Įkraunama...
Įkraunama...

Planuojam įsivaikinti

QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 26, 23:53)
Ir mes suradom sūnų... pasimiršo tie laukimo metai. Man jie nebuvo sunkūs. Ramiai laukėm ir sulaukėm.

uff, tas laukimas... Mes taip pat laukiam, laukiam, laukiam. Jau du metus. Pirmadienį pagaliau sužinosim visų praeitų patikrinimų rezultatus. Paskelbs nuosprendį: tinkami ar ne būti įtėviais. Tuomet beliks tik (TIK !!!!) sulaukti vaikelio pasiulymo.
ne Lietuvoje tvarkom dokumentus, gal todėl dar ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2008 06 28, 01:39)
uff, tas laukimas... Mes taip pat laukiam, laukiam, laukiam. Jau du metus. Pirmadienį pagaliau sužinosim visų praeitų patikrinimų rezultatus. Paskelbs nuosprendį: tinkami ar ne būti įtėviais. Tuomet beliks tik (TIK !!!!) sulaukti vaikelio pasiulymo.
ne Lietuvoje tvarkom dokumentus, gal todėl dar ilgiau.

o kokioje salyje?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 06 28, 02:55)
o kokioje salyje?

vis ta pati Vokietija. Pas mus į namus pokalbiui eidavo kas tris mėnesius. Tikrai nedaug šiame mieste įvaikinimų, todėl bandau suprasti tokių tempų priežastį. Na bet tikriausiai jie dirba patikrintais metodais. norisi tuo tikėti.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2008 06 28, 09:48)
vis ta pati Vokietija.  Pas mus į namus pokalbiui eidavo kas tris mėnesius. Tikrai nedaug šiame mieste įvaikinimų, todėl bandau suprasti tokių tempų priežastį. Na bet tikriausiai jie dirba patikrintais metodais. norisi tuo tikėti.

ar nori is Lietuvos isivaikinti ar is Vokietijos? isties ilgokai, bet kiekvienoj saly savi istatymai ir ju privalai laikytis.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 06 28, 22:30)
ar nori is Lietuvos isivaikinti ar is Vokietijos? isties ilgokai, bet kiekvienoj saly savi istatymai ir ju privalai laikytis.

iš Lietuvos
Atsakyti
as dar gyvendama Lietuvoje isivaikinau, nes zinodama jav istatymus ir ikainius man tai butu nepasiekiama. o laukimas per didele kaina.
kaip sekasi kursuose?
Atsakyti
QUOTE(julem @ 2008 06 27, 21:12)
pasakyt labai daug norėčiau visom, bet pavargusi esu, tačiau va čia neištvėriau. Labai pritariu. Kažkodėl net gėda turi būti, kai nenori LAUKTI, atrodo, kad čia kažkokia tobula savybė, mokėti laukti...nuolat. Laukti kol priims gyd., laukti tyrimų rezultatų, laukti gydymo rezultatų, po to laukti stebuklo, paskui dar kažko. Suprasčiau, jei tikrai yra prasmė, bet kai laukti reikia dėl amžinos betvarkės, nenoro, negebėjimo dirbti....Kodėl aš turiu gėdytis to nenoro laukti ( VTATe vis su tokia šypsena kalba, lyg su nekantriu vaiku), kad tik visi žinotų kiek jau laukiu... man ne dvidešimt, mano sūnus didelis, noriu, kad jis dar su broliuku ar sesute pagyventų namie, noriu turėt sveikatos augint vaiką. Na tiesiog nebenoriu laukti, negi tai toks blogis doh.gif

