Įkraunama...
Įkraunama...

Kai į vestuves reikia kviesti tuos, kurių nenori

Visų pirma, turite susitaikyti su mintimi, kad anyta regis kišis visur.. Dabar aiškina kokius svečius kviesti, paskui išaiškins kokį tortą pirkti ir kokia muzika turi skambėti ir t.t. ir pan. Ir ne vien vestuvių klausimuose, nemaža tikimybė, kad anyta kišis ir remonto klausimais, vaikų auklėjimo ar dar kokiais smile.gif Nepasirinksit anytos ir tuo labiau neperauklėsit, aš jūsų vietoje bandyčiau kuo mažiau su ja ginčytis, aiškintis kaip kas turi ar neturi būti.
Čia pagrindinis vaidmuo atitenka jūsų būsimam vyrui, jei jis turintis savo nuomonę, nepriklausomas, na ne mamyčiukas, tai jis turėtų būti tas, kuris mamai pasakys kažką su tokia mintimi: Mama, mes labai dėkingi, kad padedi mums finansiškai planuojant vestuves. Tai bus viena gražiausių švenčių mūsų gyvenime ir mes ją norime planuotis patys, mes nekviesime tų žmonių, nes taip abu nusprendėme. Aišku gal būsima uošvienė paburbuliuos ir tiek..

Papildyta:
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 14, 10:48)
nesutinku. Pinigus, jei  duoda, tai iš geros valios, o ne dėl to, kad paskui galėtų kištis. Jei man tokias sąlygas pastatytų, neimčiau jokių pinigų

Aš ir taip pat manau, kad duodami pinigus tiesiog padeda finansiškai. Bet neretai tėvai mąsto, kad turės ir kažkokį sprendžiamąjį balsą vestuvių klausimais. Tokiu atveju ir aš neimčiau pinigų. Nors kartais būna, kad ir neduodami pinigų vestuvėms, išgirdę apie kokį tai sprendimą sako "o aš tai daryčiau taip ir taip", "Dėdę Romą kviesti būtina" biggrin.gif Tokie jau tie vis dar nenutraukiantys bambagyslės, kontoliuoti ir "sustatyti viską į vietas" mėgstantys tėvai, svarbu, kad patys jaunieji nebūtų minkšti, kitaip bus nuolatiniai nepasitenkinimai ar konfliktai..
Atsakyti
pas mane irgi labia panasi situacija. su vienu savo broliu esu labia susipykusi, nenoriu su juo visiskai bendraut ir mama pradejo man aiskinti na kaip cia nepakviesi negrazu ir panasiai.
as jai tiesiai sviesiai pasakiau,kad tai yra mano svente ir del jo sau nuotaikos nesigadinsiu. taigi is jo puses pasikvieciau tik jo dukras, jo zmona puikiai supranta visa situacija ir ateis pasveikinti I namus.

taigi merginos jeigu nenorit to zmogaus matyti tai ir nekvieskit, koks skirtumas reikia ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Irmadena* @ 2012 08 20, 16:53)
Na aš ne nuotaka, bet ja buvau jau kaip ir senokai, bet va skaitinėjau temą ir panorau pasisakyt blush2.gif
Nelabai suprantu mergyčių, kurios kviečia draugus, bet griežtai yra prieš jų vaikus, na nemanau, kad tas vaikiukas jau taip baisiai jum šventę gadintų, jei kam ir gadintų nuotaiką, tai savo mamai ar tėčiui, o jei prasidėtų kaži kokie zirzenimai, juk tėvai pasirūpintų anksčiau tiesiog išeit iš vestuvių vakaro. Na būna, kad nėra kam palikto to vaikiuko. Kitas reikalas, kai svečias atsiveda alia vaiką, kuriam jau virš 18 blink.gif Čia jau svečias nesupratingas būtų.
Dėl pijokų. Jei žmogus išgeriantis, mėgstantis stikliuką ir jums ne itin artima giminė, kaip koks pusbrolis ir tt, visai nekviesčiau. Kita kalba, tėvai, ir kad kokie jie būtų, jie jūsų tėvai. Pas daugumą yra bent vienas giminėj toks ir tikrai nemanau, kads kažkas kreivai žiūrės ir tt.
Beje dar nesuprantu tų, kurios kviečia tik vieną asmenį be poros blink.gif  Na pvz sako kviečiam mb draugą, bet nenoriu jo žmonos, nes nemačius doh.gif  Nu ir kas, kad nematei, bet jei jau kvieti, tai manau porą. Nesuprantu tokių išskirstymų. pas mane irgi buvo draugų, kurių nebuvau mačius antrų pusių, nu ir kas, buvo proga pamatyt, susipažint, ir šventės tikrai jie nsugadino smile.gif  Jei jums brangus tas draugas, tai kviesit ir jo antrą pusę.
daugiausia problemų iškelia žmonės, kurie išgėrę tampa agresyvūs, tokių tikrai reiktų vengt, na ir velniškai pavydūs vyrai doh.gif arba moterys blink.gif
Sėkmės jums visoms 4u.gif

