Įkraunama...
Įkraunama...

Investicijų klubas II

Tai galima apsiriboti tam tikra sritimi,pvz.: IT ,farmacinės kompanijos ir pan.Kitaip ,aišku,galima paskęsti doh.gif Bet aš lenkiu link to,kad užsienio biržose yra daugiau produktų (fjučeriai,opcionai).Be to,galima shortinti akcijas.Nežinau,ar tai galima daryti OMX. Lietuvos biržoje ,berods,ne.Aš daugiau žinau apie Jav, nes antra pusė po darbo mirksta prie kompo su AMZ,GOOG,APPL,IBM ir kt.
Daugiau produktų leidžia jaustis laisvesniais ir saugesniais,ne tik - pirk ir melskis 4u.gif Nors kai mintinai žinai savoj baloj kuris pirštas kurią virvutę tampo,irgi neblogai mirksiukas.gif Bet daugumai mūsų (mamkų) iki to toloka doh.gif
Atsakyti
Kaip galvojat: ar siandien - ryt apsimoka investuoti į Vilniaus banko siūlomus fondus, ar geriau palaukti?
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 08 02, 11:10)
Daugiau produktų leidžia jaustis laisvesniais ir saugesniais,ne tik - pirk ir melskis 4u.gif Nors kai mintinai žinai savoj baloj kuris pirštas kurią virvutę tampo,irgi neblogai mirksiukas.gif Bet daugumai mūsų (mamkų) iki to toloka doh.gif

Kuo daugiau zaideju, produktu ir t.t. tuo didesnis greitis.
Sakykim Lietuvos birzoje pries 3-4 metus po naujienu paskelbimo budavo beveik pora paru ... jokio rezultato, dabar uztenka 10-15 min.

Kaip sia info gauti is kitu birzu ?
pvz: maziekiu naftos gaisra spekuliantai pajuto 5-10 min. begyje, o latviai apie tai ?? suzinojo kada ?

Taip pat ... istatimine baze ? Kaip ji veikia rinka, ir ypac rinkos sektorius ?
Pas mus dabar statyba, energetika, duju, komunalinis ukis is dalies pienas (zemes ukio remimas)? Juk tai politiku zaisliukas. Jau nekalbu apie privatizavimus.

bet ... rimtiems zaidejams ir sukureme tinklapi - spekuliantai, o cia daugiau - startui - pablevyzgoti, arba kitaip sakant, kai bijai uzduoti rimtiems dedems klausima - klausineji cia.

Noriu pasakyti paprastai (mano igyta specialybe nesusijusi su finansais) - pats ismeginau ir kitiems rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 09:55)
Apie popierini milijona:

Dėkoju notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(giege @ 2007 08 02, 11:22)
Kaip galvojat: ar siandien - ryt apsimoka investuoti į Vilniaus banko siūlomus fondus, ar geriau palaukti?

O ka galite pasakyti apie konkrecius SEB'o fondus i kuriuos noretumete investuoti ?

nes, jei nera priezasties pirkti lieka tik: "pirk ir melskis".

cia truputi fantazija: (nelabai domiuosi, galiu ir pievu ...)

SEB NVS fondas ->
RTSI griuvo, ir baisiai skaudziai -> 2080 ... 1960. paskutine "zvake" juoda ir didele. Jausmas - dar ne dugnas.
50% gryzimui -> buvo 2000 - pramuse zemyn.
100% gryzimas -> 1900. zona ties 1940-1920 turetu sustabdyti.

Gera info siam fondui - nafa juda i virsu.
Bloga - doleriais mokama uz nafta.

Atsakyti
Tai vat man ir iškyla klausimas:jei dauguma Lietuvos įmonių tėra politiniai žaisliukai,kaip sakote,ar gali būti rimta prekyba tų įmonių akcijomis?Ar gali joms pritaikyti techninę analizę,ar tenka vadovautis tuo,ką švogeris pasakė? Gerai ,jei tų švogerių daug yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 09:55)
Apie popierini milijona:

As buciau panasiai ir elgusis, taciau namie ne viena priimineju sprendimus (kad ir kaip noretusi). Panasiu principu savo brangiajam itikinau neimti skubiai paskolos, o dar kuri laiko nuomotis buta.
Musu nuomos mokestis - 350. Jei butume pasieme paskola, butume mokeje apie 800 Lt palukanu. tad itikinau kad isivaizduotumeme kad mokamas nuomos mokestis yra banko palukanos. Kadangi bet kuriuo atveju taupomes busto pirkimui, tad palukanu skirtuma skirsime uz pati buta, o ne banko pelnui didinti.

