Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščioniškieji G.N.

Labai norejau papult į tuos gimdymo namus - girdėjau labai geras rekomendacijas. Dieve, Dieve...
Tai maža ligoninė, tikriausiai todėl, kai gimdymas pasirodo komplikuotas, kai gimdo 5 (man papuolė) paeiliui gimdyvės, iš kurių dviem reikalingas cezaris - tai nelieka nei dėmesio, nei priežiūros. Manau ir galimybės jų ribotos.
Ir dėl mišinuko aš nelabai nustebčiau, jeigu tai ir tiesa.
Iš viso to košmaro, kuriuo pavirto vaiko atėjimas mūsų šeimai, liko tik kelios šviesios detalės - intensyvios priežiūros palatos slaugutė, - visada su dėkingumu prisiminsiu tą moterį, viena iš gydytojų, kuriai tikrai rūpėjo ir mano ir vaiko savijauta. Manau, kad šituose namuose, kaip ir likusiam pasauly - jeigu mato kad turi pinigų, tai ir prižiūri, jeigu gydytojai (bent jau ta pas kurią patekau tai tikrai) nusprendžia, kad iš tavęs neužsidirbsi - tai ir gimdysi kaip Dievas duos - nepajudins nei piršto nors kaukte kauksi (ką sėkmingai išbandžiau)...
Niekada ten daugiau negimdyčiau - gal sumokėjus pinigus būtų kitaip, bet man ten sugrįžti baisu. O gal ir niekur nereiks eiti - po nevykusio gimdymo niekaip nepastoju...
Atsakyti
QUOTE(Grethen @ 2006 03 08, 15:57)
Labai norejau papult į tuos gimdymo namus - girdėjau labai geras rekomendacijas. Dieve, Dieve...
Tai maža ligoninė, tikriausiai todėl, kai gimdymas pasirodo komplikuotas, kai gimdo 5 (man papuolė) paeiliui gimdyvės, iš kurių dviem reikalingas cezaris - tai nelieka nei dėmesio, nei priežiūros. Manau ir galimybės jų ribotos.
Ir dėl mišinuko aš nelabai nustebčiau, jeigu tai ir tiesa.
Iš viso to košmaro, kuriuo pavirto vaiko atėjimas mūsų šeimai, liko tik kelios šviesios detalės - intensyvios priežiūros palatos slaugutė, - visada su dėkingumu prisiminsiu tą moterį, viena iš gydytojų, kuriai tikrai rūpėjo ir mano ir vaiko savijauta. Manau, kad šituose namuose, kaip ir likusiam pasauly - jeigu mato kad turi pinigų, tai ir prižiūri, jeigu gydytojai (bent jau ta pas kurią patekau tai tikrai)  nusprendžia, kad iš tavęs neužsidirbsi - tai ir gimdysi kaip Dievas duos - nepajudins nei piršto nors kaukte kauksi (ką sėkmingai išbandžiau)...
Niekada ten daugiau negimdyčiau - gal sumokėjus pinigus būtų kitaip, bet man ten sugrįžti baisu.  O gal ir niekur nereiks eiti - po nevykusio gimdymo niekaip nepastoju...

verysad.gif o kas ta blogoji gydytoja? o kuri tau pasirodė gera?
Turiu įtarimų ir vienu, ir kitu atveju unsure.gif
Atsakyti
nu aš jau antrą vaiką gimdžiau šituose gimdymo namuose priežiūra ir gimdymo metu ir po jo superinė, o nemokėjome nei vieno cento abu kartus. nes mano vyras nesupranta, kam mokėti jei visvien gimdysiu aš ir skaudės man. nors aš tai mielai būčiau sumokėjus smile.gif , negaila už tokią priežiūrą ir rūpestį. ir netikiu dėl mišinukų, man pirmą ir antrą naktį ir dieną vis lakstė iūrėti kaip sekasi maitinti, tai buvo, kad ir šaukšteliu paną maitino nutraukę priešpienio.
Atsakyti
Mano kelios pažįstamos gimdė KGN pas gydytoją Toleikienę atsiliepimai labai blogi. Viena draugė vos nenumirė. Aš manau, kad ne taip svarbu kokioje vietoje gimdai, bet labai svarbu susirasti gera ir rūpestingą gydytoją. Jei jinai jumis rūpinsis tai ir personalas atidžiau žiūrės. Turi pajausti kontaktą su gydytoja, pasitikėjima ja. nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(spurgele @ 2006 03 16, 13:29)
nu aš jau antrą vaiką gimdžiau šituose gimdymo namuose priežiūra ir gimdymo metu ir po jo superinė ir netikiu dėl mišinukų, man pirmą ir antrą naktį ir dieną vis lakstė iūrėti kaip sekasi maitinti, tai buvo, kad ir šaukšteliu paną maitino nutraukę priešpienio.

