Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Didžiojoje Britanijoje

QUOTE(vasareuk @ 2012 02 20, 16:27)
[/size][COLOR=deeppink]
Soriukas,kad taip ilgai uztrukau su atsakymu,bet kaip jau pati zinai,dabar nebesam savo laiko seimininkes.Is tikruju tai maziukas reikalauja daug demesio,nes dabar daug laiko praleidzia atsibudes dienos metu(is tikruju gerai,nes leidzia pamiegoti nakti,jau 3 naktis is eiles miegojo pakankamai gerai),plius dar turejom lankytoju kelias dienas is eiles ir patys jau buvom sveciuose,be to dar buvo anyta,na zodziu buvo ka veikti tai nelabai galejau prie kompo prisesti ilgesniam laikui.
O stai ir gimdymo istorija.Kaip jau buvau minejusi ankstesniame poste mano due date buvo 5 vasario,taigi 5 vasario,tai buvo sekmad mane pagulde i ligonine ir skatino su prostinu (hormonas,kuris sukelia saremius),deja nesekmingai-sekmad gavau 2 zvakes ir dar pirmad. viena,bet efekto nebuvo-kaklelis atsidare tik 1 cm,taigi pirmad vakare mane isleido namo ir liepe atvykti treciad. O isvaziavus is ligonines prasidejo saremiai,kas 5-7 min,kurie pries ryta pradejo silpneti ir buvo jau tik kas 15 min,kaip sakant buvo neefektyvus,bet iskankino mane 17 val.Taigi antrad skambinau i ligonine ir paprasiau,kad mane apziuretu ar ten kas nors pajudejo po tu 17 val ar ne,bet to sumazejo vaiko judesiu,aisku is pradziu nelabai norejo mane priimti,bet kai pradejau verkti "kad jus cia nusprendet mane skatinti,o dabar kai hormonai pradejo veikti niekas nenorit apziuret ir pan" ,na buvau kaip gyvas nervu kamuoliukas,tada jau susitare su daily assesment unit,kad mane priims patikrinimui.Na ir ka gi- po tiek kanciu kaklelis taip ir liko atsidares tik 1 cm,bet leliukas tvarkoj,taigi apsidziaugiau,kad maziukas sveikas ir vel isvykau namo laukti treciadienio.Saremiai buvo kas 15-20 min taigi prakentejau iki treciadienio ir vel vaziavom atgal i ligonine.Na o treciadieni jau viskas vyko daug greiciau-gavau dar viena zvake prostino,po valandos monitoringo ejau pasivaikscioti po ligonine ir lipti laiptais,saremiai prasidejo reguliarus kas 3-5 min trunkantys po 60 s,kaklelis po keliu val jau buvo atsidares 3-4 cm,dar po keliu val 7-8 taigi reikalai sparciai judejo i prieki.Vakare dar karta ejom pasivaikscioti po ligonine,nors vos paeidavau kelis metrus ir is skausmo negaledavau net zingsnio zengti kol saremis nepraeidavau,bet vis kartojau  "turiu priversti save",jau taip norejau,kad viskas greiciau baigtusi.Taigi kai grizom po pasivaiksciojimo as jau buvau pasiruosusi vaziuoti i gimdykla...deja,tenai nebuvo vietu,taigi perveze mane i vienviete palata(nes lankymo valandos baigesi ir vyras nebutu galejes ilgiau pasilikti bendroj palatoj) laukti kol atsilaisvins palata gimdykloj ir tada mane priims.Ta pamaina budejo lenke akusere labai labai sauni mergaite tai manim labai rupinosi iki kol atsilaisvino palata gimdykloj,o tai nutiko tik apie vidurnakti.Na o gimdykloj pasvere mane (taip suzinojau,kad per visa nestuma priaugau 26 kg  bigsmile.gif ),o tada nuveze i palata,prijunge prie monitoriaus,perziurejom gimdymo plana gavau duju ir tada nuleido vandenis,viskas ejosi ok,bet kokia 1.30 am pradejo silpneti saremiai,o as pradejau gausiai kraujuoti,akusere pastebejo,kad mano vaikutis irgi "distressed" taigi greitai kviete daktara,o tada jau viskas vyko zaibiskai-uzkele kojas ant "vertalioto" ir pririso,tada kirpo mane ir istrauke maziuka vakuumo pagalba,taigi 2.27 min ryto jau turejau maziuka ant krutines.Na ir ta pacia minute viskas nublanko,visi skausmai ir vargai nuejo i praeiti,o sirdi uzliejo dziaugsmo ir laimes banga  wub.gif Tada jau placentos gimdymas ir siuvimas buvo tik juokas smile.gif Tada jau pasakiau vyrui,kad noresiu ir antro greitu laiku,o akusere klause "ar tave uzregistruoti po 2 metu?",sakiau,kad butinai atvaziuosiu dar karta  biggrin.gif Tai stai kokia laimingai pasibaigusi Gabrieliaus gimimo istorija,ai,tiesa,svere mano zuikiukas visus 3830 gramus smile.gif
