Aš mezgiau lovatiesę iš kvadratukų , kurie ne tokio tankaus rašto , kaip šis pavyzdys, o kiauraraščiu.
Gal netiksliai , "bezmenas " rodo - 2,5 kg. Tai paskaičiuok dar plius kokį kg.
Štai pora mano darbelių, gal tiksiu į kompaniją...
Čia mano megztas apklotėlis dukrytei, dabar neturiu jo išskleisto nuotraukos, jei kam bus įdomu - galėsiu nofotografuoti... Mezgiau iš 100% merino vilnos kūdikiams. Apklotėlis plonytis, bet šiltas, labai patogu bet kur pasiimti - telpa į bet kokią tašę...
Ir mano siūtas skiautininis kilimėlis dukrytei žaisti...
ačiū Apklotėlis yra 120x120cm. Vilnos kainos tiksliai nebepamenu, o reikėjo 450g. Atrodo skaičiavau, kad apklotėlio savikaina apie 60 lt., bet galiu ir klysti...
O dar vyresniajai dukrai esu nunėrusi skarą, čia gal ne visai į temą, bet gal kuri norėsite panaudoti kaip idėją apklotėliui. Galėsiu ir gėlytės schemą nubraižyti..
Misty, labai gražu . O plaunant apklotelį, jis nesusitraukia?
Įsivaizduoju, kaip smagu dukrytei ant tokio šaunuas kilimėlio žaisti
O skarai tai siūliukų nedaug reikia, ar taip?
Gėlytę mezgiau skirtingų spalvų siūlais kiekvieną naują eilę. Gėlytes apmezgiau paprasciausiu tinkleliu (stulpelis su užmetimu, dvi kilpos, vėl stulpelis su užmetimu ir t.t.), gavosi 4 kvadratai, juos sumezgiau kartu ir įmezgiau trūkstamas detales. Tada skarą apnėriau pora eilių tinklelio, tada viena eilė stulpelių su vienu užmetimu, vėl eilė tinklelio, ir pabaigai apnėriau tuo pačiu raštu, kaip gėlytės paskutinės dvi eilės.
Gėlytę mezgiau skirtingų spalvų siūlais kiekvieną naują eilę. Gėlytes apmezgiau paprasciausiu tinkleliu (stulpelis su užmetimu, dvi kilpos, vėl stulpelis su užmetimu ir t.t.), gavosi 4 kvadratai, juos sumezgiau kartu ir įmezgiau trūkstamas detales. Tada skarą apnėriau pora eilių tinklelio, tada viena eilė stulpelių su vienu užmetimu, vėl eilė tinklelio, ir pabaigai apnėriau tuo pačiu raštu, kaip gėlytės paskutinės dvi eilės.