Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukai ir MP

Apklausa: Kuo maitinote savo mažylius? (372 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 19, 21:08)
Aš ir žindžiau ir nežindžiau, tai galiu pasakyti grynas prasimanymas tas ryšys. Ir su pirmu ir su antru yra tas ryšys, nes bent jau mano atveju, ryšys neprasideda nuo krūties padavimo vaikui. Meilė jiems prasidėjo nuo meilės mano vyrui. Tiek už pirmąjį tiek už antrąjį savo gyvybę galėčiau paaukoti, ir lygiai taip pat begalingai abu myliu. Tai yra MOTINOS meilė  wub.gif ir ji niekuo nesusijusi su krūtimis  schmoll.gif

Tai nera tik kruties padavimas, o kai kas daugiau. Ir niekas nesako, kad tu vaikus skirtingai myli ar kazka. Jei tau zindymas atnese kazkokiu problemu, galbut ir nebuvo to jausmo. Juk turi but visapusiska harmonija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 14:12)
Tai nera tik kruties padavimas, o kai kas daugiau. Ir niekas nesako, kad tu vaikus skirtingai myli ar kazka. Jei tau zindymas atnese kazkokiu problemu, galbut ir nebuvo to jausmo. Juk turi but visapusiska harmonija rolleyes.gif

Man neatnešė jokių problemų, net spenelių niekad neskaudėjo. Gal tau padavimas krūties yra kažkas daugiau, o man ne. Man tai maistas ir tiek. Aš to nesureikšminau, net kai maitinau. Ir nedievinau to jausmo. Visų pirma aš dievinu savo vaikus, o ne tai, ką jie daro, ką valgo ir pan. Kaip kažkas rašė: net vaiko rankutę palietus apima geras jausmas. thumbup.gif wub.gif

Beje, o kas tas daugiau? Konkrečiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 20 birželio 2007 - 13:19
QUOTE(nebijau @ 2007 06 20, 12:46)
biggrin.gif Cia ne nuo zindymo krutimi priklauso, o nuo tavo pacios amziaus mirksiukas.gif Pirmam vaikui buvai labai jauna, su juo tarsi mamas zaidei, kaip su lele, o va dabar subrendai tikrai, pilnavertei motinystei, todel ir rysys su pagranduku magic atrodo wub.gif Mano vyro broliene, budama virs 40, pries pusmeti pasigimde trecia pagranduka, nors tarp vyresniuju skirtumas 17 metu. Skirtingai nuo pirmuju, treciojo nemaitina krutimi, bet sako lygiai ta pati, kaip ir tu-kad ja su kudikiu sieja specialus rysys, ko nebuvo su pirmiaisiais wub.gif

Nu tu cia visai nusisnekejai fool.gif Nori pasakyrt jauna mama myli vaika maziau nei vyresne? blink.gif Ir ka tu vadini pilnaverte motinyste? Zinau ne viena moteri, kuri jau paaugle budama svajojo apie buri vaikuciu, ir tikrai ne zaisliniu... Galbut vyresne moteris jauciasi ramiau pasitikdama mazyli, ateinanti i pasauli, nes finansines galimybes geresnes, sukurta seima, pasiekta karjera. Bet ir tai ne visada taip buna. Motinystes jausmas ir meile atsiranda pastojus/gimus vaikuciui, o ne atejus tam tikram amziui. Net ir 15mete, gal ir nenorejus savo vaikucio, netikiu, kad jo nemyletu.
Teko KMUK stebeti viena tokia. Jai 16, tetukas irgi ne ka vyresnis. Kai tik atveze is gimdyklos,i vaikuti net neziurejo ir ikyriai namiskiu reikalavo vazelino lupoms, bet paskui ir rankose laike, ir kalbino. Ir pasakytum, kad ji nemyli savo vaiko?Nemylincia savo vaiku moteri net motina vadinti neverta.
As pati pagimdziau 19, buvo netyciukas, bet net nekilo mintis darytis aborta, kad as to vaikiuko nenoriu ir nemyliu. Nuo pirmos dienos laukiau! Ir dabar atiduociau uz ji viska, net neisivaizduoju, kad galetu mano gyvenimas buti kitoks, be mano mazules.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 14:25)
Nu tu cia visai nusisnekejai fool.gif  Nori pasakyrt jauna mama myli vaika maziau nei vyresne? blink.gif 