Dabar esam be galo laimingi ir dziaugiames kiekviena akimirka praleista su musu suneliu.Pabaigai galiu pasakyti,kad ligoninej prieziura labai gera ir visos akuseres,ju padejejos ir daktarai labai malonus,draugiski ir profesionalus.Antram gimdymui net negalvodama rinksiuosi ta pacia ligonine.O pats gimdymas nebuvo toks baisus kaip tikejausi,o jeigu dar butume apsieje be tu skatinimu butu is vis puiku.Na siaip ar taip blogi atsiminimai jau nublanko,o dabar telieka dziaugtis laime,kuria suteikia sis mazas zmogutis.Nuostabus jausmas buti mama,pats geriausias jausmas zemeje  wub.gif
P.s galvoju ar ir toliau plepam sioj temoj ar reikia keltis i kokia tema skirta mamoms?
Parasyk kaip tau sekasi buti mama?Labai lauksiu zinuciu

Na sveikute, sunkoka atrasti laiko prisesti prie kompo ,,kaip senais gerais laikais'', nes visgi vyras tik pirmaja savaite turejo holidays, daugiau tvarkausi pati smile.gif Kol miega tik speji valgyt pagamint, namus apsitvarkyti ir ziurek diena pralekia, na dar aisku i lauka pasivazinet isvaziuojam po truputi smile.gif O siaip augaum, valgom mamos piena, tik va bedele kad valgo tik su nipple shield, o be jo visai nevalgo, bet mes jau pripratom ir svarbu kad nors ir tokiu budu bet valgom MP smile.gif Susitvarkem birth certificate, liko tik pasas, o del jo ir turiu klausima, koki angliska ar lietuviska reikai daryti, ar galima ir ta ir ta? g.gif
Manau plepam gal but cia, i kitas temeles karts nuo karto taip pat uzsuku pasiskaitineti, paieskoti info smile.gif Kaip jums sekasi buti mamyte? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 02 27, 14:34)
Na sveikute, sunkoka atrasti laiko prisesti prie kompo ,,kaip senais gerais laikais'', nes visgi vyras tik pirmaja savaite turejo holidays, daugiau tvarkausi pati smile.gif Kol miega tik speji valgyt pagamint, namus apsitvarkyti ir ziurek diena pralekia, na dar aisku i lauka pasivazinet isvaziuojam po truputi smile.gif O siaip augaum, valgom mamos piena, tik va bedele kad valgo tik su nipple shield, o be jo visai nevalgo, bet mes jau pripratom ir svarbu kad nors ir tokiu budu bet valgom MP smile.gif Susitvarkem birth certificate, liko tik pasas, o del jo ir turiu klausima, koki angliska ar lietuviska reikai daryti, ar galima ir ta ir ta? g.gif
Manau plepam gal but cia, i kitas temeles karts nuo karto taip pat uzsuku pasiskaitineti, paieskoti info smile.gif Kaip jums sekasi buti mamyte? 4u.gif

Labukas,snagu sulaukti ziniu is jusu.Mums sekasi neblogai-maziukas valgo gerai ir tik mamos piena,stabiliai priaugineja svorio,siandien buvom baby clinic tai jau sveria 4kg 250 g,taigi priaugo 250 g per savaite,labai tuom dziaugiuosi,nes pasirodo neveltui turim tokias daznas ir ilgas valgymo sesijas smile.gif Nenaudoju jokiu antspeniu,mazius megsta tiesiogini kontakta ir kolkas tfu,tfu jokiu bedu su speneliais,tiesa,kartais profilaktiskai patepu kremuku, kai atsimenu bigsmile.gif Ir isigudrinau naudotis kompu kol mazius valgo(tiesa sakant vyro ideja,aciu jam uz tai) taigi kol mazius valgo patenkinu savo bendravimo poreiki-paziuriu kas naujo FB,paplepu per Skypa,perskatau naujienas ir apsilankau Supermamoj,net spausdinti kaire ranka ismokau biggrin.gif Dar kartais ziuriu senus rusiskus multikus per youtube nuotaikai pakelti smile.gif
Mes irgi jau issiemem gimimo liudijima ir dabar sprendziu dilema ar verta bandyti laime kreiptis del britisko paso ar ne.Kiek pazystamu kreipesi nei vienas negavo (ir ne tki lietuviai,bet ir kitu ES pilieciai) tai net nezinau ar verta metyt pinigus ir bandyt.Vakar parasiau laiska i Home office klausdama ar yra mums sansas gauti britiska pasa ir kokie dokumentai reikalingi,dabar laukiu atsakymo.Gavusi atsakyma galvosiu ka daryti toliau.Tiesa,dar zadu issiusti forma del apostiles,noreciau ja tureti del viso pikto jei staigiai prireiktu grizti namo ir reiktu issiimti laikina keliones dokumenta.Pletku lygyje esu girdejusi,kad jei vaikas gauna britiska pasa tada galima kreiptis del lietuvisko ir yra sansas,kad vaikas gaus dviguba pilietybe.Ar siame pletke yra nors krislas tiesos nezinau,nes kaip jau minejau is mano pazystamu dar nei vienam nepasiseke gauti britiska pasa.