thumbup.gif thumbup.gif Pritariu Spurgelei 4u.gif
Kažkaip nesitiki, kad šiuose GN trūktų priežiūros schmoll.gif schmoll.gif Aišku, bet kurioj ligoninėj dirba įvairios kvalifikacijos gydytojai ir ne visi jie patinka. Čia svarbu pasirinkti.
Dėl komplikacijų ar sunkaus gimdymo, tai, jei taip lemta, tai neišvengiama ir nuo ligoninės tai nepriklauso, juk gimdyt tenka pačiai, o gydytojas tik gali padėt atitinkamai daugiau ar mažiau pagal savo kvalifikaciją.
O toms, kurioms labai blogai čia, manau, būtų buvę blogai ir kitur ..... tai tokia žmonių kategorija.
Tokia mano nuomonė. Neprimetu jos kitiems.
Atsakyti
QUOTE(vikaliu @ 2006 03 22, 22:54)
O toms, kurioms labai blogai čia, manau, būtų buvę blogai ir kitur .....    tai tokia žmonių kategorija.
Tokia mano nuomonė. Neprimetu jos kitiems.

kaip tik šitą norėjau ir aš pasakyt smile.gif kai gerai - tai visur gerai 4u.gif , o priekabių galima rast visur, jei tik nori jų rasti 4u.gif
Atsakyti
Na as irgi gimdziau siuose GN, as jau nuo pat nestumo pradzios buvau nusprendus ten gimdyti(na ten mano pussesere dirba naujagymiu skyriuje)atsiguliau vasario 8, praejus kelioms valandoms mano pusseseres (kuri dirba ten) sese pasigimde dukryte..na o as nakti irgi pasigimdziau dukryte tik nepamenu pas kokia akusere, zinau kad buvo viena senyvo amziaus o kita jauna, ta jaunute manim labai rupinosi...po gimdymo mes su pussesere gulejom vienoj dvivietej palatoj, na pas mus gerai buvo, kai kurie sveciai ateidavo pas mus abi..Jeigu dar kada ir turesiu antra leliu tai tikrai ten gimdysiu...kad ir komforto ten neperdaugiausiai bet man svarbiausia jaukumas...o pries 4menesius gimde kita puske Mazylyje tai man kazkaip nepatiko, ten palatos labai dideles, ir man ten labai nejauku buvo, ir dar jei pasake kad tiek ir tiek ji turi sumoketi akuserems...
O del Akuseres Jakutienes, tai ji labai fainas zmogus, ji mane Silainiu poliklinikoje visa nestuma priziurejo, tikrai labai gera
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eugute: 23 kovo 2006 - 00:23
Nemanau, kad priklausau kazkokiai kategorijai labai reikliu zmoniu. Nezinau kaip butu buve kitoje ligonineje - gimdymas ne vizitas pas kirpeja, kai greitai gali nueit pas kita ir ji pataiso ankstesniosios sedevra... Galbut kitur nei as nei vaikas is vis nebutume like gyvi... Paprasciausiai nenustebkite, jei ne viskas bus taip jau super.
Arba man papuole nevykus gydytoja arba as jai buvau nevykus kliente:) Vienu zodziu reikejo rysi uzmegzti is anksciau, o ne atsirasti su prasidejusiu gimdymu netiketai ir dar be jokiu pozymiu kad veliau atsilyginsiu smile.gif. Neperspektyvi ir tiek. Su manim palatoje gulejusi kita moteris tikrai taip neatrode - kai jau gulejom su leliais ir gydytoja atejo pirma karta apziureti - tai apziura skyresi akivaizdziai. Maloniai pasikalbejusi, isciupinejusi kaimyne, pamoke kaip maitint, atsisuko i mane priejo - "O jus tai cia butumet pridarius, neaisku kaip is vis butu uzsibaige", drebe kaltinanciu tonu. Paskui paklause - maitinat? Ne sakau, netraukia vaikas. Tai veliau atsiras pieno, gal po tokio gimdymo dar nera. Ir isdume. Gerai kad paskui buvo kitos, sviesiaplaukes pamaina - tai ji apziurejo ir greitai liepe atnest vaika, maitint nes krutine buvo istinus, pilna pieno. Tik mano vaikinas atnestas tik truputi patraukdavo - ir i dudas. As jau galvojau kad jis manes nekencia - prisigalvojau visokiu nesamoniu - tik atnesa pas mane mano vaika - tas ir zliumbia, kai tik nusinesa sesutes, vaikas nurimsta ir po kiek laiko ligoninej ramu. Tol kol viena vakara, prasikankinus su tuo maitinimu iki asaru, nuejau prie vaiku kambario ir nepamaciau kaip mano bamblys patenkintas traukia is buteliuko misinuka. Ir tai po to, kai per visus kursus kale - tik neduokit buteliuko nes labai greitai pripras. Tada jau zliumbiau parejus i lova, o kai issizliumbiau pradejau svajot kad tik greiciau paleistu. O ramus pas seseles jis buvo del to kad gimdant buvo sumusta galva ir gydytoja buvo paskyrusi raminancius. Taip tikriausiai ir reikia, bet gal reikejo ir man pasakyt kad duoda raminancius, kad maitina buteliuku, o ne atejus vis prikist - "kaip cia pas jus tas vaikas taip verkia ir nevalgo?"
