Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų bėdelės

O NUO KOKIO AMZIAU GALIMA TA PASTA NAUDOTI?
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 12, 20:01)
O NUO KOKIO AMZIAU GALIMA TA PASTA NAUDOTI?

As klausiau apie sita:
user posted image
Ji parasyta, skyrta vaikams (4-7metu)
Atsakyti
QUOTE(melissa @ 2008 03 12, 21:16)
As klausiau apie sita:
user posted image
Ji parasyta, skyrta vaikams (4-7metu)

Mums stomotologe paskyre butent 4-7m.vaikuciams skirta pasta,nors dukriukui dar tik 2,5m.buvo.Reik dantulius valyti viena kart dienoj su labai nedideliu kiekiu pastos,ryte valom su paprasta.Sulaukus 4m.valysim jau su ja viena 2kart dienoj ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšniux: 12 kovo 2008 - 20:24
QUOTE(vyšniux @ 2008 03 12, 20:24)
Mums stomotologe paskyre butent 4-7m.vaikuciams skirta pasta,nors dukriukui dar tik 2,5m.buvo.Reik dantulius valyti viena kart dienoj su labai nedideliu kiekiu pastos,ryte valom su paprasta.Sulaukus 4m.valysim jau su ja viena 2kart dienoj  ax.gif .

drinks_cheers.gif As taip ir pagalvojau, kad is sitos pastos daugiau naudos bus. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melissa @ 2008 03 12, 21:27)
drinks_cheers.gif  As taip ir pagalvojau, kad is sitos pastos daugiau naudos bus. Aciu 4u.gif

Ner uz ka mirksiukas.gif .Kai matai,kad vaikucio dantukai akyse nyksta,o stomotologijos kabinetuos pasako viena ir ta pati,si pasta,manau,vienintelis issigelbejimas verysad.gif . Nuosirdziai linkiu,kad ir kitiems mazuliams ji padetu taip kaip padeda mano dukriukui mirksiukas.gif .Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Velniukė @ 2008 03 06, 17:15)
maitinau savo vaiką tik MP ,bet dntukai visvien pajuodavo ir trupa verysad.gif
Nors dantukus valėmės ir valomes verysad.gif

musu ta pati beda leliui 1.3m, maitinu MP, aisku ir nakty tai virsutiniu dantuku , kaip ir emalis, tas virsutinis sluoksnis, trupet pradejo valom dantukus, aisku nelabai duodasi, salduminu neduodu, nes jiems alergiskas, bet dantukai apgedo.Cia turbut nuo saldaus pienuko verysad.gif girdejau, kad uzlakuot gali kazkokiu stiprikliu stomotologas, iki 6metuku poliklinikoje tai daro nemokamai.
Atsakyti
Maitinu krutimi ,taip pat ir naktimis. Apie 1,3 men pradejo kauptis apnasos ant virsutiniu keturiu. 1,6 men jau pradejo vienas tarpdantis trupeti. Tik tuomet dasuto kad AS PRIVALAU kazko imtis. Taigi:
1. Nutraukiau naktini maitinima - tikrai nebuvo sunku vaikas jau subrendes tam. Nebijokit. Spauskit vaika gulet, nesikelt, lopsine dainuokit, pasaka pasekit ir jums pavyks.
2. Valyti ypac pries nakti PER PRIEVARTA (stomatologe sake kad vaikai pripranta prie neisvengiamu dalyku) zinoma reiketu psichologiskai apdirbti su pasakomis apie augancius kirmiiukus ir nepamirsti GIRTI vaiko kad labai graziai isvale...
3. Buvom pas somatologa baltijos amerikos klinikoje. Gavome tepala uz 60LT... GC Tooth Mousse liepe vakare po isvalymo plonai patepti ir valanda neduoti gerti. Si tepala sake pas bet kuri dantista beveik galima isigyti. Jis apsaugo dantis nuo bakteriju ir suteikia dantims kalcio ir tt. padengia dantis plevele.
4. Geriau neduoti saldainiu ir saldintu arbatu. Visus uzkandziavimus gerai butu nuskalauti vandenuku.
Dar siaip po gazuotu gerimu ir sulciu reikia maziausiai pusvalandi nevaly;ti dantu nes itrinsite i emali visus brudus. (Cia didesniems vaikams zinoma).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuka: 17 kovo 2008 - 18:16
aciu informacija tikrai naudinga, panasias zinias turejau ir as taciau, kaip atpratinti valgyt nakty? g.gif as jam anksciau soske duodavau vietoje kruties, dabar jau kelios dienos kaip bandome gyventi bejos, tai jei dar ir kruti atimciau jis turbut visai isprotetu:)ramybes nebutu schmoll.gif
Atsakyti
As tai pasiskaiciau angliskuose puslapiuose apie tai kaip mokyti uzmigti. http://www.drgreene.com/21_364.html Man tai buvo superine iformacija. Atsakymai i mano klausimus. Lietuviskuose puslapiuose tokiu atsakymu neradau ir pazystami visi tik ir moka patarti - daryk kaip tau ir vaikui geriau - NESAMONE.