O mamyte man buti labai patinka wub.gif Apie darba net nenoriu galvoti.O mano vyras irgi jau dirba,4 dienas dirba,4 laisvas,tai kai dirba man itemptas rezimas,o kai laisva tai dziaugsmas visiems-as ir i miesta iseinu ir namus sutvarkau ir virtuvej pasisuku(siaip gaminti man labai patinka tai dziaugiuosi kai randu tam laiko,cia man ne prievole,o savotiska atsipalaidavimo terapija) kol tetis su vaikiuku uzsiima,ir nakti dviems lengviau,nes vyras sauskelnes keicia,o as tik maitinu,gaila,kad nera kokiu 6 men tevystes atostogu,butu tikras rojus visiems kartu buti thumbup.gif Na o kai vyras darbe as daugiausia laiko su maziuku praleidziu,kol jis miega as irgi stengiuosi pailseti,na o namu ruosai skiriu minimalu demesi,zinau,kad galesiu atsigriebti kai vyrui iseigines bus.
Tai tiek ziniu is musu.
Norejau paklausti ar jau duodat vit D mazylei? Man anyta is Lt atveze,nes cia neskiria,,bet man atrodo labai svarbu,kad mazius gautu to vit D,nes saules cia nelabai yra tai naturaliu budu tikrai negaus tiek kiek reikia.Tik nezinau nuo kada duoti-kiek radau informacijos visur skirtinga-vienur nuo gimimo,kitur nuo 3 sav,dar kitur nuo men g.gif
Ir dar idomu kokias sauskelnes naudojat?
Ir dar vienas klausimukas-ar naudojat ciulptuka? Mes tai nusipirkom tada pries gimdyma,bet kolkas dar nepanaudojom,laukiam progos,kai kantybe baigsis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(wita11 @ 2012 02 21, 17:46)
Mergaite sveikinimai sulaukus savo stebukliuku  wub.gif ir aciu uz gimdymo istorijas, jos nuteikia optimistiskai  4u.gif

Kaip sekasi Wita? kaip nuotaikos?
