Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario pjūvis

QUOTE(SuperBaba @ 2008 10 20, 15:58)
Nuo 38 mirksiukas.gif

Mano treciaji istrauke beveik 38sav (1 dienos truko), bet neaisku nuo ko-vos nepraradom jo...bukle buvo sunki...Gydytojai sako, kad galbut jei gimdyciau pati-taip nebutu, nors tai tik galbut...O ir svoris jo buvo normalus gimusio 2910.
Po cezario turi buti poilsis 3 metai, tada viskas ok smile.gif  Bet as kaip ir minejau-pastojau su treciu po 3men, todel visa neshtuma turejau nesioti kaip kiaushini. Saugotis ir t.t.  Pavojus visada sioks toks yra smile.gif

Operacijos metu man pasiule sterilizacija, bet as atsisakiau. Dabar galiu pastoti tik po 3-+4metu, bet siaip rekomendavo is viso daugiau nepastot 4u.gif

Deja gali praeiti ir metai, kita tegali du cezarius tureti, nes buna gimda isplonejus, o kita net 5 ! cezarius, medicina klesti. Man medikai pasake gimda didis.gif galiu iskart ir trecia, kuo mazesnis laiko tarpas tuo randas elastingesnis
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 10 20, 17:45)
3 metai tarp gimdymu, ar ne? Man sake palaukti bent 1.5 metu...
Bet tavo atvejis  man is vis nuostabus, kad po cezario praejus 3 men pastojai ir isnesiojai viska normaliai.  ax.gif  Aisku rizika buvo didziule, bet o ka daryti, jei netycia pastoji? smile.gif
Is tikro, kaip ten buna su ta gimda po triju cezariu? Juk randas vis tiek vienas lieka? Nebuna juk gimda su trimis randais visose pusese biggrin.gif Idomu, koks skirtumas tarp vieno ir triju cezariu...  g.gif  Anksciau lyg ir trecio jau nerekomenduodavo daryti, o dabar kiek zinau jau nebe taip grieztai, gali kiek nori  g.gif

Tirju randu ant pilvo nebuna, pjauna per tapati randa, o jei jis surambejes- sukietejes tai ji pasalina ispjaudami ir susiuva is naujo. Medicina klesti ir galimi 4-5 cezariai, viskas priklauso nuo nesciosios kokia jos gimda. Vienai materiai, po dvieju cezariu greiztai uzdraude trecia, nes pasake -" gimda jau kaip voratinklis, labai isplonejus". Man galimas ir trecias kad ir netrukus, nes gimda thumbup.gif , viskas graziai sugije tiek po pirmo, tiek po antro. Siaip kuo trumpesnis laikas po cezario, tuo randas elastingesnis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eckute @ 2008 10 20, 17:00)
Siaip kuo trumpesnis laikas po cezario, tuo randas elastingesnis.  smile.gif

Kaip idomiai... g.gif Tai nori pasakyti, kad tikimybe jam issiskirti yra didesne, kai ilgesnis tarpas tarp gimdymu?

Papildyta:
QUOTE(eckute @ 2008 10 20, 17:00)
Tirju randu ant pilvo nebuna, pjauna per tapati randa

Tai kad ant pilvo nebuna, as zinau. Man buvo daryta operacija pries pastojant, ir cezari dare per ta pati randa, tai liko vienas sviezias randas. O vat kaip gimda? Ar jie ir ten irgi mato ta sena randa ir per ji pjauna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 10 20, 21:01)
Kaip idomiai...  g.gif Tai nori pasakyti, kad tikimybe jam issiskirti yra didesne, kai ilgesnis tarpas tarp gimdymu?

Papildyta:

Tai kad ant pilvo nebuna, as zinau. Man buvo daryta operacija pries pastojant, ir cezari dare per ta pati randa, tai liko vienas sviezias randas. O vat kaip gimda? Ar jie ir ten irgi mato ta sena randa ir per ji pjauna?  g.gif

Aš kiek girdėjau, kad iš pilvą pjauna per tą patį randą,- o gimdą pjauna skirtingai : per vidurį, iš vieno šono, iš kito, ir t.t....

