sveikatos pazymos forma kitokia. pieskok ivaikinimo puslapiyje, ten rasi.
QUOTE(Valporaiso @ 2008 08 21, 02:10)
Sveikos, mielosios
Nedrasiai, bet, manau, papildysiu Jusu buri.
Nemazai perskaiciau, bet gal kuriai nors nesunku pasakyt, kokie tie sveikatos tyrimai ketinantiems isivaikinti, kaip gavot pazyma? Labai aciu.

Nemazai perskaiciau, bet gal kuriai nors nesunku pasakyt, kokie tie sveikatos tyrimai ketinantiems isivaikinti, kaip gavot pazyma? Labai aciu.
Labas- sveika prisijungusi. Galiu papasakoti, kaip buvo mums. Manau, panašiai ir kitiems būna.
Mes nuėjome pas savo šeimos gydytoją ir pasakėme, kad reikia pažymos, norintiems įsivaikinti. Truputį pabėgiojo, paskambinėjo gydytoja ir išsiaiškino. Tai va, kabinete paklausė šurdį, plaučius, spaudimą pamatavo. Ir gavom siuntimų krūvą: kardiograma, bendras kraujo tyrimas, cholesterolio tyrimas, cukraus kiekio kraujyje tyrimas, ŽIV testas (atrodo, tiek iš kraujo), bendras šlapimo tyrimas, ūgis, svoris, regėjimas, vizitas pas psichiatrą. Pažymas iš priklausomybės ligų ir psichikos ligų centrų kažkaip užsakė ir gavo pati gydytoja. Plaučių rentgenai mudviejų buvo galiojantys, iš medicininių knygelių paėmė duomenis. Gal ir kraujo grupės dar reikėjo, mačiau rašė. Tada medikų komisija priima sprendimą pagal tyrimų duomenis, ar gali kiekvienas atskirai būti įtėvis. Ta forma yra speciali, patvirtinta ministro. Šiaip mes užtrukom tikrai neilgai. Po savaitės tikrai turėjom jau pažymas (

Mokėjom tik už ŽIV testą. Šiaip gal kitiems ir mažiau gali reikėti, nes mūsų kortelės buvo tuščios ir gydytoja mūsų iki to laiko nebuvo net mačiusi

Sėkmės pasirinkime, čia tikrai trumpas ir nesudėtingas etapas (tik gal geriau neiti pas privačius

QUOTE(Vasarvidė @ 2008 08 21, 08:25)
Labas- sveika prisijungusi. Galiu papasakoti, kaip buvo mums. Manau, panašiai ir kitiems būna.
Mes nuėjome pas savo šeimos gydytoją ir pasakėme, kad reikia pažymos, norintiems įsivaikinti. Truputį pabėgiojo, paskambinėjo gydytoja ir išsiaiškino. Tai va, kabinete paklausė šurdį, plaučius, spaudimą pamatavo. Ir gavom siuntimų krūvą: kardiograma, bendras kraujo tyrimas, cholesterolio tyrimas, cukraus kiekio kraujyje tyrimas, ŽIV testas (atrodo, tiek iš kraujo), bendras šlapimo tyrimas, ūgis, svoris, regėjimas, vizitas pas psichiatrą. Pažymas iš priklausomybės ligų ir psichikos ligų centrų kažkaip užsakė ir gavo pati gydytoja. Plaučių rentgenai mudviejų buvo galiojantys, iš medicininių knygelių paėmė duomenis. Gal ir kraujo grupės dar reikėjo, mačiau rašė. Tada medikų komisija priima sprendimą pagal tyrimų duomenis, ar gali kiekvienas atskirai būti įtėvis. Ta forma yra speciali, patvirtinta ministro. Šiaip mes užtrukom tikrai neilgai. Po savaitės tikrai turėjom jau pažymas (
dvi savaites laukėm, kol pateksim pas savo gydytoją).
Mokėjom tik už ŽIV testą. Šiaip gal kitiems ir mažiau gali reikėti, nes mūsų kortelės buvo tuščios ir gydytoja mūsų iki to laiko nebuvo net mačiusi
Sėkmės pasirinkime, čia tikrai trumpas ir nesudėtingas etapas (tik gal geriau neiti pas privačius
)

