Įkraunama...
Įkraunama...

4mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(Pauling @ 2009 11 05, 14:14)
tai sakykim ryt jau 2 saukstelius galiu duoti ar 1,5?

2 drasiai gali duoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriukas_ka @ 2009 11 05, 21:48)
Ir tiek suvalgo? Tos 4 morkos įspūdingai skamba...  blink.gif
Man užsibaigė visi primaitinimai, nes mažoji susirgo ir antibiotikus gert reikia, žarnynui per didelis krūvis bus antibiotikai+daržovės...  unsure.gif  Tai kai pasveiksim, vėl bandysim grįžt prie košyčių  4u.gif

QUOTE(Baranka @ 2009 11 05, 23:54)
Cia tikriausiai ketvirtis morkos?  blush2.gif

Oj, uzjauciu, kad taip susirgot. Linkiu kuo greiciau bpasveikti!
Cia ir turejau galvoj 4 morkos, o ne ketvirtis. Tik tos morkytes nedideles mano, 9-10cm ilgio. Supilu i avent indeli, tai gaunasi kazkur iki 150-160ml zymos, tai suvalgo viska. Pradzioj aisku tiek nesuvalgydavo, po truputi didinau.
Papildyta:
As kaip tiik daugiau morkytes idedu, o bulves labai nedaug todel, kad bulve kartumo siek tiek duoda. Pastebejau, kad skaniau suvalgo, kai bulve mazai jauciasi. Uztat zirniai labai pasaldina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agnesse @ 2009 11 05, 16:46)
Tai ka, daugiau darzoviu nepazysti? lotuliukas.gif  Nesupyk, pajuokavau blush2.gif  Taigi kopustas, kalafijoras, brokolis, cukinija, kaliarope, as ir poro siandien daviau nedaug. Ka turi, ta ir duok mirksiukas.gif  As, pavyzdziui, neturiu savo kopusto, o turguj kazkaip nebuvau, tai vaikas, tad kopusto neragavo.
Siandien padariau laaaabai skania kosyte: 1dalis morka, bulve, 2dalys moliugo, poras (l. nedaug) ir pusele obuoliuko. Viska viriau garuose, tai gavosi 3 porcijos. Vaikas net krykstavo, kaip jam skanu buvo bigsmile.gif

nu tai kai pati nevalgau darzoviu, iskyrus pomidora, agurka, svoguna, tai kur ten pazinosiu lotuliukas.gif nu aiskus tada...dekuj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 11 06, 12:15)
nu tai kai pati nevalgau darzoviu, iskyrus pomidora, agurka, svoguna, tai kur ten pazinosiu lotuliukas.gif  nu aiskus tada...dekuj 4u.gif

Na bet reikia isvengti vidurius pucianciu darzoviu wink.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Norejau paklaust jusu,ismananciu, blush2.gif savo maziuka maitinu savo pienu, kada cia daviau palaizyti jam obuoliuko, jam ant tiek patiko, kad visas net drebejo bigsmile.gif sakykit, o ar galima jam jau duot kazkiek, ar be gydytojos konsutacijos kolkas dar nerizikuot, ir jei galima, tai kaip paruost obuoliuka ax.gif
dar esu nusipirkus obuoliu-kriausiu tyrele, bet turbut tegu ji dar palaukia rolleyes.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 11 10, 01:28)
Sveikos smile.gif
Norejau paklaust jusu,ismananciu, blush2.gif  savo maziuka maitinu savo pienu, kada cia daviau palaizyti jam obuoliuko, jam ant tiek patiko, kad visas net drebejo  bigsmile.gif  sakykit, o ar galima jam jau duot kazkiek, ar be gydytojos konsutacijos kolkas dar nerizikuot, ir jei galima, tai kaip paruost obuoliuka ax.gif
dar esu nusipirkus obuoliu-kriausiu tyrele, bet turbut tegu ji dar palaukia rolleyes.gif
Aciu 4u.gif

kaip pati sakot,manau,geriau pasikonsultuot su gydytoja.ir jei savo pienu maitinat,tai tikrai anksti.as misinuku maitinu ir dar susilaikau nuo primaitinimo
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 11 10, 00:28)
Sveikos smile.gif
Norejau paklaust jusu,ismananciu, blush2.gif  savo maziuka maitinu savo pienu, kada cia daviau palaizyti jam obuoliuko, jam ant tiek patiko, kad visas net drebejo  bigsmile.gif 

duoti gal ir galima,bet kam....juk maitini savo pienuku thumbup.gif tokiu atveju rekomenduojama nuo 6 men. visi primaitinimai... mirksiukas.gif
as maitinu misiniu jau tai duodu jau kuris laikas be gydytojos rekomendacijos obuoliuko( naminio) pagremziu sauksteliu ir po labai trupuciuka( ne kiekviena diena) obuoliu-morkyciu sulciu,pati isspaudziu mirksiukas.gif
na kas liecia pirktines tyreles ir dorzovienes...tai esu girdejus kai paragauja vaikai ju tai paskui nenori visai valgyti namie paruostu darzovieniu..... g.gif bet cia manau individualu...nors as tokios nuomones,jei jau turi savo namie isaugintu naturaliu darzovyciu tai nera nieko geriau( geriau uz visas pirktines manau)....
Atsakyti
Zinoma, kad nereikia skubeti pirkti tu tyreliu.. Jei turi savo vaisiu ir darzoviu, tai geriausia maitinti tik savo. O jei neturi, tai dar viena iseitis, pirkti is mamu, mociuciu ar siaip zmoniu, kurie turi ekologiskus ukius.
O del obuoliuko, manau, kad galima kazkiek duoti vaikui, jei tik pilvo nepucia, bet turbut geriausia pasikonsultuoti su pediatre.
Maniskis irgi labai dievina obuoliuka. As vakarais pagramdau su sauksteliu, tai net krykstauja thumbup.gif
Papildyta:
Tiesa, turiu klausimeli. Kas gaminat tyreles su moliugu? Ka dar dedat? As esu dariusi su morka ir bulve, bet man kazko truksta..
Atsakyti
Na, pasikonsultuosiu su pediatre, manau jam labai patiktu obuoliukas wub.gif jau labai noretusi maziuka palepint smile.gif
Atsakyti
sveikos,

siandien buvome pas gydytoja:)Gydytoja sake, kad mes jau galime po biskuteli paragauti darzoviu, obuoliuko ir banano...Gydytoja tik patare, kad pries verdat darzoviu tyrele morka ir bulves supjaustytas gabaleliais ir vandenyje palaikyti apie valanda tada virti. ar jus taip darote?
Atsakyti
QUOTE(Kipseva @ 2009 11 10, 14:48)
...Tiesa, turiu klausimeli. Kas gaminat tyreles su moliugu? Ka dar dedat? As esu dariusi su morka ir bulve, bet man kazko truksta..

Mes galima sakyti nuo moliugo pradejom, nes ju turiu. Tai ta salduma nuimdavo kopustas. Kita karta dejau poro ir obuolio, tai irgi labai skanu jam buvo. Man tai jos visos vienodos, beskones biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2009 11 10, 20:13)
noretusi ir man,bet susilaikau,be to jie dar nezino kas tai yra  biggrin.gif

mano mazius jau zino biggrin.gif kai daviau palaizyt, tai toki "skandala" pakele kai atemiau blink.gif
Atsakyti