Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukai ir MP

Apklausa: Kuo maitinote savo mažylius? (372 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
smile.gif+2008 05 29, 15:07-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2008 05 29, 15:07)
šaunu kad jum taip pasisekė,bet yra nemažai vaikučių,kuriem tai kas vyksta jūsų draugės vaikui-vyksta nuo mišinuko,dar plius kietėja viduriukai,skauda pilvuką ir pan.Manau MP nelygus MP.Vienos atsisako visų žalingų įpročių,valgo tik tai kas sveika ir vaikui išties geriau būna,o kitos ir pabaliavoja,ir svogūnų pavalgo,o tada vaikai irzlūs,naktim verkia,pilvukus pučia ir panašiai.be to dar reikia mokėti teisingai maitinti kad vaikui geriau būtų.
Man labai gaila vaikų kurių mamos sąmoningai jų nemaitina pačios.tiesiog dėl patogumo arba dėl vištiško tikėjimo nusenusia daktare kad mišinukai geriau.o tokių patikėkit dar vis yra... doh.gif žinoma čia jos nesilanko,nes tada viską sužinotų...  biggrin.gif O dar labiau gaila tų vaikų kurių mamos viena ranka vaiką maitina-kita butelį tvarko ramia sąžine.čia dar blogiau...

mano viena drauge ruke visa nestuma, kai galvodavau kai ji ten maitins apsirukius savo lelka, man net nemalonu buvo, tas kvapas vaikeliui schmoll.gif taj visai manau ji gerai padare kad misinuka pasirinko ... o mano kita pzistama isgerdavo, ir maitindavo, ir dar sakydavo kad geriau miega doh.gif man baisu, geriau jau tada duoti misineli, visada toks pat, as neisivaizduoju koks po degtines gerimo pieno skonis buna blink.gif
man si tema jautri, jau gavau labai daug uzgauliojimu ir daugiau apie tai stengiuosi nekalbeti.mano mazyle pati atsisake, bet visos man akis draske, kad nemokejau maitinti, o kad gyvenau pientraukio nepaleisdama is ranku iki issvajotuju 6 men.taj visiem dzin, vistiek mazai maitinau ir busiu kitu zindyviu akyse visada bloga mama cray.gif
o be to moteris turi buti labai geros formos, MP kokybe taip pat turi daug itakos vaikeliui, nors tai geriausias maistas, as linkus i maza hemaglobina nuo vaikystes, tad lengvai mazyle butu turejus ta pati jei buciau ilgau maitinus, vaikui butinas gelezis, o pas mane jo ne perdaugiausia verysad.gif o db kraujukas puikus, esame sirge pora kartu, bet per 1.5 metuku ne karto neturejoom temperaturos, turim 16 dantu, mokam beveik visa abecele, vaikstom nuo 10men.ir dziaugiuosi kad yra kaip yra, as turejau daugiau laisves, vaikelis sveikas, viskas saunu thumbup.gif
Atsakyti
na, tiesa sakant, nelabai seniai skaiciau, kaip afrikoje naslaiciu likusi kudiki nuo 3 men iki 1 metuku giminaiciai maitino vandeniu atskiestu kondensuotu pienu. ir nieko, isgyveno tas kudikis rolleyes.gif zodziu, zmones atsparus padarai, isgyvena ir visoki slamsta rydami, bet ar reikia ta slamsta ryt, kai yra normalaus maisto?
Atsakyti
ai..nesigincysiu. Vistiek nieko neirodysiu. Kiekvienam sava tiesa.
Atsakyti
QUOTE(Faustikas @ 2008 05 31, 15:50)
ai..nesigincysiu. Vistiek nieko neirodysiu. Kiekvienam sava tiesa.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
O as dziaugiuosi, kad trecia vaika(kaip ir kitus du) maitinu misinukais thumbup.gif Bent jau treciam vaikui nebejauciu jokiu kaltes jausmu, zinau, kad uzaugs, kad bus protingas, gabus(tevai issilavine), guvus ir prisirises. O kol kudikis, tai ir pilvuko neskauda, ir verkia mazai, naktimis miega kaip suauges thumbup.gif auga kaip ant mieliu, jokiu alergiju, jokio maisto apribojimo mamai(laikausi dietos, ko negaleciau padaryti maitindama). O jau gimdykloj prisijuokiau, kai kaip pirmakartem bando moralizuoti ir gasdinti del dideles MP naudos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 06 02, 09:18)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
O as dziaugiuosi, kad trecia vaika(kaip ir kitus du) maitinu misinukais thumbup.gif Bent jau treciam vaikui nebejauciu jokiu kaltes jausmu, zinau, kad uzaugs, kad bus protingas, gabus(tevai issilavine), guvus ir prisirises. O kol kudikis, tai ir pilvuko neskauda, ir verkia mazai, naktimis miega kaip suauges thumbup.gif auga kaip ant mieliu, jokiu alergiju, jokio maisto apribojimo mamai(laikausi dietos, ko negaleciau padaryti maitindama). O jau gimdykloj prisijuokiau, kai kaip pirmakartem bando moralizuoti ir gasdinti del dideles MP naudos. biggrin.gif

