Įkraunama...
Įkraunama...

Laparaskopija ir kt. chirurginiai būdai

QUOTE(Dzesika @ 2007 08 20, 13:59)
Cistos auga labai greitai(na gal cia irgi kiekvienai individualiai) man pavyzdziui 18cd ji jau buvo beveik 20cm,bet gi tos cistos ir praitam cikle gali pradeti augti.Zinau gera pavyzdi, kai drauge nesikreipe pas gydytoju,nors jau beveik 2men jai labai skaudejo viena sona,kol viena diena neistiko didelis skausmo priepolis,nuvezus i ligonine paaiskejo kad labai didele cista ant ''sprogimo'' ribos,ekstra operacija, cista pasalinta.Isvada,geriausia laiku pasirodyti gydytojui negu tureti tokias pasekmes smile.gif

oho...
nu susirupinau...
man kad labai skaudetu tai nebuna...nu bet mano mamai buvo trukus cista ir kraujagysle kazkokia stambi kartu tai vos nenukraujavo...
g.gif
nu tikekimes viskas bus gerai bet jau iki mmm pas daktarus nosies nekisiu...
ne tiek daug ir liko
juolab kad nieko panasaus i labai stiprus skausma ae apskritrai i koki nors skausma nebejauciu

biski ne i tema cia mes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 20 rugpjūčio 2007 - 12:03
QUOTE(qqte @ 2007 08 20, 13:03)
oho...
nu susirupinau...
man kad labai skaudetu tai nebuna...nu bet mano mamai buvo trukus cista ir kraujagysle kazkokia stambi kartu tai vos nenukraujavo...
g.gif
nu tikekimes viskas bus gerai bet jau iki mmm pas daktarus nosies nekisiu...
ne tiek daug ir liko
juolab kad nieko panasaus i labai stiprus skausma ae apskritrai i koki nors skausma nebejauciu

biski ne i tema cia mes  ax.gif

Tikrai,tik to netaikyk is kart sau ax.gif jai tikrai butu kazkas rimta ,tikrai pajaustum smile.gif
Atsakyti
Sveikis gyvos, planiukės 4u.gif
as jau namie, siandien isleido po laparaskopijos. Endometriozė I stadija.
Dar pašalino miomą. Nuotaikos nekokios, nors ir prieš procedūrą praktiškai buvau įsitikus dėl diagnozės. gydytoja patarė dar pusę metų bandyti be jokių medikamentų, o po to jau rimčiau užsiimti. Žinau, kad po lapar.didelė tikimybė nestuke.gif , bet jei pavartočiau skatinančius O, gal dar didesni šansai.
kaip jūs manot?
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2007 08 20, 15:13)
Žinau, kad po lapar.didelė tikimybė nestuke.gif , bet jei pavartočiau skatinančius O, gal dar didesni šansai.
kaip jūs manot?

Tai jo, varykit pa polnai programė kaip sakant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vredna @ 2007 08 20, 15:23)
Tai jo, varykit pa polnai programė kaip sakant  4u.gif

įtariu taip ir reiks daryti, ačiū už nuomonę biggrin.gif
o ta pati ciklą bandyti galima, juk vistiek pilna narkozė buvo g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DDajana: 20 rugpjūčio 2007 - 14:43
QUOTE(DDajana @ 2007 08 20, 15:13)
Dar pašalino miomą. Nuotaikos nekokios, nors ir prieš procedūrą praktiškai buvau įsitikus dėl diagnozės. gydytoja patarė dar pusę metų bandyti be jokių medikamentų, o po to jau rimčiau užsiimti. Žinau, kad po lapar.didelė tikimybė nestuke.gif , bet jei pavartočiau skatinančius O, gal dar didesni šansai.
kaip jūs manot?

Ar tu buvai isitikinusi kad ras endometrioze? Ar jautei kokius pojucius, kad taip galvojai?
Papasakok, kaip savijauta po operacijos. Matai, as dabar labai domiuosi ar imanoma po 3-4sav jaustis taip kaip ir pries operacija.
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2007 08 20, 15:43)
įtariu taip ir reiks daryti, ačiū už nuomonę biggrin.gif
o ta pati ciklą bandyti galima, juk vistiek pilna narkozė buvo g.gif ?

