Sveikos keliautojos, pabandykite pasiieskoti gyvenamosios vietos siame puslapyje www.sawdays.co.uk. Mes kai i Londona vaziuojame gyvename visada kur nors ka sis puslapis sliulo. Cia zmones nuomoja kambarius savo namuose, galima rasti labai geru variantu.
QUOTE(bala_nemate @ 2008 02 08, 13:51)
Noreciau ir as paklausti keliauninku (-iu) apie LODGIS.
Susitvarkem visus dokumentus, pasirasem sutarti, nusipirkom draudima... pribrendo reikalas sumoketi avansa. Taigi atrodo, belieka susisiekti su seimininkais - linksmoji dalis
Kadangi avansa reikia sumoketi per 7-8 dienas po sutarties pasirasymo, keistai gaunasi. Kiek rasiau emailu, neatsiliepia. Prisapaliojau savo menka prancuzu kalba, po to dar angliskai prirasiau
- neatsiliepia. Kreipiausi i agentura, kad gal jie pasidometu - aisku, jiems dzin, jie savo darba atliko, taigi jokios pagalbos nesulaukiau. Galiausiai nufaksavau savo laiska seimininkei dviem kalbom. Nu, jokios reakcijos. Sakau, gal laikas sunerimti. Gal kas turit patirties siuo klausimu??
Susitvarkem visus dokumentus, pasirasem sutarti, nusipirkom draudima... pribrendo reikalas sumoketi avansa. Taigi atrodo, belieka susisiekti su seimininkais - linksmoji dalis

Aš tai net nebandžiau su šeimininkais susisiekti,kai pervedžiau avansą,jis man pats parašė(lietuviškai

Taigi sumoje gavosi daug brangiau nei buvo parašyta kaina prie butuko

QUOTE(burbulione @ 2008 02 09, 01:02)
Dar parašė,kad už patalynės keitimą reiks sumokėti 50 eurų
Čia jaučiu nuo šeimininko priklauso

Gal kas turit tikslių adresų (pigių kavinių,užkandinių ar maisto parduotuvių)?
Dar vienas klausimėlis. Mes į Paryžių nuvyksime trečiadienį,o savaitiniai metro bilietai yra nuo pirmadienio iki sekmadienio kiek supratau. Ar savaitę nuo tos dienos kai nusiperki?
QUOTE(Kimine @ 2008 02 10, 20:13)
Dar vienas klausimėlis. Mes į Paryžių nuvyksime trečiadienį,o savaitiniai metro bilietai yra nuo pirmadienio iki sekmadienio kiek supratau. Ar savaitę nuo tos dienos kai nusiperki?
Nuo pirmadienio, deja. Nesuprantu šios sistemos...
Apie Lodgis. Mus, pavyzdžiui, atbaidė tai, kad didelį užstatą reikia mokėti (butuko, kurį išsirinkom- apie 1000 lt), be to, sutartis neaiški, nesi garantuotas, kad šeimininkas, pasakęs, jog kas nors buvo sugadinta, neužsimanys negrąžinti užstato. Kiek skaičiau, užstatas grąžinamas jau po viešnagės praėjus keletui dienų (aišku, čia ir nuo šeimininko priklauso, gali būti grąžinamas ir išvykimo dieną). Taip pat rūpestis buto tvarkymu, rankšluosčiais, patalyne ir pan. Važiuojant į Paryžių, bent man, nesinorėtų tokiais dalykais rūpintis, arba, kaip minėjo kažkas, 50 eurų už patalynę mokėti. Viešbutyje švara yra ne tavo reikalas, prisikuisi, o atėjęs randi viską sutvarkyta

Be to, pigūs, studijos tipo butukai turi tik išlankstomas sofas, o ne normalias lovas. O manasis beveik 2m ūgio, taigi jam sofutė nė pro kur.
Žodžiu, man pasirodė per daug vargo nuomotis butą. Nors, paanalizavus atidžiai, galima ir labai gerų variantų susirasti.
QUOTE(Kimine @ 2008 02 08, 22:29)
Dabar,dėl draudimo. Ar užtenka to,kad turi VISA kortelę kuri apdraužia tave ir keliaujančius kartu. Truputį išsigandau dėl to LODGIS,gal kas galit plačiau ką papasakoti.
Pagal LODGIS sutarti reikia apdrausti butuka nuo ivairiausiu nutikimu (gaisro, vagystes, potvynio ir t.t.)...O draudimas su VISA kortele yra sveikatos. Tai ne tas pats

Agentura duoda kontaktus su tokio draudimo variantais, taciau galima rinktis ir kitus...kaip suprantu, nesidrausti rizikinga, nes buto savininkas atvykus paprasys parodyti draudimo sutarti, o jos neturint gali atsisakyti priimti...