Dėl vaikų vestuvėse dristu nesutikti: juk vestuvės tai šventė suaugusiems, o ne kažkoks fėjos gimtadienis, taigi aš tuo klausimu labai griežta, jokių svečių su vaikais, nes nuotaka ta dieną turi būt laiminga, o ne lakstyti apie kažkieno mažvaikius.
Atsakyti
QUOTE(Inga Juk @ 2013 07 25, 17:40)
Dėl vaikų vestuvėse dristu nesutikti: juk vestuvės tai šventė suaugusiems, o ne kažkoks fėjos gimtadienis, taigi aš tuo klausimu labai griežta, jokių svečių su vaikais, nes nuotaka ta dieną turi būt laiminga, o ne lakstyti apie kažkieno mažvaikius.

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif

Pas mus vestuvėse buvo vaikų, bet tik du maži ir ką - jeigu galėčiau atsukti laiką atgal, tikrai paprašyčiau, kad vaikų nebūtų. Kodėl? Todėl, kad prieš savaitę gavom savo vestuvių video, o ten ceremonijos ir šventės metu fone vis girdisi cypaujantys/kalbantys/gargaliuojantys vaikai. Nu tikrai nemalonu. O ir vestuvėse tėvai visą laiką turėjo būti prilipę prie savo dvimečio.

Kalbant į temą, tikrai patariu nekviesti tų, kurių nenorit. Mūsų vestuvėse buvo žmonių, kurių tikrai nenorėjau matyti, bet čia jau labiau vyro kaltė - jo motina ėmė jį šantažuoti, tad jis nusileido jai ir tuomet jau kaip ir nebuvo, kur suktis. Aišku, daug kas daugelį dalykų dabar darytume kitaip (juk nežinai, kas gali nutikti kad ir po 5min, ko paskui gailėsies), tad pasimokykim iš kitų klaidų. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta L. @ 2013 07 28, 10:58)
Visiškai sutinku  drinks_cheers.gif

Pas mus vestuvėse buvo vaikų, bet tik du maži ir ką - jeigu galėčiau atsukti laiką atgal, tikrai paprašyčiau, kad vaikų nebūtų. Kodėl? Todėl, kad prieš savaitę gavom savo vestuvių video, o ten ceremonijos ir šventės metu fone vis girdisi cypaujantys/kalbantys/gargaliuojantys vaikai. Nu tikrai nemalonu. O ir vestuvėse tėvai visą laiką turėjo būti prilipę prie savo dvimečio.