Va ta zenkla galeciau atsiusti atgal, tik to nedarysiu, nes prasmes nematau bendrauti su nesubrendusiu, neissilavinusiu zmogumi. Nes vieni kalba apie batus, kiti apie ratus. doh.gif
Neina kalba apie meile nemeile kudikiui. Kalba eina apie didesni ar mazesni rysi tarp motinos ir vaiko zindant. Kai gimdziau pirma kudiki-man buvo 22, kai antra-netoli trisdesimties. Ir nors abieju nezindziau, abu be proto mylejau, galiu pasakyti, jog pagrandukas man mielesnis ir prigludnesnis nei pirmas vaikas. Ir jei pasigimdysiu trecia vaikai-jis bus netoli man keturiasdesimties, tikiu, jog ji mylesiu ir rysys su juo bus didesnis, nei su vyresniais vaikais.
Bet ta suprasi, gerbiama panele, tik kai praeis koks desimt metu ir po ju pasigimdysi antra vaika. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nebijau: 20 birželio 2007 - 14:22
QUOTE(meska @ 2007 06 19, 20:18)
Neapsakomi jausmai mama uzplusta vaika laikant ne tik prie papuku tongue.gif , uztenka ir vaikucio rankyte paliesti, kai siurpuliukai kartais nubega thumbup.gif O kad tryksta pienas, vaika laikant, tai tikrai ne kokie X-failai ar stebuklas, o fiziologija, instinktai. O  kazkokie magic super rysiai su vaiku, kuriuos uzmezga tik privilegija pacios ismaitinti turincios mamos man skamba kaip bobuciu paistalai tongue.gif Daugybe asocialiu ar skurdziai besivercianciu mamu maitina pienu tik del jo pigumo, bet taip ir neranda kartais isvis jokio rysio su vaiku arba kokia karjeriste, naiviai stebisi, kodel jos vaikas mieliau uzmiega su aukle nei su ja (o juk ji puse metu sedejo su vaiku, kad pamaitintu krutimi!!) arba eiline moterele (galim priskirt kaimynu kategorijai:), besigirianti savo papuku pajegumu maitinti dukra iki 2m. akis isputusi stebisi, kaip galiu susikalbet su vaiku jo nemusdama ar nerekdama...
zinoma, cia pavyzdziai tik i viena darzo puse, vyksta ir vice versa dalykai, bet pasilieku prie savo nuomones...

pilnai pritariu.
manau kad rysys su vaiku uzsimezga jau nestumo metu.
o fantastika ne tikiu g.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 11:25)
Nu tu cia visai nusisnekejai fool.gif  Nori pasakyrt jauna mama myli vaika maziau nei vyresne? blink.gif  Ir ka tu vadini pilnaverte motinyste? Zinau ne viena moteri, kuri jau paaugle budama svajojo apie buri vaikuciu, ir tikrai ne zaisliniu... Galbut vyresne moteris jauciasi ramiau pasitikdama mazyli, ateinanti i pasauli, nes finansines galimybes geresnes, sukurta seima, pasiekta karjera. Bet ir tai ne visada taip buna. Motinystes jausmas ir meile atsiranda pastojus/gimus vaikuciui, o ne atejus tam tikram amziui. Net ir 15mete, gal ir nenorejus savo vaikucio, netikiu, kad jo nemyletu.
Teko KMUK stebeti viena tokia. Jai 16, tetukas irgi ne ka vyresnis. Kai tik atveze is gimdyklos,i vaikuti net neziurejo ir ikyriai namiskiu reikalavo vazelino lupoms, bet paskui ir rankose laike, ir kalbino. Ir pasakytum, kad ji nemyli savo vaiko?Nemylincia savo vaiku moteri net motina vadinti neverta.
As pati pagimdziau 19, buvo netyciukas, bet net nekilo mintis darytis aborta, kad as to vaikiuko nenoriu ir nemyliu. Nuo pirmos dienos laukiau! Ir dabar atiduociau uz ji viska, net neisivaizduoju, kad galetu mano gyvenimas buti kitoks, be mano mazules.