Man kai antrą kartą pjovė tai tikrai skaudėjo dešinį šoną ( kai gimda susitraukinėjo), o pirmą- jau neatsimenu.
Atsakyti
Akva drisciau papriestaraut del tu nuskausminamu- man juos leido 3 dienas bet ka galiu pasakyti man nuo ju nebuvo jokio poveikio leido ketanova taip sake, o ir tas suleidimas nemalonus, man nei kiek nelengviau su nuskausminamais buvo.Mane antra diena pakele kelis zingsnius nuejau ir atgal plius iskart atbego mane plauti .Del vienvieciu palatu daug kas raso kad labai dziaugiasi jas gave gali but bet kaip as dziaugiausi kad pas mane buvo dviviete ir kai as norejau sisiu man kolege po dvyniu padedavo pisuara. Dar pries cezari kai lidejo i EKG paklausiau lidincios sesutes kaip tas cezaris? sako na po jo labai sunku, bet kai nera kitos iseities viska priimi ramiai nes kitaip nebus.O po operacijos po 2 savaiciu isvis viskas atrodo taip nesunku kai nieko neskauda atrodo darykit ir darikit tuos cazarius.
Atsakyti
Sveikos, mamikės!

Vakar mano trečiam leliui suėjo jau 2 mėnesiukai. Jis irgi gimė po CPO...
QUOTE(Sicily @ 2008 10 15, 12:29)
Merginos, gal kuri zinote, kaip *Niki* pasiseke trecias cezaris? Kazkaip itartinai pradingusi ji  unsure.gif Kaip isvaziavo gimdyti, taip ir nebeatsirado  g.gif

Sicily, dėl trečio cezario suklydai - lelius trečias, bet operacija buvo tik antra, mat pirmas sūnelis gimęs natūraliai.
Bet neklysti, kad įtartinai ilgai nesirodau forume. verysad.gif
Ši operacija buvo labai sunki. Vos "atkrapštė" mane, o lelių po operacijos pamačiau tik 3 kartus: kai išėmė, paskui kai palatoje jau man jį prinešė pamaitinti pirmąkart, ir paskui prieš išvežant į reanimaciją... verysad.gif "Atkrapštė" ir mažiuką. Pagulėjom su juo Santariškėse dvi savaites. Grįžom namo... Deja, namie prasidėjo vaikų ligos, paskui pati sunkiai susirgau, dar normaliai neatsigavusi po op. Žodžiu, dabar viskas kaip ir OK, lelius auga, valgo MP, jau šypsosi, krykštauna ir guguoja... wub.gif

QUOTE(Vitapauk @ 2008 10 11, 17:49)
Gal kuri mamyte vaziavo i gimdymo namus su vaikelio sedmenine pirmeiga?(Man jau 40 savaite,iki gimdymo 6 dienos,o vaikutis sedi ir jau tikrai neapsivers,nes nemazas yra)jAr tokiu atveju daro cezario pjuvi ar liepe gimdyti paciai?Man gine liepe laukti iki tol kol saremiai prasides,o tada jau sake kai nuvaziuosiu i gimdymo namus spres daktarai ka su manim daryti,tai labai neramu yra kai nezinai kas bus,gal kuriai yra tai buve?ka tokiu atveju dare?pasidalinkit savo patirtim  4u.gif

O panašiai juk ir man buvo... Apsilankiau ligoninėje su siuntimu (dėl padidėjusio spaudimo), o man dėl sėdinčio leliaus gimdymo (bet ne op.!) liepė ateiti rugsėjo 12. Hm, džiaugiuosi, kad kreipiausi kitur ir CPO man padarė rugpjūčio pabaigoje, nes iki tos rugsėjo 12 galėjo nebebūti nei leliaus, nei manęs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Niki*: 29 spalio 2008 - 23:32
*Niki* Kaip smagu, kad viskas jums gerai wub.gif Pagaliau pasirodei wub.gif Pas mus irgi buvo problemeliu...santariskese irgi gulejome...
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2008 10 29, 23:29)
Sveikos, mamikės!

Vakar mano trečiam leliui suėjo jau 2 mėnesiukai. Jis irgi gimė po CPO...

Sicily, dėl trečio cezario suklydai - lelius trečias, bet operacija buvo tik antra, mat pirmas sūnelis gimęs natūraliai.
Bet neklysti, kad įtartinai ilgai nesirodau forume.  verysad.gif
Ši operacija buvo labai sunki. Vos "atkrapštė" mane, o lelių po operacijos pamačiau tik 3 kartus: kai išėmė, paskui kai palatoje jau man jį prinešė pamaitinti pirmąkart, ir paskui prieš išvežant į reanimaciją...  verysad.gif "Atkrapštė" ir mažiuką. Pagulėjom su juo Santariškėse dvi savaites. Grįžom namo... Deja, namie prasidėjo vaikų ligos, paskui pati sunkiai susirgau, dar normaliai neatsigavusi po op. Žodžiu, dabar viskas kaip ir OK, lelius auga, valgo MP, jau šypsosi, krykštauna ir guguoja...  wub.gif
O panašiai juk ir man buvo... Apsilankiau ligoninėje su siuntimu (dėl padidėjusio spaudimo), o man dėl sėdinčio leliaus gimdymo (bet ne op.!) liepė ateiti rugsėjo 12. Hm, džiaugiuosi, kad kreipiausi kitur ir CPO man padarė rugpjūčio pabaigoje, nes iki tos rugsėjo 12 galėjo nebebūti nei leliaus, nei manęs...