Būtent dėl to mes nusprendėme nekviesti vaikų į savo šventę. Iš pradžių laikėmės nuostatos arba visus arba nė vieno, nemažai mūsų draugų turi 1,5-2-3 m. vaikus, o jiems reikia daug priežiūros, dėmesio. Pamanėme kad ir tėvai vieną vakarą labiau atsipalaiduos, praleis šventiškai be mažamečių. Deja tiesiai per aplinkui išgirdau nuomonę, kad viena mano giminaitė mano "nereikia mano vaikų, tai nereikia ir manęs". Kaip supratau ji su vyru į vestuves ateis, bet žada demonstratyviai išvažiuoti po 12 biggrin.gif
Bet žinot, mudu su MB tokie egoistai pasidarėm smile.gif ir visai nebekreipiam dėmesio ko kas nori ar nenori rolleyes.gif Giminaitė nori vaikų vestuvėse, vienas draugas nori atsivesti kažkokią merginą, tik pats dar neapsiprendžia kurią biggrin.gif, kitas nori pasikviesti kitą merginą, kurią ačiū D mes matę akyse, bet jos savo šventėje nenorime. Pasirodo kai lieka mėnuo iki vestuvių išryškėja dau niuansų smile.gif Darom šventę, kokios norime mes ir tikrai nepulsim įgyvendinti kiekvieno svečio visų norų, neaišku kas tada ir gautųsi..
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2013 07 28, 11:13)
Būtent dėl to mes nusprendėme nekviesti vaikų į savo šventę. Iš pradžių laikėmės nuostatos arba visus arba nė vieno, nemažai mūsų draugų turi 1,5-2-3 m. vaikus, o jiems reikia daug priežiūros, dėmesio. Pamanėme kad ir tėvai vieną vakarą labiau atsipalaiduos, praleis šventiškai be mažamečių. Deja tiesiai per aplinkui išgirdau nuomonę, kad viena mano giminaitė mano "nereikia mano vaikų, tai nereikia ir manęs". Kaip supratau ji su vyru į vestuves ateis, bet žada demonstratyviai išvažiuoti po 12 biggrin.gif
Bet žinot, mudu su MB tokie egoistai pasidarėm smile.gif ir visai nebekreipiam dėmesio ko kas nori ar nenori  rolleyes.gif  Giminaitė nori vaikų vestuvėse, vienas draugas nori atsivesti kažkokią merginą, tik pats dar neapsiprendžia kurią biggrin.gif, kitas nori pasikviesti kitą merginą, kurią ačiū D mes matę akyse, bet jos savo šventėje nenorime. Pasirodo kai lieka mėnuo iki vestuvių išryškėja dau niuansų smile.gif Darom šventę, kokios norime mes ir tikrai nepulsim įgyvendinti kiekvieno svečio visų norų, neaišku kas tada ir gautųsi..

skaitant postus kilo mintis, o jeigu kuris is sveciu ignoruotu prasyma atvykti i vestuves be vaiku. atvaziuoja su vaikais ir ne va "apsimeta" kaip niekur nieko doh.gif kaip tada elgtis? (as nekalbu apie tikrus draugus kurie tikrai neignoruotu tokio prasymo, o apie gimines kurias kartai "reikia" kviesti, arba geru draugu antras puses )
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2013 07 29, 09:05)
skaitant postus kilo mintis, o jeigu kuris is sveciu ignoruotu prasyma atvykti i vestuves be vaiku. atvaziuoja su vaikais ir ne va "apsimeta" kaip niekur nieko  doh.gif kaip tada elgtis? (as nekalbu apie tikrus draugus kurie tikrai neignoruotu tokio prasymo, o apie gimines kurias kartai "reikia" kviesti, arba geru draugu antras puses )

Nežinau.. smile.gif Šiaip juk kvietime parašyta, ką kvieti. Teikiant pakvietimus visi arba patys papildomai paklausdavo arba mes gražiai pasakydavom, nemanau, kad apsimetinės nesupratę... smile.gif Dar ir kai persiskambinsim visiems dėl galutinio dalyvavimo, paklausim ar turės kur palikti vaikučius.
Tik abejoju dėl vieno draugo, kuris nori pasiimti tokią merginą, nes atseit vienam bus liūdna, nesvarbu, nors ir daugiau žmonių bus be antųjų pusių. Geriausia tai, kad iš kitų sužinojom, jog jis jai jau pažadėjęs atsivesti į mūsų šventę biggrin.gif ir dar bando "šantažuoti", jei negaliu vestis jos, išvis neisiu biggrin.gif Tai sakiau dar "ant bajerio" atsives.
Visus, kurie turi antras puses, kviečiam kartu, nors su kai kurių antromis pusėmis ir ne tiek aktyviai bendraujame. Tik va atsirado du atvejai, kai vienas nori pasikviesti kažkokią merginą, kurią pats gal porą k. matė, mes ne ir tai dar nežino ar tą ar kitą ar dar kitą imtų (kviestas buvo vienas), ir tas kitas draugas, kad nebūtų liūdna sumąstęs pasikviesti šiaip merginą, kurios mes nesiruošiame kviesti.. Visi su savo užgaidom.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tendre: 29 liepos 2013 - 13:59
Mums abiems teko kviesti svečius, kurių ne per labiausiai norėjom. Taip, šventė mūsų, taip, kvietėm asmenys, kurie mums nėra labiausiai prie širdies, bet nepakvietimo kaina kartais irgi būna nemaža. Ar tikrai norisi sukelti giminės/šeimos skandalą? Ar norisi dėl tokios smulkmenos susipykti su artimiausiais žmonėmis, savo tėvais? Ar norisi gyvenime sutikti nepakviestuosius ir matyti jų liūdnus/piktus/nepatenkintus/nusivylusius žvilgsnius? (O žinai, kad sutiksi ar kapinėse, ar šventėj, ar netyčia). Mums tai pasirodė tikrai didelė kaina ir pakvietėm. Šventės ir nuotaikos tikrai negadino, pasodinom prie vyresnių žmonių stalo, jie ten susidraugavo visi, pašoko pasilinksmino, daug gerų palinkėjimų pasakė ir apie mus ir šventę geru žodžiu atsiliepia. smile.gif

