streptokokas) ir gavo milžiniškas dozes stiprių antibiotikų, kurie ir nusilpnino dantukus.
Dantukai pradėjo gesti prieš kokius keturis mėnesius. Pavaikščiojom po stomatologų prvačius kabinetus, tai visur aiškino, kad pieninių dantukų netaiso, kad reikia laukti, kol vaikas pats leisis taisyti ir t.t. Vienu žodžiu laukdami dar pabloginom situaciją. Ir kai praėjusį mėnesį apsilankėme vaikų stomatologijos poliklinikoje mus apibarė, kad laukėm taip ilgai. Taigi, mamos, pasimokykyt iš mūsų klaidų ir nelaukit ilgai....

sveika,mes irgi turim beda su dantukais.musu 4 priekiniai sugede,emalis kazkaip neusuformaves,tai rudi tokie istrupeje dantukai.Na mano stomatologe sake nieko daryt nereikia,palaukt kol iskris,nes tai kariesas nuo buteliuko.Nezinau nei ka jau galvoti,pradejo jie man trupeti jau,nuskilo kampas jau priekinio.Ir atrodo labai negraziai mergaite 2 metu su rudais dantim.Labai norec patarimo,gal tikrai ieskot kas sutvarkytu,ar ka cia daryt..... unsure.gif
Atsakyti
Panasu i ankstyvaji dantu eduoni. Reiktu susirupint vaiko mityba ir bunytes higiena.
Atsakyti
Maniškiui ant priekinių dantukų juoda apnaša užsidėjo. Pasakiua gydytojai, tai ji su mediniu pagaliuku pagramdė, sako valosi, todėl liepė pačiai nuvalyti, bet vaikutis nelabi leidžiasi. Kažin ar gerai tuos dantukus taip gramdyti?
g.gif
Atsakyti
Mano vaikui išdyga gražūs dantukai, bet aš jį paitindavau savo pienu dieną naktį, tai jam irgi pasidarė priekiniai dantukai negražūs. Bet ar gydytojai ką nors daro tokiems mažiems vaikams (mums dar visai nėra 2 metukų)? Mes ir valom, bet man atrodo, kad tie dantukai vis tiek genda doh.gif Atrodo, kaip būtų kažkokie nugramdyti per vidurį...
Atsakyti