Įkraunama...
Įkraunama...

Kai streikuoja širdelė


Ir dar noriu pasiteirauti kiek mazdaug laiko trunka gydymas? Praejo savaite,o ne velnio negereja verysad.gif Tas sirdeles uzgulimas ir didelis pulsas neduoda ramybes unsure.gif Jauciu baime.... Geriu magni,Corvitol (jei gerai parasiau),nakciai Lexotanil.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hoffnung: 13 lapkričio 2009 - 11:46
QUOTE(Hoffnung @ 2009 11 13, 12:02)
Nea,as norejau paklausti del sirdeles darbo. Ar yra koks pavojus,kad del didelio pulso ji gali sustoti?


Kiek žinau, ne. su širdim man tas pats, kol negėriau vaistų. pabandyk Betaloc-Zok arba Procorolan kurį laiką pavartoti. Ir gali jungtis į nerimaujančių gretas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(RimPol @ 2009 11 13, 13:50)
Kiek žinau, ne. su širdim man tas pats, kol negėriau vaistų. pabandyk Betaloc-Zok arba Procorolan kurį laiką pavartoti. Ir gali jungtis į nerimaujančių gretas verysad.gif

O uzgulima jauciate ant sirdeles? Lyg kas uzdeta butu?
Atsakyti
Sveikos.tokia problema.. mama mano tik 42 metus eina,jau kuris laikas jaucia sunkuma sirdies srityje ir aplinkuj,kartais suskausta fiziskai padirbus.uzsirase pas gydytoja ,bet tik uz savaites priims nes daug serganciu gripu ir pan..mes pasidomejom abi internete, kas mazdaug sutampa su jos pozymiais.tai atitiktu krutines angina (placiau)
http://www.infomed.l...krutines-angina
taciau cia raso ,kad si liga pasireiskia zmonems,turintiems ansvori,mazai judantiems,valgantims daug riebaus maist..mano mamyte visika priesingybe.dirba ji tikrai daug,tai galbut cia del streso.. verysad.gif verysad.gif tiesiog norejau jusu pasiklausti,gal kuriai panasiai yra buve,gal yra kokiu kitu variantu.aciu group.gif
Atsakyti
QUOTE(Hoffnung @ 2009 11 13, 11:45)
Ir dar noriu pasiteirauti kiek mazdaug laiko trunka gydymas? Praejo savaite,o ne velnio negereja  verysad.gif  Tas sirdeles uzgulimas ir didelis pulsas neduoda ramybes  unsure.gif  Jauciu baime.... Geriu magni,Corvitol (jei gerai parasiau),nakciai Lexotanil.


Labutis, labai jau pazystama tavo liga,jei su sirdim jokiu problemeliu nerado tai tik psichoterapeutas gali padet atsikratyt visu nepageidaujanmu staiga uzeinanciu sirdies plakimu bigsmile.gif Nebijok tikrai viskas susitvarkys, tai paprasciauisios panikos atakos, jei staiga nei is sio nei is to pradeda plakt taip sirdis.Jei pulsas ramybes busenoje pastoviai didesnis nei 90 ir jei nepadeda lexotanilis, jau reiktu pagerti betaloczoc (arba taip pulsa retinanciu vaistuku, bet tik pasitarus su gyditoju).Na tokiu dalyku per savaite tikrai neiisigydisi, as jau daugiau kaip 8 menesiai geriu vaistus, pulsas jau susitvarke, bet permusimai neisnyko verysad.gif , be to reikia labai didelio sugebejimo save nuraminti, nes zmogaus tokia prigimtis jei kas negerai tai is karto puola i panika.
Uzejus staigiam sirdies plakimui stenkis nusiraminti, jei yra galimybe atsigulti , giliai kvepuoti ir turetu praeiti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
visia netycia kazkaip landnejua ir pamaciau kad tokia temele yra 4u.gif
as esu viena is sirdininkiu doh.gif kazkaip man daug bedos nesudaro,tik va aktyviau pagyvenus,skausmas ima verti krutine unsure.gif
man yra voztuvo polapsas...ir gaila kad man jokie nuskausminamieji neveikia,bet seip pakenciama sirdies liga 4u.gif smile.gif

va galiu ikelti info,jei kuriai nors reikia apie sia liga 4u.gif kad jei kas zinotumet 4u.gif

Mitralinio vožtuvo prolapsas:
Tai nepiktybinė širdies liga, ir dažniau ne tiek liga, kiek širdies struktūros variantas. Pasitaiko 4-7 proc. žmonių, moterims dažniau nei vyrams.
[I]Ligos priežastys:

Dažniausios įgytų širdies ydų priežastys – reumatas ir infekcinis endokarditas.
Rečiau širdies vožtuvus pažeidžia kitos ligos – sisteminė raudonoji vilkligė, reumatoidinis artritas, mechaninės traumos.
Įtakos gali turėti įgimti struktūriniai širdies vožtuvo pakitimai.


Simptomai:
 Dusulys
 Širdies ritmo sutrikimai
 Veriantis, duriantis skausmas krūtinėje
 Širdies „ūžesys"
Ligos eiga:
Mitralinis prolapsas gali sukelti veriančio, duriančio pobūdžio skausmus krūtinėje, ekstrasistoles, kartais širdies arterijų vainikėlių spazmus. Retai pasitaiko, kad ant vožtuvo burės gabalėlis atitrūksta ir įvyksta kurios nors arterijos embolija. Ji gali sukelti smegenų insultą, staigų vienos akies regėjimo pablogėjimą, miokardo infarktą.
Tiktai 15 proc. ligonių mitralinis prolapsas progresuoja iš lėto ir per 15-20 metų atsiranda mitralinis nesandarumas (kraujas grįžta iš kairiojo skilvelio į kairįjį prieširdį).
Komplikacijos:
Mitralinio vožtuvo prolapsas gali komplikuotis infekciniu endokarditu.

Tyrimai
:
Gydytojai prolapsą atpažįsta pagal būdingą trumpą ūžesėlį ir traškantį papildomą širdies toną (kliką). Iškritimo laipsnis diagnozuojamas ir vertinamas ultragarsu.
Gydymas:
Skausmus ir ekstrasistoles šiems ligoniams gali pašalinti beta-adrenoblokatoriai. Dažniausiai mitralinis prolapsas žmogui nekenkia ir yra negydomas.
Jeigu ligoniui buvo embolijų arba ultragarsu įtariamas krešulys širdyje, skiriama kraują skystinančių vaistų (pvz., aspirino).
Labai retai tenka vožtuvą pakeisti protezu arba pašalinti vieną vožtuvo burę.
Patarimai:
Kai prolapsas ryškus, reikia vengti sunkaus fizinio darbo.
Sergantieji mitraliniu prolapsu turėtų labai atsargiai vartoti nitrogliceriną ir kitus nitratus: mat šie vaistai sumažina širdies dydį ir tuomet vožtuvas esti tarsi per didelis; dėl to gali išryškėti mitralinis prolapsas ir padidėti širdies speninio raumens ischemija.
Jeigu prolapsas neryškus, ligoniams prieš danties traukimo ar kitą chirurginę operaciją skiriama antibiotikų.
Profilaktika:
Reguliariai konsultuotis su specialistais, ultragarsu tikrintis vožtuvo būklę, saugotis infekcinio endokardito.

Kūno kultūros priemonės:
higieninė gimnastika
žaidimai: tinklinis, badmintonas (ribotai - krepšinis, rankinis, futbolas)
slidinėjimas lygia vietove
čiuožimas ir irklavimas lėtu tempu
Negalimi:
greiti bėgimai [/I]

seip visos galetumet apie savo ligas imesti kazkokia informacija,taip viena kitai padedama apie ligas isplesti akiraty ir saugoti save labiau 4u.gif

sveikateles panos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mijos mama: 19 lapkričio 2009 - 11:17
Jungiuosi ir as i sirdininkiu gretas unsure.gif nors man tik 26, esu liekno sudejimo, bet deja jau kankina aukstas kraujospudis, nuo pat gimimo didelis pulsas. Daktarai pripazino arterine hipertenzija verysad.gif Kadangi neranda priezasties tai pripazino paveldejima doh.gif kasdien tenka vartoti vaistukus doh.gif och ir negi taip visa gyvenima teks nugyventi... verysad.gif
Atsakyti
norėčiau Loram patarimo,
man nustatė sinusinę tachikardiją, echo nieko bloga neparodė. Pasakė be raminamų neapsieisi, dar išrašė propronololį (10-20 mg), mildronatą. Tik niekas nepaiškino kaip susireguliuoti vaistus nes geriu AD, taip pat ir tiroksino 125 mg, nes pašalinta skydlaiukė. Gal patartum kaip susidėlioti vaistukus, kad vienas su kitu derėtų? ir iš viso kas tai yra sinusinė tachikardija.
Atsakyti
QUOTE(roberta23 @ 2009 11 30, 09:54)
norėčiau Loram patarimo,
man nustatė sinusinę tachikardiją, echo nieko bloga neparodė.  Pasakė  be raminamų neapsieisi, dar išrašė propronololį (10-20 mg), mildronatą. Tik niekas nepaiškino kaip susireguliuoti vaistus nes geriu  AD, taip pat ir tiroksino 125 mg, nes pašalinta skydlaiukė. Gal patartum kaip susidėlioti vaistukus, kad vienas su kitu derėtų? ir iš viso kas tai yra sinusinė tachikardija.