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 02 29, 15:32)
Labukas,snagu sulaukti ziniu is jusu.Mums sekasi neblogai-maziukas valgo gerai ir tik mamos piena,stabiliai priaugineja svorio,siandien buvom baby clinic tai jau sveria 4kg 250 g,taigi priaugo 250 g per savaite,labai tuom dziaugiuosi,nes pasirodo neveltui turim tokias daznas ir ilgas valgymo sesijas smile.gif Nenaudoju jokiu antspeniu,mazius megsta tiesiogini kontakta ir kolkas tfu,tfu jokiu bedu su speneliais,tiesa,kartais profilaktiskai  patepu kremuku, kai atsimenu bigsmile.gif Ir isigudrinau naudotis kompu kol mazius valgo(tiesa sakant vyro ideja,aciu jam uz tai) taigi kol mazius valgo patenkinu savo bendravimo poreiki-paziuriu kas naujo FB,paplepu per Skypa,perskatau naujienas ir apsilankau Supermamoj,net spausdinti kaire ranka ismokau biggrin.gif Dar kartais ziuriu senus rusiskus multikus per youtube nuotaikai pakelti smile.gif
Mes irgi jau issiemem gimimo liudijima ir dabar sprendziu dilema ar verta bandyti laime kreiptis del britisko paso ar ne.Kiek pazystamu kreipesi nei vienas negavo (ir ne tki lietuviai,bet ir kitu ES pilieciai) tai net nezinau ar verta metyt pinigus ir bandyt.Vakar parasiau laiska i Home office klausdama ar yra mums sansas gauti britiska pasa ir kokie dokumentai reikalingi,dabar laukiu atsakymo.Gavusi atsakyma galvosiu ka daryti toliau.Tiesa,dar zadu issiusti forma del apostiles,noreciau ja tureti del viso pikto jei staigiai prireiktu grizti namo ir reiktu issiimti laikina keliones dokumenta.Pletku lygyje esu girdejusi,kad jei vaikas gauna britiska pasa tada galima kreiptis del lietuvisko ir yra sansas,kad vaikas gaus dviguba pilietybe.Ar siame pletke yra nors krislas tiesos nezinau,nes kaip jau minejau is mano pazystamu dar nei vienam nepasiseke gauti britiska pasa.
O mamyte man buti labai patinka wub.gif Apie darba net nenoriu galvoti.O mano vyras irgi jau dirba,4 dienas dirba,4 laisvas,tai kai dirba man itemptas rezimas,o kai laisva tai dziaugsmas visiems-as ir i miesta iseinu ir namus sutvarkau ir virtuvej pasisuku(siaip gaminti man labai patinka tai dziaugiuosi kai randu tam laiko,cia man ne prievole,o savotiska atsipalaidavimo terapija) kol tetis su vaikiuku uzsiima,ir nakti dviems lengviau,nes vyras sauskelnes keicia,o as tik maitinu,gaila,kad nera kokiu 6 men tevystes atostogu,butu tikras rojus visiems kartu buti  thumbup.gif Na o kai vyras darbe as daugiausia laiko su maziuku praleidziu,kol jis miega as irgi stengiuosi pailseti,na o namu ruosai skiriu minimalu demesi,zinau,kad galesiu atsigriebti kai vyrui iseigines bus.
Tai tiek ziniu is musu.
Norejau paklausti ar jau duodat vit D mazylei? Man anyta is Lt atveze,nes cia neskiria,,bet man atrodo labai svarbu,kad mazius gautu to vit D,nes saules cia nelabai yra tai naturaliu budu tikrai negaus tiek kiek reikia.Tik nezinau nuo kada duoti-kiek radau informacijos visur skirtinga-vienur nuo gimimo,kitur nuo 3 sav,dar kitur nuo men g.gif
Ir dar idomu kokias sauskelnes naudojat?
Ir dar vienas klausimukas-ar naudojat ciulptuka? Mes tai nusipirkom tada pries gimdyma,bet kolkas dar nepanaudojom,laukiam progos,kai kantybe baigsis smile.gif
Papildyta:

Kaip sekasi Wita? kaip nuotaikos?

Aciu, kad klausi 4u.gif sekasi neblogai, tik kad jokiu artejancio gimdymo pozymiu schmoll.gif dar savaite iki termino, rytoj mama atskrenda, bus linksmiau laukti biggrin.gif
Kaip nuostabu, kad jusu mazylis taip graziai auga thumbup.gif del vit D tai mama parves is LT, zadu duot nuo 1 men, taip mano sesej rekomendavo gyditoja is LT. Del britishko paso ir as girdejus, kad nedalina taip lengvai g.gif Mergaites ar padeda jums kas nors, anytos, mamos ar pacios susitvarkot? Sekmes auginant savo stebuklelius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(wita11 @ 2012 03 01, 15:25)
Aciu, kad klausi  4u.gif sekasi neblogai, tik kad jokiu artejancio gimdymo pozymiu  schmoll.gif dar savaite iki termino, rytoj mama atskrenda, bus linksmiau laukti  biggrin.gif
Kaip nuostabu, kad jusu mazylis taip graziai auga  thumbup.gif del vit D tai mama parves is LT, zadu duot nuo 1 men, taip mano sesej rekomendavo gyditoja is LT. Del britishko paso ir as girdejus, kad nedalina taip lengvai  g.gif Mergaites ar padeda jums kas nors, anytos, mamos ar pacios susitvarkot? Sekmes auginant savo stebuklelius  wub.gif

Zinok net virpuliukas per kuna nueina prisiminus kaip jauciausi paskutine sav pries gimdyma,tiek emociju-ir smalsumas kada cia viskas prasides ir kaip ten viskas vyksta ir baime ar labai skaudes fear.gif ,ir dziaugsmas,kad jau greitai pamatysiu savo stebukliuka,o ir nerimas ar viskas vyks be komplikaciju ir t.t. Na tuo metu smegenys dirbo pilnu pajegumu ruosdami vis kitokius scenarijus biggrin.gif
Del vit D tai ir as nusprendziau duoti nuo 1 men,irgi su drauge pasnekejau Lt tai sake,kad nuo men.dave.
