Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

QUOTE(andriuska @ 2008 01 26, 22:27)
aišku priimami drinks_cheers.gif  tik retai kas čia beužsuka. matyt nespėja temos "mokomės fotografuoti" skaityti g.gif
bet šita tema turi perspektyvą. renesansas analoginis vis labiau išsibegėja... ir tai gerai. jau ir chemikalai, ir popierius viešoje prekyboje atsiranda.

aš iš anos temos kaip ir, bet va įsigijau ir juostinį aparatą ir vieną juostą išpyškinau. apie kokybę kalbos nėra, bet sužinojau (apie save), kad jau to tikriausiai nemesiu.. todėl intensyviai mokytis ketinu su skaitmena, o juosta, jaučiu, bus atgaiva.
deja, kol kas kalbos nėra apie viso proceso atlikimą pačiai, nors kaip vilioja... gal kada nors gyvenimas ir namų kvadratūra pagerės...biggrin.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 01 26, 22:31)
Žinoma. Visi mes daugiau ar mažiau gybautojai smile.gif

nu nu, pats tas grybautojas biggrin.gif o Tu kada nors esi rodęs juostines savo nuotraukas?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 27, 10:12)
nu nu, pats tas grybautojas biggrin.gif o Tu kada nors esi rodęs juostines savo nuotraukas?

Dar ne. Skanerio niekaip neišsirenku.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 27, 11:12)
apie kokybę kalbos nėra, bet sužinojau (apie save), kad jau to tikriausiai nemesiu..

okas su kokybe? ekspozicijos problemos ar ryškumo? pvz. mano juostinuko autofokusas grybauja konkrečiai (bet dėka didelio ieškiklio tai iš karto pamačiau (tik gaila, kad ne pirkdamas, o pradėjęs fotografuoti). tai rankom fokusuoju. o eksponometrija tai puikiai veikia. aš jį net kaip eksponometrą naudojau, kol nenusipirkau atskiro.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 27, 11:19)
okas su kokybe? ekspozicijos problemos ar ryškumo? pvz. mano juostinuko autofokusas grybauja konkrečiai (bet dėka didelio ieškiklio tai iš karto pamačiau (tik gaila, kad ne pirkdamas, o pradėjęs fotografuoti). tai rankom fokusuoju. o eksponometrija tai puikiai veikia. aš jį net kaip eksponometrą naudojau, kol nenusipirkau atskiro.

aš ir su skaitmena dar smarkiai grybauju, pastovus nefokusas.. aš prisipažinsiu - fotiką, kuris yra ne muilinė, į rankas gavau spalio 20 d. Dabar turiu savo gerą skaitmeną ir va canon 300v įsigijau. neištvėriau smile.gif
nenoriu nuolat tuo teisintis, bet tikriausiai dar anksti iš manęs ko nors TOKIO tikėtis..
"mokomės fotografuoti" temoj kažkur apie vidurį esu įmetus kelias juostines fotkes, gali susirasti, jei smalsu.
be to, aš labai siaurą ryškumo zoną mėgstu, tiksliau, sergu ta liga, tai ir fotkėse tai atsispindi..smile.gif doh.gif šiandien išsitraukus abu fotikus bandžiau f/2.5 naudot, tai čia mano pasaulyje WOW yra biggrin.gif paprastai 1.4 arba 1.8 būna ir jokių kompromisų. bet jau bandau mesti tai šalin pamažu.
kaip sakiau, aš ne burtininkas, aš dar tik mokausi bigsmile.gif
tikiuosi, kad su Jūsų pagallba perprasiu ir skaitmeną, ir juostą, ir dar daug visko smile.gif

Atsakyti
iš megėjiškos optikos su maximaliai atverta diafragma sunku tikėtis aštrumo nuotraukose.... net canoninė L klasės aptika ir tai ne zumai ne visuomet tuo gali pasigirti. reik priverti kiek. juostiniam ryškumo gylio zona mažesnė gaunasi, nei skaitmenoje - čia dar sunkiau pataikyti, todėl drąsiai diafragmą gali priverinėti. na o mokytis technikos geriau su skaitmena. pygiau ir rezultatas iš kart matosi. bandyk rankom fokusuoti. gal čia autofokuso klaida? su skaimeniniu tai sunkiau, nes ieškiklis mažas, bet neskubant įmanoma. ir ten vaizdas matomas kaip atverta diafragma, tai jei sufokusuosi gerai ir dar kiek priversi - tai garantuotai bus čiki.

tik žiūrėk, kad ieškiklyje dioptrijos būtų priderintos tavo regėjimui. kartą baliuke per neatsargumą nusisuko man dioptrijos (mano regėjimas 1) tai padauginęs niekaip negal;ėjau suprasti, kodėl ieškiklyje viskas kaip rūke, o ekranėlyje gerai. tik ryte supratau... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 27, 13:59)
iš megėjiškos optikos su maximaliai atverta diafragma sunku tikėtis aštrumo nuotraukose.... net canoninė L klasės aptika ir tai ne zumai ne visuomet tuo gali pasigirti. reik priverti kiek. juostiniam ryškumo gylio zona mažesnė gaunasi, nei skaitmenoje - čia dar sunkiau pataikyti, todėl drąsiai diafragmą gali priverinėti. na o mokytis technikos geriau su skaitmena. pygiau ir rezultatas iš kart matosi. bandyk rankom fokusuoti. gal čia autofokuso klaida? su skaimeniniu tai sunkiau, nes ieškiklis mažas, bet neskubant įmanoma. ir ten vaizdas matomas kaip atverta diafragma, tai jei sufokusuosi gerai ir dar kiek priversi - tai garantuotai bus čiki.

