Įkraunama...
Įkraunama...

Prieš parinkdamos vardą - gerai pagalvokite.

QUOTE(Cikadelė @ 2007 07 03, 13:15)
absoliučiai nesutinku su tokiu dalyku rolleyes.gif daugiausia čia reiškiasi parapsichologai (o tikėt, ar ne, jais, čia kiekvieno reikalas) Lietuvoje pilna Azanovo straipnsių, kuriuose jis tą pati vis sako...

Senovėje Lietuvoje, o manau ir kitose pasaulio šalyse buvo vadinama ir tėvų, ir senelių, ir dėdžių, tetų vardais, jų atminimui, garbei ir t.t.....tai jeigu tikėt, kas duodami tą patį vardą- uždedame ant kupros tą patį likimą, karmą (kas kuo tiki), tai čia puse Lietuvos ir pasaulio turėjo išmirti, sunykti ir suvargti....

Sviderskytės atvejis ypač skaudus verysad.gif pamenu, labai skaudu buvo dėl tos tragiškos žūties.....

Aš nesakau, jei miręs koks senolis ar panašiai, čia gi vardai kartojasi iš kartos į kartą. Bet jei žmogus, pasikoręs, nusižudęs, ar dar kaip žuvęs, nu niekaip negalėčiau, taip pagerbti mirusio yra ir kitų būdų. Čia tik mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruth @ 2007 07 04, 15:12)
Oi kaip aciu. Megstu protingus zmones.

nėr už ką - tiesiog to mokiausi. kokių vaistų tikrai nesuleisčiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pūkelis @ 2007 07 04, 15:47)
Aš nesakau, jei miręs koks senolis ar panašiai, čia gi vardai kartojasi iš kartos į kartą.  Bet jei žmogus, pasikoręs, nusižudęs, ar dar kaip žuvęs, nu niekaip negalėčiau, taip pagerbti mirusio yra ir kitų būdų.

ai, tai nusižudęs - visai kitas reikalas. savižudžius dažnai smerkia.
Atsakyti
Mes cia rasinejam apie sveika prota, o forume atsiranda vis nauju vardu, tipo Eminas, Aiza ir t.t. Zmones rinktu vardus ne tik pagal skambesi, o ir reiksme pasidometu. Tamsumas beribis.
Atsakyti
nezinau gal jau ir buvo sie vardai aptarti o gal ir ne nesinorejo skaityti visos temos. zinau dvi seimas kurios gyvene UK ir ju vaikai turejo dideliu problemu del vardu kurious teko keisti ir pervesti vaikus i kitas mokyklas.tai vardai Redas ir Arminas.vaikai labai tyciojosi is siu vardu.kad aiskiau butu (issiversit pacios) redas tai Red -as o Arminas tai Arm in as.taip tai net nepagalvotum o anglu vaikai greitai padaro isvadas  blink.gif

istikruju netik is siu vardu ass padaro... is daugumos lietuvisku berniuku vardu,pvz mantas,tomas,erikas,donatas ir t.t. visi kas baigiasi as gali pravardziuoti ass...

va ką rašo užsienio mamytės doh.gif kažkas baisaus, bet vadinamasis mobbing visose šalyse gajus rolleyes.gif
Atsakyti
Viena tetos kaimyne savo dukrai dave varda NONA blink.gif , man iskart suo pries akis, o teta sake, kad is filmo, tik sutrumpino NONITA. doh.gif Ka tevai galvoja... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(melana @ 2007 07 03, 10:16)
drinks_cheers.gif  skaičiau ir aš vieno profesoriaus straipsnį apie vardus, kad tragiškai žuvusių ar nuo kokios baisios ligos mirusių giminaičių vardu nerekomenduojama vadint vaikų, kad nepasikartotų likimas ar kažkas pan.

Gerai, kad perskaiciau, nes buvau sugalvojusi vieno zuvusio zmogaus vardu pavadinti savo dukra, jei tokia turesiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruth @ 2007 06 27, 14:36)
Maciau Rimselienes (batu dizaineres) vaiko foto - svelniu bruozu berniukas ilgais garbanotais plaukais.

