Įkraunama...
Įkraunama...

Šuo ir "naujas" vaikas

QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 03 28, 12:03)
Tai, kad nezinau is kur jis istrauktas  g.gif  Man drauge ji atsiunte  ax.gif 

Iš čia http://fauna.savel.o...t=humour;id=196
Atsakyti
Alexandra R. nerealus tekstukas lotuliukas.gif thumbup.gif tokią nykią dieną taip nuotaiką pakelia, o jei rimtai, tai protingas ir intelektualus žmogus pats turėtų susiprasti ir be tokio tekstuko, juk suprantama, kad šuo tai nežaisliukas schmoll.gif bet aišku, tokie tekstukai visada duoda naudos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2006 03 28, 12:36)
Alexandra R. nerealus tekstukas lotuliukas.gif

Aš jau beveik gailiuosi, kad tą tekstuką parašiau.
Pirmiausiai jį ima siuntinėti vieni kitiems e-mailu, aišku, nenurodę šaltinio. Paskui išspausdina "Respublika", kaip savo, ir netgi nepaprašo mano sutikimo. Paskui perspausdina "Didysis šuo" ir autorystę priskiria..."Respublikai"! Dabar Aleksandra jį įdeda čia (prieš Aleksandrą tikrai nieko prieš neturiu, ir puikiai suprantu, kad ji nežinojo kieno tekstą deda), aš pirštu parodau iš kur jis paimtas, ir vis tiek sekančioj žinutėj pagyrimai ne tam, kuris parašė, o tam, kuris nukopijavo thumbup.gif

Na tiek to, pagaliau, tai nebuvo visiškai originali kūryba, o beveik plagiatas. Buvau numačiusi išversti iš rusų kalbos "Galkos" (www.k-9.ru) kūrinėlį, bet netyčia apėmė įkvėpimas ir ddidžiąją dalį pakeičiau. Tai tegu ir lieka "tautosaka"...
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2006 03 28, 20:33)
Pirmiausiai jį ima siuntinėti vieni kitiems e-mailu, aišku, nenurodę šaltinio. Paskui išspausdina "Respublika", kaip savo, ir netgi nepaprašo mano sutikimo. Paskui perspausdina "Didysis šuo" ir autorystę priskiria..."Respublikai"! Dabar Aleksandra jį įdeda čia (prieš Aleksandrą tikrai nieko prieš neturiu, ir puikiai suprantu, kad ji nežinojo kieno tekstą deda), aš pirštu parodau iš kur jis paimtas, ir vis tiek sekančioj žinutėj pagyrimai ne tam, kuris parašė, o tam, kuris nukopijavo  thumbup.gif

Na tiek to, pagaliau, tai nebuvo visiškai originali kūryba, o beveik plagiatas. Buvau numačiusi išversti iš rusų kalbos "Galkos" (www.k-9.ru) kūrinėlį, bet netyčia apėmė įkvėpimas ir ddidžiąją dalį pakeičiau. Tai tegu ir lieka "tautosaka"...

Daiva D. nepyk ax.gif tiesiog Alexandara R. jį įkėlė pirma, tai ją ir pagyriau blush2.gif kitąkart žadu pasitaisyti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2006 03 27, 21:17)
Čia tai naujiena. Kažin, kodėl nei vienam iš mano patinų nepavažiuoja stogas?... Turbūt turėčiau ir į tualetą eidama, skubiai išgrūsti šunis į kitą kambarį, kad vaikas su jais neliktų?

QUOTE(Jurgita&P @ 2006 03 27, 21:27)
Nu tu cia jau visai, nesamones patauskejai, nei pavaziuoja nei ka. Nei kale nei suonesikeicia vaiku atzvilgiu per ruja. Zinoma, kad isimciu gal ir buna, bet cia jau virs visko doh.gif

QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 03 28, 12:03)
O del to, kad suniui stogas pavaziuoja, tai irgi pirma karta girdziu...

