na maniškis kalba tiek kiek jam priklauso ir suprasti įmanoma. jo perliukai:
kotiko - motociklas
niam niam - beždžionė arba telefonas (koks ryšys nežinau)
lialia - laivas
maniu - malunsparnis
Prisijunksim mes prie Jusu, nors mums tik 1 metai ir 3 menesiai.
Jau maniske gan neblogau kalba, ne sakiniais, bet zodzius aiskiai taria.
Dazniausiai naudojami (mama, tetis jau nuo 11 men):
Boba - Bona (toks musu suns vardas); Tiute - mociute; Niam - valgyti; Diuo - duok; Kuku - kukuruzai; Arbuzia - arbuzas; Gerti, kas cia (labai aiskiai); Papas - soske; Tepu tepu - eiti; Liulia; Ataik cia - musu suniui.
Jau maniske gan neblogau kalba, ne sakiniais, bet zodzius aiskiai taria.
Dazniausiai naudojami (mama, tetis jau nuo 11 men):
Boba - Bona (toks musu suns vardas); Tiute - mociute; Niam - valgyti; Diuo - duok; Kuku - kukuruzai; Arbuzia - arbuzas; Gerti, kas cia (labai aiskiai); Papas - soske; Tepu tepu - eiti; Liulia; Ataik cia - musu suniui.
QUOTE(erdni20 @ 2007 07 04, 22:38)
maniskiam jau 2metukai ir2 menesiai galba labai daug ir sakiniais, tik prisigalvoja zodzius savaip, mano mama sako jam eik paklausk mamytes ar arbata gers o jis priejes sako man: inde gersi abatos.taip pradejau juoktis tai jam taip patiko kad daznai mane indre saukia ir baram ir sakom negalima vardu vadinti o jam tiesiog idomu
O kodėl tėvų negalima vardais šaukt

Maniškis daug žodelių pradėjo sakyt jau būdamas metukų, nuo pusantrų pradėjo kalbėt paprastais 2-jų žodžių sakinukais, o dabar jam 2 metai ir mėnuo, tai kalba daug, pasako viską kas jam rūpi, pasakoja visus įvykius, kalba 3-4 žodelių sakinukais, ištaria 3skiemenius žodžius, o kartais pabando ir ilgesnius ištarti, tik kad taip perdaro tuos žodžius, kad reikia pasukt galvą, kad iššifruotum ką pasakė. Aš suprantu beveik visada ką pasakė, o va močiutėm ir visiem kitiem reikia pavertėjaut

iki 2-jų metų močiutes šaukė pute

Jei kas paklausia kur tėtis, sako: tėtis biba (dirba).
Bėgam - bibam; piešiam - pisiam; pirštas - pistas ir pan., todėl su savo vaiku viešumoje kalbu atsargiai

Labai mėgsta prekybos centrus, todėl kai važiuojam pro kokį nors, tai jis aiškina: tėti sukam sukam sia, sia ziuojam ziuojam, olio (valio)! tują eimam (į parduotuvę einam).
Jei ką nors padaro gero niekada nepamiršta savęs pagirti: nolia liali (šaunuolis lialis (taip save vadina))
Nu ir t.t., ir pan.
Maniškiui prieš dvi sav. suėjo du metukai
likus iki gimtadienio 1 mėn, labai pradėjo daug čiauškėti savo kalba
, o dabar vis išmoksta naujų žodelių
Visus kviečia mama ir sako teik (ateik), pasako ten, kas čia, ačiū ir dar kitų trumpų žodelių + dar daug savo kalbos - labai juokingas derinys gaunasi

mano mazoji vietoj zodelio kaka naudoja karsta.Ir sako fu karsta

Maniškis šneka daug, bet daugiausia tik tėvai tesuprantame, ką jis sako. Kitiems dažnai vertėjo reikia. Įdomiausia, kad jei mažas išmoko sakyti ant šuns au, tai ir net nebando sakyti žodio šuo. Ir taip su visais gyvūnais.
Iš perliukų, tai išmoko teletabių dainelę. Ten dainuoja Oi lietau lietau, o mūsiškis: toile toile.
Tik gėda su juo į viešumą eiti. Auklėtoja darželyje vaikus mokino kas yra bitė. O vaikis neištaria ir sako *****. Blogiausia, kad į bitės sąvoką įeina visos musės, uodai ir kiti vabzdžiai. Tai išeini į lauką, vaikis pradeda rėkti (nes bijo): ***** bybi. Velnias, nors skradžiai žemę prasmek
Iš perliukų, tai išmoko teletabių dainelę. Ten dainuoja Oi lietau lietau, o mūsiškis: toile toile.

Tik gėda su juo į viešumą eiti. Auklėtoja darželyje vaikus mokino kas yra bitė. O vaikis neištaria ir sako *****. Blogiausia, kad į bitės sąvoką įeina visos musės, uodai ir kiti vabzdžiai. Tai išeini į lauką, vaikis pradeda rėkti (nes bijo): ***** bybi. Velnias, nors skradžiai žemę prasmek

o maniškis labai mažai burbuliuoja...taria tik labai trumpus žodelius

Mano mažius kalba daug ir normaliais sakinukais,neištaria R raidės,Ž ir Š ištaria,jei netingi,kartais ''pameta''kokią raidę ,bet šiap viską galima suprast,jei neskuba. Ėjom į parduotuvę ir sutikom kaimynę,tai klausia ji kur vyrukas eina''einu su mamyte į Maksimą,piksim skalbimo miltelių,minštiklio.Aš mamytės padėjėjas,dėsim lūbukus į skalbimo mašiną,pilsim miltelių,minštiklio ir spausim knoptę(knopkę-mygtuką
). Prieš pora dienų išmoko sakyt MOTOCIKLAS,(iki tol buvo MONOLIKAS)tai dabar visiem pasako ir labai gražiai kirčiuoja
Nuo rudens leisim į lopšelį,bet nežinia kaip ten bus,nes su bendramžiais nesusišneka,o vyresnis retas ''pristoja'' dvimetį

o maniškei jau prasideda "senu bobučiu etapas". Šneka kaip tikra pensininke, vaidina tokia rūpestinga. O kai kas nors nepatinka - suraukia nosi ir ima burbuliuoti kad kas dabal darosi ir ko tas begėdis uodas lenda prie jos, nors ant fotelio vaiksto musė. O jos kalboje labai atsispindi darzelio gyvenimas, ypač kai lele migdo perpietės.
dažnai einam prie ežero ir nuperkam gulbėm bulkos, o anakart Gabija pareiškė, kad gal geriau gulbėm ledų nupirkim - neskani ta bulka......
Žodžiu , neliūdna.
dažnai einam prie ežero ir nuperkam gulbėm bulkos, o anakart Gabija pareiškė, kad gal geriau gulbėm ledų nupirkim - neskani ta bulka......