Todel,kad po nestumo,po gimdymo moteris labai issekus ir nesvarbu,kad jauciasi gerai,organizmas vistiek nusilpes,reikia saugotis nesusirgti,sunkiai nedirbti,nesitampyti ir t.t.,nes galimos komplikacijos.As po gimdimo praejus 6 savaitem atsiduriau ligoninej,todel zinau kad tos kalbos nera nepagristos.
Sveikos ar kam dare planiny cezary del akiu?mat mano regejimas silpnas bet tai neproblema pirma vaika pagimdziau pati bet dabar turiu problembu giliau kazkas su makula ar tinklaine tiksliai net nezinau pati galvoju apie cezary nes bijau kad nepakenktu akim nors as taip bijau to cezario kad pati su mielu noru gimdyciau labai bijau po operacinio periodo kad skaudes ir busiu silpna.gyvenu Norvegijoj o cia gydytojas kuris vadinasi visu galu meistras net nesiuncia pas akiu gydytoja kad nustatytu pavojinga ar ne gimdyti paciai jis sako dar anksti spresti o man jau 28sav.ir nezinau kaip gimdysiu.Ydomu ar kam dare cezary del akiu problemu??

QUOTE(tinna1999 @ 2008 03 02, 16:53)
Sveikos ar kam dare planiny cezary del akiu?mat mano regejimas silpnas bet tai neproblema pirma vaika pagimdziau pati bet dabar turiu problembu giliau kazkas su makula ar tinklaine tiksliai net nezinau pati galvoju apie cezary nes bijau kad nepakenktu akim nors as taip bijau to cezario kad pati su mielu noru gimdyciau labai bijau po operacinio periodo kad skaudes ir busiu silpna.gyvenu Norvegijoj o cia gydytojas kuris vadinasi visu galu meistras net nesiuncia pas akiu gydytoja kad nustatytu pavojinga ar ne gimdyti paciai jis sako dar anksti spresti o man jau 28sav.ir nezinau kaip gimdysiu.Ydomu ar kam dare cezary del akiu problemu?? 

Nebijok cezario-tikrai nera blogiau nei po naturalaus gimdymo,daug moteru jauciasi dar geriau po cezario nei po gimdymo...mes sprendem daryti cezari ar paciai bandyti tada kai pagulde gimdyti,todel tau apsisprest ka daryti laiko dar tikrai yra,jei jauti,kad gali but blogai tai nerizikuok- gydytojai gali ir suklysti...elkis taip kaip paciai atrodo kad bus geriau...
QUOTE(tinna1999 @ 2008 03 02, 16:53)

Man dare planini cezari, nes problemos su tinklaine buvo. Silpna buvo tik 1 diena, kai keltis is lovos reikejo. Po operacijos kelias dienas gavau nuskausminanciu, tad skausmo jokio kaip ir nejutau, tik pora dienu labai galva skaudejo, net pakelt galvos negalejau.(Cia sake del spinalines nejautros taip buvo).
Sveikos, noreciau suzinoti ar yra cia mamu, kurios po cezario antra karta pastojo nepraejus metams ar net po trumpesnio laiko. Kaip jautetes nestumo metu? Nesinori man laukti metu, noreciau pastoti anksciau jei tik galesiu, bet suprantu, kad yra rizika siokia tokia.
Idomu butu isgirsti apie jusu patirti

Aš pastojau, kai po pirmo cezario buvo praėję 10 mėn. Esu jau rašiusi, kad gimdos randas išsiskyrė
.

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 04 03, 12:39)
Aš pastojau, kai po pirmo cezario buvo praėję 10 mėn. Esu jau rašiusi, kad gimdos randas išsiskyrė
.

O kas atsitinka, kai randas issiskiria?
Man nenutiko nieko blogo. Bet gali būti blogai tiek mamai - labai nukraujuos, o ir vaikiukas gali žūti. Dabar išraše yra parašyta : " operacijos metu pastebėta, jog gimdos randas prasiskyręs, vaisiaus dangalus laikė visceralinis lapelis ". Mažai ką suprantu iš tos rašliavos, bet skamba nejaukiai.
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 04 04, 15:17)
Man nenutiko nieko blogo. Bet gali būti blogai tiek mamai - labai nukraujuos, o ir vaikiukas gali žūti. Dabar išraše yra parašyta : " operacijos metu pastebėta, jog gimdos randas prasiskyręs, vaisiaus dangalus laikė visceralinis lapelis ". Mažai ką suprantu iš tos rašliavos, bet skamba nejaukiai.
VAISIAUS vandenų dangalą ar maišą

Skysčio prisipildantis amnionas didėja, o chorionas sulimpa su gilesniais gimdos gleivinės sluoksniu (kapsuline dalimi), o dar vėliau, ketvirtą mėnesį, - ir su pasienine dalimi. Suaugę visi vaisiaus dangalai (dalis placentos bei sulipusių amniono, choriono ir gimdos gleivinės) sudaro vaismaišį, kuris ne tik saugo vaisių, bet ir per amniono skystį tiekia dalį maisto medžiagų. Vaismaišio vandenų mėginiai naudojami ikigimdyminei diagnostikai, nustatant kai kurias ligas (vaisiaus medžiagų apykaitos sutrikimus), vaisiaus lytį, subrendimą, motinos ir vaisiaus kraujo grupių nesuderinamumą pagal Rh faktorių ir kt.
QUOTE(Chloe @ 2007 12 04, 11:27)
O kaip jai sekėsi pastoti iš išnešioti vaikelį po antro cezario? Ar tikrai viskas sklandžiai vyko - nebuvo persileidimų, placenta prisitvirtino ten kur reikia ir panašiai?
Labutis,

Man viskas vyko kuo puikiausiai, placenta buvo ten kur ir turi būti (tai yra gimdos viršuje) vaikelį išnešiojau - kuo puikiausiai. Gimė sveika mergaitė. Tačiau pasakysiu, vieną dalyką

QUOTE(Sicily @ 2008 04 03, 12:28)
Sveikos, noreciau suzinoti ar yra cia mamu, kurios po cezario antra karta pastojo nepraejus metams ar net po trumpesnio laiko. Kaip jautetes nestumo metu? Nesinori man laukti metu, noreciau pastoti anksciau jei tik galesiu, bet suprantu, kad yra rizika siokia tokia.
Idomu butu isgirsti apie jusu patirti 

Sveikute, kaip tik dabar laukiuosi, pastojau praėjus 9 mėn. po cezario. Kol kas viskas OK, bet dar ir savaitėlių nedaug. Kitą savaitę man darys 3D echo, tai ir apie placentą, jos prisitvirtinim vietą žinosiu...
Rizika? Na, man daktarė iškart pasakė, kad pastojau per anksti, todėl vėl cezaris laukia...

QUOTE(*Niki* @ 2008 04 08, 23:30)
Sveikute, kaip tik dabar laukiuosi, pastojau praėjus 9 mėn. po cezario. Kol kas viskas OK, bet dar ir savaitėlių nedaug. Kitą savaitę man darys 3D echo, tai ir apie placentą, jos prisitvirtinim vietą žinosiu...
Rizika? Na, man daktarė iškart pasakė, kad pastojau per anksti, todėl vėl cezaris laukia...

Sekmes