Sveikutes as gal cia ir neitema paklausiu, bet norejau pasiteirauti, man 2007-09-11 dienai paskirta Laparaskopija, taciau as jokiu cistu neturiu, gimdos nuotrauka parode, kad viskas gerai, tai kokiais atvejaus ji dar yra skiriama. ar ji skausminga. vaikelio nesusilaukiame jau 6 metus, nors mmm man reguliarios kaip laikrodis, ir ovuliacija vyksta, aisko ne kas menesi, bet vyksta. tai labai noreciau daugiau apiesi dalyka suzinoti. buciau labai labai labai dekinga. ACIU.
Atsakyti
Viltis28, kaip cia pasakius...pati laparoskopija tai su narkoze pilna daroma, taip kad nieko tikrai neskauda..apie savijauta po jos..na viskas priklauso nuo to, kaip viskas vyko, ar diagnostine laparoskopija neperejau i koki tais chirurgine intervencija (jeigu kazkas aptinkama). Bet zmones po sudetingiausiu operaciju isgyvena, o po shitos..tai juolabiau smile.gif Mane asmeniskai sekancia diena ir isleido namo (nieko nebuvo rasta, niekas nebuvo salinta), akrypavau dar kaip antis pora dienu namuose ir viskas.
Kaip suprantu nevaisingumo priezasciu nebuvo iki siol nustatyta? su vyru viskas gerai?

P.S. paklausei i tema wink.gif

QUOTE(Viltis28 @ 2007 08 20, 16:09)
Sveikutes ...................ACIU.

Atsakyti
QUOTE(Viltis28 @ 2007 08 20, 16:09)
Sveikutes as gal cia ir neitema paklausiu, bet norejau pasiteirauti, man 2007-09-11 dienai paskirta Laparaskopija, taciau as jokiu cistu neturiu, gimdos nuotrauka parode, kad viskas gerai, tai kokiais atvejaus ji dar yra skiriama. ar ji skausminga. vaikelio nesusilaukiame jau 6 metus, nors mmm man reguliarios kaip laikrodis, ir ovuliacija vyksta, aisko ne kas menesi, bet vyksta. tai labai noreciau daugiau apiesi dalyka suzinoti. buciau labai labai labai dekinga. ACIU.

pas mane mėnesinės irgi kaip laikrodukas, kiaušintakiai pratekami(gimdos nuotrauka), kaip ir viskas čiki briki.endometriozė nustatoma TIK laparoskopijos būdu, matomai dėl to tau ir skyrė šią operaciją. šios procedūros metu gali rasti ir sąaugų-tai endometriozės pasekmė.
atrodo atsakiau į tavo klausimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DDajana @ 2007 08 20, 14:13)
kaip jūs manot?

Tikra nesamone. Kam tu nori vartoti skatinancius? Nevyksta O? Skatinancius galima gerti tik grieztai priziurint gydytojai, daroma echoskopija kas ~ 3 dienas. Juk su skatinanciais buna ne "geresne" O, o uzauga daug folikulu! O ka darysi, pvz., 20 vnt. prisiskatinusi? Kuo sprogdinsi? Vienu metu gi neisovuliuos visi. Vienu zodziu, baikite daryti to, ko visai nesuprantate.
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2007 08 20, 16:04)
Ar tu buvai isitikinusi kad ras endometrioze? Ar jautei kokius pojucius, kad taip galvojai?
Papasakok, kaip savijauta po operacijos. Matai, as dabar labai domiuosi ar imanoma po 3-4sav jaustis taip kaip ir pries operacija.

Supermamų puslapius jau studijuoju kuris laikas, tad diagnozę praktiškai jau žinojau.pojūčių kaip ir jokių nebuvo.na skausmai per mėnesines, bet kadangi jie visą laiką tokie buvo, tai ir nepriskyriau kokiai nors ligai. nu kaip jausiuos po 3 savaičių nežinau, nes šiandien tik trečia diena po operacijos.as po narkozės praėjus 1 valandai jau šuoliavau į tualetą, žinoma prilaikoma brangiausiojo.tiek kad dar galvelė sukosi. o šiandien viskas normaliai, tik geriau nekosėt, nečiaudėt ir nesijuokt, nes pilviuką skauda lotuliukas.gif o pilviuko skausmas, kaip po gero sporto-presą skauda.bent jau mano pojūčiai tokie. po 3 savaičių manyčiau lakstysiu kaip vėjas. aš jau antrą dieną po operacijos laipiojau laiptais į ketvirtą aukštą
Atsakyti
DDajana, o kaip vyro tyrimas, ar geras?Jei vyro spermos tyrimas prastokas, tai aš nesutikčiau su gydytojų nuomone pusmetį bandyti natūraliai.Man po laparoskopijos irgi patarė pusmetį bandyti natūraliai, bet dariau IUI ir vis tiek nepastojau. verysad.gif
Atsakyti