O su mazyliu tai tvarkomes tik mudu su vyru(kai vyras darbe tai as viena),tiesa,buvo anyta sav po gimimo,tai padejo biski namu ruosoj,o siap tai manau,kad mums papildoma pagalba ir nereikalinga,patys nusprendziam ka ir kaip darom ir nereikia veltis i jokius gincus,nors siaip anyta tikrai nebuvo ikyri su savo patarimais.O mama mano neatvaziuos del priezasciu,kurias jau esu minejusi vienoj zinutej,bet as su ja pakalbu telefonu jei kyla klausimu,siaip jinai irgi neikyri su savo patarimais thumbup.gif Cia manau svarbiausia vidinis nusiteikimas ir pasitikejimas savo jegom.O galu gale visada yra drauges ir Supermamos jei iskyla klausimu ar tiesiog yra poreikis paplepeti.
Labai lauksiu naujienu is jusu,butinai parasykit kaip sekasi laukti ir jei kokiu klausimu iskils butinai klauskit,kuom galesiu tuom padesiu 4u.gif
Atsakyti
Del vitamino D tai as ir galvojau parsisiust is LT, bet man dave cia health visitor ir liepe duot nuo 1 men. Lasiukuose yra vitaminai D, C, A.
Ir angalai tik dabar pradeda suprast, kad vitaminas D yra butinas, nes ir per BBC News pora kartu buvo iskele klausima del vitamino D ir kad jis butinas.
Atsakyti
QUOTE(dajanaxxx @ 2012 03 02, 08:19)
Del vitamino D tai as ir galvojau parsisiust is LT, bet man dave cia health visitor ir liepe duot nuo 1 men. Lasiukuose yra vitaminai D, C, A.
Ir angalai tik dabar pradeda suprast, kad vitaminas D yra butinas, nes ir per BBC News pora kartu buvo iskele klausima del vitamino D ir kad jis butinas.

Paskaiciau kitoj temoj kur mamos diskutuoja apie vit D tai taip pat mini,kad anglai irgi pradejo siulyti Vit D,tiksliau multivitaminus su vit D,kaip ir jusu atveju.Saunu,kad ir is lietuviu yra ka pasimokyti smile.gif
Atsakyti
sakau cia net per BBC snekejo, kad dabar ypac daugeja vaiku serganciu rachitu ir kad 70% anglu tevu net nezino, kad vaikams butina duot vitamino D ir atseit, kad GP ir ligonines neskyre tam pakankamai demesio, tai pagal viska dabar jau visose GP turetu duot vitamina D vaikams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 03 01, 16:52)
Zinok net virpuliukas per kuna nueina prisiminus kaip jauciausi paskutine sav pries gimdyma,tiek emociju-ir smalsumas kada cia viskas prasides ir kaip ten viskas vyksta ir baime ar labai skaudes fear.gif ,ir dziaugsmas,kad jau greitai pamatysiu savo stebukliuka,o ir nerimas ar viskas vyks be komplikaciju ir t.t. Na tuo metu smegenys dirbo pilnu pajegumu ruosdami vis kitokius scenarijus  biggrin.gif
Del vit D tai ir as nusprendziau duoti nuo 1 men,irgi su drauge pasnekejau Lt tai sake,kad nuo men.dave.
O su mazyliu tai tvarkomes tik mudu su vyru(kai vyras darbe tai as viena),tiesa,buvo anyta sav po gimimo,tai padejo biski namu ruosoj,o siap tai manau,kad mums papildoma pagalba ir nereikalinga,patys nusprendziam ka ir kaip darom ir nereikia veltis i jokius gincus,nors siaip anyta tikrai nebuvo ikyri su savo patarimais.O mama mano neatvaziuos del priezasciu,kurias jau esu minejusi vienoj zinutej,bet as su ja pakalbu telefonu jei kyla klausimu,siaip jinai irgi neikyri su savo patarimais  thumbup.gif Cia manau svarbiausia vidinis nusiteikimas ir pasitikejimas savo jegom.O galu gale visada yra drauges ir Supermamos jei iskyla klausimu ar tiesiog yra poreikis paplepeti.
