Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

pas mane kitinis DX.

dėl Sigmos pagalvosiu. dėkui 4u.gif ai, bet taip norisi pasikeist.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 08, 21:48)
Siandien parsinesiau j/b nuotraukas. Nesakysiu, kaip man atspausdino. "Sero buro malynovyi"... blink.gif  Pradedu mastyti apie spaudinima namie. Sillwio, kiek kainavo tavo iranga? Ir kur pirkai? Per ebay?

500 kronų, t.y. 180 litų. Už tuos pinigus gavau didintuvą durst, rėmelį nuotraukoms, raudoną lempą, bakelį ryškinimui (2 juostoms), 3 voneles, 2 pincetus, krūvą mėgintuvėlių ir menzūrėlių chemikalų ruošimui. Man trūksta tik multikontrastinių filtrų ilford popieriui, nes popierius patiko. Apdirbimas paprastas, pasirinkimas didelis, nėra brangus.
Pirkau per švedišką e-bay smile.gif Nuvažiavau pats pas žmogų pasiimt.
Malonumas tai nenusakomas pačiam ryškint juostas ir spaust nuotraukas.
Atsakyti
Dekui. Paziurejau musu ebay. Kainos apie 250 euru. O kokius didintuvus turite?
Atsakyti
jo, gerai kur mūsų nėra..ypač švedijoj. aš pirkau krokus didintuvą (tiesa naują, gamyklinėje pakuotėje ir su visais priklausančiais priedais) už 200 lt panevėžyje. daug kas varo ant krokuso. o ko norėt iš tarybinių laikų lenkiškos produkcijos? bet palyginus su kokiu rusišku upa-6, skirto mokyklinukams, su tuo "autofokusu", tai krokusas yra didelis žingsnis priekin. be to su juo galima spausti iš negatyvų 6x6 (turbūt ir iš 6x7 bei 6x9) nes rėmelyje vietos dar lieka. bet didelis, zaraza, ir neergonomiškas. daug skaičiau, kad reikia pakeisti objektyvus tuos lenkiškus į ką nors normalesnio. bet tie normalesni e-bejui už tokią kainą eina, kad vis dar galvoju, ar man to reikia. atsispausdinau skanuotą kadrą (buvau čia dėjęs - tiltas su spynomis), kurį dariau optiškai. man geiau atrodo skanuotas, nes su šopu pataisiau šviesas/šešėlius, dar šį bei tą. suprantu, kad čia kaltos kreivos mano rankos ir normalios įrangos neturėjimas. ale vis vien ūpo neprideda. o kai iš tos juostos padariau portretus ir palyginau - tai skanuoti laimėjo "į vienus vartus" pagal šviesų subalansavimą (šopo dėka). o vat optiškai sugadinau ne vieną lapą ir vis vien gavau per didelį kontrastą: arba veide tik akys ir šnervės, arba viskas pilkai-juoda. suprantu, kad reiki "mokytis, kokytis ir dar karta mokytis", bet laiko tam vis nėra. popierių, kurį pavyko gauti - ilfordo multikontrastinis. be filtrų jis matyt nekoks (kaip jau spėjo dar vienas kolega pastebėti).
na susikaupsiu - pabandysiu.

tiesa - dar viena karti patirtis. supainiojęs ryškalus (ilford koncentratus) išryškinau juostelę su popieriui skirtu ryškalu. negatyvas gavosi nesodrus, toks beveik permatomas, bet vat skanavimui tiko.
Atsakyti
tiesa, radau juostų ištraukiklį iš kasečių (berods sillwio aparatas susuka plnai)

http://cgi.ebay.co.u...1QQcmdZViewItem
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 09, 09:10)
tiesa, radau juostų ištraukiklį iš kasečių (berods sillwio aparatas susuka plnai)

http://cgi.ebay.co.u...1QQcmdZViewItem

Maciau ir as kaip fotolabe istruke viena prie mano akiu, bigsmile.gif visai idomiai ir paprastai veikia. O stai nuoroda tavo neveikia g.gif