Nematau cia nieko juokingo g.gif
Atsakyti
Ir man nejuokinga. schmoll.gif Galiu paliginti: vyresni maitinau pati iki 4 menesiu, paskui primaitindavau iki 6 ir viskas, o jaunesnį iki pusantrų metų. Skirtumas milžiniškas. Jaunesnis ir ramesnis ir dėmesį ilgiau gali sukaupt ir tfu tfu tfu dar nėra rimtai sirgęs o brolis visiška priešingybė. Visokios lygos kimba žiemą-vasarą. doh.gif
Suprantu, kartais nėra kitos išeities ir tenka duoti mišinuko, bet jei yra pasirinkimas tai aš tik už mamos pieną thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 06 02, 09:18)

O as dziaugiuosi, kad trecia vaika(kaip ir kitus du) maitinu misinukais thumbup.gif

as irgi dziaugiuosi, kad maitini vaikus. nemaitinami tur but mirtu is bado... o is ankstesniu temu visos pamenam, kaip pasakojai, kad del objektyviu priezasciu zindyti negali... tokiems atvejams kaip tavo ir yra puikus vaistas - adaptuoti karves pieno misiniai.
Atsakyti
smile.gif
O as noriu paskyti tik iš savo aptirties.
1 vaikutis mano pieno gavo laaabai mažai. 3 mėnesius maitinau damaitidama mišinukais. Mišinuko buvo kur kas daugiau nei pienuko. Mano pačios pieno gaudavo per para 150 ml (tai tas pats, kas nieko).
2 vaiką kai pagindžiau, sakiau darysiu viską, kad tik to pienuko mano atsirastų. 1 mėnėsį maitinau kas 1,5 val, paskui pienuko atsirado, mišinuko reikdavo laaaabai nedaug, bet kas iš to, kad t\s mano pienas, kad ir kaip sveikai besimaitinčiau buvo nepilnavertis.
Rezultatas . 1 vaikas auga sveikas pagrindine liga - pulinė angina, vaikis gana išrankus maistui. Valgo sveikai ir atskirus produktus.
2 vaikas valgo viską išrankumo jokio, bet 5 mėeių pats gydytojas pasiūlė duot mišinuką, nes vaikui buvo mažakraujsytė. Taip, kad mamos, kurios turi pienuko lai juo maitina, bet jei pienuko nėra arba jis tikrai nekokybiškas nekankinkite vaikų ir pačios nesikankinkite, nes mano pastangos maitinti savo pienuku buvo visai nereikalingos, gal jei bučiau davus mišinuką nebutume turėje tos mažakrausjytės. Manau reikai elgits taip, kaip davė gamta nes teorija rašoma ne visiem 100 proc. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manta: 03 birželio 2008 - 14:21
QUOTE(Manta @ 2008 06 03, 15:21)
Manau reikai elgits taip, kaip davė gamta

gamta misiniu nedave ir ne viena meska ar bezdzione savo jaunikliu nemaitina karves pienu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 06 03, 14:42)
gamta misiniu nedave ir ne viena meska ar bezdzione savo jaunikliu nemaitina karves pienu  rolleyes.gif

