Gerda, marieanna, vobla-ačiū. Jūsų argumentai iš mano dar neiššaudytos apkabos. Nebuvau įsitikinusi, kad norgei ką sakytų Stanikai ar Serran'as... Čia, kaip pastebėjot, perėjau prie subjekto, bet negrubiai. Gerdos mintis gera, jei pati iš tos srities- mano rašliava priklauso tau.
O pažvelgus į esmę- nuogo kūno, fiziologijos, gimimo, tuštinimosi, ligų ignoravimas, nenoras to matyt, apie tai kalbėt yra vienas iš seniausių ir fundamentaliausių tabu. Žmogus bijo mirties, neigdamas savo kūną , bando susikurt iliuziją, kad jis amžinas. Neveltui kiekvienai mamai pakankamai nerimo sukelia elementari vaiko sloga, nors suvokiam , kad nuo to nemirštama. Juk ir dėl plaučių uždegimo panikuojam kaip pokario metais, nors laiku gydant , pasveikimas 100-procentinis. Iš tikro, noras nematyti to senstančio, sergančio ar kitaip neestetiško kūno
susijęs ne tiek su asmens estetinėm preferencijom, kiek su jo baimėm. Ir nenoru augti savyje, nes tam reiktų paklausti - o kodėl man negražu? Ir nebijot išgirst atsakymą...
laba diena man niekaip neisheina surasti per kur chia papult i ta konkursa!! ir shiaip ir tai bandau niekaip neisheina!!

QUOTE(mamagitana @ 2005 02 01, 18:27)
Gerda, marieanna, vobla-ačiū. Jūsų argumentai iš mano dar neiššaudytos apkabos. Nebuvau įsitikinusi, kad norgei ką sakytų Stanikai ar Serran'as... Čia, kaip pastebėjot, perėjau prie subjekto, bet negrubiai. Gerdos mintis gera, jei pati iš tos srities- mano rašliava priklauso tau.
O pažvelgus į esmę- nuogo kūno, fiziologijos, gimimo, tuštinimosi, ligų ignoravimas, nenoras to matyt, apie tai kalbėt yra vienas iš seniausių ir fundamentaliausių tabu. Žmogus bijo mirties, neigdamas savo kūną , bando susikurt iliuziją, kad jis amžinas. Neveltui kiekvienai mamai pakankamai nerimo sukelia elementari vaiko sloga, nors suvokiam , kad nuo to nemirštama. Juk ir dėl plaučių uždegimo panikuojam kaip pokario metais, nors laiku gydant , pasveikimas 100-procentinis. Iš tikro, noras nematyti to senstančio, sergančio ar kitaip neestetiško kūno
susijęs ne tiek su asmens estetinėm preferencijom, kiek su jo baimėm. Ir nenoru augti savyje, nes tam reiktų paklausti - o kodėl man negražu? Ir nebijot išgirst atsakymą...
Kitaip sakant ''is didelio rasto isejo is krasto''...

QUOTE(mamagitana @ 2005 02 01, 18:43)
Tobulas atsakymas. Liaudies išmintis. Ypač praverčia, kai nuosava galva silpna.
Kai tik pradejai drabstytis purvais,izeidineti ir zeminti,nematau prasmes pasisakyti.Tuo labiau kad pasnekovo negirdi ir rasai kuo toliau,tuo labiau i pievas.
QUOTE(Pasariote @ 2005 02 01, 17:49)
Diskusijos pradzioje,kol neprasidejo drabstymas purvais ,kalba ir buvo apie tai,ar verta tokias nuotraukas demonstruoti viesai.Toki nuotraukos likima galima buvo numatyti.
Tokia buvo pradzia.Po to prasidejo issilavinimo demonstravimas ir istorijos pamokos.O jei taip nori cia man ikasti kad nesuprantu tavo paistalu-pirmyn,rasyk i privata,ar atsidaryk nauja tema.Net ir as suprantu kad cia tam ne vieta.
Na štai, atlikau pilietinę pareigą
Pasiskaičiau ir diskusiją
Suplakama į vieną estetiškumas (vos ne buitine prasme), meniškumas (o menas gali atlikti ir antiestetikos funkciją), [motinystės] fakto ir vaizdo grožis, vaiko teisės... Kriterijų aibė, kaip žiūrėti į konkursą - balsuotojo reikalas (ar kaip į konkursą, turintį meninių intencijų, ar kaip mamyčių [šilumos, blablabla] paradą). Taigi, mano kriterijai irgi savavališki. Pagrindinis - kad nuotrauka būtų netikėta, nebūtų banali, kitaip sakant, "sakytų" idėją, kuri skiriasi nuo paprastai tokiame kontekste sakomų idėjų.
Nebalsavau už profesionalias (nes tada prizą derėtų įteikti fotografui, o ne jo klientui), be to, profesionalios kaip taisyklė saldžios. Man žavu šiuo atveju tai, kas vadinama "raw". Lygiai tas pats galiotų ir menui. Taip pat šiek tiek kreipiau dėmesį į kompoziciją. Į mano trejetuką pakliuvo "Prašome netrukdyti", "Padėtis kontroliuojama" ir čia jau iškoneveiktoji "Be tabu". Iš idėjos labai priklona ir fotkė su nykštį duodančiu vaikiukui tėveliu, bet kad labai jau nekokybiška...
mamagitana, didžiąja dalimi tave palaikau

