as tai nekepiau, bet but visai idomu suzinoti kaip tai padaryti
tu paieskok cia kazkur yra receptas,nepamenu kokiame puslapyje kazkur per viduri, viska dariau kaip parasyta bet daugiau nedarysiu
Kugelio dar nekepiau
bet užtat šiandien kepiau varškės apkepą, gavosi
Receptą turiu jau seniai, bet su mano dujine orkaite visokių nesamonių būdavo, tai prisvyla, tai neiškepa
O patarimus kaip viską teisingai atlikti radau Zepter puodų temoje
Gal kas bandysit
Varškės apkepas
0,5kg varškės
3 kiaušiniai
1 šaukštas cukraus
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės manų kruopų užpilti iki stiklinės viršaus pienu ir išmaišyti.
Trynius atskirti nuo baltymų( galima šito ir nedaryti), trynius(arba visus kiaušinius) ištrinti su cukrum, druska, vaniliniu ir varške. Į šią masę įmaišyti manus su pienu ir atskirai išplaktus baltymus. Galima dėti razinas ar cukatus, kas ką mėgsta. Aš dariau dideliam troškintuve ir ši norma ten kaip tik
Šalto puodo vidų patepti sviestu, supilti masę, uždengti ir statyti ant ugnies. Apie 5 min kaitinti ant stiprios ugnies, tada sumažinti ir dar pakepti apie 0,5 valandos. Išjungus dar palaikiau apie 15 min, kad pabaigtų kepti. Atidaryti tai bijojau
galvojau rasiu ten skystą, susmukusį ar dar kokį baisumą
O ten ir iškilęs, ir iškepęs normaliai
Visą gaminimo laiką dangčio neatidarinėjau, ir niekam nepatariu to daryti
Skanaus
stai cia bandyk