Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

iki visisku mazochizmu prieisim doh.gif . bet kaip sakant, niekada nespjauk cool.gif
Atsakyti
pinholų ir monoklių niekada nesupratau (na tam tikram siužetui monoklis su jo "švytėjimu" dar-dar... bet vat pinholo tai ne-a). gauk gerą žaliavą, o po to išsidirbinėk su ją kaip nori - nori normaliai ryškink, nori kava, nori popierių iš pradžių ryškalu prisotink - tada eksponuok, jei jau labai labai nori - fiksuok šlapime. bet išpat pradžių užprogramuoti ant informacijos nešėjo gauti nekokybišką vaizdą? kam? tai ebejui pilna objektyvų, kuriuos pusvelčiui parduoda dėl to, kad stiklai pelėsiu išėsti. nu tai nusiperkam visi ir pradedam naują kryptį - fungografija (nuo žodžio fungus su aliuzija į lomografija). gal įeisim į istoriją kaip kokie fliuksionistai, oi, tiksliau fungografai blink.gif
Atsakyti
na man tai visai įdomu pabandyt. Kartais ir efektas koks įdomesnis atsiranda smile.gif
va, triguba ekspozicija iš vasaros žiemą padarė biggrin.gif kodėl gi nea smile.gif

user posted image

galima sakyti - nekokybė. bet man taip patinka smile.gif

aišku, juokinga, kad piholas su skaitmena.

Mano berniokėlis nori fotiko (aišku, neprastesnio, nei mano biggrin.gif ), o aš nenoriu net muilinukės jam pirkt, nes čia tk užgaida. Ot padarysiu fotiką iš degtukų dėžutės ir tegu žaidžia. Jei entuziazmas nebus vienadienis, tad ir žiūrėsim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 12 lapkričio 2008 - 13:03
aha, o 10 juostelių+ryškinimas išeis akurat, kap 7,1 mpix muilinė dabar kainuoja (pražiopsojau per panoramos atidarymą už 299 visai geras aparatas buvo...ir platus kampas net labai, kas reta muilinėse - 28mm ekvivalentas...pats kaltas, per ilgai abejojau). o nuotraukoje išskyrus tai, kad galima pasidžiaugti, jog autorius sugalvojo ir padarė tai be šopo, man nieko nėra. tą patį galima padaryti iš kelių negatyvų eksponuojant juos ant popieriaus (ir, žinoma, be galutinio rezultato bus 3 geri negatyvai su pilnaverte informacija juose).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 12, 13:15)
aha, o 10 juostelių+ryškinimas išeis akurat, kap 7,1 mpix muilinė dabar kainuoja (pražiopsojau per panoramos atidarymą už 299 visai geras aparatas buvo...ir platus kampas net labai, kas reta muilinėse - 28mm ekvivalentas...pats kaltas, per ilgai abejojau). o nuotraukoje išskyrus tai, kad galima pasidžiaugti, jog autorius sugalvojo ir padarė tai be šopo, man nieko nėra. tą patį galima padaryti iš kelių negatyvų eksponuojant juos ant popieriaus (ir, žinoma, be galutinio rezultato bus 3 geri negatyvai su pilnaverte informacija juose).

Galima, galima, viską galima smile.gif Kadangi tai yra pramoga, tai pramogauju taip, kaip man patinka smile.gif Ne visada racionaliai smile.gif

Juostelių turiu visą kalną, dovanų gavau smile.gif
Mano vaiko atveju manau, kad jam užteks 1, nu max 2 juostelių smile.gif Ryškinti ruošiuosi pati, tada, kai savo ryškinsiu, taip kad kaina minimali.

Ai, juk kiekvienas savaip iš proto kraustosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 12 lapkričio 2008 - 13:31
QUOTE(Degutė @ 2008 11 12, 14:31)

Ai, juk kiekvienas savaip iš proto kraustosi smile.gif

šventa tiesa drinks_cheers.gif bet tokiu atveju duok vaikui smena 8m. no vis geriau, nei degtukų dėžutė, o kainuoja panašiai, ir "meniu" labai vartotojui draugiškas, simboliai lengvai suprantami lotuliukas.gif .

p.s. o tik juostas ryškini ar ir nuotraukas tikruoju būdu darai?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 12, 13:57)
šventa tiesa drinks_cheers.gif  bet tokiu atveju duok vaikui smena 8m. no vis geriau, nei degtukų dėžutė, o kainuoja panašiai, ir "meniu" labai vartotojui draugiškas, simboliai lengvai suprantami lotuliukas.gif .

p.s. o tik juostas ryškini ar ir nuotraukas tikruoju būdu darai?