as manau kad dazna mes pasvajojam,kad turesim daug vaiku.
o motinystei reikia ne amziaus,o atsakingumo,pareigos jausmo ir dar daug dalyku.
o visa sita mes suprantame kai truputi daugiau nugyvename ir igyjame patirties gyvenimiskuose reikaluose.
jei patirties pradedama semtis nuo 15 metu,imanoma kad viska suprantame anksciau.

na cia mano nuomone.jei paneigsit visada isklausysiu ir suprasiu,nes kiekvienos moters gyvenimiska patirtis kitokia.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 10:23)
na nesupyk, bet man atrodo, kad tu tiesiog neigi tai, nes labai išgyveni, kad negali maitint savo jaunėlio. žmogus dažnai nesąmoningai ima neigti tai, ko negali turėti. čia mūsų smegenų pokštai, kurių lengvai neįtakosi.

o dabar ta pacia teorija prisitaikyk sau paciai - labai isgyveni, nes apart maitinimo krutimi turbut nelabai ka sugebi savo vaikui duoti, ty, galbut nemanai kad sugebesi ji uzaugint geru, laimingu zmogumi, todel nesamoningai sureiksmini zindyma, vieninteli dalyka kuris tau sekasi, ir neigi akivaizdu fakta, kad vaikui reikia daug daugiau, nei buti zindomam iki 18 metu 4u.gif cia tavo smegeneliu pokstai, kuriu lengvai neitakosi lotuliukas.gif ir zinoma - nesupyk lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 06 20, 15:07)
Va ta zenkla galeciau atsiusti atgal, tik to nedarysiu, nes prasmes nematau bendrauti su nesubrendusiu, neissilavinusiu zmogumi. Nes vieni kalba apie batus, kiti apie ratus. doh.gif
Neina kalba apie meile nemeile kudikiui. Kalba eina apie didesni ar mazesni  rysi tarp motinos ir vaiko zindant. Kai gimdziau pirma kudiki-man buvo 22, kai antra-netoli trisdesimties. Ir nors abieju nezindziau, abu be proto mylejau, galiu pasakyti, jog pagrandukas man mielesnis ir prigludnesnis nei pirmas vaikas. Ir jei pasigimdysiu trecia vaikai-jis bus netoli man keturiasdesimties, tikiu, jog ji mylesiu ir rysys su juo bus didesnis, nei su vyresniais vaikais.
Bet ta suprasi, gerbiama panele, tik kai praeis koks desimt metu ir po ju pasigimdysi antra vaika. 4u.gif

Nemanau, kad amzius tam turi itakos.
Beto mes kalbam apie rysi butent ZINDANT, o tu to nedarei, taip kad ... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 20, 16:00)
as manau kad dazna mes pasvajojam,kad turesim daug vaiku.
o motinystei reikia ne amziaus,o atsakingumo,pareigos jausmo ir dar daug dalyku.
o visa sita mes suprantame kai truputi daugiau nugyvename ir igyjame patirties gyvenimiskuose reikaluose.
jei patirties pradedama semtis nuo 15 metu,imanoma kad viska suprantame anksciau.

na cia mano nuomone.jei paneigsit visada isklausysiu ir suprasiu,nes kiekvienos moters gyvenimiska patirtis kitokia.

Taip, reikalinga ir atsakomybe, ir pareigos jausmas,bet juk kai kurie zmones visa amzeli nugyvena ir to neturi! Na nemanau, kad tas ypatingas rysys tarp mamos ir vaiko atsiranda begant metams kaip kokia patirtis, manau jis buna visur ir visada, kai tik kudikis atsiranda. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 06 20, 12:46)
biggrin.gif Cia ne nuo zindymo krutimi priklauso, o nuo tavo pacios amziaus mirksiukas.gif Pirmam vaikui buvai labai jauna, su juo tarsi mamas zaidei, kaip su lele, o va dabar subrendai tikrai, pilnavertei motinystei, todel ir rysys su pagranduku magic atrodo wub.gif Mano vyro broliene, budama virs 40, pries pusmeti pasigimde trecia pagranduka, nors tarp vyresniuju skirtumas 17 metu. Skirtingai nuo pirmuju, treciojo nemaitina krutimi, bet sako lygiai ta pati, kaip ir tu-kad ja su kudikiu sieja specialus rysys, ko nebuvo su pirmiaisiais wub.gif

be abejo, vyresnis amžius prideda brandumo motinystės jausmui. bet matai, kai aš kūdikį priglaudžiu prie krūties, tai mane užplūsta na neapsakoma laimė, net apsiašaroju kartais blush2.gif . taigi, esu įsitikinusi, kad žindymas ir su tuo susiję hormonai taip mane veikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 12:23)
bet nežindančios moters tie hormonai ir neveikia, todėl ji to ir nejunta. ir čia ne koks stebuklas, čia gamta taip sutvarkė, kad žindydama moteris hormonų pagalba prisirištų prie savo kūdikio.

