QUOTE(balerina @ 2008 07 16, 18:08)
Sveikos mamytes,
Man del kaklelio konizacijos gydytoja perspejo, kad antraji vaikeli (kuris dar tik planuose) turesiu gimdyti su cezariu.As taip nenoriu tos operacijos, man daug sykiu geriau naturaliai.Pirmasis sunus gime naturaliai.Manau pati gamta taip sutveria, kad kai gimdai naturaliai issiskiria hormonai, kurie suteikia tau jegu ir savaimine nejautra. Savo gimdyma prisimenu kaip transo busena, nors tikrai buvau be jokiu nuskausminamuju. Butent saremiai paruosia naujos gyvybes atejimui.O dabar , kai suzinojau, kad jei gimdysiu naturaliai, gali visiskai susidraskyti kaklelis ir iseitis tik cezaris, be galo issigandau. Ziauriai bijau kraujo, net isipjovus alpstu,kai ima is pirsto krauja-alpstu. Vien nuo minties apie pjuvi silpna darosi, tai kaip as ten istversiu? Juk nejautra tik daline.Ar tikrai jokiu pojuciu nepatyret? silpna nebuvo?Kaip tas jausmas, kai po tavo vidurius grabineja?
Zodziu labai bijau
Papildyta:Gal ka galit pasakyti nusiraminimui?

Tie pojūčiai tikriausiai priklauso nuo žmogaus jautrumo, nuo anesteziologo ir kitų niuansų kiekvienu konkrečiu atveju. Pavyzdžiui, savo atveju operacijos metu kraujo nemačiau, pjūvis gijo gražiai. Labiausiai bijojau, jog kai pradės pjauti, viską jausiu ir skaudės. Taip nebuvo - prieš įpjaudami patikrino, ar suveikė nejautra. Pats tas nejautrumas pasireiškė tuo, kad tokie kutukiukai atsirado kojų pirštų galiukuose ir palengva išplito per visas kojas. Visai malonu buvo. Kol operavo, kalbėjausi su anesteziologe ir sesele, aiškinau, kas nėštumo istorijoje buvo neįskaitomai įrašyta. Nemaloniausias atsiminimas - tas krapštinėjimasis pilve, tarsi kažkas iš vidurių darytų bulvių košę. Bet ne visoms taip buvo. Kiti dalykai - kateterio įvedimas-ištraukimas, siūlų išėmimas, nejautros injekcija - viskas praėjo neskausmingai, beveik nepajutau. Žodžiu, visada yra
tikimybė, kad nieko labai bjauraus nesijaus ir neskaudės.

niekas nesibaigia. viskas turi tęsinį.