Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvo pavardė gimimo liudijime

QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 31, 11:49)
Smagu, nes čia atsirado jau žmonių ... nelabai patenkintų... maždaug "Tai kaip čia dabar vaikas tavo pavardę turės" .. Nors man pačiai visai jokio skirtumo ar mano, ar tėčio pavardę turės... Tik aplinkiniams kažkodėl baisiai rūpi.. ypač iš draugo pusės... Hr...

Nekreipkit dėmesio 4u.gif
Kai tėvai nesusituokę, vaiko gimimas registruojamas vaiko motinos gyvenamosios vietos civilinės metrikacijos įstaigoje. Registruojant gimimą pateikiamas motinos asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas ir notaro patvirtintas bendras vaiko motinos ir tėvo tėvystės pripažinimo pareiškimas. Vaiko pavardė įrašoma tėvų pasirinkimu. Įstatymai dėl vaiko gimimo įregistravimo ir tėvystės pripažinimo tikrai nesikeitė. smile.gif
Atsakyti
papildyt galiu i tema, kokios butu problemos, jei tevo pavarde GL yra.

tarkim, mano drauge parleke is uzsienio su vaiku. nebuvo susituoke. bet zmogus, svelniai tariant, ir sedejes, ir pietietisko kraujo. pinigu nesiuncia, nebent kaip jam uzeina, zodziu, pietieties, nenuspejamas, ranka megstantis pakelti, zinoma, dabar daro vel spaudima gyvent kartu. ir primigytinai siulo irasyt savo pavarde. atvaro i lietuva upui uzejus ir pietuamerikos scenas kelia.
o drauge bijo. ir tiesa. nes jei pavarde bus irasyta, jos buvusysis tures teise vaika issivezti i uzsieni ar ten kur pats klajoja.

is vienos puses, neirasyti tevo - vaiko teisiu pazeidimas. is kitos puses, drauge jauciasi nesaugiai. jau su teisininku kalbejosi.
tevas, nbeje, isizeides. sako, manes vaiko liudijime nera-tai ir pinigu negausi.
ir taip toliau ir panasiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 lapkričio 2011 - 16:12
QUOTE(given444 @ 2011 11 20, 16:11)


is vienos puses, neirasyti tevo - vaiko teisiu pazeidimas.

aha. O kai tėvas paims ir išsiveš vaiką nežinia kur, tai niekas tada nei vaiko, nei mamos teisių nežiūrės. Jei kiek proto draugė turi, tegul nutraukia su tuo vyru visus ryšius ir pati augina vaiką. Geriau pati išsilaikys, bet ramiai miegos.
Atsakyti
Laba, neskaiciau visos temos, bet norejau paklausti, jeigu tevas uzsienietis, o as ji palikau ir gimdysiu Lietuvoje ( nezinau Lietuvos istatymu) tarkim as jeigu irasau i gimimo liudijam jo pavarde, tai kokia pavarde bus vaikucio? Norint prisiteisti elementus, geriau irasyti tevo pavarde i gimimo liudijima, taip?
Atsakyti
O ar jus susituoke?
Atsakyti
prisiteist alimentus lengviau jei tevas irasytas...jei jis turi pajamas...
kitaip gali tekt nustatinet tevyste, jei veliau nesutiktu duot vaikui savo pavarde, o tai papildomos islaidos ir laiko gaisimas.
Pavarde vaikui duodat Jus ! Norit savo norit savo tevu, seneliu... smile.gif
nezinant Jusu situacijos sunku patart
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 29 lapkričio 2011 - 00:44
Mes nesusituoke, tai as tureciau kaip suprantu vaikuciui duoti savo pavarde o ji tik irasyti kad jis tevas, ar gerai supratau?
Atsakyti
QUOTE(BellaR @ 2011 11 28, 23:31)
Laba, neskaiciau visos temos, bet norejau paklausti, jeigu tevas uzsienietis, o as ji palikau ir gimdysiu Lietuvoje ( nezinau Lietuvos istatymu)  tarkim as jeigu irasau i gimimo liudijam jo pavarde, tai kokia pavarde bus vaikucio? Norint prisiteisti elementus, geriau irasyti tevo pavarde i gimimo liudijima, taip?

