Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario pjūvis

QUOTE(dixi @ 2008 02 01, 08:38)
Sveikutes mergaites  smile.gif  gal jus man galit pasakyt kiek siaip normaliai dienu reikia ligoninej guleti po cezario? Po pirmo mane ketvirta diena isleido, bet kiek zinau cia ankstokai...o normaliai kiek laiko, ar cia kiekvienai individualiai? Vasario 20 man planuojamas cezaris, todel, kai pagalvoju apie ligonine, tai net nupurto...tikiuosi nereiks te ilgai gulet  verysad.gif

Mane išleido 5 dieną mirksiukas.gif
Atsakyti
ax.gif priklauso kaip jautiesi, bet pagal viska priklauso 5 diena. O del rando tai jis kur pilvo bikini zona tokia raukslele tai pr ja daro, kazkur pjuvis 15-20cm ir jau man po metu liko baltas kaip siulas, nieko ten nesimato, net ir su labai atvirom kelnaitem biggrin.gif
Atsakyti
Įvairiai su tuo išleidimu - jei kokios koplikacijos ar kas, tai guli savaitę ir dvi, ir tris. Mane žiemą išleido ( pati norėjau ir plius dar gimdyvių antplūdis buvo ) po 3 dienų.
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2008 01 31, 15:44)
verysad.gif Nu siaubas! Užjaučiu labai! Ale ot tie gydytojai... Vienaip teoriškai per kursus mokina, o visai kitaip elgiasi ligoninėje...  unsure.gif Aišku, ne tie patys, bet vis tiek... Nesistengia, negalvoja apie lelius.  verysad.gif
Upokšni, o kodėl pas tave cezariai abu buvo?  unsure.gif

Su vienu buvo virkštelės pirmeiga, o kitu - sutriko širdelės veikla verysad.gif Bet viskas baigėsi gerai, tik profesionalių gydytojų dėka

QUOTE(dixi @ 2008 02 01, 08:38)
Sveikutes mergaites  smile.gif  gal jus man galit pasakyt kiek siaip normaliai dienu reikia ligoninej guleti po cezario? Po pirmo mane ketvirta diena isleido, bet kiek zinau cia ankstokai...o normaliai kiek laiko, ar cia kiekvienai individualiai? Vasario 20 man planuojamas cezaris, todel, kai pagalvoju apie ligonine, tai net nupurto...tikiuosi nereiks te ilgai gulet  verysad.gif

