Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriozai per vestuves

Na, mums buvo kuriozas per "pirmas" vestuves Civiliniame metrikacijos biure..Mes kaip sakome manydami, jog tuokiamės vienąkart užsisakėm ceremoniją (per klaidą). Davė mums kortelę su nurodytu laiku, kaip jaunavedžius paskelbė kažkokiame laikraštyje. Atskubėjom su vyru (aš iš mokslų, jis iš darbo, bet abu pasipuošę), stovim, laukiam..liudininkų pora prisistatė..o laikas jau ėjo ir praėjo, nu niekas sutuokt nenori smile.gif Neramu, vyras nuėjo paklaust, o ta moterėlė taip nuoširdžiai "a tai jūs jaunavedžiai???O dievuliau, kaip čia taip..."
Aš jau sakau "veskit į kabinetą ir tuokit, mes gi savų reikalų turim". Aikčiojo aikčiojo moterėlės. Paskui išskyrė mus į kambarėlius, pasėdėjom abu atskirai uždaryti ir tada jau nuvedė tuokt.. mus du..didelėje salėje..tiesa, dar liudininkai nedrąsiai užėjo biggrin.gif Ta moteris, kuri su segtuvu išlindo, nustėro..turbūt tokių iškilmingų vestuvių ir jaunavedžių nebuvo sutikus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O mes ką paklausėm, prisiekėm, pasirašėm ir kas sau..vyras į darbą, aš namo..taip ir gyvenom..atskirai toliau smile.gif Iki kitų vestuvių smile.gif
Atsakyti
Na ir siaubakai. blink.gif Skaitau ir džiaugiuosi, kad mes tik su džinsiukais susirašėm, jokių balių-festivalių nedarėm. biggrin.gif

Vat- linksmesnė istorija.

Vieni draugai tuokėsi bažnyčioje. O kunigas pasitaikė improvizatorius. Taigi, skaito jis skaito Šv. Raštą pagal visas deramas procedūras, po to o-ba- atsuka Šv. Raštą jauniesiems ir sako- o dabar jūs patys vienas kitam perskaitykit pasižadėjimus. biggrin.gif

Būtų gal nieko baisaus, jei abu jaunieji nebūtų trumparegiai, tačiau be linzių ir į šventę akinių nepasiėmę. Taigi, ėmė jie "skaityti" tą tekstą, nieko neįmato, kuria, atsimindami Holivudinius filmus. Visko jie ten prisižadėjo- ir mylėti iki grabo lentos, ir būti kartu kol mirtis neatjos, dulkėm žmona nepavirs... Visos priesaikos skambėjo su mykimo ir krenkštėjimo intarpais, akių raukymais, besilankstant prie Šv. Rašto. biggrin.gif

Nemačiau, bet sakė, kad filmuota medžiaga iš bažnyčios gavosi įspūdinga. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 24 sausio 2005 - 16:44
thumbup.gif jėga temelė, prisižvengiau nerealiai
Atsakyti
Per antras vestruves su tuo pačiu buvo kuriozai jau kiti..susituokėm bažnyčioje ir išlėkėm su svečiais į Europos parką...gal porą žingsnių nuėjom ir susipykom nerealiai..aš pasiutau, apsisukau ir pas vairuotoją .."tipo": vežk atgal į bažnyčią, nes nebenoriu būt žmona..vyras sau, aš sau..o fotografui dirbt reikia..jis mane įkalbinėja stot kartu fotografuotis, sesuo jau negera įtardama prisistatė, o aš jai ir sakau "eis vyras artyn, nusiimsiu smailakulnį ir tikrai į jį paleisiu"..vienu žodžiu, fotografas išzyzė mūsų bendras foto, kiti gal net ir neįtarė..Atlėgo iki vakaro..Kol vyras pamiršo "pavogtą nuotaką" biggrin.gif Vėl sesuo ėjo vyro klaust ar jis nieko nepamiršo, t.y. paklaust kur aš..jei ne ji, tai mes būtume taip ir sėdėję iki ryto su tais "vogėjais" biggrin.gif biggrin.gif
Ir trečias kuriozas aš taip ir neparagavau savo vestuvių torto..Lyg ir pjovėm, lyg ir ne..nebepamenu..Nuėjom miegot gan anksti. Ryte atsikėliau su ta mintimi..noriu savo vestuvių torto..Ateinu į salę, o ta šeimininkė sako "torto nebėra, nieko nežinau, svečiai supjaustė, kaip lauktuves išsidalino blink.gif cry.gif "..va šito negaliu atleist..pusė buvo tokių, kuriuos išvis pirmą ir paskutinį kart mačiau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Eos @ 2005 01 24, 14:04)
Kitas kuriozas buvo toks, kad priesh pat vestuves keichiausi dokumentus, nes kita diena po vestuviu turejom ishlekti i kelione. Tai pasa padare skubos tvarka, o identifikacijos kortele turejau gauti tik menuo po vestuviu. Senam pase aishku ishmushe skylutes. O man net i galva neatejo, kad bus problemu. Tik izengus i santuoku rumus, darbuotoja pareikalavo dokumentu ir paaishkejo, kad pradurtas pasas savaime suprantama jau nebegalioja, o naujasis tinka tik kelionems, reikia korteles. Tai tipo pasake, kad negali musu tuokti, ash puoliau i isterija blush2.gif , viskas uzhsakyta, svechiai laukia, shvente tik prasidejusi, nu zodziu tekejusios mane supras biggrin.gif Yra irgi nufilmuota, kaip vyras sudejes rankas kaip maldai kazka aishkina darbuotojai biggrin.gif Nu tai ta pasilauzhe pasilauzhe ir pasake, kad sutuoks, bet gausim santuokos liudijimo kopija, o originala pasiimsim, kai turesiu kortele. Visi lengviau atsikvepem smile.gif Tik iki shiol nesuprantu, kam reikejo gasdint ir gadint nervus jaunavedziams, jei visgi buvo isheitis ir galima buvo sutuokti.