Labai lauksiu naujienu is jusu,butinai parasykit kaip sekasi laukti ir jei kokiu klausimu iskils butinai klauskit,kuom galesiu tuom padesiu  4u.gif

Sveikute 4u.gif
Toks jausmas kad aprasei mano busena doh.gif butent taip ir jauciuosi ir baisu, ir norisi greiciau, ir dziaugsmas ir nerimas blink.gif Kaip bebutu vis dar puskuoju smile.gif mazylio nepaskubinsi, matyt pasirinkes sau data, ramiai ilsisi pilvelyje, o mamyte cia kraustosi is proto unsure.gif Tiesa nakti jau galvojau gimdysiu blink.gif ir nugara maude,mm skausmeliu apturejau, bet ryte viskas dingo ax.gif Mums pades mama,ji pas mane tikrai labai supratinga, nemanau kad ikyriai kysis, pades su namu ruosos darbais, kas manau pirmom sav. labai pravers, nes vyrui mano tik sav. iseiginiu gausis ir tai dar didelis klaustukas verysad.gif
Norejau jusu paklausti kiek laiko prabuvot ligoninej po gimdymo ir ar kas padejo su zindymu, galbut jau minejot, tai sorry jei kartojuos 4u.gif Ir galbut ko nors pritruko ir pries tai mineto saraselio i ligonine, o galbut atvirksciai ko nors visai neprireike?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Vasare, Tiesa pasakius apie vit D nelabai ka ir zinojau, kol neperskaiciau tavo klausimo, bet dabar apsiskaiciau truputi ir susirupinau, galvoju kai eisiu 6sav. pas GP prasysiu kad israsytu, o jei ne is Lietuvos sakysiu mamai kad atsiustu, nes manau jis butinas g.gif
Del sauskelniu tai mes naudojam Pampers newbaby smile.gif Mum jos tinka ir patinka thumbup.gif O vat turime ir hugies sauskelniu du pakius, cia dar pries gimdyma apsirupinusi buvau, bet va jos mum per dideles nors irgi newbaby ta pirmoji ismera, taciau mano grazuole su hugies sauskelnem prisidaro per sonus ir isteplioja rubelius biggrin.gif Taigi pakeiciau firma i Pampers ir problemele dingo, mat tikrai per dideles dar rolleyes.gif O kokias jus naudojat? smile.gif
O ciulptuka tai taip, naudojam jau nuo antros savaites kazkur, bet nepasakyciau kad labai daznai, siaip ji ramus kudikelis pas mus, bet va tie pilvo diegliukai mumis kankina karts nuo karto tai sauksmas jos baisus, masazuoji ta pilveli ir tuo paciu ciulptuka ikisi, tuomet nusiramina truputeli, o siaip tai ji nelabai megsta ciulptuka, spajaudo ji lauk biggrin.gif O kaip jus ar bandet duoti? smile.gif
Beje kaip sekasi maudyt maziuka? ar nebijo vandens? Ir kaip daznai ji maudote? smile.gif
Wita11, pagimdziau 06.50ryte, tai prabuvau visa diena, visa nakti ir tik kitos dienos vakare isleido mus, bet mane siuvo, taigi tik del tos priezasties mane pralaike tiek ilgai smile.gif Su zindymu tai man sesute padejo, nes pati nezinojau nei kaip ta vaika paimt, o ypac kaip pamaitint biggrin.gif Ko man neprireike gimdymo namuose tai slapiu serveteliu kudikiui, (na man paciai jos praverte), bet isidejau jas tai ne sau smile.gif O kai valem uzpakaliuka pirma karta tai sesute atnese vatos tamponeliu ir vandenuko, o su slapiom servetelem sake pradeti galima bus po kokio menesiuko, tai mums siandien jau lygiai 3savaites, ir mes jau po truputi pradedam jas naudoti smile.gif Tai vat vatos as nebuvau isidejusi smile.gif Tai tiek is manes tam kartui mirksiukas.gif
Atsakyti
del Hugies sauskelniu, tai jos kazkokios netokios, mano vaikas gime tikrai nemazas ir jos mums perbegdavo per visur ispradziu galvojau, kad blogai gal uzdedu as jas, bet paskui dar is keliu draugiu girdejau nusiskundimu apie jas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wita11 @ 2012 03 03, 23:30)