Smenos neturiu, turiu Zenit 3M, ale to dar gaila smile.gif
Šiuo metu pati nedarau dar. Ruošiuosi smile.gif. Va vyras parveš didintuvą iš kaimo kada. Ateis moksleivių atostogos, kad naktinėt galėčiau, ir eisiu žaist smile.gif
Anksčiau, studentų laikais, grupės paparacė būdavau smile.gif Viską darydavau nuo iki smile.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif

Ai, aš tai prijaučianti ir pinholams ir monokliams. Teko matyti labai įdomių darbų, todėl nesakau, kad tai yra š..

Tai kaip - ar planuojam susitikimą lapkričio 29? Ar bus daugiau norinčių, ar Andriuska apsiims padėstytojauti? Paderinkim iš anksto, ką? Tada imčiausi išfotkinti jb juostelę, kaip ir tarėmės.
Atsakyti
hm-hm...jau kad tiesiai esu paklaustas, tai pasakysiu - susitikimas kaip ir planuojamas po truputį. dėl tam tikrų vietos problemų.

o.k. reikia ištirti norinčių skaičių ir jų pageidavimus. pagal pradinį mano sumanymą susitikimas būtų skirtas nuotraukų spausdinimui. minimum teorijos-maksimum praktikos, t.y. papasakoju ir parodau kaip, tada visi paeiliui daro nuotraukas iš savo negatyvų, analizuojamos klaidos. taigi, suvartojamos medžiagos (popierius, ryškalai, fiksažas - visko yra fototechnikoje, ryškalai ir fiksažas - DWK pelesos gatvėje) yra dalyvių rūpestis. mano visas hardvaras ir patirtis.
manau, kad laiko bus pakankamai (nes procesas neskubus ir neitensyvus) ir galima bus skirti laiko pirmo susitikimo kartojimui - t.y. juostos ryškinimas. tiesa, trukmė bus tikrai ne mažiau, kaip kelios valandos (3-4 o gal ir ilgiau)

du norintys jau yra žinomi. ar dar bus?
Atsakyti
pasidalinsiu pastaruoju atradimu. jau daug kalbėjome apie išryškintos juostelės praplovimo svarbą ir kaip yra blpgai, kai ant jos lieka vandens lašų žymės (kalkės). siūlau naudoti distiliuotą vandenį. tai yra nepatogu ir didina išlaidas, bet geresnės alternatyvos nebuvau radęs. yra informacijos apie PAV (paviršiaus aktyviosios medžiagos) naudojimą ir net firminiai plovikliai iš esmės yra PAV. indų ploviklis irgi su PAV. bet jį bandęs gerų rezultatų nepasiekiau....o vat neseniai tapau laimingas indų plovimo mašinos savininkas. ir neilgai truko kol supratau, kad tas skaliklis yra nuostabus dalykėlis. jei ant taurių nelieka lašų žymių, tai gal tas pats bus ir ant kitų paviršių? pirma paeksperementavau su nuotraukom. rezultatas stulbinantis - lašai nuo nuotraukų, praskalautų vandenyje su lašeliu indų skaliklio nubėgo beveik momentaliai. išdžiūvo greičiau. jokio kalkių ženklo (būdavo kai išdžiūna, tai kai jas čiupinėji, lig smulkes smėlio smilteles jauti.
o užvakar pabandžiau su juosta. pradžioj kiek išsigandau, nes džiūnant kažkaip įdomiai atrodė, bet išdžiūvus jokių žymių ir nuskanavus viskas super. tai kad kas ryškinat ir turit indų plovimo mašinas - welcome. kas ne - 5-8 lt kainuoja toks dalykas. ir namų ūkyje praverčia (chromuoti paviršiai gerai nusivalo ir ilgiau išlaiko blizgesį - patikrinta biggrin.gif ).

o kas dar nematė, kaip atrodo vandens žymės nuotraukoje - tai geriausias pvz. yra mano rodytoje katedros bokšto nuotraukoje, kur kudroj. ten į dešinę nuo bokšto per dangų aiškiai matosi "padtiokas".
Atsakyti
http://gallery.pinho...?g2_itemId=1817

šiek tiek įdomių darbų (pingolas, bet svarbiausia - skysta fotoemulsija, užtepta ant tapybai skirto popieriaus - rezultatas labai grafiškas)
Atsakyti
andriuska, labai svelniai tariant - puiki galerija. kvapa uzeme.... (susizavejimas ir pavydas, kad kazkas taip sugeba..)
Atsakyti