Įkraunama...
Įkraunama...

Prieš parinkdamos vardą - gerai pagalvokite.

QUOTE(Been_gone @ 2007 06 26, 19:33)
Man kartais išties ima juokas, kai pagalvoji, kaip tėvai neatitaiko vardų (imkime kad ir tavo pavyzdžius). Viena mano draugė, vardu Ramutė, (man keistokas vardas atrodo blink.gif , anksčiau atrodo, buvo populiaresnis) yra pašėlusi pankė, dievinanti visokiausiuis šuolius su gumomis nuo televizijos bokštų, svajojanti iššokti iš lėktuvo su parašiutu, važinėjanti visur su riedlente. Nežinau, kaip jums, bet man tokia situacija yra be galo komiška - atvažiuoja panelė, su skautere, apsirengusi maištingai, ir prisistato: mano vardas Ramutė. hihihi.gif Kažkaip... Nesuderinama. Bet paaugus tikriausiai tas vardas skambės daug šauniau, nei kokia Elektra... mastau.gif Nieko nenoriu įžeisti! Tai tiesiog mano nuomonė victory.gif

O iš kur žinoti, kad vardas ateityje netiks g.gif Vardų rinkimas - loterija. Ir negali žinoti, ar Ramutė bus rami, ar pasiųtusi.

QUOTE(Dios @ 2007 06 26, 23:17)
man topinis vardo ir pavardės derinys buvo Nemunas Skendūnas. vardas tai kaip vardas, bet šalia tokios pavardės jau tragikomedija gaunasi.

Iš tokių originalesnių: Nemunas Pakrantė, Geras Noras doh.gif Čia tėvai tikrai peržengia ribas.

QUOTE(Cikadelė @ 2007 06 28, 23:07)
pvz man patinka vardas Auksė, bet Auksės neįsivaizduoju juodais plaukais, tamsesnio gymio, juosdais antakiais...tačiau kai gimta vaikas negali iškart pasakyti- kokia bus jo plaukų spalva...gerai, kad dukrytė mano ne Auksė, nes gimė juoda juoda, bet paradokas...dabar pamažu virsta blond wub.gif o pvz Saulė, Saulius- tik šviesūs mano vaizduotėje...o pvz Žydrūnas, Žydrūnė- žydros akys, neįsivaizduoju jų rudomis akimis...tačiau niekada negali būti tikras, koks bus vaikas, gal vėliau dažys tuos plaukus žaliai ar mėlynai biggrin.gif

Pritariu. Kad žinotumėm, kokie bus vaikai, tikrai taiklius vardus parinktume. Pvz. pažįstami dukrai davė "Ugnės" vardą. Atrodo, turėtų būti ugningo charakterio, smagi, gyvybinga. O ji: smulkutė, rami, tyli mergaitė. Vadinasi, tėvai suklydo.

Iš kitos pusės. Kiekviena karta turi tam tikrus vardus. Pvz. mūsų seneliai, tėvai Vytautai, Jonai, Antanai, Pranai, Marytės, Onutės, Birutės, Bronės, Stasės ir t.t. Jų kartai tai įprasta ir neskamba keistai. Kitokių vardų nelabai išgirsi.
Pvz. mano amžiaus žmonių labai daug Marių, Darių, Kristinų, Laurų, Jurgų. Ir mums nekeista, nes mes aplinkui tokius girdim, įpratom.
Mūsų vaikų kartoje vėl kitokie vardai populiarūs. Ir jiems nekels nuostabos kažkokia Delfina, Agripina ar dar kas nors. Jiems bus keista, jei vaiką kvies Vytautu, Juozu, Onute.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2007 08 10, 15:02)
Pritariu. Kad žinotumėm, kokie bus vaikai, tikrai taiklius vardus parinktume. Pvz.  pažįstami dukrai davė "Ugnės" vardą. Atrodo, turėtų būti ugningo charakterio, smagi, gyvybinga. O ji: smulkutė, rami, tyli mergaitė. Vadinasi, tėvai suklydo.