Įdomus toks dalykas. Gamtoje patelė neturi pieno. Kas? Jauniklis miršta iš bado. Ką daro žmogus? Renkasi tokiu atveju mišinuką. Ir nieko čia nepadarysi.
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2008 06 05, 14:50)
Įdomus toks dalykas. Gamtoje patelė neturi pieno. Kas? Jauniklis miršta iš bado. Ką daro žmogus? Renkasi tokiu atveju mišinuką. Ir nieko čia nepadarysi.

todel ir nereikia aiskinti, kad misinys is gamtos: taip, misinys yra tam, kad kudikis nemirtu is bado, kai nera galimybes jo maitinti MP. bet tokiu atveju, kai del medicininiu aplinkybiu moteris negali zindyti, yra labai nedaug. o kad budama sveika ir turedama sveika naujagimi neturetum MP reikia laaabai daug dirbti, ideti daug pastangu, kad susiklostytu labai nepalankios aplinkybes ir padaryti daug klaidu.
klausimas "kas geriau - MP ar misinukas" protingai moteriai is viso neturetu kilti.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 06 03, 15:42)
gamta misiniu nedave ir ne viena meska ar bezdzione savo jaunikliu nemaitina karves pienu  rolleyes.gif

tai marinam visu nevalgančius vaikus badu.... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 06 05, 15:55)
todel ir nereikia aiskinti, kad misinys is gamtos: taip, misinys yra tam, kad kudikis nemirtu is bado, kai nera galimybes jo maitinti MP. bet tokiu atveju, kai del medicininiu aplinkybiu moteris negali zindyti, yra labai nedaug. o kad budama sveika ir turedama sveika naujagimi neturetum MP reikia laaabai daug dirbti, ideti daug pastangu, kad susiklostytu labai nepalankios aplinkybes ir  padaryti daug klaidu.
klausimas "kas geriau - MP ar misinukas" protingai moteriai is viso neturetu kilti.

dėl šito net nesiginčyju - MP yra geriausiai vaikui. Pirmą maitinau mišinukais. Svajojau maitinti MP. Dabar vėl esu nestuke.gif , svajoju maitinti MP, nes žinau, ką reiškia mišinukai, buteliukai, plovimas, ruošimas naktį ir tikrai to nebenoriu. Žinau, ką reiškia tas stresas, kai imi nervuotis ir mąstyt - turiu pieno ar ne.. Žinau, ką reiškia aplinkinių požiūris, komentarai ir pastabos. Gal jautri esu, velniai žino ... Dabar jau žinau - durna buvau, kad taip reagavau, reikėjo visus pasiųsti kuo toliau, nusiraminti, nekreipti dėmesio į visus komentarus ir būti laiminga mamyte mylinčia savo vaikiuką. Turbūt klaidų krūvas dariau, turbūt nemokėjau. Ale nebuvo aks paaiškina.. Ligoninėj sesutė pasakė "visos moka maitint, viskas gerai, neišsidirbinėkit" ir trinktelėjo durim.. O aš patarimo prašiau, kad pažiūrėtų, ar teisingai, ar taip paduodu.. Va tau ir naujagimiams palanki ligoninė - ko paklausi ot negausi. Vėliau kreipiausi patarimo kitur. Vietoj to gavau statistiką, kad mano vaikas bus ligotas, ne toks protingas, o tarp manęs ir jo nebus jokio ryšio, mes viens kito nemylėsim ir išvis kokia aš motina, jei drįsau pagalvot apie mišinuką. Naudo iš tokio pamokslo kokia? Kaip jis turi padėdi naujai keptai mamytei, neseniai pagimdžiusiai, stresuojančiai, beisnervuojančiai, bliaunančiau kiaurą parą? Pienas upėmis pasipils... Ai, žodžiu, pasaka be galo...

Nuoširdžiai tikiuosi, kad antrą vaiką maitinsiu pati. Laikykit už mane kumščius.
Atsakyti