Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukai ir MP

Apklausa: Kuo maitinote savo mažylius? (372 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Su mišinukais atsargiau čia iš vieno straipsnio ištrauka:
"ik nedaugelyje reklamų užsiminta, kad motinos pienas - pranašesnis nei jo pakaitalai. Taip pat retai būna parašyta, jog vartoti mišinį galima tik gydytojui rekomendavus. Niekur nebuvo užsiminta apie socialines ir finansines vartojimo pasekmes ir apie tai, kad mišiniams mamos privalo naudoti specialų vandenį. Slepiama, kad, sumaišius mišinį su paprastu vandentiekio vandeniu, susidaro nuodingos medžiagos - kancerogenai. Tokios informacijos ir įspėjimų apie pavojų sveikatai reklamose nepastebėjau. Visi šie duomenys privalės būti reklamoje, kai tapsime ES nariais ir visas Motinos pieno pakaitalų rinkodaros kodeksas įsigalios Lietuvoje", - aiškino R.Vaitiekūnienė."
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 13, 15:51)
"ik nedaugelyje reklamų užsiminta, kad motinos pienas - pranašesnis nei jo pakaitalai. Taip pat retai būna parašyta, jog vartoti mišinį galima tik gydytojui rekomendavus. Niekur nebuvo užsiminta apie socialines ir finansines vartojimo pasekmes ir apie tai, kad mišiniams mamos privalo naudoti specialų vandenį. Slepiama, kad, sumaišius mišinį su paprastu vandentiekio vandeniu, susidaro nuodingos medžiagos - kancerogenai. Tokios informacijos ir įspėjimų apie pavojų sveikatai reklamose nepastebėjau. Visi šie duomenys privalės būti reklamoje, kai tapsime ES nariais ir visas Motinos pieno pakaitalų rinkodaros kodeksas įsigalios Lietuvoje", - aiškino R.Vaitiekūnienė."

na va, pasirodo dar ir specialų vandenį naudot reikia.. O jau virintas netinka? Turbūt reikia iš parduotuvės pirkti, kur vaikų prekėse yra.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 13, 13:51)

pirma kart girdziu tokia nesamone doh.gif virintas tinka kuo puikiasiai, o jei norite misinuka dayti is nevirinto vandens, tada reikia pirkti specialu, ant kurio buna parasyta, kad tinka gerti kudikiams ( bent jau mes toki airijoj perkam) pvz.vasara kai vaziuodavom i gamta, pasiimdavau tokio vandens ir pasiruosdavau kuo puikiausiai misinelius.kai pradejome valgyti misinukus sesele mum labai puikiai isaiskino kas galima o kas ne, ir knygele dave, ten jokiu nesamoniu apie specialu vandeny nerasoma schmoll.gif be to as virinu vandeny tik is buteliu, pati negeriu is krano vandens , is jo neverdu valgyt, tad ir vaikui neduociau, bet taip tik darau, nes pas mus lb nesvaus vanduo, o lietuvoj is krano filtruota uzvirinam, ir viskas kuo puikiausiai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 13, 13:51)

pirma kart girdziu tokia nesamone doh.gif virintas tinka kuo puikiasiai, o jei norite misinuka dayti is nevirinto vandens, tada reikia pirkti specialu, ant kurio buna parasyta, kad tinka gerti kudikiams ( bent jau mes toki airijoj perkam) pvz.vasara kai vaziuodavom i gamta, pasiimdavau tokio vandens ir pasiruosdavau kuo puikiausiai misinelius.kai pradejome valgyti misinukus sesele mum labai puikiai isaiskino kas galima o kas ne, ir knygele dave, ten jokiu nesamoniu apie specialu vandeny nerasoma schmoll.gif be to as virinu vandeny tik is buteliu, pati negeriu is krano vandens , is jo neverdu valgyt, tad ir vaikui neduociau, bet taip tik darau, nes pas mus lb nesvaus vanduo, o lietuvoj is krano filtruota uzvirinam, ir viskas kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
Atleiskit , ilga tema..nebeperskaičiau..tik įdomu paliko- ar parašė kas nors nors vieną MP trūkumą??? g.gif

Atsakyti
Aisku MP geriausia thumbup.gif tik pati maitinu nuo men. misinukais taip jau gavosi blush2.gif
Atsakyti
skaiciau,kad nereikia skubeti primaitinti misinuku,tiesiog dazniau duoti kruti(nesvarbi,kad jos tusciokos atrodo) ir isgyventi pieno krize.mums pavyko ir mano pupa lyg siol valgo MP,labai dziaugiuosi,kad man pavyko ilgai maitinti,nes nera nieko geriau uz MP ir ta rysi,kuris atsiranda tarp mamos ir vaiko.to rysio as neiskeisciau i nieka 4u.gif