Pas Nikon susuka iki galo, na nebent prof. modeliai turi nustatyma ar susukt, ar palikt. O stai Canon tai palieka, nes gaves is bendradarbio juosta B/W isfotkinau ant virsaus ax.gif
Fotolabe sake, kad taip fotomenininkai menu iesko. Isfotkina vienam pasaulio gale ir siuncia draugui i kokia kinija dar kart prafotkint. O paskui ziuri kas gavos biggrin.gif

Gavau pirmus savo keptus blynus su skaidrine juosta. thumbup.gif Rezultatas mane tikrai pakerejo. O jau spalvu tikrumas. Ziuriu i skaidres ir atsimenu aplinka pagal atspalvius. Dabar domiuosi skaneriais skirtais skanuoti juostas ir skaidres. Gal kas turi geru argumentu ka ir kodel ?
Papildyta:
Uzsisakiau distancini pulta savo Nikon. ML-L3 vadinasi
http://www.nikonremo...mll3_remote.jpg
Labai jau atpigo, nes pries pusmeti kaina daugiau kaip dvigubai didesne buvo.
Bandysiu pauksciukus ir voverytes fotografuot is arti. Ryt turetu jau but atsiusta, tai nekantruju pradet ax.gif
Ar kas bande distanciniu budu fotografuot? Gal kokiu gudrybiu zinot zvereliam ar pauksciukam privilioti, ar dar, kad papozuotu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 09 sausio 2008 - 22:39
QUOTE(andriuska @ 2008 01 09, 08:52)
popierių, kurį pavyko gauti - ilfordo multikontrastinis. be filtrų jis matyt nekoks (kaip jau spėjo dar vienas kolega pastebėti).
na susikaupsiu - pabandysiu.

Aš kankinsiu ilfordą. Pirmiausia aišku reikia filtrų, bet ir be jų kažkas gaunasi.

QUOTE(andriuska @ 2008 01 09, 09:10)

Geras daiktas, ale aš išmokau atidaryti kasetę buitiniu butelių atidarytuvu. Nieko geriau ir nereikia smile.gif

QUOTE(roolys @ 2008 01 09, 22:32)
Gavau pirmus savo keptus blynus su skaidrine juosta.  thumbup.gif Rezultatas mane tikrai pakerejo. O jau spalvu tikrumas. Ziuriu i skaidres ir atsimenu aplinka pagal atspalvius. Dabar domiuosi skaneriais skirtais skanuoti juostas ir skaidres. Gal kas turi geru argumentu ka ir kodel ?
Papildyta:
Uzsisakiau distancini pulta savo Nikon. ML-L3 vadinasi
Labai jau atpigo, nes pries pusmeti kaina daugiau kaip dvigubai didesne buvo.
Bandysiu pauksciukus ir voverytes fotografuot is arti. Ryt turetu jau but atsiusta, tai nekantruju pradet  ax.gif
Ar kas bande distanciniu budu fotografuot?  Gal kokiu gudrybiu zinot zvereliam ar pauksciukam  privilioti, ar dar, kad papozuotu  biggrin.gif

Spausdinai iš skaidrės, ar skanus žiūrėjai? Apie juostų skanerį kažkada galvojau, bet atmečiau tas fantazijas, nes man jis būtų per brangi investicija į hobį. Geriau jau nusipirkčiau geresnį plačiakampį objektyvą peizažams prieš sekančią kelionę į kalnus. Juolab, kad nei į skaidrę, nei į spalvotą negatyvą fotografuot nesiruošiu. Juosta tik j/b. Į internetą pasižaidimui dėt užteks planšetinio. Reiks kokio kadro geros kokybės - nunešiu į labą.