Tiesa pasakius nežinau kokių veislių ir gabaritų šunis jūs auginate, bet va taip išėjo, kad visą gyvenimą laikiau didelius šunis. Va ir dabar gyvenam bute su vokiečiu aviganiu (čia vyro šuo), o mano vokietukas dabar likęs ir gyvena su mano tėvais. Abu šunys praėjo dresūras ir išsilaikę paklusnumo egzaminus, o taip pat ir testus psichikai. O dar anksčiau kai gyvenau su tėvais tai namuose dar ir turėjom mažą kalytę- kambarinukę. Tai va kai ta miniatiūrinė kalytė rujodavo, tai būdavo momentų kai tas vilkas suerzintas visų kvapų nelabai reguodavo į komandas, o tik stovėdavo įbedęs nosį į paliktus jos pėdsakus ir visas drebėdavo... O kai šuns svoris 55 ir daugiau kg tai jau pavojinga. Todėl man keistai atrodo kai matau vaikus vienus vedžiojančius didelių veislių šunis. Kaip vaikas sulaikytų tokį šunį jei jis užsimanys pažaisti, o gal pasipjauti su kitu šunimi ????
Ir šiaip mūsų šeimos draugas yra šunų dresiruotojas, tai ir jis iš patirties papasakojo pakankamai istorijų apie nenuspėjamą šunų elgesį ir ypač mažų vaikų atžvilgiu. O ir pats sakė, kad kai jų šeimoje gimė dukrelė ir pradėjo vaikščioti, jam teko kariauti su savo riezenšnaucerių kale, kuri ilgą laiką nenorėjo taikytis su nauja gyventoja...
Tai va greitu metu mes irgi susilauksim vaikelio ir su baime laukiam kaip sureaguos mūsų šeimos narys - šuo. Protingas, didelis, tarnybinis šuo, kurio autoritetas yra mano vyras. Nes ir man reikėjo 2 metų, beribės kantrybės ir daug nervų, kol šis šuo ėmė mane pripažinti.
Kiek mano vyrui teko su šitu šunim ir varžybose dalyvauti, visi tik giria tokį atsidavimą šeimininkui. Pvz.: niekas negali mano vyrui sveikinantis paduoti rankos, jei šuo mato,- jis supranta tai kaip grėsmę ir iškart puola.
Tiesiog manau, kad yra įvairių dydžių šunų, vieni telpa į delną ir jų keliama grėsmė yra juokinga (nors vakar rodytoje laidoje per Discovery sakė, kad ir mažo šuns dantukai jūsų skruoste,- nėra jau taip nepavojinga...), o yra ir rimtesnių šunų.

Atsakyti
QUOTE(juratux2004 @ 2006 03 30, 00:04)
Tai va kai ta miniatiūrinė kalytė rujodavo, tai būdavo momentų kai tas vilkas suerzintas visų kvapų nelabai reguodavo į komandas, o tik stovėdavo įbedęs nosį į paliktus jos pėdsakus ir visas drebėdavo... O kai šuns svoris 55 ir daugiau kg tai jau pavojinga.

Na, jei namuose ištisai rujojančios kalės kvapai, tai žinoma, šuniui stogas pavažiuos. Tik abejoju, kad čia daug tokių, kurie laikytų skirtingų lyčių šunis.
Todėl man keistai atrodo kai matau vaikus vienus vedžiojančius didelių veislių šunis. Kaip vaikas sulaikytų tokį šunį jei jis užsimanys pažaisti, o gal pasipjauti su kitu šunimi ????

Dėl šito visiškai sutinku, ir manau, kad vaikui negalima vienam vedžioti ne tik didelio šuns, bet ir mažo. Nes jei tą mažą užpuls svetimas didelis, jis nesugebės apsiginti.
Ir šiaip mūsų šeimos draugas yra šunų dresiruotojas, tai ir jis iš patirties papasakojo pakankamai istorijų apie nenuspėjamą šunų elgesį ir ypač mažų vaikų atžvilgiu. O ir pats sakė, kad kai jų šeimoje gimė dukrelė ir pradėjo vaikščioti, jam teko kariauti su savo riezenšnaucerių kale, kuri ilgą laiką nenorėjo taikytis su nauja gyventoja...

Tiesa, kalės dažniau būna agresyvios svetimiems jaunikliams, negu patinai.
Na, o kai gimė mano sūnus (tuo metu turėjau tris šunis, vieną didelį ir du mažus), man neteko kariauti. Visiškai. O kai vaikas pradėjo vaikščioti, labiau reikėjo drausminti vaiką, nes jis vis kėsinosi šuniui tai akį iškrapštyt, tai kiaušinius nuraut smile.gif Va tuo momentu, žinoma, negalima buvo palikti jų vienų, nes įskaudintas šuo gali kaukštelėti dantimis tiesiog refleksiškai.
Mėgiamias vaiko žaidimas buvo šunų šėrimas. T. y., kai šunys ėda, reikia kaip torpedai įsiveržti į jų tarpą. Išbarstyti visą maistą po virtuvę. Tada surinkti į dubenėlį ir iš rankų šerti šunis, duodant kiekvienam paeiliui po vieną gabalėlį smile.gif
Tai va greitu metu mes irgi susilauksim vaikelio ir su baime laukiam kaip sureaguos mūsų šeimos narys - šuo. Protingas, didelis, tarnybinis šuo, kurio autoritetas yra mano vyras. Nes ir man reikėjo 2 metų, beribės kantrybės ir daug nervų, kol šis šuo ėmė mane pripažinti.