as irgi tokia drasuole buvau, nuejau i poliklinika ir kai pasakiau, kad reikia pazymos ir noriu isivaikinti, tai net akis ispute. ir labai gailejaus kad taip pasakiau.
veliau persirasiau i privacia klinika, nuejau pasakiau, kad reikia darbui ir dave. tik uzrase "darbui pagal specialybe", bet forma ta pati, kurios reikia ivaikinimui. teismui tiko.
Nesupratau, Laureta, kur mano drąsa. Tai mano gyvenimas ir mūsų pasirinkimas, tai į tai tik taip ir žiūriu. Ir dar nebuvo nei vieno, kuris būtų mane įžeidęs ar dar kažkaip vertęs jaustis nepatogiai. Gal todėl kad aš nematau čia nieko išskirtinio, netipiško. O gydytoja tikrai labai nuoširdžiai aiškinosi, nes nebuvo tokios pažymos dar ruošusi. Na, psichiatrė klausinėjo ir įsivaikinimo motyvų, bet, mano supratimu, tai visai logiška.
O dėl privačių esu kaip tik girdėjusi, kad siunčia per visus reikia ar ne, nes pinigėliai ...
Taigi kiekvienam savo. Aš visa tai priimu kaip natūralų savo gyvenimo etapą. Gal kad pati taip jaučiuosi ir kiti labai paprastai į tai reaguoja. O gal man pasisekė sutikti tik tolerantiškus, palaikančius žmones?
Žodžiu sėkmės pradedančiajai popierinį etapą. Sėkmės Lauretai irgi, kiek pamenu, naujam etape.
O dėl privačių esu kaip tik girdėjusi, kad siunčia per visus reikia ar ne, nes pinigėliai ...
Taigi kiekvienam savo. Aš visa tai priimu kaip natūralų savo gyvenimo etapą. Gal kad pati taip jaučiuosi ir kiti labai paprastai į tai reaguoja. O gal man pasisekė sutikti tik tolerantiškus, palaikančius žmones?
Žodžiu sėkmės pradedančiajai popierinį etapą. Sėkmės Lauretai irgi, kiek pamenu, naujam etape.
QUOTE(Vasarvidė @ 2008 08 21, 15:23)
Nesupratau, Laureta, kur mano drąsa. Tai mano gyvenimas ir mūsų pasirinkimas, tai į tai tik taip ir žiūriu. Ir dar nebuvo nei vieno, kuris būtų mane įžeidęs ar dar kažkaip vertęs jaustis nepatogiai. Gal todėl kad aš nematau čia nieko išskirtinio, netipiško. O gydytoja tikrai labai nuoširdžiai aiškinosi, nes nebuvo tokios pažymos dar ruošusi. Na, psichiatrė klausinėjo ir įsivaikinimo motyvų, bet, mano supratimu, tai visai logiška.
as nejau privacioj ne per viena gydytoja, pazyma sutvarke pati gydytoja, as tik pasirasinejau kad esu sveika ir viskas, nepamenu sumokejau 30 ar 50 Lt uz pazyma.
pas mane mergyte jau gyvena daugiau kaip 1.5 metu.
QUOTE(Vasarvidė @ 2008 08 21, 15:23)
Aš ėjau privačiai ir siuntė gana daug kur, bet likau patenkinta, nes visų pirma iš tikrųjų ir pati norėjau išsamiau išsitirti, o visų antra sutaupiau labai daug laiko, nereikėjo laukti eilėse ir šiaip viskas buvo tik kelių dienų klausimas. Be to valstybinėje poliklinikoje nesu buvusi begalybę metų, tai ten irgi mane būtų turėję ilgai tyrinėti, nes kortelė būtų tuščia.
Bet jei lankotės ir šiiap valstybinėje poliklinikoje, ir šeimos gydytoja jus pažįsta, manau geriausia ir pigiausia ten ir eiti.
Žiūriu beveik visoms skirtingai. Mes prieš kelis metus kai tvarkėmės privačiai tai reikėjo kraujo (berods dėl ŽIV), iš narkologo pažymos ir psichiatro pažymos ir viskas daugiau nieko.
Bet man tai čia ir buvo sunkiausias etapas
, nes reikėjo 2 kartus tų pažymų... kai tik pridavėm dokumentus įvaikinti ir jau po to teismui...
Bet man tai čia ir buvo sunkiausias etapas