O aš Ąžuolą taip ir įsivaizduoju tongue.gif tongue.gif Jeigu dar šviesus, tai išvis wub.gif
Atsakyti
[quote=Lane,2007 07 25, 11:37]
O aš Ąžuolą taip ir įsivaizduoju tongue.gif tongue.gif Jeigu dar šviesus, tai išvis wub.gif

As taip pat jum pritariu, kodel Azuolas negali buti ilgais plaukais? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 07 03, 13:59)
Sviderskytė ir pavadino sūnų tragiškai žuvusio jo tėvo vardu  tongue.gif

Niekada taip nesielgčiau.
Atsakyti
Cia is keistu vardu istorijos.
Kai kurias vasaros dalis leisdavau su sesute pas gimines kaime. Mano giminaiciu kaimyne, labai sena moteri, visas kaimas malonybininai saukdavo Pisele. blink.gif Ir mums, vaikams, reikedavo nueiti sio ar to pas "tetulyte" Pisele. Niekam sis vardas nesukeldavo JOKIU blogu asociaciju.
Na ka, "tetulyte" Pisele numire. Per vienus atlaidus lankausi tame paciame kaime ir ieskau tos a.a. gerasirdes tetules Piseles kapo. NErade jo, pasiklausem seno kaimiecio betvarkancio kapus. Jis mus nuveda prie tetules Piseles kapo, o ant jos antkapio iskaltas vardas "Prescila". Netekom abi su sesute zado, kaip is tokio grazaus vardo, kaime zmones pakeite si varda i kazkokia "Pisele", kur man siai dienai, sis saukinys skamba daugiau nei nepadoru. blush2.gif
Veliau pasidomejau, kad ir kt. kaimo motereles buvo kasdienybeje geranoriskai, "mazybiniai" perkrikstytos" i suprimityvintus vardus, pvz: Eleonora tapo Lione, Olivia buvo saukiama "Viliote", Pamela buvo vadinama "Palmute" (taip taip Pamela yra senesnis vardas nei ji daugelis kildina is Pamelos Anderson tongue.gif )

Na, o kazkam kas vis prikisa, kad vardas ELEKTRA yra kazkoks naujadaras, pasiulyciau pasigilinti i senoves graiku dramas ir tragikomedijas. Stebina toks zmogelio neisprusimas, ELEKTRA priskirti prie a la meksikietisku serialu.
Vardas ELEKTRA igavo bendrine prasme deka Eidsono israstos lemputes. Tuometine fiziku bendruomene nusprende suteikti fizikiniam reiskiniui varda ELEKTRA, nes moteris graiku dramoje buvo uzsiplieskiancio charakterio.
Tikiuosi, uzteks istorijos "pamokos". ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Estrea @ 2007 07 23, 12:02)
Viena tetos kaimyne savo dukrai dave varda NONA  blink.gif , man iskart suo pries akis, o teta sake, kad is filmo, tik sutrumpino NONITA.  doh.gif Ka tevai galvoja...  doh.gif
Papildyta:
Gerai, kad perskaiciau, nes buvau sugalvojusi vieno zuvusio zmogaus vardu pavadinti savo dukra, jei tokia turesiu.  ax.gif

Nona visai normalus vardas smile.gif Mamos draugė rusė Nona buvo, o taip pat dar yra rusų aktorė Nona Mordiukova 4u.gif Tiesiog kitos kultūros vardas, nieko čia baisaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ridikute @ 2007 06 26, 15:14)
...labai dažnai iš didelio rašto išeinama iš krašto. Ne paslaptis ir tai, kad daug dažniau "seriališkus" vardus duoda žemesnio intelekto tėvai

drinks_cheers.gif
Atsakyti
O mes savo sunu pavadinom NIKITA... Kadangi mano vyras vokietis, turintis rusisku saknu, jam labai imponavo Nikita Chrusciovas. fart.gif
Be to vardas turi ir savo reiksme, NIKITA - graikiskas/rusiskas vardas, kiles nuo graiku deives, reiskia - nugaletojas... tongue.gif
Rinkdami varda, norejome, kad saukiant vaika vardu neatsilieptu 10 vaiku, zaidzianciu kieme. Vokietijos dazniausiai duodamu vardu sarase vardas Nikita yra apie 300 vietoj, tikrai tas ko ieskojome... didis.gif
Atsakyti