Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 22, 08:12)
Taip, teisingai supratote. Manau kad geriau nusiteikti kitokiam tipui investiciju - investuoju tam kad uzdirbciau is akcijos vertes augimo.
Vedu, turiu ekselyje pasidares viska. Savo portfelio pokycius fiksuojuosi kas menesi. Be to kai tai yra ekselyje, tai bet kuria akimirka gali irases kaina pamatyti kaip kinta jo verte. Taip pat tu uzrasu vedimas pravercia deklaracijas pildant, arba tarkim maklems pelno mazinimui, nes buni uzfiksaves isigyjimo datas. Kadangi nepirmi metai is portfelio ataskaitos matai kaip sezoniskumas veikia
Be to veduosi ir imoniu rezultatus ir skaiciuojuosi finansinius rodiklius. Toks tas gyvenimas tarp 10:00 ir 14:00

Gal galetum pakomentuot. Sakysim skaiciuojiesi koki pelna ir is ko apturejo sakysim vienu ar kitu ketvirciu. Po to lygini ju prognozes bei pazadus su realiais skaiciais? O gal kitaip?
Ar butu galima kaip nors pamatyti pavyzdi kokios nors imones vedamu uzrasu?
Manau mums visoms butu labai naudinga tokio pobudzio info.
Atsakyti
Sveiki, kuri laika ir as mokausi investuot smile.gif Gal galit toki dalyka paaiskint kaip spekuliavima... Pries kuri laika uz 1000 Lt isigijau Ukio banko akciju po 4.28, dabar ju verte 4,79 Lt. Ta cia jau reikia pardavinet?smile.gif Uzdirbciau 120 Lt, minus 20 Lt uz operacijas, lieka 100 Lt pelno, dar mokescius sumoket reikes, lieks 85 Lt pelno... Ar verta del tokiu sumu pardavinet?... smile.gif
Be to spekuliantuose vieno dalyvio komentara perskaiciau, kad jis jau siandien 3 kartus suprekiavo ukio banko akcijom ir nemazai uzdirbo. tai cia matyt zadziant didelem sumom tas pirkimas/pardavimas apciuopiamas, o ne su 1000 Lt....
Esu is viso 2000 Lt inevstavus i akcijas: 1000 Lt i ukio b., kita 1000 Lt i teo, prdziai i saugiausias ir likvidziausias. O tai ka toliau su jom daryt: dar taupyt ir investuot, kad didesnis pelnas butu?.... g.gif Kokia suma reiketu investuot, kad rezultatas nutu matomas ir jauciamas, nes del 50 Lt nesinori pardavinet...
Atsakyti
Mildutes teti, o gal galėtu tą exelinę lentelę mestelt, a blush2.gif
Aš tai kaip akla višta, bumt, pirkau akcijas, be jokių virtualių portfelių ir pan. Nežinau kaip bus.Nervina tai, kad nelabai suprantu, kaip viską pasiskaičiuoja, kaip ką doh.gif Nors esu buhalterė ( tris metus nedirbu, dėl vaikučių blush2.gif ) bet vis tiek man tamsus miškas.Dabar nežinau kurias akcija pirkt, neapsisprendžiu.Nežinau į ką atkreipt dėmesį jas renkantis g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Marcelė @ 2007 06 26, 09:01)
Gal galetum pakomentuot. Sakysim skaiciuojiesi koki pelna ir is ko apturejo sakysim vienu ar kitu ketvirciu. Po to lygini ju prognozes bei pazadus su realiais skaiciais? O gal kitaip?
Ar butu galima kaip nors pamatyti pavyzdi kokios nors imones vedamu uzrasu?
Manau mums visoms butu labai naudinga tokio pobudzio info.

Vat kaip blogai kad neina ikelti duomenu, ar kaip nors iskopinti graziai is ekselio i cia. Tai trumpai pasakysiu kokius duomenis renkuosi
Imones akciju skaicius, Akcijos kaina, Rinkos kapitalizacija ir uzimama dalis visoje birzoje, Laisvu akciju skaicius, Prognoze tarkim 2007metams - pelnas ir apyvarta. Is siu duomenu pasiskaiciuoju prognuozuojama pelna tenkanti akcijai, P/E (Kainos/Pelnas akcijai), Pelnas/apyvarta - parodo pelninguma (marza).
Paskui kas ketvirti susivedu skelbiamus duomenis - ketvircio pelnas ir apyvarta. Suskaiciuojam vel tuos pacius rodiklius kuriuos skaiciuojam pagal prognoze ir ziurim kiek nuo jos atsilieka (tiesa kai kur reikia ivertinti sezoniskuma, nes tarkim kokios Lietuvos dujos po pirmo ketvircio labai graziai atrodo, bet, po likusiu triju suprasteja) Ir dar pasiziuriu i imones rezervuose gulincius pinigelius. Tai va taip..
Atsakyti
QUOTE(nette @ 2007 06 26, 14:18)
Sveiki, kuri laika ir as mokausi investuot smile.gif Gal galit toki dalyka paaiskint kaip spekuliavima... Pries kuri laika uz 1000 Lt isigijau Ukio banko akciju po 4.28, dabar ju verte 4,79 Lt. Ta cia jau reikia pardavinet?smile.gif Uzdirbciau 120 Lt, minus 20 Lt uz operacijas, lieka 100 Lt pelno, dar mokescius sumoket reikes, lieks 85 Lt pelno... Ar verta del tokiu sumu pardavinet?... smile.gif
Be to spekuliantuose vieno dalyvio komentara perskaiciau, kad jis jau siandien 3 kartus suprekiavo ukio banko akcijom ir nemazai uzdirbo. tai cia matyt zadziant didelem sumom tas pirkimas/pardavimas apciuopiamas, o ne su 1000 Lt....
Esu is viso 2000 Lt inevstavus i akcijas: 1000 Lt i ukio b., kita 1000 Lt i teo, prdziai i saugiausias ir likvidziausias. O tai ka toliau su jom daryt: dar taupyt ir investuot, kad didesnis pelnas butu?.... g.gif Kokia suma reiketu investuot, kad rezultatas nutu matomas ir jauciamas, nes del 50 Lt nesinori pardavinet...

Tokia pradzia jau buna. Bet tai labai gerai patirciai igauti. Is esmes jei atsakyt ar verta del tu sumu parduoti. Na manau grynasis pelnas ne toks jau mazas procentine israiska. Banke tokiu palukanu nebuna. O jei apie meta parduot ar ne - manyciau galetum dar ir neparduot. Juo labiau kad gana saunus pasirinkimas ukb ir teo. O del spekuliantuose skelbiamu post'u maziau jaudinkis. Daznai ten piemenukai linke pasigirti kokie jie saunus ir kaip jie pacioje virsuneje parduoda, o zemiausiame taske nusiperka. Rimti spekuliantai tokiais dalykais nesigiria, su jais dar ir bendraujam gyvai
Kokiom sumom investuoti? Seb maciau lankstinuka ir gana seniai - ten buvo skaiciavimas kaip investuojant po 180Lt kas menesi ir turint 6% pelna per metus, po 40m investavimo tampi milijonierius. Na bet cia reklama. O as galvociau, kad optimaliausiai investuoti tokia suma, kuriai jau issilygina komisinis, t.y. nebetaikomas minimumas koks 5Lt, o skaiciuojamas procentas. Jei neiseina tokios sumos investuoti kas menesi, reikia investuoti kas du ar tris. Tiesa reikia pirkti pasverus. Tarkim dabar laikausi taktikos, kad sausio vasario menesiais - jokiu pirkimu
Atsakyti
QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 27, 09:20)
Tokia pradzia jau buna. Bet tai labai gerai patirciai igauti. Is esmes jei atsakyt ar verta del tu sumu parduoti. Na manau grynasis pelnas ne toks jau mazas procentine israiska. Banke tokiu palukanu nebuna. O jei apie meta parduot ar ne - manyciau galetum dar ir neparduot. Juo labiau kad gana saunus pasirinkimas ukb ir teo. O del spekuliantuose skelbiamu post'u maziau jaudinkis. Daznai ten piemenukai linke pasigirti kokie jie saunus ir kaip jie pacioje virsuneje parduoda, o zemiausiame taske nusiperka. Rimti spekuliantai tokiais dalykais nesigiria, su jais dar ir bendraujam gyvai
Kokiom sumom investuoti? Seb maciau lankstinuka ir gana seniai - ten buvo skaiciavimas kaip investuojant po 180Lt kas menesi ir turint 6% pelna per metus, po 40m investavimo tampi milijonierius. Na bet cia reklama. O as galvociau, kad optimaliausiai investuoti tokia suma, kuriai jau issilygina komisinis, t.y. nebetaikomas minimumas koks 5Lt, o skaiciuojamas procentas. Jei neiseina tokios sumos investuoti kas menesi, reikia investuoti kas du ar tris. Tiesa reikia pirkti pasverus. Tarkim dabar laikausi taktikos, kad sausio vasario menesiais - jokiu pirkimu