tik žiūrėk, kad ieškiklyje dioptrijos būtų priderintos tavo regėjimui. kartą baliuke per neatsargumą nusisuko man dioptrijos (mano regėjimas 1) tai padauginęs niekaip negal;ėjau suprasti, kodėl ieškiklyje viskas kaip rūke, o ekranėlyje gerai. tik ryte supratau... lotuliukas.gif

mano toks ir yra planas: mokytis kuo daugiau su skaitmena, o juostą naudoti kaip desertą - dlia dušy..smile.gif aišku, kai gauni į rankas tą saldainį, tai sunku susivaldyti, bet faktas, kad kadrus taupiau pirmoje juostoje, taupau va dabar ir antroje.. kažkaip tikrai daugiau vaikštinėju aplink, ieškau rakurso geresnio, norisi stabilesnio vaizdo. šiandien sūnų fotkinau piešiantį - tada jis būna ramesnis. kai baigsiu juostelę, parodysiu, jei bus kas gavęsi.. kita juostelė tikrai bus juodai balta, noriu tokią išbandyti..
su skaitmena tai paprasta - keli šimtai kadrų per kartą išeina pernelyg negalvojant, bet tikrai mąstau, kad teks bandyti rankinį fokusavimą.
kaip sakiau, bandau išlipti iš siauriausios ryškumo zonos..biggrin.gif gamtoje visai kitaip elgiuosi, bet kad kol kas su gamta man labai labai nekas gaunasi, todėl lendu prie žmonių ir katinų smile.gif
dėl pritaikymo savo regėjimui - nuo pirmos dienos esu pasireguliavus. 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, kokie skaitmeninio fotiko objektyvai (konkrečiai - Nikon), tiktų ant juostinio fotiko, nesudarydami vinjetės? 50mm 1,8 tai bandžiau - tinka. O kitinis 18-70mm jau duoda patamsėjimus kraštuose verysad.gif . Norisi platesnio kampo kitą kartą. Tai dabar galvoju, gal įsigyti juostiniui pritaikytą objektyvą g.gif Ką patartumėt?

P.S. Perskaičiau temą ir radau, kad patamsėjimus duoda objektyvai DX doh.gif Supratau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 30 sausio 2008 - 10:44
NikonF90x yra geresnis už NikonF80? unsure.gif diedas sutinka parduot už 700 lt
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 01 30, 10:28)
Noriu paklausti, kokie skaitmeninio fotiko objektyvai (konkrečiai - Nikon), tiktų ant juostinio fotiko, nesudarydami vinjetės? 50mm 1,8 tai bandžiau - tinka. O kitinis 18-70mm jau duoda patamsėjimus kraštuose verysad.gif .  Norisi platesnio kampo kitą kartą. Tai dabar galvoju, gal įsigyti juostiniui pritaikytą objektyvą g.gif  Ką patartumėt?

P.S. Perskaičiau temą ir radau, kad patamsėjimus duoda objektyvai DX doh.gif  Supratau...

Tai, kad tinka visi Nikkor objektyvai juostiniam, kurie nera pazymeti ''DX''. ''DX'' reiskia, kad skirtas skaitmeniniam fotoaparatui. Itariu D3 palaiko tokius kaip ir juostiniai, nes jis yra pilno formato.

Jai klystu pataisykit... mirksiukas.gif
Atsakyti
Turejau garbes pabandyti Canon EOS 1N. cool.gif Na ka as zinau, didelis, sunkus nes kakla nuspaude lotuliukas.gif . Labai jau jis man didokas pasirode. Objektyva turejau uzdejas paprasta 28-135 su vibrostabilizatoriumi. Keistai tuos objektyvus ivardina Canon g.gif .Pilna informacijos aplinkui ismetyta ir vistiek neina suprast kas ir kaip. Tikrai Nikkor tvarkingai vienoje eiluteje viska suraso kas reikalinga. Nors gal cia tik sitas taip sutvertas.

Patiko , tai stabilumas pacios kameros. Labai jau tvirtai rankose laikos cool.gif . Ir dar, fotografuojant, visiskai nejauciama vibracija. Tiesiog spragteli tyliai ir viskas.
Dar ispudi paliko greitis. 8 kadrai per sekunde g.gif na tikrai greit juosta isfotkint eina biggrin.gif . Tiesa toks greitis tik tada, jai yra prisuktas GRIP'as su papildomu varikliu.

Toki tikrai saunu turet studijoj thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2008 01 30, 19:10)
Tai, kad tinka visi  Nikkor objektyvai juostiniam, kurie nera pazymeti ''DX''. ''DX'' reiskia, kad skirtas skaitmeniniam fotoaparatui. Itariu D3 palaiko tokius kaip ir juostiniai, nes jis yra pilno formato.

o ne su DX pupeliukas fotkino? g.gif kai kampai išėjo tamsūs...

Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2008 01 30, 19:10)
Tai, kad tinka visi  Nikkor objektyvai juostiniam, kurie nera pazymeti ''DX''. ''DX'' reiskia, kad skirtas skaitmeniniam fotoaparatui. Itariu D3 palaiko tokius kaip ir juostiniai, nes jis yra pilno formato.

QUOTE(bite maja @ 2008 01 30, 20:03)
o ne su DX pupeliukas fotkino?  g.gif  kai kampai išėjo tamsūs...

Su DX Pupeliukas fotkino, su DX.
DX skirti "cropintai" matricai. Ant juostos plačiąjam gale matosi vinjete. Aš su sigma, skirta skaitmenai, pafotografuoju į juostą. Užtenka pazoomint šiek tiek ir diafragmą pridaryt - vinjetės nebelieka.

D3 tinka visi, kaip ir juostai, tik DX objektyvai pieš vinjetę.
Atsakyti