Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Aš dar nelabai supratau su tais bilietais. Yra tie kaip supratau vienkartiniai metro bilietai, kurie taip pat tinka ir RER, ir tramvajui, ir autobusui (na kažkaip ten įdomiai). Yra Cornet, tipo 10 vnt. iš karto. Bet ten parašytos kažkokios zonos. tipo tik 1-2 arba 1-6. Aš tikiuosi šitos zonos nelygios Paryžiaus rajonams, nes 1-2 rajonus aš galiu ir pėstute nueiti...

Kas buvote paaiškintike man, prašau wink.gif

Ir beje, kiek kainuoja RER iki Versalio?

P.s. jau radau zonas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liudocka: 22 sausio 2008 - 13:06
QUOTE(Liudocka @ 2008 01 22, 13:59)
Aš dar nelabai supratau su tais bilietais. Yra tie kaip supratau vienkartiniai metro bilietai, kurie taip pat tinka ir RER, ir tramvajui, ir autobusui (na kažkaip ten įdomiai). Yra Cornet, tipo 10 vnt. iš karto. Bet ten parašytos kažkokios zonos. tipo tik 1-2 arba 1-6. Aš tikiuosi šitos zonos nelygios Paryžiaus rajonams, nes 1-2 rajonus aš galiu ir pėstute nueiti...

Kas buvote paaiškintike man, prašau wink.gif

Ir beje, kiek kainuoja RER iki Versalio?

P.s. jau radau zonas wink.gif

1-6 zonos tai visas miestas. Uz ju ribu tik oro uostai, Versalis ir Disneilendas, bet ilgalaike Paris Carte galioja. Siaip, jei ruosiesi kiekviena karta pirkti bilieteli, tai nusiteik ir eilese pastoveti. Kartais zmoniu mazai, bet kartais tai eiles gana ilgos. Bilietai parduodami metro stotyse kasose, automatu neteko matyti.
Versalyje mes nebuvome. Bilietas i pacius rumus kainuoja 16 Euru, ji galima nusipirkti Luvro kasoje, i Luvra 9 Eurai. Bet i Versali kalbama, kad geriausia vaziuoti vasara, nes ten yra labai grazus sodai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 01 22, 14:20)
1-6 zonos tai visas miestas. Uz ju ribu tik oro uostai, Versalis ir Disneilendas, bet ilgalaike Paris Carte galioja. Siaip, jei ruosiesi kiekviena karta pirkti bilieteli, tai nusiteik ir eilese pastoveti. Kartais zmoniu mazai, bet kartais tai eiles gana ilgos. Bilietai parduodami metro stotyse kasose, automatu neteko matyti.
Versalyje mes nebuvome. Bilietas i pacius rumus kainuoja 16 Euru, ji galima nusipirkti Luvro kasoje, i Luvra 9 Eurai. Bet i Versali kalbama, kad geriausia vaziuoti vasara, nes ten yra labai grazus sodai.  4u.gif

mes planuojame pirkti corneta, nes galvojame daugiau vaikščioti. Važiuoti tik pirmyn atgal. teoriškai 1 corneto 5 dienom turetu pakakti. nes 5 dienom be 40 euru nera nuolatiniu. o iš ir į oro uostą vistiek atskirą reikia pirkti ;(

Klausiau kiek kainuoja nuvazhiuoti iki Versalio (RER) nes zona jau nebe 1-2, tai uzh 1.50 euro nenuvazhiuosi.

Ir kiek suprantu metro principas toks pats kaip ir kitur - kol neišlipi iš stoties gali važinėtis kiek nori (na turi tilpti į 1.5 val.)
Atsakyti
QUOTE(Liudocka @ 2008 01 22, 10:19)
Na mes rezervacijos formoj nurodėm amžių - neprisikabino wink.gif ir pas juos psl. nenurodyta riba iki kokio amžiaus priima. Tai gal praeis wink.gif pinigai gi jau sumoketi wink.gif

Mes planuojame važiuoti kovo 12-16. 4 nakvynės ir praktiškai 4 dienos. Manau padalinsim Paryžių į sektorius kiekvienai dienai. Dar klausimas. Mūsų lėktuvas vakare. Ar mes galėsime tenai palikti bagažą iki vakaro?

