Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų bėdelės

Mums tai verkiant reiks taisyt, nieko nepadarysi verysad.gif Aš tik meldžiuos, kad iki vasaros pratemptumėm be skausmų. Vakar valan dantukus kad suriks mažulis iš skausmo - jau jautrus kažkuris dantukas, vadinas g.gif

Gal žinot kur Kaune taiso?
Atsakyti
QUOTE(Juku @ 2006 02 12, 15:18)
Mes apsilankėme Žvėryne, Optima Dentis, ir as labai nusivyliau, kad priekinių pieninių dantuku netaiso verysad.gif  Dukrytei dar n4ra 3 metuk7, valomes ir saugom dantukus, bet matau, kad vistiek tas buteliuko kariesas progresuoja schmoll.gif , daktarė pažiurėjo, na, sako, gal ir nespės tapti 'ryklio dantukais', iškris...  Visdelto teko girdėti, kad plombuoja ir priekinius dantukus tokiems mažiukams. Gal kam teko susidurti ir žino kur mums kreiptis? Bijau, kad kai jau pasidarys tie ryklio dantukai, bus per vėlu... Ačiū!!!

Atsakyti
QUOTE(ulyte ir mamyte @ 2006 02 23, 18:01)
sveikos mamytes, mes irgi jau turim problemyte su dantukais  verysad.gif  doh.gif ,priekiniai virsutiniai dantukai pasidenge kazkokia ruda mase,ir ji tokia kieta ir nenusivalo.dantuku seip dar labai nevalom,bet jau zaidziant bandom..... ax.gif  kazin kas tai galetu but? ar jau reik kreiptis i stomatologa? ar cia rimta? g.gif

Mano metinukui sūneliui irgi buvo tokios apnašos, jos valosi, bet labai sunkiai..aplankėm stomatologus, odontologus..niekas nieko nesiima daryti (tik už konsultacijas po 30Lt susirinkdavo), kol galiausiai kreipiausi į Žalgirio polikliniką (teisingiau, aš ten kreipiausi iš karto, bet labai ilgai teko vizito laukti-apie 2 mėnesiu, tai per tą laiką ieškojau kitų būdų)...o poliklinikoje, jeigu iš savo pediatrės išsiprašai siuntimą, už konsultaciją nereikia mokėti, o šiaip - 70Lt, bet gal nereikia tiek laukti...taigi, gydytoja pagramdė dantukus ir pasiūlė ateiti nsuiimti apnašėlių..taigi, po savaitės nuėję užtrukome kokias 6-ias minutes ir išėjome su nuvalytais dantukais biggrin.gif ..tiesa, mažiukas labai verkė, bet gydytoja dirbo greitai ir tiksliai..tik - apnašėlės atsinaujina, nors dantukus ir valom, be to - matau, kad dantukai jau pradeda trupėti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2005 10 21, 13:37)
Na nezinau - jusu atvejis iskirtinis - ir labai rimtos dantuku problemos ir cukrinis diabetas - apie narkoze tada geriau negalvot........
Bet man toks vaiko traumavimas ir per jega ziodimas -  schmoll.gif
Juk tai baisi psichologine trauma - gerai jei gerai..........o tai gali ilgam bijot daktaru..........
As to nenoriu, o kadangi siuo metu su maze susitart neiseina - bandysim su narkoze.........Zinau - nera organizmui ji gerai, bet kai gyvenom Ispanijoj, salia musu namu buvo leliuku klinika, kurioje VISIEMS BE ISIMCIU leliukams iki 4 m. dantukus taiso su narkoze  g.gif  Matyt nenori daktarai terliotis su tokiais pacientais, o jei visiems taiko - matyt tai geresne blogybe uz kitas  unsure.gif
As neginu narkozes, taciau kartais gelbeja tik ji.........

Tai tu manai, kad psichinė trauma blogiau negu fizinė? blink.gif ..juk narkozės šalutinis poveikis yra baisus, o jeigu dar, neduok dieve, kas nors nenumatyto ir vėl po kelių savaičių, mėnesių teks narkozę daryti? unsure.gif ...juk čia eina kalba apie vaiko sveikatą...suprantu, vietinį užšaldymą ar dalinę narkozę, kai reikia ką nors labai rimto burnytėje sutvarkyti..bet dantukų tvarkymui narkozę blink.gif
Atsakyti
Pas mus irgi... jau minejau, kad buvo kariesas ant priekiniu dantuku...o dabar jau atsirado ir ant kruminiu verysad.gif nors atrodo dantukus valome labai kruopsciai, bet karieso negalime isvengti...
Atsakyti
QUOTE(divaa @ 2006 03 07, 12:27)
Mano metinukui sūneliui irgi buvo tokios apnašos, jos valosi, bet labai sunkiai..aplankėm  stomatologus, odontologus..niekas nieko nesiima daryti (tik už konsultacijas po 30Lt susirinkdavo), kol galiausiai kreipiausi į Žalgirio polikliniką (teisingiau, aš ten kreipiausi iš karto, bet labai ilgai teko vizito laukti-apie 2 mėnesiu, tai per tą laiką ieškojau kitų būdų)...o poliklinikoje, jeigu iš savo pediatrės išsiprašai siuntimą, už konsultaciją nereikia mokėti, o šiaip - 70Lt, bet gal nereikia tiek laukti...taigi, gydytoja pagramdė dantukus ir pasiūlė ateiti nsuiimti apnašėlių..taigi, po savaitės nuėję užtrukome kokias 6-ias minutes ir išėjome su nuvalytais dantukais biggrin.gif ..tiesa, mažiukas labai verkė, bet gydytoja dirbo greitai ir tiksliai..tik - apnašėlės atsinaujina, nors dantukus ir valom, be to - matau, kad dantukai jau pradeda trupėti verysad.gif