Atsakyti
QUOTE(Grethen @ 2006 03 23, 16:01)
Nemanau, kad priklausau kazkokiai kategorijai labai reikliu zmoniu. Nezinau kaip butu buve kitoje ligonineje - gimdymas ne vizitas pas kirpeja, kai greitai gali nueit pas kita ir ji pataiso ankstesniosios sedevra... Galbut kitur nei as nei vaikas is vis nebutume like gyvi... Paprasciausiai nenustebkite, jei ne viskas bus taip jau super.
Arba man papuole nevykus gydytoja arba as jai buvau nevykus kliente:)  Vienu zodziu reikejo rysi uzmegzti is anksciau, o ne atsirasti su prasidejusiu gimdymu netiketai ir dar be jokiu pozymiu kad veliau atsilyginsiu smile.gif. Neperspektyvi ir tiek. Su manim palatoje gulejusi kita moteris tikrai taip neatrode - kai jau gulejom su leliais ir gydytoja atejo pirma karta apziureti - tai apziura skyresi akivaizdziai. Maloniai pasikalbejusi, isciupinejusi kaimyne, pamoke kaip maitint, atsisuko i mane priejo - "O jus tai cia butumet pridarius, neaisku kaip is vis butu uzsibaige", drebe kaltinanciu tonu. Paskui paklause - maitinat? Ne sakau, netraukia vaikas. Tai veliau atsiras pieno, gal po tokio gimdymo dar nera. Ir isdume. Gerai kad paskui buvo kitos, sviesiaplaukes pamaina - tai ji apziurejo ir greitai liepe atnest vaika, maitint nes krutine buvo istinus, pilna pieno. Tik mano vaikinas atnestas tik truputi patraukdavo - ir i dudas. As jau galvojau kad jis manes nekencia - prisigalvojau visokiu nesamoniu - tik atnesa pas mane mano vaika - tas ir zliumbia, kai tik nusinesa sesutes, vaikas nurimsta ir po kiek laiko ligoninej ramu. Tol kol viena vakara, prasikankinus su tuo maitinimu iki asaru, nuejau prie vaiku kambario ir nepamaciau kaip mano bamblys patenkintas traukia is buteliuko misinuka. Ir tai po to, kai per visus kursus kale - tik neduokit buteliuko nes labai greitai pripras. Tada jau zliumbiau parejus i lova, o kai issizliumbiau pradejau svajot kad tik greiciau paleistu. O ramus pas seseles jis buvo del to kad gimdant buvo sumusta galva ir gydytoja buvo paskyrusi raminancius. Taip tikriausiai ir reikia, bet gal reikejo ir man pasakyt kad duoda raminancius, kad maitina buteliuku, o ne atejus vis prikist - "kaip cia pas jus tas vaikas taip verkia ir nevalgo?"