Dabar jau turiu patirties ir antra vaika nuo metu tikrai migdysiu be nieko. O siap jau dr green pataria kar nuo 3-6 menesiu vaikas tarsi netycia pats ismiega be maitinimo visa nakti. Tuomet reikia ir ismokyti vaika uzmigti pati, nes tuo metu jis jau pats to aktyviai bando ismokti bet jam paciam neina.

As susisgriebiau tik kai jau dantims sakes pasidare. Ir buvau labai durna. NAKTI NEGALIMA MAITINTI. Dr. green raso kad mums visiems malonu vaika supti maitinti nesioti jis toks mielas mieganti vaikas. Bet kai vaikas prabunda nakti ir reikalauja to kas jam priklauso (mes sistemingai jam suformavome iprocius kaip uzmigti) tai mums jau sunku, mes norime miego. Vaikas klykia, ...

O patikekit mano vaikas moka klykti uz visus vaikus garsiau, nes turi superini uzsispyrima. Bet man uzteko pora kartu pasikankinti po valanda lopsiniu, pasaku ir vsio.

Galiu ir detaliau parasyti. Pirmiausia reikia vaikui sakyti kad dabar reikia atsigulti, uzsimerkti, apsikloti ir miegoti. Kad meskutis irgi miega.... gera knygute "Peliukas lukas nenori miegoti" paskaitykit liuks. NELEISKITE STOTIS!!!!!!! As labai daug dainuodavau daineliu siaip diena ir bet kada. Tai kai mokinau uzmigti vietoj papuko pasiulydavau kartu padainuoti - suveike. Klykia - nustoju dainuoti. Mato kad vistiek nieko nevyksta. Jau klausosi dainos. Is lopsines padarau pasaka. Taip ir ismokom uzmigti. Per pietus tiesa buvo sunkiau nei nakciai, matyt vakare labiau nori miego. Dabar (praejo 3 savaites nuo ismokimo uzmigti) Mes visi atsigulam sviesu garsu nera tamsu padainuoju 3 minutes ir uzmiegam. Tiesa mums buvo 1,6 m tai vaikas jau tikrai tam buvo pasiruoses. Jei vaikas serga ar kalasi dantys ATIDEKIT siuos mokslus iki pasveiks.
Atsakyti
Dar dantukai papildomai us apsaugoti padengus juos silantais,nors turbūt tik privačiose klinikose dengia nenuolatinius dantis. g.gif
Atsakyti
na dar karta aciu kuka:)gaila angliskai neskaitau, tai tu patarimu perskaityt negaliu, jei yra dar kokiu svrbesniu, tai gal galit parasyt?
tai as mastau nuo kitos sav pradet pratinti, bent per pietus uzmigti be papuko:) bet db gi soskes negavo ir dar 4 iltiniai auga, nenoriu iskart visko suplakti:)kolkas tik per pietus kartais vienas uzmiega kai multika rusiska paziuri:)o ir dantukuku valyma jau griezciau ziuret pradejau:)stengsiuos, gal uzkirsiu kelia tam, kad dantukai nepradetu byret mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi pradejau per pietus pratint, nes labai jau kaimynu gailejau (durna eilini karta). O jei tavo jau sugeba pats uzmigti, tai reiskia jau tikrai pasiruoses. ZInoma labai verks pirmus kartus. Man asmeniskai buvo labai sunku apsispresti kol tie dantys nesugedo. Vis maniau juk vaikui taip tp papo reikia o ar man gaila kokia ki as bloga mama kad neduosiu kodel tureciau neduoti..... O kai jau pamaciau kad dantu gali greit nelikti, tvirtai apsisprendziau kad nakti - dantys privalo ilsietis svaruciai ir jokie verksmai manes neprivers gadinti vaikui sveikatos. Matyt mano vaikas si mano nusistatyma pajuto smile.gif ir per daug nesipriesino. Dabar atsibunda nakti 1 ir 3 ir paklausia "duosi" "noliu noliu", pasakau "nideuosiu", tai apsisuka i kita puse paverkslena simboliskai ir miega toliau. Duodu 6 ryto. Valgo tada jau kas valanda abu papukus po kelis kartus ir vis grozisi, dziaugiasi. Grazu ziuret. Net keista, bet ji pilnai supranta kad as tik nakti nebeduosiu ir kad papuku nepavydziu neatimineju. Zodziu vaikui JOKIOS TRAUMOS, jis priema visas taisykles kokias jam sudarai. Vaikai daug labiau moka adaptuotis nei mes suauge.
Atsakyti