Kokie čia patarimai. Ryškumo zoną reik statyt pakankamai didelę, perjungus į rankinį fokusą sufokusuot ir laukt momento.
Atsakyti
IR distancinius siunčiausi iš e-bejaus (kainavo gal po 5 angliškus svarus) tinka daugeliui aparatų: konkrečiai buvo siunčiamas canon 400d ir nikon 80. veikė ir su mano canon50e. o vat su 30 d - nebe:(

geras daiktas ir labai mažas. bet jei sau noiru pritaikyti - brangesnį reik pirkti ir tokį, kur į aparatą imtuvas kišasi, o pas fotografą siųstuvas. arba laidinį.
Atsakyti
O as paverkiau, kad pas mus dar brangi iranga. Vakar su kaimynu pasnekejau. Gausiu is jo uz dyka viska thumbup.gif Karjeros zmogus, tai nera jam kada paciam "terliotis". Fotografuoja jau labai senai ir tiks i skaidres.
Prie to paties paklausiau del scanerio juostoms (ne skaidrems). Jis pats turi Nikon skaidrini. Sake, kad tie dedeli ( blush2.gif nezinau terminu) juostoms tinka, per per sudetingas terliojimas. Jeigu reikia tik archyvavimui , jo nuomone, uztenka ir normalaus plokscio (ju kainos apie 200 Euru).
Atsakyti
apie skanerius. tikrai archyvavimui ir talpinimui tinkle gero planšetinio skanerio per akis. geras aš turiu omenyje apie 200 eu (tai mano turimas canonas 8800, epsonas 4tūkstantosios klasės). tikrai neverta pirkti epson 750. jau tada geriau dedikuotą juostinį. siauros juostos skanai nuotraukoms 10x15 tinka. o vidutinio formato tai ir 30x30 galima daryti drasiai.

štai pvz. čia yra kadras iš seno galiojimo juostos. skanavimo kokybė 3000x3000 taškų (arba 25,5x25,5 cm) ir 300 dpi:
user posted image
Shot at 2008-01-11

o čia 100 proc kropas (t.y. išarpa santkiu 1:1, t.y. jei šope žiūrėti režime actual picksel):
user posted image
Shot at 2008-01-11

čia analogiškai iš b/w ilfordo juostos labai panašaus dydžio kadro:
user posted image

cropas:
user posted image
Shot at 2008-01-11

tokių pvz. gal ir pilnas internetas, bet čia garantuoju, kad jokio gamintojo aš nereklamuoju, skanuoju taip, kaip moku iš juostelių, kurias išryškinau taip, kaip moku arba tas, kurias turėjau (su seniai pasibaigusiu galiojimo laiku). jei kuriame parametre (ar visuose) mane lenkiate, tai atitinkamai jūsų rezultatai bus tik geresni.

patikėkit, man šito rezultato pakanka per akis. jei bus toks šedevras, kad jausiu, jog jo vieta ant sienos - nunešiu skanuoti normaliu, dedikuotu skaneriu. o šiaip į albumą užtenka.
Atsakyti
Ziuriu prakalbot apie skanerius. Man irgi labai aktualu. Jus man paaiskinkit, gal ir kvailai nuskambes blush2.gif , ar tie paprasti skaneriai naudojami dokumentams, nuotraukoms skanuoti, tinka skanuoti ir juostas? Ar juostai skanuoti skaneris turi buti butent juostai skanuoti ir skirtas? blush2.gif blush2.gif
As turiu toki skaneri, bet neissivaiduoju ar su tokiu skanuojama juosta, jauciu kad ne g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 11 sausio 2008 - 17:48
ne, toks netiks. skanuojant dokumentus šviesa apšviečia paviršių ir nuskaitantis elementas gauna atspindėtą šviesą. o skanuojant juostą šviesa turi eiti "kiaurai" per negatyvą/pozityvą. taigi, planšetinio skanerio atveju šviesos šaltinis turi būti dangtyje. paprastuose modeliuose jis šviečia pastoviai per visą ilgį, krūtesniuose - slenka kartu su skanuojančiu elementu. pasižiūrėk šiuos modelius: canon canoscan 4400F, canoscan 8600, epson 4490 (berods).
be šios funkcijos nieko nebus.

4400F buvo pas mane. realiai nelabai kuom skiriasi nuo 8600 išskyrus tuo, kad galima skanuoti iš karto 12 (2x6) kadrus iš 135 juostos arba 3 kadrus iš 120 juostos (na dar programinė įranga skiriasi, yra silverfastas pridėtas... nebloga programėlė, bet kaip už dyka tai labai apkarpyta).
Atsakyti