QUOTE(andriuska @ 2008 01 09, 08:52)
popierių, kurį pavyko gauti - ilfordo multikontrastinis. be filtrų jis matyt nekoks (kaip jau spėjo dar vienas kolega pastebėti).
na susikaupsiu - pabandysiu.
Aš kankinsiu ilfordą. Pirmiausia aišku reikia filtrų, bet ir be jų kažkas gaunasi.
QUOTE(andriuska @ 2008 01 09, 09:10)
tiesa, radau juostų ištraukiklį iš kasečių (berods sillwio aparatas susuka plnai)
Geras daiktas, ale aš išmokau atidaryti kasetę buitiniu butelių atidarytuvu. Nieko geriau ir nereikia
QUOTE(roolys @ 2008 01 09, 22:32)
Gavau pirmus savo keptus blynus su skaidrine juosta.

Rezultatas mane tikrai pakerejo. O jau spalvu tikrumas. Ziuriu i skaidres ir atsimenu aplinka pagal atspalvius. Dabar domiuosi skaneriais skirtais skanuoti juostas ir skaidres. Gal kas turi geru argumentu ka ir kodel ?
Papildyta:
Uzsisakiau distancini pulta savo Nikon. ML-L3 vadinasi
Labai jau atpigo, nes pries pusmeti kaina daugiau kaip dvigubai didesne buvo.
Bandysiu pauksciukus ir voverytes fotografuot is arti. Ryt turetu jau but atsiusta, tai nekantruju pradet
Ar kas bande distanciniu budu fotografuot? Gal kokiu gudrybiu zinot zvereliam ar pauksciukam privilioti, ar dar, kad papozuotu
Spausdinai iš skaidrės, ar skanus žiūrėjai? Apie juostų skanerį kažkada galvojau, bet atmečiau tas fantazijas, nes man jis būtų per brangi investicija į hobį. Geriau jau nusipirkčiau geresnį plačiakampį objektyvą peizažams prieš sekančią kelionę į kalnus. Juolab, kad nei į skaidrę, nei į spalvotą negatyvą fotografuot nesiruošiu. Juosta tik j/b. Į internetą pasižaidimui dėt užteks planšetinio. Reiks kokio kadro geros kokybės - nunešiu į labą.
Kokie čia patarimai. Ryškumo zoną reik statyt pakankamai didelę, perjungus į rankinį fokusą sufokusuot ir laukt momento.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso