Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukai ir MP

Apklausa: Kuo maitinote savo mažylius? (372 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 18:07)
1)Nemanau, kad amzius tam turi itakos.
Beto mes kalbam apie rysi butent ZINDANT, o tu to nedarei, taip kad ...  blush2.gif
Papildyta:

2)Taip, reikalinga ir atsakomybe, ir pareigos jausmas,bet juk kai kurie zmones visa amzeli nugyvena ir to neturi! Na nemanau, kad tas ypatingas rysys tarp mamos ir vaiko atsiranda begant metams kaip kokia patirtis, manau jis buna visur ir visada, kai tik kudikis atsiranda. rolleyes.gif

1)kodel izeidineji? schmoll.gif
o tu juk taip pat nusitraukineji?
2)dazniausiai tokie buna vyrai.
o jei taip atsitiko moteriai-tai reiskia kad ji visa ta amzeli ir nesubrendo motinystei. schmoll.gif
mamos ir vaiko risys atsiranada jau nestumo metu.ir tikrai mano manymu ne zindymo.
cia apie protelio"uzaugima"sneku,o ne apie x-failiska rysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 27 lapkričio 2009 - 12:09
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 21, 16:07)
1)kodel izeidineji? schmoll.gif
o tu juk taip pat nusitraukineji?
2)dazniausiai tokie buna vyrai.
o jei taip atsitiko moteriai-tai reiskia kad ji visa ta amzeli ir nesubrendo motinystei. schmoll.gif
mamos ir vaiko risys atsiranada jau nestumo metu.ir tikrai mano manymu ne zindymo.

1) Ar as ka izeidziancio pasakiau? Kuris zodis TAVE izeide? Ne vienas. Neatsakinek i ne tau skirtus komentarus. Nezindau, bet maniske buvo prie kruties, ciulpe speneli miegodama ir jau vien tas jausmas nepakartojamas. Taip,galbut as nepatyriau to.

2) Buna ir moteru, ir ne viena. Ir nereik cia aplinkeliais vaikstinet, mes kalbam apie konkreciai rysi zindymo metu, o ne kazka kita. Jei jis jums atsirado veliau/anksciau, valio. Bet ne apie ta kalba.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 21, 17:19)
1) Ar as ka izeidziancio pasakiau? Kuris zodis TAVE izeide? Ne vienas. Neatsakinek i ne tau skirtus komentarus. Nezindau, bet maniske buvo prie kruties, ciulpe speneli miegodama ir jau vien tas jausmas nepakartojamas. Taip,galbut as nepatyriau to.

2) Buna ir moteru, ir ne viena. Ir nereik cia aplinkeliais vaikstinet, mes kalbam apie konkreciai rysi zindymo metu, o ne kazka kita. Jei jis jums atsirado veliau/anksciau, valio. Bet ne apie ta kalba.

1)tu izeidineji visur ir visas.atsakau i ta atsakyma i kuri manau verta atsakyt.
koks gali jausmas uzplust,kai vaikas net nenori valgyt,o tu ji vistiek dedi prie kruties. g.gif

2)jei istiesu tai pradzioj mes kalbejom apie subrendima motinystei. biggrin.gif
Atsakyti
oi, kokia diskusija, negaliu tiesiog neišsakyti savo minčių. Pliekiasi čia mamkos, kad net dulkės rūksta. Tik akmenim nesisvaidykit, gerai?

Aišku, svarstyt nėr ko - nieko geriau už MP nėra. Šviežias, visada su savim, reikiamos temperatūros, jokių terliojimųsi ir t.t.

Aš pati nemaitinau. Mišinukai - pravalas. Vien finansiniu požiūriu. O dar soskės buteliukai, jų plovimas, virinimas, rpiežiūra. Šakės. O naktiniai matinimai? vaikas rėkia, tu raudonom, užtinusiom akim ruoši mišinuką... Ir taip kokius 6 kartus... Neišsimiegi... Pamaitini, buteliuką išplauni, sutvarkai, prasliūkini į lovą... Po pusvalandžio ritualą kartoji... Reik kažkur išeit su vaiku... Kiek taros reik pasiimti doh.gif prisikrauni pilnas terbas visokio gėrio ir eini. Ir, o siaube, jeigu pritrūksi?????? Ne, ačiū, nenoriu. Labai labai labai tikiuosi, kad antrą maitinsiu pati.

kame privalumas? Ogi ir vyras agli keltis naktį, ir išeit ilgensiam laikui paisvaikščiot viena gali, nes vyras galės paduot valgyt. Didesnė asmeninė laisvė atsiranda.

Tik nereikia, mamos, rašyt, kad tokie vaikai yra nelaimingesni. Gal jie nebus sveikesni, šito aš nežinau. Ar man skauda dėl to širdį? Labai. Ar pergyvenau dėl to? Be proto. Kokia mano patirtis? Karti. Nenoriu prisiminti tų dienų, nes ašaros akyse pačios kaupiasi. Blioviau nuo ryto iki vakaro, nes man buvo sunku. Kai kreipiausi pagalbos ir prasižiojau, kad pati nemaitinu, o duodu mišinuką, aš nesulaukiau pagalbos, supratimo, paramos, nuraminimo ir patarimų. Viskas, ką sugebėjo kitos mamos man pasakyti, buvo "kokia tu motina". Tuoj papylė sausą statistiką, kad mano vaikas bus ligoniukas, ne tokio aukšto IQ, aš neturėsiu su juo ryšio ir t.t. Bet aš pati visa tai žinau ir nuo tų žinių nieks nepagerėjo. Norėjau, kad mane palaikytų, paskatintų laikytis, bandyti iš paskutiniųjų, duotų gerų patarimų, kaip nurimti, nestresuoti, ką daryti, kad to pienuko padaugėtų. O ne pareikštų, kad aš savo vaiko nemyliu, kad esu nevykusi motina, kad niekada gyvenima aš savo vaiko nemylėsiu ir vaikas nemylės manęs, kad tarp mūsų niekada nebus tokio ryšio, kaip yra toms motinoms, kurios savo vaikus maitina MP. Kai tokie dalykai yra išsakomi tai, kuri vos laikosi, kuri stresuoja, kuri nežino, ko griebtis, kaip manot, kas nutinka? Rinkit žodžius, žiūrėkit, ką sakot. Skaitydama kai kurių pasisakymus tiesiog virstu žvėrim. Ir daugumą ne man skirtų pasakymų, kalbančių apibendrintai aš priimu kaip asmeninį įžeidimą.

dar prisiminiau. Ligoninėj man mišinuko nieks nesiūlė. Priešingai - nuo pirmų minučių kalė į galvą, kad maitinsiu pati, kad peino bus. Ir pati tuo šventai tikėjau. Ir gydytoja mano vaiko skatino mane maitint. Ale nu va, šnipštas gavosi. Užtat dabar paismokaiu, kad niekam nesakysiu, kaip maitinu savo vaiką. Nes tie smerkiantys ir paišaipūs žvilgsniai gali ir iš proto išvest.
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 22, 13:27)
1)tu izeidineji visur ir visas.atsakau i ta atsakyma i kuri manau verta atsakyt.
koks gali jausmas uzplust,kai vaikas net nenori valgyt,o tu ji vistiek dedi prie kruties. g.gif

2)jei istiesu tai pradzioj mes kalbejom apie subrendima motinystei. biggrin.gif

1)Deja, neizeidineju, ir net neturiu tokio tikslo, nebent kazka nenorom. Aisku tai taves neliecia, nes labai skaniai pasijuokiu, kaip tokia suaugus, subrendus, patyrus 3 vaiku mama atsakineja i ,tavo zodziais, nesuaugusios ir nieko nezinancios komentarus tongue.gif

2) Bet veliau kalba perejo i rysi zindymo metu ir kalbejom butent apie tai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2007 06 22, 14:24)
Aišku, svarstyt nėr ko - nieko geriau už MP nėra. Šviežias, visada su savim, reikiamos temperatūros, jokių terliojimųsi ir t.t.

Aš pati nemaitinau. Mišinukai - pravalas.

O del ko nemaitinai MP? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 27 lapkričio 2009 - 12:13
As tik uz MP smile.gif labai norejau savo mazyli ismaitinti kuo ilgiau, bet taip susikloste, kad maitinau tik 2 savaites verysad.gif labai del to liudna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 22, 17:10)
1)Deja, neizeidineju, ir net neturiu tokio tikslo, nebent kazka nenorom. Aisku tai taves neliecia, nes labai skaniai pasijuokiu, kaip tokia suaugus, subrendus, patyrus 3 vaiku mama atsakineja i ,tavo zodziais, nesuaugusios ir nieko nezinancios komentarus  tongue.gif 

2) Bet veliau kalba perejo i rysi zindymo metu ir kalbejom butent apie tai  biggrin.gif
Papildyta:
O del ko nemaitinai MP?  ax.gif

Pienuko trūko. Pradėjau primaitint, o pienas po dviejų mėnesių tikrąją to žodžio prasme pasibaigė. Visos skundėsi pūpsančiomis krūtimis, skausmu, kad maitinant iš vieno, bėga iš kito, pilnumo jausmas, degimas ir pan. Nieko to nepatyriau.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 06 21, 10:04)
kaip jau rashiau - laimei, zhmogus ne gyvulys, jo jausmus lemia ne vien "chemija", o daug sudetingesni procesai, todel moterys sugeba myleti (ir rupintis) ne tik nezhindytus, bet ir negimdytus (ivaikintus) vaikus. tachiau kodel butina paneigti, kad zhindanti motina del hormonu poveikio gali jaustis shiek tiek kitaip ir tai pastebeti?

niekas to ir neneigia, bet man atrodo kad protinga moteris yra ta, kuri zindydama supranta tai, kad jos savijauta itakoja hormonai, o ne laiko save geresnia /pranasesne / tobulesne / turincia teise savo patirti grusti tam, kas jos praso ir nepraso, ir visas, kurios nemaitino del vienokiu ar kitokiu priezasciu laikyti zemesnemis uz save butybemis, kuriu vaikai auga nemylimi ir pasmerkti intelekto badui.

kad mano pozicija butu aiski - as nesu nei kategoriskai uz, nei pries maitinima, bet as esu kategoriskai PRIES DAVATKISKA, FANATISKA POZIURI I ZINDYMA. as manau, kad svarbiau yra mamos ir vaiko gerove, o ne zindymas bet kokia kaina
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 22, 19:11)
ir nenorom galima izeist. blink.gif
baigiu diskusija su tavim sia tema,nes tikrai baigiu suvaiket. blink.gif

Tai nebent nenorom, bet tokio tikslo neturejau, ypac jei mamytes turejo rimtu problemu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2007 06 22, 19:20)
Pienuko trūko. Pradėjau primaitint, o pienas po dviejų mėnesių tikrąją to žodžio prasme pasibaigė. Visos skundėsi pūpsančiomis krūtimis, skausmu, kad maitinant iš vieno, bėga iš kito, pilnumo jausmas, degimas ir pan. Nieko to nepatyriau.