Galiu patarti patikrinti, kaip šuo elgiasi su bet kokios rūšies jaunikliais - mažais kačiukais, šuniukais, žmonių vaikais. Yra tokių šunų, kurie agresyvūs jaunikliams, bet dauguma priešingai - stengiasi juos globoti ir jokiu būdu nenuskriaus. Jei jūsų šuo toks, tai tikrai viskas bus gerai - jei pažįstat šuns psichologiją ir mokat nukreipti jo elgesį derama linkme.
Beje, va straipsnis šia tema:
http://fauna.savel.o...at=sunys;id=351
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 30 kovo 2006 - 09:23
QUOTE(Daiva D. @ 2006 03 28, 21:33)
Pirmiausiai jį ima siuntinėti vieni kitiems e-mailu, aišku, nenurodę šaltinio. Paskui išspausdina "Respublika", kaip savo, ir netgi nepaprašo mano sutikimo. Paskui perspausdina "Didysis šuo" ir autorystę priskiria..."Respublikai"! Dabar Aleksandra jį įdeda čia (prieš Aleksandrą tikrai nieko prieš neturiu, ir puikiai suprantu, kad ji nežinojo kieno tekstą deda), aš pirštu parodau iš kur jis paimtas, ir vis tiek sekančioj žinutėj pagyrimai ne tam, kuris parašė, o tam, kuris nukopijavo  thumbup.gif

Nelabai supratau visu sios humoreskos kurimo peripetiju, bet labai pralinksmino, o svarbiausia, kad labai teisinga smile.gif Kaip ten bebutu, bet kurinelis thumbup.gif
Atsakyti
Juratux2004, tu nepyk, bet jei negalima rankos paduoti-suo iskart puola- tai nemanyciau, kad tai yra normalu.
seimoje suo privalo buti ant pacio zemiausio hierarchijos laiptelio.
Atsakyti
QUOTE(laumė @ 2006 03 31, 10:46)
Juratux2004, tu nepyk, bet jei negalima rankos paduoti-suo iskart puola- tai nemanyciau, kad tai yra normalu.
seimoje suo privalo buti ant pacio zemiausio hierarchijos laiptelio.

Tai čia, kad svetimas niekas negali paduoti rankos, jei šuo šalia šeimininko būna. Kad šeimoj jis neturi ir negali komanduoti, tai aš pilnai sutinku. Aš tai jau pagaliau irgi esu to šuns pripažinta ir saugoma. Ir jis tai parodė, kad pripažįsta ne vien mano vyrą, kai per mano gimtadienį, vienas mano pažįstamas uždėjo man ant pečių rankas ir vyro šuo (tuo laiku mes dar nebuvom vedę) puolė manęs ginti tongue.gif Va tada jis ir pasakė, kad čia jau mums priklausanti moteris, o tu prie jos rankų - nekišk !
Tai dabar vienintelis tikslas, kad jis taip pripažintu mažąjį mūsų vaikiuką ir lygiai taip saugotu kaip ir mus.
Atsakyti
QUOTE(juratux2004 @ 2006 04 03, 18:43)
Tai dabar vienintelis tikslas, kad jis taip pripažintu mažąjį mūsų vaikiuką ir lygiai taip saugotu kaip ir mus.

Ahą, taip ir įsivaizduoju: žaidžia paaugęs vaikiukas su kitais vaikais, stumdosi, kastuvėliais per galvas daužosi (kaip vaikam ir priklauso smile.gif), o aplink šuniukas laksto, svetimus vaikus kandžioja, mat savą gina blink.gif Tiesiog idilė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 04 03, 20:17)
Ahą, taip ir įsivaizduoju: žaidžia paaugęs vaikiukas su kitais vaikais, stumdosi, kastuvėliais per galvas daužosi (kaip vaikam ir priklauso smile.gif), o aplink šuniukas laksto, svetimus vaikus kandžioja, mat savą gina  blink.gif  Tiesiog idilė  lotuliukas.gif

Na neisizeiskit, bet man ta pati mintis kilo. Nes kaimynu suo musu visa seima apkandziojo, bet pasirodo meskalti, nes suniui stresa ivarom, o jis gina seiminkus todel nebezino ka daryti ir kanda pirmam pasitaikiusiam. Tai ziauru... patikekit niekam nelinkiu to patirti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2006 04 03, 20:28)
Na neisizeiskit, bet man ta pati mintis kilo. Nes kaimynu suo musu visa seima apkandziojo, bet pasirodo meskalti, nes suniui stresa ivarom, o jis gina seiminkus todel nebezino ka daryti ir kanda pirmam pasitaikiusiam. Tai ziauru... patikekit niekam nelinkiu to patirti. g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nesirodykit jus tam suniukui, kad jis streso nepatirtu lotuliukas.gif
o siaip man tokie sunys, kurie puola be komandos, vos kazkam padarius staigesni judesi, neatrodo labai stabilios psichikos. nera cia kuo dziaugtis, jei suo nesuvokia, kur reali gresme jo seimininkui schmoll.gif
Atsakyti