Manau, kaip tik tevai pataike. ok.gif Jei vaikas ramus, jam nors vardas kazkokia atsvara duoda. Gal veliau isdrases. O kokiai smarkiai merginai reiktu ramesnio vardo irgi kad butu harmonija.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2007 08 10, 14:02)
Mūsų vaikų kartoje vėl kitokie vardai populiarūs. Ir jiems nekels nuostabos kažkokia Delfina, Agripina ar dar kas nors. Jiems bus keista, jei vaiką kvies Vytautu, Juozu, Onute.

dėl šito tai sutinku. mano močiutės laikais tai tokie vardai kaip Robertas ar Tomas buvo laikomi išsišokimu.
o va gyvenimiškas pavyzdys -- kai draugė sūnaus laukė ir vardus rinko, tai taikėsi į tuos dabar labiausiai "tampomus" -- Nojus, Arnas, Matas, Jokūbas. o kad išrinko tai išrinko -- Antanas bigsmile.gif

QUOTE(Amica @ 2007 08 10, 22:07)
Parduotuveje isgirdau man negirdeta berniuko varda - SAIDAS.

šiaip tai toks musulmoniškas vardas sakyčiau. į kursus kažkada ėjau su vaikinu, kurio toks vardas buvo. tiktai tas vardas skambėjo kaip Saydas. ir jis pydavo, jei kas sakydavo Saidas taip kaip Vaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 12 rugpjūčio 2007 - 11:34
iki šiol neatsistebiu vardu Dianas, man iškarto kyla Onučiai, Jolantai ir panašiai...nei šis nei tas.
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2007 07 03, 12:15)
Taip, taip žinau atvejį, kai draugo garbei, kuris užsimušė motociklu, tėvelis norėjo jo vardu pavadinti savo sūnų, nu tragedija  doh.gif

mano geriausia draugė yra pavadinta jos tėvo geriausio draugo, kuris užsimušė motociklo avarijoje garbei doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 12 rugpjūčio 2007 - 22:10
QUOTE(linada @ 2007 08 12, 21:34)
iki šiol neatsistebiu vardu Dianas, man iškarto kyla Onučiai, Jolantai ir panašiai...nei šis nei tas.

va čia tai mirtis alyvų krūme fool.gif
Atsakyti
mdaaaa lotuliukas.gif ir aš keletą variantų jūsų teismui pateiksiu hihihi.gif
Geniusis (pavardė nalievaika) lotuliukas.gif
tercezijus (varkala)
dar žinau motina (pensininkė jau) Gražutė, o duktė Viliutė.
mano puskė pavadino sūnų Kevinas (pavardė prūsiška - Kleinas). sakom reikėjo Kalvinu pavadinti, ką čia kevinas...Argumentacija - visos draugės davė ŠIUOLAIKIŠKUS vardus, tai ir jai reikėjo neatsilikti doh.gif taip kad matote, tai ne soc. sluoksnis nulemia, čia tiesiog šiuolaikiški vardai doh.gif
aš dabar irgi laukiuosi, tai galvoju, kaip čia man šiuolaikiškai pavadinti vaiką...tai jau reiks kokia Britne vadint matyt lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzine @ 2007 08 14, 20:58)
mano puskė pavadino sūnų Kevinas (pavardė prūsiška - Kleinas).

Bet dera bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 08 12, 11:32)
dėl šito tai sutinku. mano močiutės laikais tai tokie vardai kaip Robertas ar Tomas buvo laikomi išsišokimu.
o va gyvenimiškas pavyzdys -- kai draugė sūnaus laukė ir vardus rinko, tai taikėsi į tuos dabar labiausiai "tampomus" -- Nojus, Arnas, Matas, Jokūbas. o kad išrinko tai išrinko -- Antanas  bigsmile.gif

vardas Antanas labai gražus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(logika @ 2007 08 14, 21:13)
vardas Antanas labai gražus  drinks_cheers.gif

pritariu drinks_cheers.gif gal del to, kad pazistu labai miela ir protinga zmogu tokiu vardu mirksiukas.gif ir jam ne 50, o 24 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Estrea @ 2007 07 23, 12:02)
Viena tetos kaimyne savo dukrai dave varda NONA  blink.gif , man iskart suo pries akis, o teta sake, kad is filmo, tik sutrumpino NONITA.  doh.gif Ka tevai galvoja...  doh.gif
Papildyta:
Gerai, kad perskaiciau, nes buvau sugalvojusi vieno zuvusio zmogaus vardu pavadinti savo dukra, jei tokia turesiu.  ax.gif

aplamai NOna grynai žydiškas vardas ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vainė: 22 rugpjūčio 2007 - 15:14
QUOTE(vainė @ 2007 08 22, 16:14)
aplamai NOna grynai žydiškas vardas ir tiek.

day.lt rašo Nona (08.05) – egiptiečių: „pašvęsta dievui, šventoji“.

Yra itališkas žodis "nonna" ir jis reiškia močiutė/senelė.
Atsakyti