Sveikute  4u.gif
Toks jausmas kad aprasei mano busena  doh.gif butent taip ir jauciuosi ir baisu, ir norisi greiciau, ir dziaugsmas ir nerimas  blink.gif Kaip bebutu vis dar puskuoju  smile.gif mazylio nepaskubinsi, matyt pasirinkes sau data, ramiai ilsisi pilvelyje, o mamyte cia kraustosi is proto  unsure.gif Tiesa nakti jau galvojau gimdysiu  blink.gif ir nugara maude,mm skausmeliu apturejau, bet ryte viskas dingo  ax.gif Mums pades mama,ji pas mane tikrai labai supratinga, nemanau kad ikyriai kysis, pades su namu ruosos darbais, kas manau pirmom sav. labai pravers, nes vyrui mano tik sav. iseiginiu gausis ir tai dar didelis klaustukas  verysad.gif
Norejau jusu paklausti kiek laiko prabuvot ligoninej po gimdymo ir ar kas padejo su zindymu, galbut jau minejot, tai sorry jei kartojuos  4u.gif Ir galbut ko nors pritruko ir pries tai mineto saraselio i ligonine, o galbut atvirksciai ko nors visai neprireike?

Labukas,
Ar dar tebepuskuojat? Jau laukiu laukiu labai ispudziu biggrin.gif
Smagu,kad mama pades namu ruosoj,nes buten cia ir man labiausiai truksta papildomu ranku,na,bet as buiciai skiriu minimaliai demesio kol vyras dirba,o atsigriebiam kai jam iseigines.Aisku jei butu kas padeda but lengviau,bet kai nera tai tiesiog susitaikai su tuo ir atrodo,kad nieko ir netruksta.
As pagimdziau vasario 9 2.27 ryto,o namo isleido 10 vakare.As jau norejau prasytis 9 vakare,bet vyras patare neskubet ir dar nakti pabuti ligoninej,nes daug nukraujavau ir susiuta buvau,ir is tikruju gerai,kad jo paklausiau,nes kita ryta tualete pagimdziau didziuli gabala placentos ir vos nenualpau,tai paprasiau,kad paimtu krauja ir hemoglobinas buvo nukrites iki 9,tai ta proga prirase gelezies tableciu,kurias gersiu 6 sav.
Is isidetu daiktu neprireike nuosavu ranksluosciu ir slapiu serveteliu,nes parode,kad reik uzpakaliuka valyt su vatos rutuliukais ir vandeniu,o butent ju ir neturejau smile.gif (ta pati situacija kaip Alinai bigsmile.gif ),na bet paprasydavau ir duodavo.
Pirma kart prie kruties pridejo gimdykloj,o po to palatoj liepe paprasyti jei reiks pagalbos tai dar prasiau pora kartu,personalas buvo labai paslaugus ir draugiskas.
Tai tiek siandien,kitoms mergaitems atrasysiu kai tik turesiu laisva minutele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 03 04, 17:19)
Sveikos 4u.gif
Vasare, Tiesa pasakius apie vit D nelabai ka ir zinojau, kol neperskaiciau tavo klausimo, bet dabar apsiskaiciau truputi ir susirupinau, galvoju kai eisiu 6sav. pas GP prasysiu kad israsytu, o jei ne is Lietuvos sakysiu mamai kad atsiustu, nes manau jis butinas g.gif 
Del sauskelniu tai mes naudojam Pampers newbaby smile.gif Mum jos tinka ir patinka thumbup.gif  O vat turime ir hugies sauskelniu du pakius, cia dar pries gimdyma apsirupinusi buvau, bet va jos mum per dideles nors irgi newbaby ta pirmoji ismera, taciau mano grazuole su hugies sauskelnem prisidaro per sonus ir isteplioja rubelius biggrin.gif Taigi pakeiciau firma i Pampers ir problemele dingo, mat tikrai per dideles dar  rolleyes.gif O kokias jus naudojat? smile.gif
O ciulptuka tai taip, naudojam jau nuo antros savaites kazkur, bet nepasakyciau kad labai daznai, siaip ji ramus kudikelis pas mus, bet va tie pilvo diegliukai mumis kankina karts nuo karto tai sauksmas jos baisus, masazuoji ta pilveli ir tuo paciu ciulptuka ikisi, tuomet nusiramina truputeli, o siaip tai ji nelabai megsta ciulptuka, spajaudo ji lauk biggrin.gif  O kaip jus ar bandet duoti? smile.gif