Ir dar apie metro klausimas. Ar metro bilietas galioja ir RER, ir kitam miesto transportui? Kiek supratau iš oro uosto yra spec. tarifas RER traukiniui, o visom kitom linijom kaip?

Jo, yra lagaminu saugykla. Ten gali daiktus palikti ir siaip kiekviena diena iseidama i miesta ir jau issikrauscius.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 01 22, 14:20)
Versalyje mes nebuvome. Bilietas i pacius rumus kainuoja 16 Euru, ji galima nusipirkti Luvro kasoje, i Luvra 9 Eurai. Bet i Versali kalbama, kad geriausia vaziuoti vasara, nes ten yra labai grazus sodai.  4u.gif

Bilietu automatai tai tikrai yra, mateme. Bet pasinaudoti jais nesugebejome. Ten monetu reikia, o mes neturjome, o be to ir kaip ka ten spausti neissiaiskinome.
Atsakyti
QUOTE(pienių jūra @ 2008 01 12, 13:06)
Kimine, mes esam užsisakę viešbutuką pačioj širdy, Lotynų kvartale, už labai prieinamą kainą. Už dvivietį su dušu 4 paroms mokėsim 240eurų. Panašios kainos kai kurių jaunimo namų gerokai toliau nuo centro. Kaip miesto centrui, manau, tikrai nebloga kaina. Tik tiek, kad internete apie tą viešbutį yra ir labai gerų, ir nekokių atsiliepimų, tai žiūrėsim patys savo kailiu. Parašysiu, kai grįšim. Ten tik ne visi kambariai dušus turi, kur be dušų, tai eini naudotis bendru ir moki po du eurus kaskart, tai mes nusprendem sumoket truputį daugiau su kambariu už dušą.

pienių jūra, kokie atsiliepimai apie viešbutį? Man irgi patiko, kad jis centre ir tikrai už thumbup.gif kainą.
Atsakyti
QUOTE(Vidara @ 2008 01 22, 19:00)
Bilietu automatai tai tikrai yra, mateme. Bet pasinaudoti jais nesugebejome. Ten monetu reikia, o mes neturjome, o be to ir kaip ka ten spausti neissiaiskinome.

Automatai tikrai yra, bet pasinaudoti pati .. ax.gif
Pirkdavausi sau carnet ir viskas, savaitei carte orange teko paprašyti kad vietinis iš "automato iškrapštytų". Painu buvo ir jam .. kortele įkišus tik kur piną suvesti reikėjo padėjau lotuliukas.gif
Dauguma automatų beja ir korteles priima, tik kad jais naudotis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisliukas* @ 2008 01 24, 13:04)
pienių jūra, kokie atsiliepimai apie viešbutį? Man irgi patiko, kad jis centre ir tikrai už  thumbup.gif kainą.

Na, aš tai nesigailiu, kad mes gyvenom būtent ten. Vieta tikrai ideali ir viskas čia pat, po ranka. Gali grįžt, užkąst ir vėl traukt siaurutėm gatvelėm. Pats viešbutis tai kuklus. Nieko daug nesitikėjau, bet pirmas įspūdis - mažumėlę klaustrofobiška. Iškart pribloškė koridorių siaurumas. bet tik iš pradžių, paskui į tai tiesiog nebekreipi dėmesio. kambarys irgi minimalus: dvigulė lova, lentynos ir kabykla drabužiams, stalas su kėde ir daugmaž viskas. na, pas mus dar buvo dušas su kriaukle, dėl ko tikrai nepasigailėjom. Šiaip tualetas tik 1 visam aukštui, o bendri dušai išvis tik pačioj apačioj, prie registratūros. Tad tikrai vertėjo sumokėt papildomai už dušą kambary. Be to, kai vidury nakties tenka rinktis tarp kėlimosi, rengimosi ir trenkimosi siaurais koridoriais į tualetą pusę aukšto aukščiau ir tiesiog mėginimo pataikyt į dušo skylutę.... blush2.gif blush2.gif blush2.gif Žodžiu, aš daug nesitikėjau, bet ir nenusivyliau ir nepasigailėjau, kad jį pasirinkom.

