Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimiai šuniukai

QUOTE(Nasturta79 @ 2013 02 10, 15:16)
ne vietoje esme-ji visada voljere buvo, tustinasi ji lauke pas save o bute jinai kur tai atliktu? butas nedidelis ir jus isivaizduokite 7 menesiu mazyli ir suo is voljero...man nereikia tikrai kad dar ir maziui kas butu, pas vyresnele alergine astma ir tai vaikas tableciu prigerusi sunycius ziuri, namie kvapas nepermaloniausias, o jei dar kale atvezti ir maziui kokia reakcija bus? as sakau-patarimus tokius galima dalint ir jie nieko nekainuoja, bet.....o saldytuvas cia nepagelbes nes viska is eiles jau jai vezem ir siulem ir kisom ir ko tik nedarem....meldziu dieva kad iki ryt butu bent taip pat o ne blogiau ir tada iskart pas veterinara verysad.gif
Papildyta:

kad mums veterinaras pasake po 5 tabletes kalcio bet kokiu atveju duot....tai va ir kisu verysad.gif  sviesto daugiau neduosim, sausiaka birinom, gera, ivairiu rusiu-nulis emociju! nupirksiu dabar pakeliui sviezio farso, gal farso nores, to sunisko kur visada valgydavo tai dabar net nepaziuri.....o del sterilizacijos tai buvo nupirkti vaistai jau suduot kad rujos nebutu bet kadangi vyras prazioplino tai yra taip kaip yra verysad.gif

O jei kalė PADVĖS??? Vis tiek savo meile mojosit? Kokiu velnių dvesenčiam gyvūnui kalcis? Su protu gal tas veterinaras susipikęs? gun_bandana.gif
Minėjot mamą. Ji irgi alergiška? Astmą turi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rodnega: 10 vasario 2013 - 15:30
QUOTE(Nasturta79 @ 2013 02 10, 15:26)
jus taip rasot nes matyt nezinot kas yra alergine astma, o as zinau-jau 15 metu su ja kovojam, tai dukra isgeria tabletes bet galvojat jos labai gerai-ten hormonai! o jei maziui prasides priepuolis kas tada jus pasakykit? as i ligonine su juo o toliau? va tada jau tikrai viskam ir visiems bus sakes! sakau patarimus lengva dalint kai pats neesi tokioi situacijoi!

as zinau kas yra bronchine astma, brolis dusdavo vien paziurejes i suni. nu ir nei karto neuzduso. tas suo neina ir kaip dygliakiaule savo plauku nespjaudo - gali 15 metu vaikas ir prisiziureti, kad neuzdustu, jei jau priepuolis. o mazius ar bent turi astma? is niekur nieko, pamacius suni, ji staiga neatsiras. tai nera genetiskai paveldima liga, kad jei turi didzioji - tures ir mazius. o jei turetu, butu priepuolis prasidejes jau nuo suniuku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnolda: 10 vasario 2013 - 15:31
Aš nesuprantu tada ko jūs norit? prašot patarimų, žmonės pataria, o jūs vis sakot nežinot, kokia situacija. O situacija aiški, kalei reikia veterinaro gydymo. O daugiau nieko čia internetu nenuspręsi
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 02 10, 15:22)
butent, norintis visada suras iseiti, nenorintis - pasiteisinima. 7 men vaikui nei silta nei salta nuo to suns, del alergijos kiek kitaip, bet jei suniukus istveria, kale irgi istvers, mano brolis su bronchine astma ir alergiju puokste sunis glosto iki dabar, geria singulaira ir zyrteca, nieko nenutiko. pagalvokit, kale leisgyve, o turi miegoti voljere ziema... kiek ji vietos uzims, viena kampa, kad ten guletu kojas po savim susisukusi. mes lygiai taip pat 1,5 kambario bute telpam su dviem dideliais sunim dviese, o tokiu leisgyviu tai ir dar 5 tilptu...
del tustinimosi, jei jau vos paeina ir nieko needa, tai kuo ji tustinsis? o 15 metu vaikui nera cia kazkas siaubingo pavaiksciot ir baliute pavalyt karts nuo karto - zinau, dariau, ir ne karta.
patarimai nekainuoja, mes sakom, ka mes jusu vietoje darytumem. nes as mirstanciam suniui neleisciau miegoti lauke ziema nevalgiusiai ir negerusiai, kol pati siltai namuose del jos verkciau - tai bent jau verkite apsikabinusi ta suni... bent jau jei ir mirs, tai bent salia zmogaus ir siltai, o ne viena voljere uzdaryta.