Manau,kad jau apsigalvojau dėl LODGIS,kaip kelionei per daug rūpesčių. Viską sudėjus manau gaunasi brangiau negu viešbutis. Tai dabar turiu prašymą. Kas turit pigių viešbučių adresų
,ir vėl teks viską skaityti iš naujo
,nes anksčiau į viešbučių adresus nekreipdavau dėmesio.

QUOTE(himalaia @ 2008 02 11, 02:12)
Nuo pirmadienio, deja. Nesuprantu šios sistemos...
Apie Lodgis. Mus, pavyzdžiui, atbaidė tai, kad didelį užstatą reikia mokėti (butuko, kurį išsirinkom- apie 1000 lt), be to, sutartis neaiški, nesi garantuotas, kad šeimininkas, pasakęs, jog kas nors buvo sugadinta, neužsimanys negrąžinti užstato. Kiek skaičiau, užstatas grąžinamas jau po viešnagės praėjus keletui dienų (aišku, čia ir nuo šeimininko priklauso, gali būti grąžinamas ir išvykimo dieną). Taip pat rūpestis buto tvarkymu, rankšluosčiais, patalyne ir pan. Važiuojant į Paryžių, bent man, nesinorėtų tokiais dalykais rūpintis, arba, kaip minėjo kažkas, 50 eurų už patalynę mokėti. Viešbutyje švara yra ne tavo reikalas, prisikuisi, o atėjęs randi viską sutvarkyta
(nors, žinoma, visokių ir tų viešbučių būna).
Be to, pigūs, studijos tipo butukai turi tik išlankstomas sofas, o ne normalias lovas. O manasis beveik 2m ūgio, taigi jam sofutė nė pro kur.
Žodžiu, man pasirodė per daug vargo nuomotis butą. Nors, paanalizavus atidžiai, galima ir labai gerų variantų susirasti.

Dėl to užstato ir aš nerimauju,bet šeimininkas patikino,kad atiduos išvažiuojant.Tikiuosi taip ir bus.
Aš jei važiuočiau tik su vyru,ko gero irgi nuomočiausi viešbutį. Bet važiuojant su vaikais man butukas,pasirodė idealiausiu variantu.
O, ir kaina 5 asmenims (priskaičiavau net fakso paslaugas) gaunasi 340,- lt para.
Kadangi bus du kambariai,tai tikiuosi vaikus sumigdžius, dar ir su MB maloniai pavakaroti.
Va tik tas užstatas

Grįžus parašysiu ar atidavė.Tik laukti dar ilgai,nes tik birželio mėnesį važiuojam.
QUOTE(Kimine @ 2008 02 11, 15:33)
Manau,kad jau apsigalvojau dėl LODGIS,kaip kelionei per daug rūpesčių. Viską sudėjus manau gaunasi brangiau negu viešbutis. Tai dabar turiu prašymą. Kas turit pigių viešbučių adresų

Siaip tikrai - su LODGIS daug popierizmo gaunasi...
Vienu metu jau buvau emus abejoti, ir gal geriau viesbucio ieskoti...bet norisi paryzietiskai pagyventi

Mes vaziuojam balandi, tad turbut pirma ispudziais apie uzstatus ir kt. galesiu dalintis

Pigesni viesbuciai / hosteliai:
1. http://www.montclair...g/rates_eng.htm
2. http://www.villagehostel.fr/tar2.htm
3. http://www.oops-pari...m/en_tarifs.htm
4. http://www.caulainco...ng/resa-eng.htm
5. http://www.absolute-paris.com/
6. http://www.kyriadbrancion.com/
7. http://www.leregent.com/uk/tarifs.htm
QUOTE(Kimine @ 2008 02 11, 13:33)

Kas jums yra pigu, kokios lubos?
Aš, kai ieškojau viešbučio, visus peržiūrėjau lotynų kvartale, šiek tiek aplinkui ir turiu šokį tokį sąrašėlį susidariusi su privalumais ir trūkumais, iš ko aš pati rinkausi. Jei jums Lotynų kvartalas tinka, galėčiau parašyt. Tačiau tai būtų tik teorinės žinios, ne praktinės.
Papildyta:
Beje, mano bičiulė buvo apsistojusi šitame hostelyje http://www.caulainco...ng/resa-eng.htm
Tai atsiliepimai geri buvo, jei norisi tik pernakvot. Kepyklėlės visokios, parduotuvėlės aplink, netoli metro. Ir kaina nebloga.