Likusi vestuviu dienos dalis buvo thumbup.gif

Eos, neburnok ant tos moteriškės, o būk dėkinga jai iki gyvenimo pabaigos smile.gif . Todėl, kad dėl tavęs ir tavo nesigaudymo esminiuose teisiniuose dalykuose ji padarė grubų pažeidimą, dėl kurio galėjo ir iš darbo lėkti. Tavo pasas su skylutėm teisine prasme buvo lygus kalėdiniam atvirukui ar knygelei "Mikės Pūkuotuko nuotykiai", t.y., absoliučiai jokios teisnės reikšmės toks pasas nebeturi. Tai- ne dokumentas. Griežtai. Teoriškai, tu galėjai būti jau susituokus, išsiskyrus, pakeitus pavardę, ir ta moteris sutiko tave sutuokti. Gal tu iš akių ir geras žmogus, bet ir santuokų aferistai visi kaip taisyklė gražiomis akimis. biggrin.gif Na, aš tai ant savo galvos to tikrai tokios rizikos neimčiau. Tai galėjo oi kaip greitai prieš ją pačią atsisukti. Jei kas nors būtų suuodęs apie santuokos įregistravimą asmeniui be dokumentų, tai jai būtų labai labai liūdna.

Iš esmės, jums nebuvo JOKIOS išeities. Jūsų tikrai turėjo nesutuokti. Ir tai būtų išimtinai dėl jūsų kaltės. Nepyk, bet atliekant svarbius teisinius aktus reikia turėti dokumentus- elementaru. smile.gif

