Ką gi, kalbam toliau.

Apie foto.
Kodėl sakau, kad nėščių ar maitinančių moterų foto turi būti subtilios, turi būti kitka, nei tikslus dokumentinis fiziologinio prioceso demostravimas. O gi todėl, kad šioje nuotraukoje dalyvauja dviese. Vienas iš dalyvių- kūdikis. Reikėtų gerbti ir jį, kaip asmenybę. Ar paaugęs ir pamatęs savo foto tokioje vat situacijoje jis nepasijaus nejaukiai? Ar jūs pati galit įsivaizduoti lygiai tokią pačią foto savo albume, tik jūs butumėt vaikučio vietoje, o savo vietoje norėtumėt matyti savo mamą- tokia pat veido išraiška, tokia pat poza, lygiai lygiai tokioje pat foto? Žiūrėtumėt į tokią foto su malonumu? Rodytume ją draugams ir sakytumėt- vat, mano mama ir aš?
Na, man maitinimas, be to kad yra fiziologinis procesas, ne komedija, ne laikas įžulumui, o kažkas labai intymaus, asmeniško. Tik tokia žinia gali būti įdomi kitiems, nes kiekvieno žmogaus ji kitaip išgyvenama. O fiziologija- pamanyk, nieko gi stebuklingo, pieno liaukos gamina pieną, vaikas per spenelį išgeria- jokių stebuklų. Visoms mums taip pat- nuobodu.

Jei kažkas sugeba pagauti būtent tą paslaptingą momentą foto- sveikinu- tikrai nekurios foto man atrodo mielos.
Na kaip čia dar paaiškinti... Na, mes nėščios, maitinančios, mažus vaikus auginančios, sėdinčios supermamos svetainėje esam morališkai nusiteikę tokioms temoms. Mums tokiose temose moteris, visų pirma, - mamytė.

O vat bet kokiam žmogui (ir mums tame tarpe, kai tik uždarom šios svetainės "duris", kai atsiciklinam nuo mamytiškų rūpesčių, galų gale, kai paauga vaikai ir pasimiršta pirmieji rūpesčiai) nuogas kūnas neatsiejamas nuo erotikos. Ir kai sąmonėje atsiranda tokios sąvokos, ir staiga bum- nuogas kūnas perkreiptas, neestetiškas (na nepykit, bet gi tikrai ne visada jis estetiškas, todėl ne visada tas nuogas kūnas atvirai fotografuotinas, na nebent med. istorijai

)- tai pasijunta žmogus nejaukiai. Dėl tos pačios priežasties žmonės susimėto, kai pamato nėščių foto (ach, kokia dabar mada fotografuotis nėščiom

). Nėštumas - tai šeimos intymus dalykas, tai tėvai nuo pirmų savaičių svajoja, suokalbiškai mirksisi, glamonėja pilvuką, skaičiuoja vaikučio judesius. Kiti negali nuoširdžiai įsijausti į intymias sveitimos šeimos būsenas. Todėl tos foto "antras planas" jiems nei galvoj, nei uodegoj, jie mato tiesiog nėštumo pakeistą kūna, "žmonių iš gatvės supratimu", ne į pačią geriausią pusę. Ir su natūralistiškai įžūliai maitinančių mamų foto- analogiška situacija. Balamutinami žmonių jausmai. Natūraliai kyla nuotaikos "fe", "vai vai", "echm echm".
Ir žinokit, aš prie jų prisijungiu.

O vat tuos, kurie moka tokius momentus pateikti subtiliai, paslaptingai, su intriga, su jausmais, su trupinėliu dramos- sveikinu.