QUOTE(Eos @ 2005 01 24, 14:04)
Kitas kuriozas buvo toks, kad priesh pat vestuves keichiausi dokumentus, nes kita diena po vestuviu turejom ishlekti i kelione. Tai pasa padare skubos tvarka, o identifikacijos kortele turejau gauti tik menuo po vestuviu. Senam pase aishku ishmushe skylutes. O man net i galva neatejo, kad bus problemu. Tik izengus i santuoku rumus, darbuotoja pareikalavo dokumentu ir paaishkejo, kad pradurtas pasas savaime suprantama jau nebegalioja, o naujasis tinka tik kelionems, reikia korteles. Tai tipo pasake, kad negali musu tuokti, ash puoliau i isterija

, viskas uzhsakyta, svechiai laukia, shvente tik prasidejusi, nu zodziu tekejusios mane supras

Yra irgi nufilmuota, kaip vyras sudejes rankas kaip maldai kazka aishkina darbuotojai

Nu tai ta pasilauzhe pasilauzhe ir pasake, kad sutuoks, bet gausim santuokos liudijimo kopija, o originala pasiimsim, kai turesiu kortele. Visi lengviau atsikvepem

Tik iki shiol nesuprantu, kam reikejo gasdint ir gadint nervus jaunavedziams, jei visgi buvo isheitis ir galima buvo sutuokti.
Likusi vestuviu dienos dalis buvo
Eos, neburnok ant tos moteriškės, o būk dėkinga jai iki gyvenimo pabaigos

. Todėl, kad dėl tavęs ir tavo nesigaudymo esminiuose teisiniuose dalykuose ji padarė grubų pažeidimą, dėl kurio galėjo ir iš darbo lėkti. Tavo pasas su skylutėm teisine prasme buvo lygus kalėdiniam atvirukui ar knygelei "Mikės Pūkuotuko nuotykiai", t.y., absoliučiai jokios teisnės reikšmės toks pasas nebeturi. Tai- ne dokumentas. Griežtai. Teoriškai, tu galėjai būti jau susituokus, išsiskyrus, pakeitus pavardę, ir ta moteris sutiko tave sutuokti. Gal tu iš akių ir geras žmogus, bet ir santuokų aferistai visi kaip taisyklė gražiomis akimis.

Na, aš tai ant savo galvos to tikrai tokios rizikos neimčiau. Tai galėjo oi kaip greitai prieš ją pačią atsisukti. Jei kas nors būtų suuodęs apie santuokos įregistravimą asmeniui be dokumentų, tai jai būtų labai labai liūdna.
Iš esmės, jums nebuvo JOKIOS išeities. Jūsų tikrai turėjo nesutuokti. Ir tai būtų išimtinai dėl jūsų kaltės. Nepyk, bet atliekant svarbius teisinius aktus reikia turėti dokumentus- elementaru.
Nors, teko sutikt tokių veikėjų, kurie be pasų nori per sieną pravažiuoti, atseit, aš nieko, tik pasižiūriu - ir atgal.

(pamenu E. Zingeris buvo Grenstalės pasienio poste sulaikytas ir atgal į Vilnių išpravodintas). Ir teisingai.