Pasiskaičiau ir diskusiją

Nebalsavau už profesionalias (nes tada prizą derėtų įteikti fotografui, o ne jo klientui), be to, profesionalios kaip taisyklė saldžios. Man žavu šiuo atveju tai, kas vadinama "raw". Lygiai tas pats galiotų ir menui. Taip pat šiek tiek kreipiau dėmesį į kompoziciją. Į mano trejetuką pakliuvo "Prašome netrukdyti", "Padėtis kontroliuojama" ir čia jau iškoneveiktoji "Be tabu". Iš idėjos labai priklona ir fotkė su nykštį duodančiu vaikiukui tėveliu, bet kad labai jau nekokybiška...
mamagitana, didžiąja dalimi tave palaikau

Gali būt, kad aš kvaila. Man atrodo, kad Pavasariotės "išėjo iš krašto" ir mano "silpna galva" reiškia iš esmės vieną ir tą patį. Aš nepykstu, bet gavus per vieną žandą, kito neatsuku. Esu ta prasme bloga krikščionė.
Dėl išsilavinimo demonstravimo: galėčiau, žinoma, kvailesne apsimesti. Nesinori. Jūs argumentuojant vienu - "negražu", aš ieškau argumentų istorijoj ir mene.
Kol neįsikišo administratoriai, tol, manau, dar į temą.
Apie norgę: mane ji sudomino. Už jos pasisakymų įvairiose temose pajutau gyvą žmogų, moterį su savitu, dažnai provokuojančiu požiūriu . Man provokacijos patinka. Diskusijos eigoje, gaila, norgei pritrūko pagrįstų argumentų. Gal laiko neturėjo. Tai tik mano nuomonė, todėl tikiuosi su ja susitikt kitoj temoj.
Pavasariote, tau kol kas nerašysiu, ir į asmeninę taip pat. Nenoriu nei įžeidinėt, nei būt įžeidinėjama, o kitais aspektais kol kas neatrodei įdomi pašnekovė.
Dėl išsilavinimo demonstravimo: galėčiau, žinoma, kvailesne apsimesti. Nesinori. Jūs argumentuojant vienu - "negražu", aš ieškau argumentų istorijoj ir mene.
Kol neįsikišo administratoriai, tol, manau, dar į temą.
Apie norgę: mane ji sudomino. Už jos pasisakymų įvairiose temose pajutau gyvą žmogų, moterį su savitu, dažnai provokuojančiu požiūriu . Man provokacijos patinka. Diskusijos eigoje, gaila, norgei pritrūko pagrįstų argumentų. Gal laiko neturėjo. Tai tik mano nuomonė, todėl tikiuosi su ja susitikt kitoj temoj.
Pavasariote, tau kol kas nerašysiu, ir į asmeninę taip pat. Nenoriu nei įžeidinėt, nei būt įžeidinėjama, o kitais aspektais kol kas neatrodei įdomi pašnekovė.
mamagitana, "raw" turi daug prasmių, bet pagrindinės (cituoju žodyną) - žalias, neapdirbtas, nevirtas, neišviręs. Gali reikšti ir atvirą, kraujuojantį. Šiuo atveju - nepagražintas objektas tampa estetinio stebėjimo objektu, kai išnešamas iš buitinio konteksto (pvz. įrėminti batai arba surūdijęs dviratis parodos salėje).
merginos, gal jau gana ??? jau pasisaket, jau visi viska suprato, bet niekaip NEGALIT NURIMTI
ar jus isivaziduojate bent kaip jauciasi tos mamytes ?? is kur tiek pykcio zmogui ...
merginos kurios dejote nuotraukas, nenusiminkite. JUSU NUOTRAUKOS IR JOSE PAGAUTOS AKIMIRKOS NUOSTABIOS
kas to nesuvokia, daug praranda

merginos kurios dejote nuotraukas, nenusiminkite. JUSU NUOTRAUKOS IR JOSE PAGAUTOS AKIMIRKOS NUOSTABIOS