o tai kokia čia gyd tokia gerulė - gal Toleikienė? g.gif
Atsakyti
Grethen, na net nesitiki doh.gif doh.gif schmoll.gif
Man buvo viskas priešingai. Mano vaikelis visą parą nepaleido papulio, bet svoris pradėjo krist, pakilo temperatūra, tai seselės ir gydytoja vis ėjo ir klausė, ką daryt, ar sutinku, kad duotų nakčiai mišinuko, nes jau kilo pavojus. Aišku, sutikau. Tai seselė atsinešė ir prie mano akių sugirdė mišinuką ir vėl atidavė man dukrytę. Ir paaiškino, kad tikrai neduotų mišinuko, jei temperatūra nebūtų pakilus, ryškiai vaikas buvo alkanas, nes visą laiką čiulpė papulį, o jei atimdavau, tai zyzė. O tu rašai, kad pasislėpę girdė ne tik mišinuku, bet ir vaistais doh.gif doh.gif NETIKIU schmoll.gif Aš neginu personalo, nesu tuo suinteresuota, bet kaip gali taip kardinaliai skirtis priežiūra. g.gif Gal tu tiesiog nusiteikei prieš tos ligoninės medikus arba labai jautriai reagavai po gimdymo į viską g.gif Kad vaikas ėmė tavęs nekęst, na nežinau nežinau.... Nesupyk. Čia mano tokie pamąstymai.
Atsakyti
Na nežinau 4u.gif Aš irgi nemokėjau nieko, bet nepasigedau priežiūros 4u.gif mano vaikas po gimdymo visą parą neėmė krūties - ištisai miegojo smile.gif o antrą parą valgė kas 8 valandos doh.gif bet niekas mišinuko nesiūlė schmoll.gif palatos kaimynės vaikiukas irgi buvo gimęs per anksti, jam kažkas negerai buvo, tai pati girdėjau kai atėjo ir paklausė ar sutinka, kad būtų vaikiukui duodamas mišinukas 4u.gif
Aš pilnai tikiu, kad galbūt pasitaikė tokia nedėkinga pamaina gimdymo metu, bet dėl vaikiuko girdymo vaistais ir mišinuku nu nesitiki schmoll.gif schmoll.gif
Gal man pasisekė nes pataikiau gimdyt pas savo gydytoją g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethen @ 2006 03 23, 16:01)
Arba man papuole nevykus gydytoja arba as jai buvau nevykus kliente:)  Vienu zodziu reikejo rysi uzmegzti is anksciau, o ne atsirasti su prasidejusiu gimdymu netiketai ir dar be jokiu pozymiu kad veliau atsilyginsiu smile.gif. Neperspektyvi ir tiek. Su manim palatoje gulejusi kita moteris tikrai taip neatrode - kai jau gulejom su leliais ir gydytoja atejo pirma karta apziureti - tai apziura skyresi akivaizdziai. Maloniai pasikalbejusi, isciupinejusi kaimyne, pamoke kaip maitint, atsisuko i mane priejo - "O jus tai cia butumet pridarius, neaisku kaip is vis butu uzsibaige", drebe kaltinanciu tonu. Paskui paklause - maitinat? Ne sakau, netraukia vaikas. Tai veliau atsiras pieno, gal po tokio gimdymo dar nera. Ir isdume. Gerai kad paskui buvo kitos, sviesiaplaukes pamaina - tai ji apziurejo ir greitai liepe atnest vaika, maitint nes krutine buvo istinus, pilna pieno. Tik mano vaikinas atnestas tik truputi patraukdavo - ir i dudas. As jau galvojau kad jis manes nekencia - prisigalvojau visokiu nesamoniu - tik atnesa pas mane mano vaika - tas ir zliumbia, kai tik nusinesa sesutes, vaikas nurimsta ir po kiek laiko ligoninej ramu. Tol kol viena vakara, prasikankinus su tuo maitinimu iki asaru, nuejau prie vaiku kambario ir nepamaciau kaip mano bamblys patenkintas traukia is buteliuko misinuka. Ir tai po to, kai per visus kursus kale - tik neduokit buteliuko nes labai greitai pripras. Tada jau zliumbiau parejus i lova, o kai issizliumbiau pradejau svajot kad tik greiciau paleistu. O ramus pas seseles jis buvo del to kad gimdant buvo sumusta galva ir gydytoja buvo paskyrusi raminancius. Taip tikriausiai ir reikia, bet gal reikejo ir man pasakyt kad duoda raminancius, kad maitina buteliuku, o ne atejus vis prikist - "kaip cia pas jus tas vaikas taip verkia ir nevalgo?"

blink.gif , nu čia tai geras blink.gif . aš šiandien buvau pasitikrinti po gimdymo, nes šiek tiek ne viskas gerai tvarkosi, tai vaistus suleido nelabai kokia ar seselė ar akušerė, bet aš ją mačiau pirmą kartą, o personalo tikrai jau nemažai pažįstu ir tekę bendraut. na bet mano gydytoja Banga vistiek yra auksas wub.gif , ir akušerė Minelgienė tikra šaunuolė wub.gif
Atsakyti