Manau svarbu buvo "uzgaminti" pienuko pirmom dienom rolleyes.gif Ir daznai mamom atrodo, kad pienuko truksta, bet tik atrodo... O jei ir truksta kazkiek, per kelias dienas viskas susireguliuoja, bet mamytes va sustresuoja, ir tai beda doh.gif
Papildyta:
QUOTE(athina @ 2007 06 22, 23:40)
niekas to ir neneigia, bet man atrodo kad protinga moteris yra ta, kuri zindydama supranta tai, kad jos savijauta itakoja hormonai, o ne laiko save geresnia /pranasesne / tobulesne / turincia teise savo patirti grusti tam, kas jos praso ir nepraso, ir visas, kurios nemaitino del vienokiu ar kitokiu priezasciu laikyti zemesnemis uz save butybemis, kuriu vaikai auga nemylimi ir pasmerkti intelekto badui.

kad mano pozicija butu aiski - as nesu nei kategoriskai uz, nei pries maitinima, bet as esu kategoriskai PRIES DAVATKISKA, FANATISKA POZIURI I ZINDYMA.  as manau, kad svarbiau yra mamos ir vaiko gerove, o ne zindymas bet kokia kaina

Niekas tikrai nesake, kad maitinant ne MP vaikai tokie uzaugs ar ju mamytes yra nemylincios mamos. Tiesiog mes patvirtinom sena ir patikrinta tiesa (MP pliusus), ir nera ko pykti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 23, 22:32)
Tai nebent nenorom, bet tokio tikslo neturejau, ypac jei mamytes turejo rimtu problemu  schmoll.gif
Papildyta:
Manau svarbu buvo "uzgaminti" pienuko pirmom dienom  rolleyes.gif  Ir daznai mamom atrodo, kad pienuko truksta, bet tik atrodo... O jei ir truksta kazkiek, per kelias dienas viskas susireguliuoja, bet mamytes va sustresuoja, ir tai beda  doh.gif
Papildyta:
Niekas tikrai nesake, kad maitinant ne MP vaikai tokie uzaugs ar ju mamytes yra nemylincios mamos. Tiesiog mes patvirtinom sena ir patikrinta tiesa (MP pliusus), ir nera ko pykti.  4u.gif

Tai va, pirmas dienas vartėmės lovoj po 24 val, pastovus žindimas buvo. Net į WC neturėdavau kada nulėkt doh.gif ai, nesvarbu. Auga vaikis ir gerai biggrin.gif

Bet žinok, labai daug tokių mamų, kurios būtent taip ir pasako. Man jų teko sutikti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 06 24, 12:43)
Tai va, pirmas dienas vartėmės lovoj po 24 val, pastovus žindimas buvo. Net į WC neturėdavau kada nulėkt  doh.gif ai, nesvarbu. Auga vaikis ir gerai biggrin.gif

Bet žinok, labai daug tokių mamų, kurios būtent taip ir pasako. Man jų teko sutikti  doh.gif

ir tikrai uzaugs sveikas ir stiprus thumbup.gif
o ji kazkurioj temoj siule negimdyt toms kurios nemaitina doh.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 23, 19:32)
Tai nebent nenorom, bet tokio tikslo neturejau, ypac jei mamytes turejo rimtu problemu  schmoll.gif

tai nereiskia kad as siuo klausimu ju neturiu.
as ieskau normalesniu atsakymu is mamu kurios tikrai supranta.
nelabai tikiu kad tu mane galetum kazko naujo pamokint,to ka as jau pati moku. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 06 24, 15:43)
Bet žinok, labai daug tokių mamų, kurios būtent taip ir pasako. Man jų teko sutikti  doh.gif

Nu visgi nesamone yra tai blush2.gif
Mano nuomone, intelektas yra igimtas, o prota galima lavinti, ir tikrai ne maistu, o ivairiais zaidimais, uzsiemimais, meile, rupesciu. O tai gali suteikti kiekviena mama mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 24, 20:03)
o ji kazkurioj temoj siule negimdyt toms kurios nemaitina doh.gif  blink.gif

Ne taip as sakiau, nereikia iskraipyti zodziu schmoll.gif Ta siuliau toms, kurios maitinti nenori, nes joms nera laiko ir pan. O nemaitinimo priezasciu yra daug, ir rimtu, bet tai nereiskia, kad jos visos dabar turi negimdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 25 birželio 2007 - 11:37