na, pabandysiu paprastai - sinusine tachikardija - tai kai elektrokardiograma normali, tik pastoviai uzrasomas didesnis nei 90 (100) pulso daznis. Ji neturi tureti kitu tachikardiju pozymiu - pvz. neturi tureti aiskios pradzios ir pabaigos.
o skydliaukes tyrimai normalus? ne perdaug tiroksino? tai galetu buti priezastimi.
Gal antidepresanto salutinis poveikis - sinusine tachikardija?
apskritai yra daug priezasciu (anemija, karsciavimas, stresas, vaistai ir t.t.), bet daznai taip ir lieka neaisku kodel.... deja....
Del vaistu - jei nebuna panikos ataku, as negerciau raminanciu, nes propranololis turi pats sioki toki raminanti poveiki. be abejo, retina pulsa.
mildronatas - veikia miokardo metabolizma (sirdies raumens medziagu apykaita), vyresni zmones ji vertina kaip vitamina...
Del vaistu vartojimo llaiko - nera labai svarbu... mildronata juk vartojat kelis kartus per diena, tiroksina - tikriausiai ryte, propranololi taip pat rekomenduojama ryte (nebent Jus labiausiai vargina, kad nakti reikia skaiciuoti sirdies duzius - tada gerkit 1-2val iki miego...)
zodziu - sitie vaistai vienas kitam nemaiso...
Atsakyti
Oj roberta tos pacios bedos pas mumis,stresas tiroksinas skydliauke,kur nesokines pulsas doh.gif Loram,as tik viena karta isgeriau tiroksino didesne doze ir man jau ta pacia diena ,tris paras pasireiske daznas pulsas nors dar pries savaite 55 buvo ir aplamai busena tokia buvo nekokia,tad sumaniau viena diena ikalt daugiau tiroxino ..nu pries kelias dienas,nu ir pulsas uzkilo trecia para jau,ar gali but taip del tos vienos didesnes tiroxino dozes ?doh.gif
Atsakyti
dėkoju už atsakymą, prieš mėnesį buvo TTH-5,17, tada gėriau tiroksino po 100 mg, dar kartais pamiršdavau, kai pasidarė blogai, jau pora savaičių yra kai pasididinau iki 125 mg, nuotaika pagerėjo, aišku čia ir AD savo vaidmenį suvaidino. tik kažkodėl pradėjo rakos drebėti, gal ir per daug tiroksino išgėriau. Prieš kokius 3 metus irgi su tachikardija buvo blogai, tada nustatė kalio trūkumą ryškų, bei jau iš nežinojimo kas su manimi darosi ,prasidėjusį nerimą, tada irgi vartojau AD ir daugmaž viskas buvo OK, o po skydliaukės op, 4 mėn viskas buvo idealu, kol neprasidėjo stresai, ruduo ir pamažu vėl viskas nusirito blogyn. bet jau kylam aukštyn.
Mildronato išrašė gerti vieną kartą dienoje, dar priedo nusipirkau gudobelės tablečių, mažu nepamaišys, o propranololį geriu po 10 mg 2-3 k dienoje (nežinau ar gerai darau, nes niekas to napaiškino kaip gerti, tik pasakė, jeigu tu jo gauni gerk)
Lucero laikykimės. Šaunu, kad mūsų tarpe yra tokių asmenybių kaip LORAM, pasidalinančių savo žiniomis.
Atsakyti
QUOTE(roberta23 @ 2009 12 01, 11:02)

propranololį geriu po 10 mg 2-3 k dienoje (nežinau ar gerai darau, nes niekas to napaiškino kaip gerti, tik pasakė, jeigu tu jo gauni gerk)



Sveikos,kas cia per stebuklas ,kad "jei gauni ,tai gerk"
Man jo irgi israse nuo to pacio dazno amzino pulso.Nusipirkau,bet taip ir negeriau.Man siule gert kai jau labai vargina 2-3 d.
Ar jis tikrai toks stebuklingas? Kai ne medike esu ,ta anotacija man nieko nesako.
Atsakyti