Beje kaip sekasi maudyt maziuka? ar nebijo vandens? Ir kaip daznai ji maudote? smile.gif

Labukas,
Del sauskelniu viska ka paraset tinka ir man tik reiktu sukeisti firmas vietomis.Mums butent Pampers praleisdavo per siules,viena nakti is viso sudirbo vaikis visus rubelius,teko i palutes vynioti biggrin.gif Problems issisprende kai pakeitem Pampers i Huggies,dabar naudojam 2 numeri 3-6 kg,labai liuks mums thumbup.gif Turiu Pampers newborn 3 pakus,galeciau atiduoti jei salia gyventumete.Dabar Bootse akcija vaiku prekems-3uz2 kaina tai uzsipirkau Huggies 2 ir 3 numerio,kad buciau rami kuriam laikui.Siaip dar turiu minti isbandyti sauskelnes is Kiddicare Just 4 bums,nes labiau apsimoka,imesiu nuoroda pasiziurejimui-Just 4 bums,cia 240 sauskelniu uz £20 ,tik butu blogai jei netiktu na bet nepabandes nesuzinosi. g.gif
O ciulptuko dar nebandem,sakiau duosiu kai baigsis kantrybe,bet dar nesibaige biggrin.gif Su pilvuku ir maniskis turejo bedu viena nakti tai sokdino mus iki 6 ryto(siaip naktim jis gerai miega,kolkas buvo vienintele tokia baisi naktis) kol susipratau duoti Espumisano lasiuku nuo pilvo putimo,isgeres lasiuku (tarp kitko jam labai patiko,juokas eme kaip jis tuos lasiukus godziai gaude bigsmile.gif ) pavalge ir uzmigo,ismiegojo 4,5 val be prabudimo.Net iki siol ant saves pykstu,kad iskart lasiuku negirdziau ir vaika be reikalo kankinau,pilvuko glostymas visiskai nepadejo jam.
O del maudyniu tai nemegsta jis vandens kolkas,bet atrodo,kad situacija pamazu keiciasi i geraja puse,maudom pora kart i sav kai vyrui iseigines.Po maudyniu labai greit luzta ir saldziai miega smile.gif
Kaip jusu svorio reikalai? As sveriausi pirma sav po gimdymo tai buvau numetusi 9 kg,o liko 17 verysad.gif dabar treciadieni eisiu vel i baby clinic sverti maziuko tai paprasysiu,kad ir mane pasvertu,nes kazkada maciau ten svarstykles.Treniruoklio kolkas neisigijau,bet netgi ji turedama nemanau,kad rasciau jam laiko,bent jau kolkas unsure.gif
O del slapiu serveteliu tai mums niekas nesake,kad iki menesio nerekomenduojama tai mes jas iskart is ligonines grize naudot pradejom :blink:Buvo maziui pora kart uzpakalis paraudes,dabar susirupinau,kad gal del tu serveteliu? unsure.gif
Wita Dar prisiminiau,kad is turetu daiktu neprireike iklotu i liemenele,na ir po siai dienai ju nereikia,be reikalo uzsipirkau is anksto.
Papildyta:
QUOTE(dajanaxxx @ 2012 03 04, 17:49)
del Hugies sauskelniu, tai jos kazkokios netokios, mano vaikas gime tikrai nemazas ir jos mums perbegdavo per visur ispradziu galvojau, kad blogai gal uzdedu as jas, bet paskui  dar is keliu draugiu girdejau nusiskundimu apie jas smile.gif

Na as kazkur angliskam forume skaiciau,kad daug kas Huggies peike del tos pacios priezasties,bet as tuo klausimu diskutavau su drauge ir ji sake,kad tipo tas newborn 1 numeris (2,5-5 kg) daugumai didesniu vaiku yra per mazas,reik naudot iskart 2 numeri (3-6kg).Jos patarta ir naudoju 2 nr,nes mano mazius gime 3,8 taigi jau gali iskart didenes naudoti.Nors pradziai turejau viena paka 1 numerio (buvo su tesco vouceriu uz dyka)tai tos irgi tiko,praleisdavo tik Pampers newborn.Taigi darau isvada,kad ir Pampers newborn mums per mazos,jei naudotume 2 numeri turbut viskas butu ok . Na painiai cia surasiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 05 kovo 2012 - 01:50