Suprantu, kad kai kam tai nesvarbu ir girdisi patarimai, kad tai tik tavo šventė, daryk ką nori. Priуš vestuves ilgai skaičiau forumus ir man stresą kėlė, kad va dauguma pataria daryti kaip tau norisi, negalvoti apie tai, kad privalu kažką kviesti ir skaudu buvo, kad per save peržengiam ir kviečiam ko nenorim. Bet bent jau mums šis sprendimas baigėsi gerai. Ir kitiems to linkiu.
Atsakyti
o mus su priešingu variantu igi labai gerai viskas gavosi.

Kvietėm tik tuos, kuriuos norim, jokių dėdžių, tetų ar kitų asmenų, su kuriais tik kartą per metus ar mažiau susitinkam, kurie mums širdžiai neartimi ir kurių buvimas šalia tą dieną nebūtų labai malonus. nekvietėm ir tiek, ir ką? niekas nesupyko. patys džiaugėmės švente ir kartu esančių žmonių draugija.

o jei kas liko nepatenkintas. tai mes to nežinom, nes jei ir buvo, viskas liko nutylėta. manau, čia jau paties žmogaus bėda, jei jis dėl tokių dalykų sugeba supykt
Atsakyti
Mes irgi kvietėm tik šeimos narius ir artimiausius draugus, nes vestuvės buvo mažos. smile.gif Atmosfera ''tarp savukų'' buvo kuo puikiausia. Neigiamų atsiliepimų ar gandų irgi nebuvo kam skleisti, viskas praėjo sklandžiai, likom patenkinti.
Atsakyti
Paskaičiau temą, matau, kad paskutinis įrašas pernai metų ir tikiuosi, kad čia dėl to, kad dabar jau niekas nesuka galvos dėl tokių dalykų smile.gif man sunku suvikti, kaip du suaugę žmonės gyvena pagal savo tėvų įnorius ir leidžia sau lipti ant galvos. Dievaži, juk tai jūsų šventė, jūs esate suaguę žmonės, jūs nieko niekam neprivalot smile.gif Nei mano, nei vyro tėvai nieko neaiškina dėl vestuvių, bet net jeigu pradėtų, būtų labai greit nuraminti smile.gif
Atsakyti
Nu nesiruošiu aš tekėti,bet mane pakviete į vestuves likus 28 dienoms,gal ir nieko čia baisaus,visvien dovana pinigais tongue.gif .Tik kas man įžeidžiausia buvo,kad mane pakviete į vestuves viena,nors aš turiu vaikina,ir ji tai žinojo,aš ja turiu feisbuke,ir mūsų bendri seneliai žino,kad turiu vaikina,tai tua labiau ji žino. Aišku tai jaunavedžių šventė,bet iš mano pusės labai negražiai pasielgė,nes jei kvieti žmogų kuris turi antra puse,tai iš pagarbos tam žmogui reike pakviesti ir to svečio antraja puse. Mano tėvai sužinoje įpač tėvas(aš jau tėvų jau senei nebevadinu,nei mamyte,nei tėveliu blush2.gif ) tai labai supyko,o aš truputėli įsižeidžiau,nes mano nuomone toke,jei darai vestuves tai linksma turi būti ne tik jaunavedžiams,bet ir svečiams :} tongue.gif Nors pirmas pakvietimas į vestuves buvo,bet tai buvo nemaloniausias pakvietimas blink.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mini Ledi: 09 rugpjūčio 2015 - 23:38