Beje, zinau kad butas gyvenimui ne pati geriausia investicija, taciau vis tiek noresis gyventi savuose namuose.
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2007 08 02, 11:34)
jei dauguma Lietuvos įmonių tėra politiniai žaisliukai,kaip sakote,ar gali būti rimta prekyba tų įmonių akcijomis?Ar gali joms pritaikyti techninę analizę.

Politikai yra nuspejami, ir jei TA + politika krypty rodo i reikiama puse ?
PVZ: energetika - RST, VST, LEN, LEL.

juk kuo didesne elektros kaina, tuo tas 1% nuo milijono didesnis, vadinasi palnas skaitmenine israiska didesnis, vadinasi ir mano akcija - juda i virsu.
o jei dar politikai "pastumia" ... pasakydami - jie bus monopolistai su 15-30% pelnu ?

su pienu - sneka vyksta kad prapuls subsidijos. pakolkas sunku prognozuoti ... kas ir kaip. ES sitoje vietoje valdo ...
Papildyta:
milijonui turiu excel faila
kuriame galima keisti tiek graza, tiek inasa.

ta prasme 937.50 ir 20%

jei ka domina - kur failiuka galima ideti ?
Atsakyti
paaiskinkit man ar taip iseina su mokesciais investuojant i fondus

jei as pvz investuoju 50 000 Lt i Finastos Centrines ir Rytu europos fonda (valdymo mokestis 0,5% metinis, platinimo mokestis 2%, sekmes mokestis nuopelno 15%) tai kas gaunasi...

tai is mano 50 000 Lt Finasta pasiims 250 Lt valdymo mokesti, 1000 Lt platinimo, ir jei graza 20% tai nuo 10 000Lt dar pasiims 1500 Lt. ????
Atsakyti
QUOTE(Dove @ 2007 08 02, 13:57)
paaiskinkit man ar taip iseina su mokesciais investuojant i fondus

jei as pvz investuoju 50 000 Lt i Finastos Centrines ir Rytu europos fonda (valdymo mokestis 0,5% metinis, platinimo mokestis 2%, sekmes mokestis nuopelno 15%) tai kas gaunasi...

Centrinės ir Rytų Europos fondas
Vertė
289.8804
Platinimo vertė
295.678

jei pirksite: 295.678
jei parduosite : 289.8804

vadinasi tarpelis tarp 295 ir 289 yra platinimo mokestis - 2%.
valdymo mokestis, 15% sekmes mokestis yra iskaiciuotas i fondo verte ir perskaiciuojamas kiekviena diena.

vienintelis dalykas yra 365 dienos -> jei islaikysite ilgiau - 15% pelno mokescio nebus, jei islaikysite trumpiau - bus 15% pelno mokestis - 2% platinimo kaina.

Va neislaikius 365 dienu butu gerai, kad sitie 15 % sekmes mokescio atsispindetu taip pat (ko nera) - nes siuos skaicius butu galima itraukti i nuostolius, arba kitais zodziais - sie 15% mazintu jusu pelna.
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 11:34)
SEB NVS fondas ->
RTSI griuvo, ir baisiai skaudziai -> 2080 ... 1960. paskutine "zvake" juoda ir didele. Jausmas - dar ne dugnas.
50% gryzimui -> buvo 2000 - pramuse zemyn.
100% gryzimas -> 1900. zona ties 1940-1920 turetu sustabdyti.

Siandien:
Open: 1947.8
High: 1958.8
Low: 1944.34
Close: 1956.61

uzsidarem maza balta zvake. Si zvake turetu sustabdyti kritima. Bet tai parodys rytojus.

Atsakyti

milijonui turiu excel faila
kuriame galima keisti tiek graza, tiek inasa.

ta prasme 937.50 ir 20%

jei ka domina - kur failiuka galima ideti ?
[/quote]

Mane domina ax.gif
Atsakyti