|Kadangi negaliu pakęsti ligoninių, tai išsiprašydavau 4 dieną. Nors po cezarių kitas dienas vaikščiodavau ir namo galėdavau keliauti, bet likdavau tik dėl vaikų
Atsakyti
Truputį įsiterpsiu ir pateiksiu šiokios tokios mokslinės info apie cezarį, gal kam pravers ir bus įdomi rolleyes.gif
CEZARIO PJŪVIO OPERACIJŲ BŪTINUMAS ESANT
NEPROGRESUOJANČIAM GIMDYMUI
Laura Malakauskienė, Palmyra Grigaliauskaitė
Vadovas: Dr.Mindaugas Kliučinskas
Darbo tikslas:
Įvertinti cezario pjūvio operacijų, atliktų dėl neprogresuojančio gimdymo, pagrįstumą pagal partogramų duomenis.
Metodika:
Retrospektyvinė 52 gimdyvių, kurioms buvo atliktos cezario pjūvio operacijos dėl neprogresuojančio gimdymo 2005 m. sausio – spalio mėnesių laikotarpyje KMUK Gimdymo skyriuje, ligos istorijų analizė. Nagrinėtų ligos istorijų partogramų duomenys palyginti su PSO rekomendacijomis. Atlikta statistinė duomenų analizė MS Excel ir Statistica 6 programomis. Pasirinktas statistinio reikšmingumo lygmuo p<0,05.
Rezultatai:
Cezario pjūvio operacija dėl neprogresuojančio gimdymo reikšmingai dažniau atliekama vyresnio amžiaus pirmą kartą gimdančioms moterims (54,5 proc., p<0,05). Tiriamojoje grupėje gimdymas buvo sužadintas 22 (42,3 proc.) gimdyvėms. Didžioji dalis partogramų (69 proc.) pradėtos pildyti esant mažesniam nei 4 cm gimdos kaklelio atsivėrimui. Aktyvios gimdymo fazės nebuvo 13 (25 proc.) partogramų, iš jų 9 atvejais (17,3 proc.) gimdos kaklelio atsivėrimas neprogresavo. Dauguma gimdymų (82,7 proc.) buvo skatinti oksitocinu. Skatinimas dažniausiai pradėtas esant 2 cm gimdos kaklelio atsidarymui (3±4cm). Dėmesio linija analizuojamose partogramose buvo pasiekta tik 29 atvejais (55,8 proc.). Cezario pjūvio operacijos dažniausiai atliekamos esant 4 ± 2,6 cm gimdos kaklelio atsivėrimui. 21 (40 proc.) gimdyvei cezario pjūvio operacija buvo atlikta dėl gimdymo veiklos silpnumo. Kitose partogramose greta neprogresuojančio gimdymo indikacijos buvo nurodytos papildomos indikacijos: 15 (28,8 proc.) atvejų abejotini ir/ar patologiniai KTG pokyčiai, 3 (5,8 proc.) – numatytas stambus vaisius (>4000g), 5 (9,6 proc.) – kliniškai siauras dubuo. Esant neprogresuojančiam gimdymui ir KTG pokyčiams (28,8 proc.), 4 atvejais (7,7 proc.) buvo patvirtinta vaisiaus hipoksija. Pagal visų partogramų duomenis, 40 proc. atvejų indikacija cezario pjūvio operacijai neatitiko neprogresuojančio gimdymo kriterijų.
Išvados:
1. Cezario pjūvio operacija dėl neprogresuojančio gimdymo reikšmingai dažniau atliekama vyresnio amžiaus pirmą kartą gimdančioms moterims.
2. Neprasidėjus gimdymui pradėtos pildyti 17,3 proc. partogramų.
3. Dėmesio linijos nebuvo sulaukta 44,2 proc. atvejų.
4. Neprogresuojančio gimdymo diagnozės kriterijų neatitiko 40 proc. atvejų.
5. Vadovaujantis PSO rekomendacijomis galima sumažinti cezario pjūvio operacijų, atliktų dėl neprogresuojančio
gimdymo, skaičių.

jei kokio termino nesupratot, klauskit nesigėdykit, juk ne visi/os medikai/ės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2008 02 05, 20:38)
jei kokio termino nesupratot, klauskit nesigėdykit, juk ne visi/os medikai/ės  rolleyes.gif

ačiū 4u.gif o kas yra partogramos? (šiaip numanau, bet nežinau, ar teisingai ax.gif )
Atsakyti
Partograma- tai grafinis gimdymo eigos vaizdavimas, kuris palengvina gimdymo priežiūrą. Taip lengviau pastebėti gimdymo eigos sutrikimus bei laiku suteikti reikiamą pagalbą.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

norėjau pasiteirauti jūsų. mano mažylis pilve sėdi. manau,man nusimato cezaris. o kada jį daro? girdėjau,kad suėjus 36 sav padaro jau,aišku čia tik nuogirdos,bet nežinau kaip yra ištikrųjų g.gif
Atsakyti
Įvairiai - man darė , kai suėjo 40 savaičių, kitas gydytjas planinius cz daro 36-38 savaitėm. Kaip sutarsit. smile.gif
Atsakyti
nežinau kaip čia jum taip anksti.
bet realiai tik 38 sav. dažniausiai lygiai 39 daro.
Atsakyti
man dare lygiai 40 savaite cool.gif
Atsakyti
Vieni linkę sulaukti sąrėmių, kiti laikosi nuomonės, kad ne. Tos nuomonės labai įvairios.
Atsakyti