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 27 lapkričio 2009 - 17:07

Zinoma MP kudikiams geriausiai, bet man teko atsisakyti.
Pirmas 2 savaites mano kudykio gimimo metu as gulejau ligininej, man grizus vaikas jau nenorejo manes, prie buteliuko jau buvo priprates. Tampiau krutis menesi, kad nors kiek mano pieno gautu.
Teko maitini misinukais Aptamil. Nors sakoma, kad MP niekas negali pakeisti, taciau mes kitos iseities neturejom.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2008 05 02, 17:18)
Atleiskit , ilga tema..nebeperskaičiau..tik įdomu paliko- ar parašė kas nors nors vieną MP trūkumą???  g.gif

Tikrai... Idomu... g.gif

Na man atrodo, kad vienintelis "trukumas" gali buti tik mamos puseje. Vienareiksimskai vaikui sveikiau gauti MP. Gal nebent jei mama ruko ar isgerineja daznai, tada jau geriau tokio pieno negaut.
As savo berniuka maitinau iki 15menesiu, buvau l.pasiryzusi ir uzsidegusi. Buciau ilgiau maitinusi, taciau pastojau ir apsisprendziau nutraukt.
Tik nustojusi maitinti pajutau visai kita gyvenima. TIKRAI PALENGVEJO. Su vyru pasisnekam apie pirmuosius vaiko gyvenimo metus ir as sakau, kad man tai buvo be galo sunkus laikas, kad buvau tokia saistoma, tiek sunkiama - fiziskai bei moraliskai, tiek daug priklausoma... O mano brangusis sako - "baika man tie pirmieji metai, l.lengvi!":blink: (abu buvom studentai-kursiokai, tai kasdien rupinomes vaiku kartu - visi 3 eidavom i paskaitas ir pan.). Siaip tai neseniai tik taip pasnekejom, tai buvau tikrai nustebusi ir tik tada supratau, kad maitinimas MP buvo didele auka. Taciau Verta Auka!!!

Ir antra butinai maitinsiu - tiek ilgai, kiek tik iseis!
Visa motinyste - tevyste yra Auka, kuria reikia priimti sviesiai, kantriai, su meile ir kurios kitiems neuzkrausi...
Atsakyti
maitinau pati iki 6 mėnesių,daugiau nebeužteko kantrybės- negalėjau nuolat būt prie vaiko,nutraukt nėjo tiek kiek reikia,valgydavo po valandą ir daugiau beto labai dažnai,tad apie svečius ar išvykas reikėjo pasvajot.Pradėjom mišinuką0- nustojo naktį keltis valgyt, išalkdavo rečiau ir maitinimas trukdavo 10-15 minučių.Todėl net tas tampymasis su buteliukais nei kiek nevargino o tik kėlė džiaugsmą kad nereiks naktį 3 valandas maitint.Pagaliau galėjau su vyru alaus išgert krepšinį žiūrint,o ne seilę varvint,be to mėgstu aštrius patiekalus.
Mišinuką gėrėm ne ilgai- nuo 8 mėnesių karvės pienas.

Taigi aš skaitau vaikui pradžiai dėl sveikatos būtinai reikia gaut MP, o paskui jau nieko blogo jie ir mišinuko gaus,patys daktarai sako kad nuo 6 maitinimo mėnesio MP nebe toks reikšmingas ir vertingas kaip mamos mano.

Šiaip nemačiau kad mišinuku maitintas vaikas užaugo prastesnis ar kvailesnis.visi jie vienodi...taigi kiekviena renkasi pagal tai kokios galimybės ar poreikiai.Vienai itin rūpi vaikas-maitina iki 2 metų,kitai reikia ir asmeninės erdvės-tad renkasi trumpesnį maitinimą...
Atsakyti
Man teko dalia suneli maitinti MP labai neilgai , iki 2 men kazkur. Pienuko labai trukom, tad jau 3 savaiciu emem primaitinti. Skirtumas labai pasijuto. Pati nevalgau ir nevalgiau kol maitinau nieko astraus, suraus, pienisko, nes berdavo maziuka, odele buvo kaip tarka, klykdavo pamaitintas krutimi nesavu balsu, raitydavosi valgydamas kaip kirminiukas, baisu buvo ziureti i vaikiuko kancias, bet vien del to kad "neva MP sveikiausias maistelis" kankinomes abu ir vyras kartu su mumis. Pradejom damaitinti misineliu ir aprimo, sotesnis, o ir lasiukus suduoti taip lengviau nei krutimi maitinant, kad pilvuko nepustu. Na , o buteliuku plovimas, vienas malonumas kai vaikiukas ramus, as ir ant ranku vaiksciociau, kad tik jam gerai butu. Be to ir nakti issimiegam kuo puikiausiai. Taigi, reziume: Mamytes jei turit MP ir jusu angeleliai gerai i ji reaguoja, puiku, sveikinu maitinkit ir dziaukites thumbup.gif O tos mamytes , kurioms tokia laime neduota, nenusiminkit, jus ne maziau vertesnes mamytes, gal net priesingai, manydamos, kad nemaitint krutimi prarandat rysi , idedat daugiau svelnumo ir meiles , kad ji islaikyti. Jus visos nuostabios, nes mylit savo angelelius ir darot visa kas geriausia pagal aplinkybes. 4u.gif
Atsakyti
kazkada buvau ilindus i si bendravima ir zinau, kad tai labai opi tema.