be tėvo sutikimo jo pavardės neįrašysite..
Atsakyti
QUOTE(BellaR @ 2011 11 29, 14:17)
Mes nesusituoke,  tai as tureciau kaip suprantu vaikuciui duoti savo pavarde o ji tik irasyti kad jis tevas, ar gerai supratau?

Jei esat nesusituokę, norint įrašyti į gimimo liudijimą tėvą, reikės kartu keliaut pas notarą ir patvirtinti tėvystės pripažinimą (jei tėtis lietuviškai nemoka, tada dar ir už vertėjo paslaugas teks susimokėt).
O dėl vaiko pavardės - net ir įrašius tėvą, pavardę galima rinktis kokią norit (savo ar tėvo) - jūsų susitarimo reikalas.

Dėl alimentų - norint juos prisiteisti, žinoma, reikės, kad tėvystė būtų nustatyta/patvirtinta 4u.gif Bet jėi tėvas gyvena užsienyje ir savo noru pinigų vaiko išlaikymui mokėti nenorės, tai išgauti juos bus didelis vargas... jei manot, kad tai bus aktualu, tai pasiskaitinėkit jau dabar temas apie tai, kad žinotumėt, ko gali prireikti, kokiais būdais to siekti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Bishojo @ 2011 08 02, 15:32)
Aš tik paskatinčiau tokį veiksmą. Iš tiesų, mano pačios planuose (nežinau, kiek jie realūs, nes tai reikalauja tam tikrų nemažų išlaidų) yra nuvežti savo vaiką, kai paaugs, į Jav ir ten surasti tėvą. Tiesiog, kad pažiūrėtų, pamatytų jinai jį, jis ją... Šiaip ar taip, tai dalis jos genetikos.
Iš kitos pusės, nepykstu aš ant to žmogaus, jis man nieko blogo nepadarė, nieko nežadėjo ir kad jis dings iš mano gyvenimo, žinojau/nujaučiau nuo pat pirmos dienos, kai sužinojau, esanti nėščia. Bet pykti ant to žmogaus kol kas neturiu už ką (nusivylus, žinoma, kad buvau, bet tas nusivylimas su laiku praeina) ir tikiuosi, kad jei susitiksim kada, tai taip pat bendrausim kaip civilizuoti žmonės. O jei ne, tai tada dukra pamatys kitą to žmogaus pusę ir tiek.
Bet ištrinti tą žmogų iš savo gyvenimo ir svarbiausia iš vaiko gyvenimo nesiruošiu. Manau, kad mano pareiga yra suteikti vaikui visą teisingą informaciją tokiais būdais, kurie būtų priimtini tam tikram vaiko amžiui, padėti vaikui susidoroti su ta informacija, o toliau, ką žmogutis norės daryti, tai tik tam žmogučiui ir spręsti  4u.gif