Labai aciu uz paaiskinimus, man jie labai vertingi. Bet va su sanitu pats laikas isigyjimui buvo vasario menesis smile.gif ax.gif Nu cia man taip atrodo...
O kur su rimtais spekuliantais bendraujat gyvai? Gal kazkokiuose susitikimuose dalyvaujat, ar ten priimami pradedantieji, tiksliau gal pradedanciosios? Aisku mums uztektu ir diskusiju santrauku:)
Vilniaus bankas tik per 40 metu kalba apie milijonus, o ba Bodas scheferis per 7-nis metelius tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marcelė: 27 birželio 2007 - 14:47
Sveiki, labai aktuali tema ir gerai jog yra joje zmogus turintis patirties:)
Kadangi irgi galvoju pereiti prie akciju (pastaraisiais metais investavau i obligacijas susietas su akcijom) - del tiketino didesnio pelningumo:) - turiu klausimeli del diskusijos su akcijom ub ir teo. Vat nusiperki patikimu, likvidziu akciju, spekuliantuose nurodytas patarimas jog turi numatyti kiek laiko laikysi, tad kaip tarkim ir siuo atveju nuspresti is anksto kiek laikysi? Ar tai tiesiog stebi tu imoniu ketvirtinius rezultatus ir tik po to sprendi atsizvelgiant i juos ar dar toliau laikyti ar ne? Ar tai ir sudaro pradini investavima, t.y. tiesiog kai gauni info paskaitai ir sprendi jei blogiau parduodi jei viskas gerai toliau laikai kol prireikia pinigu? O pelninguma ir tolesni turimu akciju likima vertini kas ketvirti ar kas metus t.y. po rezultatu ar t.t. info paskelbimo?
Atsakyti
QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 27, 09:01)
Rinkos kapitalizacija ir uzimama dalis visoje birzoje, Laisvu akciju skaicius,

O kokia reiksme turi rinkos kapitalizacija ir laisvu akciju skaicius vertinant imone?
Papildyta:
Kazkaip niekada nekreipiau demesio i siuos dalykus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mama @ 2007 06 28, 13:41)
Vat nusiperki patikimu, likvidziu akciju, spekuliantuose nurodytas patarimas jog turi numatyti kiek laiko laikysi, tad kaip tarkim ir siuo atveju nuspresti is anksto kiek laikysi?

Na man asmeniskai tai kvaila nusistatyti laika biggrin.gif , geriau jau nusistatyti pelninguma ir nuostolio procenta. Pvz. akcija pasiekia 10 proc. pelninguma arba nuostoli, tada ir parduodi. jeigu pagal imones rezultatutus tiketina, kad imone augs ir toliau, seksis gerai, tai tada laukti dar didesnio pelningumo smile.gif As tai tikiuosi, kad Teo gali soktelti 30 proc, nes tiek nukrito pries 2 men smile.gif, o kada tai ivyks kas cia zino, gal vel po ziemos biggrin.gif , o UKB tai irgi gera investicija ir netgi ilgalaikeje perspektyvoje, todel is viso nematau prasmes nusistayti laika. As neisivaizduoju kaip spekuliantai zaidzia su laiku, gal vasara uzsiperka ir ziema prakala biggrin.gif
Atsakyti
g.gif Tai aš visai tundra, dabar turiu daaar daugiau klausimų doh.gif
1. Iš kur sužinot įmonės akcijų skaičių
2. Kas tai yra rinkos kapitalizaciją iš kur ją ištraukt
3. Kaip suprast, užimama dalis visoje biržoje
4. Iš kur sužinot laisvų akcijų skaičių
Gėda baisiausiai, bet norisi žinoti, gal kas galės man tundrai padėt 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rasve @ 2007 06 29, 20:59)
g.gif  Tai aš visai  tundra, dabar turiu daaar daugiau klausimų  doh.gif
1. Iš kur sužinot įmonės akcijų skaičių
2. Kas tai yra rinkos kapitalizaciją iš kur ją ištraukt
3. Kaip suprast, užimama dalis visoje biržoje
4. Iš kur sužinot laisvų akcijų skaičių
Gėda baisiausiai, bet norisi žinoti, gal kas galės man tundrai padėt  4u.gif  blush2.gif

lotuliukas.gif nu kam taip apie save smile.gif Visa sita informacija galima gauti per finansini tarpininka, t.y. per kur prekiauji akcijomis, pvz. as per VB internetu, tai ten yra pateikti visu imoniu rodikliai, praktiskai nelabai daug ka ir reikia paciam skaiciuotis, nes pagrindiniai imones rodikliai yra paskaiciuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi su kvailoku pradžiai klausimu blush2.gif
O jūs per kur perkat-parduodat akcijas? Aš esu susidūrus (tiksliau stebėjus kito žmogaus spekuliavimus) per SEB maklerį.. g.gif o dar yra kokių variantų? ar yra koks skirtumas?

Ir koks skirtumas investuojant į fondus ar pačiam spekuliuojant? saugumas ir pelnas ar dar kažkas? blush2.gif
Atsakyti