Tikrai zinau, kad balandzio 15 gime mano mazosios mergytes sesute, tikrai zinau, kad musu VTAT jos neatiduos motinai, tik nezinau nieko apie jos sveikatos bukle ir pan... Taigi ja tikrai butu galima imti laikinai globai, o veliau isivaikinti, bet rajonas tai visai kitas... Musu rajone norinciu ivaikinti tradiciskai nedaug, o iki 3 men turbut i bendrus sarasus neitrauks.. Taip skauda sirdi, kad sesute kazkur kudikiu namuose, o mes jos paimt negalejom...
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2008 06 29, 10:07)
Tikrai zinau, kad balandzio 15 gime mano mazosios mergytes sesute, tikrai zinau, kad musu VTAT jos neatiduos motinai, tik nezinau nieko apie jos sveikatos bukle ir pan... Taigi ja tikrai butu galima imti laikinai globai, o veliau isivaikinti, bet rajonas tai visai kitas... Musu rajone norinciu ivaikinti tradiciskai nedaug, o iki 3 men turbut i bendrus sarasus neitrauks.. Taip skauda sirdi, kad sesute kazkur kudikiu namuose, o mes jos paimt negalejom...

gali būti, kad mergytė jau paimta. O koks rajonas? Parašiau Jums až. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(julem @ 2008 06 27, 22:12)
pasakyt labai daug norėčiau visom, bet pavargusi esu, tačiau va čia neištvėriau. Labai pritariu. Kažkodėl net gėda turi būti, kai nenori LAUKTI, atrodo, kad čia kažkokia tobula savybė, mokėti laukti...nuolat. Laukti kol priims gyd., laukti tyrimų rezultatų, laukti gydymo rezultatų, po to laukti stebuklo, paskui dar kažko. Suprasčiau, jei tikrai yra prasmė, bet kai laukti reikia dėl amžinos betvarkės, nenoro, negebėjimo dirbti....Kodėl aš turiu gėdytis to nenoro laukti ( VTATe vis su tokia šypsena kalba, lyg su nekantriu vaiku), kad tik visi žinotų kiek jau laukiu... man ne dvidešimt, mano sūnus didelis, noriu, kad jis dar su broliuku ar sesute pagyventų namie, noriu turėt sveikatos augint vaiką. Na tiesiog nebenoriu laukti, negi tai toks blogis doh.gif

Julem, tikrai neturi gėdytis. Labai suprantama, ką sakai ir pritariu. Pagaliau viena situacija yra kai tau 28 (man tiek buvo, kai įsivaikinom), ir tikrai kita būtų dabar. Bet manau, kad laukti neturėtų tekti ilgai. Paprastai ilgai laukia labai daug reikalavimų keliantys žmonės. Na, kai nori tik labai mažo, atitinkamos lyties ir t.t..

Ir dar. Ar galime pertvarkyti sistemą? Kiek nuo manęs konkrečiai tai priklauso? Jei turiu jėgų, galiu bandyti organizuoti kokį visuomeninį veiksmą. Tą veiksmą visai neseniai organizavo globėjos. Vienas lauke ne karys. Štai dabar aš asmeniškai susiduriu su medicinos sistemos bukumu. Žiauriai ir skausmingai susiduriu. Bet kas iš to, kad pyksiu? Ar galiu ką nors pakeisti? Nulėkti ir susideginti prie ligonių kasų, nuo kurių tiesiogiai priklauso mano sveikata? O nuo tos sveikatos priklauso mano vaiko gerovė... Priimu taip kaip yra. Jei negaliu pakeisti - tiesiog nepykstu ir bent taip sau padedu.

Bet tu gali sau padėti. Eiti, važiuoti, klausti, ieškoti. Tu labai daug gali. O kas kaip į tave žiūri - koks tau skirtumas? Lai žiūri, kai įsivaikinsi - į vaiką žiūrės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 29 birželio 2008 - 14:42
QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 29, 15:35)
Bet tu gali sau padėti. Eiti, važiuoti, klausti, ieškoti. Tu labai daug gali. O kas kaip į tave žiūri - koks tau skirtumas? Lai žiūri, kai įsivaikinsi - į vaiką žiūrės.