Patinka toks mastymas drinks_cheers.gif

Netycia taip gavosi, kad teko isprasyti vaikiuko teti lauk dar nestumo pradzioje. bet sugebejom bendravima per vargus suderinti taip, kad musu santykiu ir bedu nelieciam (issikoliojom uz tevyne jau seniau), o apie vaikiuka plepam be sustojimo. jis atskuba kas karta alga gaves, kad ir kaip pats kapeikas skaiciuoja, atiduoda dali algos, bes zino, kad... na pragers likusia, prarukys smile.gif lanko vaikiuka, zaidzia, nesioja - ir nezadu drausti. manau, nedrausciau net jei ir nemoketu pinigu. vaikui paaugusiam paaiskint galima situacija, ka tetis blogai daro, tegu atsirenka pats. bet man ir mano broliam labai truko tevelio, o mama jam neleido su mumis susisiekti, kol pas ja gyvenom, jis po keliu kartu nustojo atvaziuoti, susirasinejau su juo tik laiskais slapcia nuo mamos. nenoriu, kad mano vaikas kazka panasaus jaustu. labai nepritariu tokiems veiksmams - ala isiskyriau ir vaikas TIK mano. taip, ir sunku gal, ir skaudu, ir neteisina atrodo, bet labiausiai - egoistiska paciai nuspresti, kad vaikui tevo nereik pazinot visai. na yra isimciu, as ne apie tuos, kur vaikus musa ir pan. kalbu 4u.gif man beveik visi pazistami sako, kad durna, kam tu su juo is viso bendrauji, ko siekei, kad jo pavarde butu gimimo liudijime. bet na kazkaip zinojau atvejus, kai tyciojasi net darzelio aukletojos is tu bruksneliu liudijime, tai tecio pavarde irasem, pavarde - laikinai mano (del nesutvarkytu tuo metu draugo dokumentu), bus tetuko pavarde. ka pralosiau? - vienisos mamos statusa ir pigesni darzeli ateity? - na isgyvensim.. o galu gale, nuo alimentu nepasisleps, jei ateity tektu ir taip pasielgti. na vargo maziau popierius tvarkant.
Atsakyti
Sveikutes.
gal kur esat susidurusi su tokia situacija..
Su vyru gyvename atskirai, bet oficialiai neissiskyre.. ar galiu duoti vaikui savo santuokine pavarde neirasant tevo i gimimo liudijima? ar turiu duoti mergautine, jeigu tevo neirasysiu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2012 09 13, 12:13)
Visu patarimai jai eit teismo keliu bent jau, kad gim.liudijime butu tetis. Del vaiko gyvenimo ir ramybes. Jos teigimu, jai tai neimanoma,per daug visko zeminancio ir tik noras pamirst ta zmogu. Kitu nuomone kokia ji mama, jei del vaiko nedaro tokiu zingsniu.

Žiūrint gyvenimiškai, vaiko gyvenimui ir ramybei tėvo įrašymas ar neįrašymas į gimimo liudijimą, neturi jokios įtakos. Kur kas didesnę įtaką daro tai, ar tėvas nori bendrauti ir bendrauja su vaiku mirksiukas.gif
O jūsų draugės atveju, tai aš ir nesupratau - ar vaiko tėvas yra pareiškęs kokį norą nuolat bendrauti, palaikyti ryšį, o tuo pačiu ir oficialiai įsitesint kaip tėvas? g.gif Nes jei ne, tai vien dėl to "ką kiti žmonės pasakys" šiais laikais, XXI a., nemanau, kad verta tiek vargti. Galiausiai, juk nėra jokio reikalo svetimiems žmonėms rodyt tą gimimo liudijimą. Galvoju, kur ir kam apskritai yra tekę jį rodyt g.gif Priimant į darželį... teikiant prašymą dėl asmens dokumento (paso)... ir turbūt viskas g.gif Daugiau niekas nei žino, nei domisi, ar yrašyta kas nors tame gimimo liudijime, ar ne 4u.gif

QUOTE(dolllyte @ 2012 09 13, 12:59)
Su vyru gyvename atskirai, bet oficialiai neissiskyre.. ar galiu duoti vaikui savo santuokine pavarde neirasant tevo i gimimo liudijima? ar turiu duoti mergautine, jeigu tevo neirasysiu?  4u.gif

Kiek žinau, nepriklausomai nuo to, kokią pavardę vaikui duosit (mergautinę ar santuokinę), į gimimo liudijimą tėvas bus įrašytas pagal nutylėjimą. Jis būtų įrašytas, net jeigu būtumėt išsiskyrę, bet vaikui gimus nuo skyrybų būtų praėję mažiau nei 300 dienų 4u.gif Čia straipsnis kaip tik apie tai.
Atsakyti