Drįsiu ginčytis ir visgi liksiu prie nuomonės, kad ėjimas į šventę su antra puse yra svarbu beveik kiekvienam (kalbu apie normalias, mylinčias, sutariančias poras) ir na tikrai keista, jei jaunavedžiai kviesdami pakviečia tik vieną pusę. Dar suprasčiau, jei mes kalbėtume apie pvz paauglių poreles, kur šiandien Matas su Ieva draugauja, o rytoj su Agne ir tie santykiai dar daugiau tėra žaidimas, bet kai kalba eina apie suaugusius, draugaujančius žmones, tai nežinau nežinau...

Suknelės, dekoracijos, šventės vieta ir pan - tai yra materealiniai atributai, o čia poros kvietimas jau toks žmogiškumo aspektas. Na, bent aš taip galvoju. Aš pati asmeniškai nesu prūdus švenčių organizavus, bet kiek teko, tai vis tiek pagalvoji apie svečius, kokius nors ypatingesnius niuansus, susijusiais su jais.
Tarp kitko su antrų pusių kvietimu buvo toks atvejis vyro brolio kompanijoje. Brolis buvo kviestas į kažkokio draugelio vestuves ir ėjo vienas, nors jau 2,5 metų draugavo su tokia mergaitė (jie dar jauni, studentai, bet rimta ta jų draugystė), tai jis pats nepasisakė jaunavedžiams, kad turi antrą pusę ir nuėjo vienas, neva jo mergina būtų nesmagiai jautusis, nes ten nieko nepažįsta

tai paskui jo draugė labai nuliūdusi buvo, kad tas vienas nuvarė ir jai net nieko neužsiminė

tai, kai mes tuokėmės aš jau vyro broleliui "prigrasinau", kad tegul nebando palikti draugės ir ją pastatyti į tokią nepatogią padėtį, pati net kelis kartus užtvirtinau kalbėdama apie vestuves, kad ir ji BŪTINAI ateitų. Na, čia toks lyrinis nukrypimas...