Nors, teko sutikt tokių veikėjų, kurie be pasų nori per sieną pravažiuoti, atseit, aš nieko, tik pasižiūriu - ir atgal. biggrin.gif (pamenu E. Zingeris buvo Grenstalės pasienio poste sulaikytas ir atgal į Vilnių išpravodintas). Ir teisingai.
Atsakyti
Et, o pas mus jokių nuotykių nebuvo, nėra net ką prisiminti... Tik tiek, kad buvo lapkričio pabaiga, baisiai šalta, po Rotušės laiko marios, nusibraukėm patamsy prie Kauno marių, pasirodo niekas nesiteikė pasimti degtinės, tik DAUG šampano, Prisiliurlinom šampano, pūslės išpampo, paskui per šlapius lapus (tikiuosi, nes patamsy nesimatė) lakstėm su liudininke medžio ieškoti, už kurio nutūpti... Ji man sijonus laikė, kol aš vietos šampanui dariau biggrin.gif biggrin.gif
Todėl kai brolis lapkrity tuokėsi, mano pirmas klausimas buvo - šnapso pasiėmėt? O jis - tai jau nekartosim tavo vestuvių klaidos biggrin.gif
Atsakyti
Gera temele rolleyes.gif
Prisiminsiu ir as savo veseile biggrin.gif
Savaite pries vestuves gavom zinia,kad padegta vila,kurioje turejom svesti blink.gif
Aciu Dievui,mums nuvaziavus ten,uzgarantavo,kad visu pajegumu dirbs,bet atstatys ta vila..(taip ir buvo-nepavede). console.gif
Vestuviu ryta vaziavo jaunikis paimti vestuvinio torto wub.gif ir uzgeso sake auto tiesiai ant begiu blink.gif (traukinio signalai jau buvo girdeti blink.gif )..brrrrr...
Taxi velavo pas mane i kirpykla blink.gif Poto kiek tik buvo gatvej sviesoforu,vis uzsidegdavo raudona unsure.gif Turejau raginti taxista,kad paskubetu..
Siaip vestuves atbaliavojom liux thumbup.gif
O juokingiausia,kai prisimenam,kaip veze vairuotojas musu vestuvines geles(sveciu pridovanotas) i namus? biggrin.gif laugh.gif Auto sena,pasak mano mamos-"palutarka",reziume-pravaziavus krovininej masinai,tos palutarkos kapotas tik oba...ir..atsidare laugh.gif O vairuotojas dar taip juokingai papasakojo,kad isluzom visi megalol.gif laugh.gif
Va tokie kuriozai ax.gif
Atsakyti
Blyn, Norge, paskaichiau ir apsidziaugiau, kad ten buvo ta moterishke, o ne tu tongue.gif biggrin.gif
O shiaip ash turejau nauja pasa, tik kad jis kelioninis kaip ir smile.gif
Jei kada antra karta tekesiu, tokios klaidos nebepadarysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eos @ 2005 01 24, 22:00)
Blyn, Norge, paskaichiau ir apsidziaugiau, kad ten buvo ta moterishke, o ne tu tongue.gif  biggrin.gif

Nu va kaip gerai- nebežagsės ta moteriškė. Geras žmogus gi. biggrin.gif Ir tau tikrai laaabai pasisekė, kad radai moterį, kuri taip surizikavo. Net jei post factum būtų kas atkasęs, jog ji taip padarė, nors ir vėliau tu pateikei dokumentus, vis vien ji būtų smarkiai nukentėjus. Na, gal tai paskatins tave ne tik ant jos nebepykti, bet ir viso ko geriausio jai palinkėti. smile.gif

Profesinis smalsumas- kokį pasą tu turėjai? Nebent esi Rusijos pilietybės, jie turi kelioninius pasus. Lietuvos Respublikoje kelioninių ar "kaip ir" pasų nėra. Arba Lietuvos Respublikos piliečio pasas yra, arba jo nėra. Kito varijanto nerasta. Tiesa, gali būti diplomatinis arba tarnybinis pasas, bet jis būtų tinkamas santuokai sudaryti. smile.gif Yra vaikų kelionės dokumentai, bet , įtariu, tu jau labai diiiidelė mergaitė ir tokio dokumento gauti negali biggrin.gif .

Na tikrai, labai sudominai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 25 sausio 2005 - 09:56
norge, tavo zinios kazkurioj vietoj prasilenkia su realybe. siuo metu isduodami dvieju rusiu asmens dokumentai:

Asmens tapatybes kortele, kuri yra naudojama Lietuvoje ir atstoja iki tol buvusi pasa;
Lietuvos Respublikos pasas (nebe piliecio). Tai - kelioniu dokumentas, kuris galioja tik isvykoms i uzsieni ir uzsienyje. Lietuvoje sis dokumentas yra "kaip ir ne dokumentas". ta prasme, oficialios institucijos neturi teises priimti si dokumenta. su juo nei banke atliksi kokias operacijas, nei pazyma kokia gausi, nei susituoksi wink.gif

itariu, kad Eos butent toki Lietuvos Respublikos pasa ir turejo. kurioziska situacija - lyg ir lietuviskas pasas, bet lietuvoje jis negalioja wink.gif
Atsakyti
Norge, tiksliai nezinau, bet berods dabar vietoj paso isduodama identifikacine kortele (vat kolegei kilo problemu su registracijos vieta, nes toj kortelej to nerasoma), o kelionems i uzsieni isduodamas pasas.
Atsakyti
O, matroskinas jau atsake. As supratau kad Eos turejo savo senaji pasa (o ne kelionini), kuris teoriskai jau nebegaliojo.
Atsakyti