nebutina taip jau visko sureiksminti.
Dukros nezindziau, o maitinau nutrauktu pienu. Labai daznai budavo, kad paejus keliom valandom po pieno nutraukimo, paemus vaika ant ranku istryksdavo pienas - hormonai tai ir fiziologa ir nereikia to idealizuoti
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 19:56)
be abejo, vyresnis amžius prideda brandumo motinystės jausmui. bet matai, kai aš kūdikį priglaudžiu prie krūties, tai mane užplūsta na neapsakoma laimė, net apsiašaroju kartais blush2.gif . taigi, esu įsitikinusi, kad žindymas ir su tuo susiję hormonai taip mane veikia mirksiukas.gif

tai tavo neapsakoma meile priklauso butent nuo hormonu? nes jei nemaitintum = nebutu tu su zindymu susijusiu hormonu = nejaustum tos neapsakomos meiles? o kas bus kai nustosi maitint? nebejausi tokio rysio su vaiku? ar maitinsi iki pilnametystes tam, kad ta rysi su vaiku zut but islaikyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 06 20, 21:04)
nebutina taip jau visko sureiksminti.
Dukros nezindziau, o maitinau nutrauktu pienu. Labai daznai budavo, kad paejus keliom valandom po pieno nutraukimo, paemus vaika ant ranku istryksdavo pienas  - hormonai tai ir fiziologa ir nereikia to idealizuoti

tai viskas pas tave tvarkoj buvo su hormonais - kadangi pieno buvo, tai ir hormonai veke, nors nezhindei... o vat butum visai uzhraukus - nebutu ir hormonu ir niekas niekur netrykshtu tongue.gif

QUOTE(athina @ 2007 06 20, 21:15)
tai tavo neapsakoma meile priklauso butent nuo hormonu?  nes jei nemaitintum = nebutu tu su zindymu susijusiu hormonu = nejaustum tos neapsakomos meiles?  o kas bus kai nustosi maitint?  nebejausi tokio rysio su vaiku? ar maitinsi iki pilnametystes tam, kad ta rysi su vaiku zut but islaikyt  g.gif

laimei, neapsakoma meile priklauso ne vien nuo hormonu - vis tik zhmogus ne gyvulys, o daug sudetingesne butybe. tachiau hormonai savo darba vis tiek padaro, norim mes to ar ne... ir jautrus zhmones sugeba ta pastebeti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 20 birželio 2007 - 21:44
kai rashiau apie jautruma, kalbejau ne apie perdeta verkshlenima ar depresija, o apie jautruma kaip sugebejima pastebeti ir ivardyti savo ir kitu zhmoniu emocijas, nuotaikas, jausmus. dar karta kartoju: esu tikra, kad musu organizmo hormonine veikla neishvengiamai veikia musu emocijas ir jautrus zhmogus pastebi shi poveiki.
kazhkodel, pvz., diskutuodamos apie pms, nesuabejojame, kad tai "hormonu audros" mus taip veikia. tai jei pripazhystame, kad nemaitinanchia moteri veikia jos naturalus estrogenu, progesterono, testosterono ir kt hormonu ciklas, kodel norime paneigti, kad lygiai taip pat veikia ir su zhindymu susije hormonai - prolaktinas ir oksitocinas?

kaip jau rashiau - laimei, zhmogus ne gyvulys, jo jausmus lemia ne vien "chemija", o daug sudetingesni procesai, todel moterys sugeba myleti (ir rupintis) ne tik nezhindytus, bet ir negimdytus (ivaikintus) vaikus. tachiau kodel butina paneigti, kad zhindanti motina del hormonu poveikio gali jaustis shiek tiek kitaip ir tai pastebeti?

nei chia su reikshminimas, nei sudievinimas, nei ka - tai gamtos realybe.

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 27 lapkričio 2009 - 12:08