Man visus tyrimus but reikeje daryt jeigu poliklinikoje ir ivaikinant. O kai privaciai pasakiau, kad darbui, tai viskas, nera problemu ir gavau pazyma.
Labas rytas visoms
Aš tiesiog stengiausi surašyti visus tyrimus. Tai jaučiu pareigą paaiškinti, kad mes buvom iš viso 4 kartus. Pas gydytoją turėjom taloną, atėjom- tiksliai laiku priėmė, tada gavom siuntimus. Kitą dieną ėjome į tą patikrinimo kabinetą, viską padarė viename kabinete, tik gal prabuvom pusvalandį, lukterėti eilėj teko. Tada vizitas pas psichiatrą. Tada sužinoti tyrimo rezultatų ir pažymos. Šiaip aš esu visiškai patenkinta, kad padarė tyrimus, nes daugelio dalykų gyvenime niekas nebuvo tyrę, o ir su medikais nebendraujam nei valstybinėj, nei privačioj (išskyrus odontologą
). Mes abu manom, kad mums tiesiog pasisekė, kad mūsų gydytoja į tai pažiūrėjo tikrai atsakingai. Ir man gal reikėjo ne tik pažymos, kad sveika, bet ir realių rezultatų (dėl savęs, pati kaži ar būčiau susiruošusi). Ir apskritai esam patenkinti ir savo gydytoja, ir tvarka. Tik galvoju, gal tai privatus medicinos centras, tik sudaręs su ligonių kasomis sutartis.
reiktų pasidomėti, užsirašėm į artimiausią prie namų, kad jei prireiks-galėtume kreiptis

Aš tiesiog stengiausi surašyti visus tyrimus. Tai jaučiu pareigą paaiškinti, kad mes buvom iš viso 4 kartus. Pas gydytoją turėjom taloną, atėjom- tiksliai laiku priėmė, tada gavom siuntimus. Kitą dieną ėjome į tą patikrinimo kabinetą, viską padarė viename kabinete, tik gal prabuvom pusvalandį, lukterėti eilėj teko. Tada vizitas pas psichiatrą. Tada sužinoti tyrimo rezultatų ir pažymos. Šiaip aš esu visiškai patenkinta, kad padarė tyrimus, nes daugelio dalykų gyvenime niekas nebuvo tyrę, o ir su medikais nebendraujam nei valstybinėj, nei privačioj (išskyrus odontologą

nei i AZ nei viesai sios klinikos neskelbsiu. As joje lankiausi iki tol kol isvaziavau is LT. beje grizus eisiu pas ta pacia gydytoja tyrimams.
QUOTE(Valporaiso @ 2008 08 21, 02:10)
Sveikos, mielosios

Mes pazymas gavome viesojoje poliklinikoje. Reikia kreiptis i seimos gydytoja. Pavyzdziui, musu jaunas seimos gydytojas neturejo net zalio supratimo, kokie tyrimai reikalingi. Mums reikejo pasidaryti kraujo tyrimus, atlikti plauciu rentgena, paimti pazyma is psichiatro -pazyma kainavo 5 litus

Taigi, manau, jog viskas priklauso nuo poliklinikos vidaus tvarkos. Juk galutine pazyma, turedama tyrimu rezultatus, isduoda komisija. Pazymoje jie neraso visu tyrimu rezultatu, o tik galutine isvada- sveikas. Mes pazyma susitvarkem per menesi,kadangi buvo gydytoju atostogu metas taigi reikejo palaukti. Bet gavome tikrai lengvai ir nereikejo lakstyti per visus kabinetus.