bet labai noreciau paklaust kaip sugebejot vaikiuka praziodyt? manau tai neimanoma... schmoll.gif
o mes tik tel konsultavomes su gydytoja tai sake kad kariesas jau grauzia... doh.gif ,o atsirado todel,kad ji nakti su bonka miega ir pastoviai geria ka nors.....aisku ne vandenuka verysad.gif ,o cukriukas ir saldikliai padare savo... verysad.gif
na kita sav pas gydytoja eisim pasirodyt,tai paziuresim ka sakys... unsure.gif
Atsakyti
mes irgi jau problemyciu su dantukais turim g.gif net nepastebejau kaip pradejo ruduot dantukai,nors jai buvo tik 1m 3men,beje tik du virsutiniai.Maniau is pradziu kad kazkokios apnasos ,bet atidziau paziurejus pamaciau kad emalis ten ruduoja.... doh.gif Vajetau kaip isigandau blink.gif nuvedziau pas dantiste tai pasake ta pati ka ir daugeliui,kad nieko padet negalima ir reikia tik keisti valgymo igudzius,mat mes vis dar negalejom be naktiniu arbatyciu miegot ir diena-nakti butelikas dantyse budavo,nors ciulptuko nenuadojom nuo 7 men.
Dabar dar valyt dantuku nesiseka,bet atsisakem buteliuko,geriam daugiau pieno,geriau valgom(pagaliau ax.gif )..ir stebetinai,bet daugiau negenda dantukai,tik tie du virsutiniai ir liko parude verysad.gif

suspazinkime
Atsakyti
QUOTE(Aurelija Bielskyte @ 2005 12 29, 16:05)
Mano Emiliui viršuj 6 dantukam nuėjęs emalis, net nežinau nuo ko, o daktarai pasakė tu pati kalta. Net nepaaiškina ka negerai darau kas blogai, man net pačiai jau negera. ka daryti? Ir kiek dantukų turi turėti 2,5 metukų vaikas pas mus atrodo 18 (neduoda pažiūrėt). Aišku mes geriam naktim sultis skiestas su vandeniu stomotologai sako kad gerai tik jokiu būdu ne arbatas su cukrum, nuo mažens naktim valgo, nežinaau jau ka ir daryt. Vakare pamaitinu sotesniu maistu, vistiek kartais atsikelia ir mama noriu sūrelio jei neduodi tokias isterijas pakelia kad aplink kaimynai nubunda man atrodo. Bet jei nuo mūsų naktipiečių gestu dantys tai man atrodo kad gestu ir apačioj. baigiu išprotėt.  verysad.gif

Mum 2.7 men. Nuo 2 metuku pradejo trupeti 4 virsutiniai dantukai. g.gif Kai nuvedziau pas daktare ir dar vaikas rankoj laike buteliuka. Tai mamyte cia gi kariesas nuo buteliuko. doh.gif Dar turejom maistui alergija. doh.gif Nei pieno, nei varskes...... negalejom valgyt. Galvojau, gal del to pas mus tokie dantukai. Bet viena daktare sake, kad jos vaikas valgo viska ir dantys trupa. schmoll.gif Taip, kad tokie dantys. essen.gif
Atsakyti
Man paciai net ydomu kaip cia yra va turiu sunena 2metai ir10men.ir atrodo vyrukas sveikai maitynasi salduminu tikrai nemegejas g.gif bet va turi pasirodo jau2skylutes dantukuose va tau ir.....net keista.Pradedu tiketi tom pasakom kaip sako, kad dantu tvirtumas ir t.t. yra paveldimas dalykas
Atsakyti
Sugedo pirmas krūminis dantukas doh.gif Kitą savaitę eisim pas dantistą pirmą kartą, nežinau kaip bus g.gif Nors dukra jau nemaža 4,8 m., bet pirmas vizitas yra pirmas...
Atsakyti
Mano mazajai poryt 11 menesiu.. Pasidare ko tai nerami, vis pirsciuku priekini danciuka krapstineja. Pradejau apziurineti ir, o siaube, priekinio dantuko kitoje puseje, prie pat dantenu didziausia juoda deme, kuri nueina ir po dantenomis blink.gif Taip neramu dabar... Pradejau visu klausineti, skaityti, panasu kad kariesas... Matyt nuo dazno maitinimo naktimis (vis dar maitinu)..
Ar tokius maziukus gydo? Laukti nesinori.. unsure.gif
Atsakyti
Kai pradėjo dukrai naktį skaudėt dantį, vežiau į Žalgirio kliniką. Bet vaikas niekaip neišsižiojo. Tai ir negydė to danties niekas. Paskui skambinau gal į kokias septyniolika Vilniaus privačių klinikų - niekas tokio vaiko priimt nenori. Vieni net pasityčiojo: "Tai kas kad vaikas verkia naktį? na negydysim mes to danties, išpus ir iškris - ko čia pergyvenat..."

Paskui po kokio mėnesio - kai jau visas skruostas sutino - gydytoja rezidentė puikiausiai sugebėjo tą patį užsispyrusį vaiką pražiodint be jokių problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dinozauras: 20 gruodžio 2006 - 10:12