kažkaip galvoju, kad su manim kituose rajonuose nelabai kas kalbės, bandysiu prašyt savo VTAT darbuotojų, kad jos paskambinėtų, juk tikrai galėtų, su jomis kitaip kalbėtų, tikrai...bet va klausimas ar norės man padėti...o Jums ačiū už tikrai gerą žodį ir už kažkokią ramybę visoms 4u.gif
Atsakyti
Šiap kažkodėl man atrodo, kad galima skambinti į pačią įvaikinimo tarnybą. Jie tikrai žinoti turėtų visą situaciją Lietuvoj. Bent jau išklausinėti kažkokios statistikos. Kiek supratau iš ankstesnių ZAIKA2 pasisakymų, dar turi įrašyti į įvaikinimo eilę respublikoj, o tai irgi trunka kažkodėl ilgai. Tiesiog sprendimas savivaldybės vaiko teisių tarnyboj nėra paskutinis taškas, kai siūlo vaikučius.

O dėl kažko darymo man irgi kilo mintis-kas apskritai turi rūpintis keisti nelabai logiškus įstatymus? Kad ir dėl vaikučio, kurio jau yra statusas įvaikinti: faktiškai įtėviai negauna jokių galimybių pasiimti vaikutį į namus net tada, kai laukiama teismo, tik darbdavių geranoriškumo reikia laukti. Mokamos, nemokamos atostogos, vos ne darbo atsisakyti arba toliau jį laikyti vaikų namuose ir tik lankyti. Nekalbu apie tai, kad vaikai tampa tiesiog popierinių taisyklių įkaitai. Laukiama bala žino ko ir dar kiek laiko, nors biologinei šeimai dažniausiai viskas nė motais. Ir niekam nesvarbu, kad vaikui reikia šeimos, o ne aklų įstatymų vaikymosi. Aišku, mums jau nespės pakeisti, bet dėl tų vaikučių, kurie auga vaikų namuose, kol praeina ilgą popierinę laukimų būti šeimoje karuselę. O tada jie tampa per dideli, ir jau dauguma nebenori, o nori mažiukų. Kažkos užburtas ratas. Bet ką galima būtų daryti? Galvoju, gal yra kokios įtėvių ar globėjų asociacijos, nes vienas mažai ką pakeisi. Paklauso tavęs, sutinka, kad nelogiška, ir toliau visi žaidžiam žaidimus, priimam tas sąlygas, nes turim tikslą ir vardan jo susitaikom.
Atsakyti
QUOTE(Vasarvidė @ 2008 06 29, 16:29)
Kad ir dėl vaikučio, kurio jau yra statusas įvaikinti: faktiškai įtėviai negauna jokių galimybių pasiimti vaikutį į namus net tada, kai laukiama teismo, tik darbdavių geranoriškumo reikia laukti. Mokamos, nemokamos atostogos, vos ne darbo atsisakyti arba toliau jį laikyti vaikų namuose ir tik lankyti.

nereikia keliaklupsciauti pries darbdavi.
man kudikiu namai neleido net su vaiku iseiti i miesta, neva benrauti miske ir pataplpose. Bet mes vistiek su mazyle nueidavome i miesta (troleibusu vaziuodavo, parduotuveje skanestu nupirkdavome). Mane kelis kartus buvo ispeje. Leidimu pamosikavau, kad jame nenurodyta kur ir kaip bendrausime. Tik laikas. Jo laikydavomes. Tik kai ateidavau sutartu laiku tekdavo laukti prie uzrakintu duru. Tai mes ateidavome pusvalandziu veliau, kai durys buvo atrakintos.
Bet i grupe grizdavo visada su maisiuku is parduotuves (tai labai nepatikdavo kudikiu namu valdziai). Buvau ispeta. Teisme irgi geru zodziu neminejo. Taciau ju zodis nera lemiamas. VTAT ir Ivaikinimo tarnyba pretenziju man neturejo.
Priezastis nemoku nusileisti, jeigu esu teisi.

Jeigu yra gaunama informacija del mazylio, reikia skambinti, ieskoti, teirautis, o gal pasiseks. Jei ne, vadinasi, ne jums skirtas mazylis.

Atsakyti