Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Didžiojoje Britanijoje

Sveikutes mergaites!
Mano istorija dar be pabaigos,praleidau 2 dienas ligoninej,skatino 3 kartus su prostinu,kuris nesuveike(toks buvo daktaru planas,kadangi mano nestumas skaitomas "high risk",kaklelis atsidare 1cm,vakar isleido namo pailseti,kai tik isejau is ligonines prasidejo saremiai,kurie tolygiai intensyvejo,kai buvo kas 5-7min paskambinau i ligonine,liepe laukti "you sound to happy to be in a lot of pain",taigi liepe skambinti kai padaznes ir busiu visiskai unhappy.Deja,prasikankinau 17 val,bet saremiai taip ir nepadaznejo,liko kas 5-7 min,o ryte pradejo reteti ir dabar uzeina kas 15 min tiktai.Ryte vaziavau apziurai tai kaklelis atsidares 1cm(net po 17 val saremiu verysad.gif),bet leliukas tvarkoj taigi vel isleido namo iki rytdienos,liepe stebeti judesius ir gerti paracetamoli smile.gif Rytoj vel vaziuosi i ligonine,skatins su Prostinu,jei neapades-nuleis vandenis,jei ir tai nepades-laseline,o jei niekas neveiks-cezaris.Tai toks planas.Na siap ar taip grisiu namo jau su suneliu,bent jau taip uztikrino daktare.Jauciuosi issekusi ir psichologiskai ir fiziskai,nes dvi paras be miego tai stengsiuosi pailseti nors truputi,kad buciau pasirengusi rytdienai.
Alina Kaip tu? siandien tavo diena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 07 vasario 2012 - 15:21
Sveikute!
Na ir isvargai.. tiek valandu.. dar tie skausmai.. verysad.gif Svarbiausia kad leliukui viskas tvarkoj smile.gif O ir mamytei busimai nebedaug liko iki kol galesi laikyti savo kudikeli ant ranku 4u.gif Rytoj viskas pavyks tik nesijaudink, pamatysi pagimdysi ir viskas bus tvarkoj mirksiukas.gif
O as vakar buvau pas midwaif, tai ji man padare toke procedura su ranka (Membrane sweep) ir sake kad per 24-48h tureciau pradet gimdyt, na dar sake kad cervix soft, bet closed vis dar. Na ir dave apointmenta kitam pirmadieniui, jei nepagimdyciau.. sake ateisiu ir vel ta (Membrane sweep) darys. Taigi isejau is jos su skaudancia pilvo apacia ir nugaros skausmais, bet viskas praejo vakare, o si ryta isejo tas vadinamasis gleiviu kamstis, kiek skaitinejausi, visoms skirtingai buna, vienoms po keliu h prasideda saremiai, kitoms po savaites ar keliu dienu. Taigi sedziu laukimo rezimu, tikiuosi siom dienom pagimdyti, nes kitaip jau panikuot pradesiu sad.gif
Ar tie saremiai labai skaudus? blush2.gif As ir laukiu ir bijau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina939 @ 2012 02 07, 15:05)
Sveikute!
Na ir isvargai.. tiek valandu.. dar tie skausmai..  verysad.gif  Svarbiausia kad leliukui viskas tvarkoj smile.gif  O ir mamytei busimai nebedaug liko iki kol galesi laikyti savo kudikeli ant ranku  4u.gif Rytoj  viskas pavyks tik nesijaudink, pamatysi pagimdysi ir viskas bus tvarkoj mirksiukas.gif
O as vakar buvau pas midwaif, tai ji man padare toke procedura su ranka (Membrane sweep) ir sake kad per 24-48h tureciau pradet gimdyt, na dar sake kad cervix soft, bet closed vis dar. Na ir dave apointmenta kitam pirmadieniui, jei nepagimdyciau.. sake ateisiu ir vel ta (Membrane sweep)  darys. Taigi isejau is jos su skaudancia pilvo apacia ir nugaros skausmais, bet viskas praejo vakare, o si ryta isejo tas vadinamasis gleiviu kamstis, kiek skaitinejausi, visoms skirtingai buna, vienoms po keliu h prasideda saremiai, kitoms po savaites ar keliu dienu. Taigi sedziu laukimo rezimu, tikiuosi siom dienom pagimdyti, nes kitaip jau panikuot pradesiu sad.gif
Ar tie saremiai labai skaudus?  blush2.gif As ir laukiu ir bijau 4u.gif