Mano mergyte ragavo MP 4 sav. Nesikartosiu, kodel kaip, bet buvau is tu mamu, kurios labai pergyveno, kad skriaudzia vaika neturedamos pienelio. Taigi, mums dabar jau 4 men. pabaiga. Ziuriu i savo dukra ir geriuosi: auga kaip ant mieliu, pagal vystymasi lenkia visu menesiu savo bendraamzius, jau sedi, bando stotis, turim 1 danti, nei karto nesirgom nors gime sausio men., neberia, nesunta, virskinimas pagal laikrodi, miegojimas angeliskas, jokiu pilvo slkausmu, dantu dygimo problemu. RYSYS su vaiku YRA ir dar koks!!! Maniske savarankiskai ziadzia, uzmiega, gauna aibes mylavimo. JAuciais saugi.
Ir turiu drauge maitinancia sunu 11 men. MP. Ji mane guode, mokino, dabar abu vaikus "lyginam". Kaip diena ir naktis. Reikalaujantis mamos, nesugebantis be mamos nei zingsnio nueiti, irzlus, sergantis ir t.t ir t.t.
Nieko as tuo nenoriu pasakyti. Tik matau, kad mano pergyvenimai, jog mazai ragavo mano mergyte MP BEREIKALINGI!!!!
Atsakyti
QUOTE(Faustikas @ 2008 05 29, 17:24)
kazkada buvau ilindus i si bendravima ir zinau, kad tai labai opi tema.

Mano mergyte ragavo MP 4 sav. Nesikartosiu, kodel kaip, bet buvau is tu mamu, kurios labai pergyveno, kad skriaudzia vaika neturedamos pienelio. Taigi, mums dabar jau 4 men. pabaiga. Ziuriu i savo dukra ir geriuosi: auga kaip ant mieliu, pagal vystymasi lenkia visu menesiu savo bendraamzius, jau sedi, bando stotis, turim 1 danti, nei karto nesirgom nors gime sausio men., neberia, nesunta, virskinimas pagal laikrodi, miegojimas angeliskas, jokiu pilvo slkausmu, dantu dygimo problemu. RYSYS su vaiku YRA ir dar koks!!! Maniske savarankiskai ziadzia, uzmiega, gauna aibes mylavimo. JAuciais saugi.
Ir turiu drauge maitinancia sunu 11 men. MP. Ji mane guode, mokino, dabar abu vaikus "lyginam". Kaip diena ir naktis. Reikalaujantis mamos, nesugebantis be mamos nei zingsnio nueiti, irzlus, sergantis ir t.t ir t.t.
Nieko as tuo nenoriu pasakyti. Tik matau, kad mano pergyvenimai, jog mazai ragavo mano mergyte MP BEREIKALINGI!!!!

šaunu kad jum taip pasisekė,bet yra nemažai vaikučių,kuriem tai kas vyksta jūsų draugės vaikui-vyksta nuo mišinuko,dar plius kietėja viduriukai,skauda pilvuką ir pan.Manau MP nelygus MP.Vienos atsisako visų žalingų įpročių,valgo tik tai kas sveika ir vaikui išties geriau būna,o kitos ir pabaliavoja,ir svogūnų pavalgo,o tada vaikai irzlūs,naktim verkia,pilvukus pučia ir panašiai.be to dar reikia mokėti teisingai maitinti kad vaikui geriau būtų.
Man labai gaila vaikų kurių mamos sąmoningai jų nemaitina pačios.tiesiog dėl patogumo arba dėl vištiško tikėjimo nusenusia daktare kad mišinukai geriau.o tokių patikėkit dar vis yra... doh.gif žinoma čia jos nesilanko,nes tada viską sužinotų... biggrin.gif O dar labiau gaila tų vaikų kurių mamos viena ranka vaiką maitina-kita butelį tvarko ramia sąžine.čia dar blogiau...
Atsakyti