mums vetrinaras sake, kad jei ji visada buvo voljere tai ten ja ir palikti, ten ji pripratus o bute jai bus karsta,nauja vieta ir gali but dar blogiau! nezinau net ko klausyti dabar! jinai kai lauke buvo -20 ant savo namo miegodavo o ne jame nes jai karsta buvo, o dabar i buta isivaizduokite? ir cia visai ne prie ko atsikalbinejimai-kas neymanoma tas neymanoma....seip man irgi lengviau butu negu po du kartus i diena tokiais kelias ir oru i kaima vazineti! bet tai tikrai ne iseitis...jos ten namai, jei ten ramiau, ji ten seiminike ir nemanykit kad ten voljeras ir viskas ir ji guli ant cemento-pas ja ten toks namas padarytas su visais prieangiais,apsiltinimais, paklotais ir t.t.....suo pas mane priziurimas ir priziuretas!
Atsakyti
Ko nori? Tai gi nori, kad jų problemą už juos nuspręstu, už juos nuvežtu ir išgydytu už savoi pinigus. Nes tai per toli, tai brangu, tai astma tai dar kas nors doh.gif
Atsakyti
jau gavau kelis patarimus-kiausinis zalias ar virtas-dabar verdu, farso nupirksiu, dar bandysiu kazka is sauso maisto ikist ir bus matyt....man ir reikejo,kad kazkas zinantis patartu ka jai dabar dar pasiulyti galima, o ryt jau veterinaras zinos ka daryt...siandien as jau keturis kartus jam skambinau ir kas is to.....
Atsakyti
QUOTE(Nasturta79 @ 2013 02 10, 15:32)
mums vetrinaras sake, kad jei ji visada buvo voljere tai ten ja ir palikti, ten ji pripratus o bute jai bus karsta,nauja vieta ir gali but dar blogiau! nezinau net ko klausyti dabar! jinai kai lauke buvo -20 ant savo namo miegodavo o ne jame nes jai karsta buvo, o dabar i buta isivaizduokite? ir cia visai ne prie ko atsikalbinejimai-kas neymanoma tas neymanoma....seip man irgi lengviau butu negu po du kartus i diena tokiais kelias ir oru i kaima vazineti! bet tai tikrai ne iseitis...jos ten namai, jei ten ramiau, ji ten seiminike ir nemanykit kad ten voljeras ir viskas ir ji guli ant cemento-pas ja ten toks namas padarytas su visais prieangiais,apsiltinimais, paklotais ir t.t.....suo pas mane priziurimas ir priziuretas!

Lašines dvesenčiam šuniui irgi volere statys??? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Nasturta79 @ 2013 02 10, 15:35)
jau gavau kelis patarimus-kiausinis zalias ar virtas-dabar verdu, farso nupirksiu, dar bandysiu kazka is sauso maisto ikist ir bus matyt....man ir reikejo,kad kazkas zinantis patartu ka jai dabar dar pasiulyti galima, o ryt jau veterinaras zinos ka daryt...siandien as jau keturis kartus jam skambinau ir kas is to.....

Tokios siatuacijos skubiai stato lašines , kad organizmas atsigautu o ne palieka dvėsti it tručiti su sviestu ir kalciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 02 10, 15:34)
Ko nori? Tai gi  nori, kad jų problemą už juos nuspręstu, už juos nuvežtu ir išgydytu už savoi pinigus. Nes tai per toli, tai brangu, tai astma tai dar kas nors doh.gif

savo problemas isspresiu pati ir rasiu pinigu nuvezt pas veterinara nepergyvenkit, bet dabar viska metus-maza vaika ir lekt i vilniu tikrai neturiu galimybes....norejau patarimo ir aciu, tikrai sulaukiau, o priekaistu man nereikia ir pagalbos pinigines nereikia-susitvarkysim patys
Atsakyti
nezinau nezinau. man tai keista - isivaizduokit ligota zmogu, nieko nevalganti, is kokiu medziagu jo organizmas turi "apsisiltinti" save g.gif kazi ar ji leisgyve labai ten karsciu aluojasi. ir kazi ar jai leisgyvei labai rupi, ar dvesti voljere, ar dvesti namuose, ir kad ja labai paveiks aplinkos keitimas - ne labiau nei suniuku paemimas, turi ji ir svarbesniu dalyku, pvz kovoti uz savo gyvybe. jei suniukai namuose, tegu ir kale buna su jais. suniukus palaikius tiek laiko namuose, i voljera isvezti atgal protinga nebutu.
Atsakyti
QUOTE(Nasturta79 @ 2013 02 10, 15:37)
savo problemas isspresiu pati ir rasiu pinigu nuvezt pas veterinara nepergyvenkit, bet dabar viska metus-maza vaika ir lekt i vilniu tikrai neturiu galimybes....norejau patarimo ir aciu, tikrai sulaukiau, o priekaistu man nereikia ir pagalbos pinigines nereikia-susitvarkysim patys

Pacituoti jūsų postą, kur atsisakėt vežti Vilniun nes tai 1000 kainuos???
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 02 10, 15:37)
Lašines dvesenčiam šuniui irgi volere statys??? doh.gif
Papildyta:

Tokios siatuacijos skubiai stato lašines , kad organizmas atsigautu o ne palieka dvėsti it  tručiti su sviestu ir kalciu doh.gif

pas veterinara buvom-gavom nurodymus ir juos vygdom, sake jei iki pirmadienio jai nepageres statys lasaline! ir prie ko cia voljere? tai ka bute? vaziuosim pas ji ir ten statys....tiesiog norejau kad kas jei buvo panasioi situacijoi patartu ka jai pasiulyti, jus nelyginkite be to kambariniu sunu su nuo gimimo auganciu voljere vilksuniu, veterinaras irgi gi manau zino ka sako g.gif
Atsakyti
sauso maisto neduokit, nebent brinkinta - jums reikia jai pradziai kuo daugiau skysciu duoti, vandens, varskes, grietines, mesos nuoviro, bet ko kas slapia, o ne sausiako. vietoj to, kad kalci maitinat (meskit isvis ta kalci, jis neopades) geriau vandeni girdykit.
jei parsivesit namo ir jai bus karsta, ji gers vandeni. tai bus bent sis tas. kai vesit pas veterinara (normalu), kazi ar jums patars ja palikti voljere mirstancia. juolab jei bus reikalingas pastovus gydymas.

dedes malamutas irgi visa gyvenima voljere gyveno, apsirgo - teko nesti i namus. nu ir ka, nu ir nieko, kai guli kojas apvertes tai jam nerupi kur gulet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnolda: 10 vasario 2013 - 15:44