Na va,pagulejau siltoj vonioj ir truputi numigau tarp saremiu,kaupiu jegas rytdienai.Man irgi zadejo daryti ta sweep'a,bet gimdos kaklelis buvo aukstai tai nepasieke,taip pat sake,kad kaklelis minkstas ir tai geras zenklas,bet mano atveju tai nepasitvirtino.Kaip pati sakai,visoms cia labai skirtingai buna taigi linkiu,kad tavo atveju pagimdytum greitai ir lengvai.
O del saremiu tai meluociau jei sakyciau,kad nieko tokio,zinok skauda (ir as net nepatyriau tu tikruju kur kas 3-5 min),bet as tai nuteikineju save,kad jie juk nesites amzinai,kelios dienos ir pasibaigs ir tada viska uzmirsim iki kito karto smile.gif
Aciu jums uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
Mergaites sekmes jums ir lengvai ir kad kuo maziau skaudetu 4u.gif Jau greitai pasimatysit su savo stebukleliais wub.gif Labai lauksiu gimdymo istoriju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wita11 @ 2012 02 07, 17:08)
Mergaites sekmes jums ir lengvai ir kad kuo maziau skaudetu  4u.gif Jau greitai pasimatysit su savo stebukleliais  wub.gif Labai lauksiu gimdymo istoriju  ax.gif

Aciu uz palinkejimus 4u.gif Labai tikiu,kad jau ryt poryt galesiu glausti maziuka.o kada taves sis dziaugsmelis laukia?Pagal liniuote tai jau nebedaug ir tau beliko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 07 vasario 2012 - 18:12
Vasare, dekoju ir tau uz palinkejima 4u.gif Ir dabar jau lauksiu gimdymo istorijos mirksiukas.gif
Wita, tau greitai irgi ta pati linkesime mirksiukas.gif Dekui labai 4u.gif
Atsakyti
sveikos esamos ir busimos mamytes,jungiuosi ir as prie jusu zinoma jeigu tik priimsite ir mane 4u.gif linkiu kuo didziausios stiprybes kurios ruosiasi jau neuzilgo pasimatyti su savo mazyliais,bukit stiprios,juk kas yra tas skausmas palyginus su tuo dziaugsmu kuri patiri vos tik isvysti savo maziuka,nebijokite viskas bus gerai,negalvokite apie blogus dalykus ir negasdinkite pacios saves be reikalo,juk kaip sakoma baimes akys dideles mirksiukas.gif lauksim jusu su ispudziais is ligonines ir vaikuciu gimimo istorijomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareuk @ 2012 02 07, 17:11)
Aciu uz palinkejimus 4u.gif Labai tikiu,kad jau ryt poryt galesiu glausti maziuka.o kada taves sis dziaugsmelis laukia?Pagal liniuote tai jau nebedaug ir tau beliko.