Tiesa, apačioj yra nedidukė virtuvėlė su kavos automatu, kriaukle, indais ir mikrobange. Šaldytuve gali pasidėt savo produktus. Kas man nepatiko, tai kad nebuvo paprasčiausio virdulio vandeniui užsivirt, nes buvau atsivežusi arbatos pakelių, o ta kava man buvus nebuvus. Be to, kava iš automato nebuvo nemokama. bet tai nieko, viriausi vandenį mikrobangėje blush2.gif . Svarbiausia, kad vyno atidarytuvą turėjo smile.gif

paskutinę dieną išsiriregistravus iš kambario daiktus galima palikti atskiroj patalpoj ir nesitampyt visa dieną po miestą, kas mums buvo labai aktualu, nes lėktuvas atgal tik vėlai vakare buvo.

Žodžiu, kuklu, pigu, o vieta tai viską atperkanti thumbup.gif jau kaip noriu grįžt... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienių jūra: 24 sausio 2008 - 16:36
QUOTE(Vidara @ 2008 01 22, 19:00)

Visur automatuose monetu reikia. Dabar atsiminiau, mes juos mateme gelezinkelio stotyje oro uoste.
Atsakyti
Sveiki,
gal ir pasikartosiu, gal kas jau apie tai rašė unsure.gif , bet... Prieš važiuodama į Paryžių naudojausi šiuo internetiniu psl., todėl ir jums siūlau ten apsilankyti. Psl. galima rasti daug naudingos info apie RER, metro ir t.t., bilietų kainas, turistinius-apžvalginius maršrutus po Paryžių. Tikiuosi pravers rolleyes.gif . Sėkmės.

http://www.ratp.info/touristes/
Atsakyti
Sveikos.
Per Velykų atostogas planuojam savaitei į Paryžių. Radom pigius bilietus, 500 lt roundtrip. Apsistosime šiame viešbutyje: http://www.hotelmicheletodeon.com/ Lotynų kvartale, prie pat Liuksemburgo sodų. Vieta ideali, netoli metro ir RER, tačiau ne pats pigiausias variantas- 100 eurų už dvivietį kambarį/ nakčiai. Labai džiaugiuosi, kad gyvensime netoli Saint- Michel bulvaro, tad visas vakarinis veiksmas netoliese, tačiau ne per arti, kad būtų per daug triukšmo miegui. Taip pat šalia blusturgiai, maisto turgus, mini parduotuvėlės ir kiti malonūs dalykai.
Pirmą kartą būsime Paryžiuje, tad stengiamės kuo daugiau išsiaiškinti, kad savaitė būtų išnaudota maksimaliai.
Man asmeniškai, keliaujant labai svarbi šalies maisto kultūra. Gal galėtumėte kas rekomenduoti, kokį restoraną aplankyti, kad kainos nebūtų kosminės, tačiau ir ne paprastos kavinės lygio? Norėtųsi per kelionę leisti sau pasimėgauti geru prancūzišku maistu, ko tikrai trūksta Lietuvoje.
Perskaičiusi forumo temas apie Paryžių radau rekomendacijų, kur nebrangiai ir skaniai pavalgyti, mums tai irgi aktualu, tačiau gal esate kas buvę ir nekasdienio maisto restoranuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 28 sausio 2008 - 12:57

Sveikos:)
mes su vyru irgi savaitelei važiuosime i Paryžiu. Tačiau tai bus birželio men., bet kadangi mėgstu planuoti viska is anksto tai jau ir viešbutuka užsisakiau. Tikrai labai labai geroje vietoje, beveik Luvro kieme:))))))))))) ir už prieinamą kaina.

http://www.cybevasio...ensier_940.html

Aišku, koks viešbutis bus galima pasakyti tik ten pabuvus:)))
Atsakyti