Terminas kovo 8d wub.gif , kazkodel nuojauta kuzda kad anksciau, nezinau is kur g.gif Labai nenoreciau pernesioti, bijau tu visu sweepu blink.gif ai ir aplamai kuo daugiau galvoju, tuo daugiau bijau blush2.gif Tiesa merginos ar jus rasetes tuos gimdymo planus, man vakar akusere patare susirasyt, tik kai pirma kart gimdai, ka cia gali prisiplanuot g.gif
Atsakyti
as suneli pernesiojau, turejau gimdyti balandzio 17d o jis tik atkeliavo 26d ir tai tik tada kai pakrapstinejo ten kazka,tai db kaip suprantu tai ir buvo tas sweepas blush2.gif kai laukiausi sunelio tai save itikinejau kad nera ko bijoti,nes juk nezinau is tiesu ko reikia bijoti,kiekviena skausma skirtingai istveria kiekvienai vis kitokia gimdymo eiga,o dabar kai antrojo maziuko laukiu tai bent jau kolkas jokio nerimo nera,nebent tik tai kad nenoriu pernesioti kap kad su pirmuoju kad buvo,bet argi isakysi vaikui kada jam laikas jau atkeliauti smile.gif o del to gimdymo plano tai nesirasiau as jo
Atsakyti
Sveikutes smile.gif As siandien buvau pas midwife, tai kai kalbejom apie gimdymo plana, si karta tik paminejau, ko noreciau (paguleti vonioje , gas and air...) ir ko atsisakau (vienu is siulonu nuskausminamuju, nepamenu pavadinimo, bet kiek domejausi jie ne visada suveikia, bet visada prasiskverbia pro placenta, taigi ir pati midwife sake, kad kudikis nuo ju tampa mieguistas). Taip pat prase paciai viska suzymeti, o jei kas neaisku ji paaiskins, jei kils kokiu minciu, bus galima ir kitu apsilankymu metu irasyti. Tai mano tas planas ir nebus labai smulkus, nes vistiek visko nuspeti niekas negali:)
Atsakyti
Sveikos mergaites! Stai jau esu laiminga mama smile.gif Sunelis Gabrielius gime vasario 9, 2.27 ryto.Svere 3,8 kg,sveikas ir stiprus vyrukas.Galiu pasakyti,kad jo pasirodymas akimirksniu atpirko visus gimdymo nepatogumus.Dabar jau esam namuose ir esam be galo laimingi wub.gif wub.gif
Alina tikiuosi ir tu jau supuoji savo maziuka,parasyk butinai kai prieisi prie kompo.Labai laukiu ziniu is taves 4u.gif
Mergaites,kas del gimdymo planu tai galit pasirasyti ka norit,bet nusiteikit,kad gimdymo eigoj visi jusu planai gali nueiti suniui ant uodegos taigi neuzsiciklinkit ant savo noru,o bukit pasirenge isklausyti ir kitokius pasiulymus is akuseriu ir gydytoju,jie tikrai nores kaip geriau jums ir vaikeliui.Pvz. mano atveju gimdymo plane nepasikeite tik vienas punktas-mano vyras,o visa kita vyko ne pagal mano plana smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareuk: 12 vasario 2012 - 17:44
QUOTE(vasareuk @ 2012 02 12, 18:43)
Sveikos mergaites! Stai jau esu laiminga mama smile.gif Sunelis Gabrielius gime vasario 9,  2.27 ryto.Svere 3,8 kg,sveikas ir stiprus vyrukas.Galiu pasakyti,kad jo pasirodymas akimirksniu atpirko visus gimdymo nepatogumus.Dabar jau esam namuose ir esam be galo laimingi  wub.gif  wub.gif
Alina tikiuosi ir tu jau supuoji savo maziuka,parasyk butinai kai prieisi prie kompo.Labai laukiu ziniu is taves  4u.gif
Mergaites,kas del gimdymo planu tai galit pasirasyti ka norit,bet nusiteikit,kad gimdymo eigoj visi jusu planai gali nueiti suniui ant uodegos taigi neuzsiciklinkit ant savo noru,o bukit pasirenge isklausyti ir kitokius pasiulymus is akuseriu ir gydytoju,jie tikrai nores kaip geriau jums ir vaikeliui.Pvz. mano atveju gimdymo plane nepasikeite tik vienas punktas-mano vyras,o visa kita vyko ne pagal mano plana smile.gif

Sveikinu sulaukus maziuko 4u.gif Kaip smagu wub.gif
Del gimdymo plano, as tikrai tikiu, kad viskas gali keistis ir nesu kategoriska, kaip reikes taip ir bus:) tik dabar ir vel pradejau galvoti ir skaitineti apie gimdyma vandenyje, reikes midwife paklausti, ar daug jos nesciuju gimde vandeny:)
Atsakyti