Sveika sugrįžusi 4u.gif Sveikatos Tau ir vaikeliui... O kur leliukas atkeliavo į pasaulį?
Atsakyti
Gal mamos galėtumėte daugiau pakomentuoti dėl CP, kai vaikutis sėdi ir kokios galimos komplikacijos delsiant daryti CP? Mano vaikutis (35 sav.) irgi sėdi kojomis į priekį, pratimais jo apsukti nepavyko. Tačiau mano gydytoja sakė, kad lauksim kol prasidės sąrėmiai ir tuomet bus sprendžiama dėl daryti CP (pasakė, kad būna atvejų, kuomet vaikutis apsisuka net prieš gimdymą arba būna apsukamas jeigu nėra didelis). Taip pat gydytoja pasakė, kad tik pajutus sąrėmius man reikės skubėti į ligoninę. Labai nerimauju, prašau pasidalinkite savo patirtimi...
Atsakyti
QUOTE(RituteT @ 2008 10 30, 13:18)
Gal mamos galėtumėte daugiau pakomentuoti dėl CP, kai vaikutis sėdi ir kokios galimos komplikacijos delsiant daryti CP? Mano vaikutis (35 sav.) irgi sėdi kojomis į priekį, pratimais jo apsukti nepavyko. Tačiau mano gydytoja sakė, kad lauksim kol prasidės sąrėmiai ir tuomet bus sprendžiama dėl daryti CP (pasakė, kad būna atvejų, kuomet vaikutis apsisuka net prieš gimdymą arba būna apsukamas jeigu nėra didelis). Taip pat gydytoja pasakė, kad tik pajutus sąrėmius man reikės skubėti į ligoninę. Labai nerimauju, prašau pasidalinkite savo patirtimi...

Mano pirmoji irgi sedėjo.Tačiau jau 8 mėnesį pradėjo darytis aišku, kad pati neapsivers. Finale, prapjovus paaiškėjo, kad buvo du kartus apsisukusi virkštelė aplink kaklą, ir ji nedavė mažei apsiversti. Na kai dabar rašau, tai net pačiai baisu darosi.
Dėl sedmėninės pirmaeigos gydytojai yra pasiskirstę dažniausiai į dvi kategorijas:
laukiam kol vandenys nubėgs ir pjaunam, o kita nelaukiam ir pjaunam suėjus terminui. Mano gydytoja priklausė antrajai kategorijai.
Nu ką aš tau galiu patarti, jei tai tikrai sėdmeninė pirmaeiga, tai vadinasi kažkame yra šuo pakąstas, ar ta virkštelė apsivyniojusi ar ne , vieni gydytojai mato, - kiti ne , nesuprasi.
Tai gal tu per daug neišsidirbinėk ir varyk po skalpeliu ( nu negražiai paskiau blush2.gif ) , svarbiausia yra vaiko sveikata .
O dėl tų sąrėmių, maniškė gydytoja sakė, kad sunkiau pjauti ir siūti , kai gimda susitraukinėja
Papildyta:
Nesuprask Ritute manęs klaidingai, nesu aš cezario šalininkė, bet kai gyvenimas priverčia, tai ką jau darysi
Atsakyti
Ačiū Agninga už komentarą, net nežinau ką daryti - negi dabar man keisti gydytoją, nes priversti ją iki prasidedant sąrėmiams daryti CP nemanau, kad galėčiau (gydytoja juk ji ir aš ja linkusi pasitikėti)? Beje, man šią savaitę darė echo, tai gal turėjo matyti, jei virkštelė būtų aplink kaklą...
Atsakyti
doh.gif jezusmarija! jei jum ir taip aisku, kad bus cezaris, tai koks cia dar saremiu laukimas!!! nesamone! jus gi neissedesit ramiai, kol suleis vaistus i stubura schmoll.gif ...man irgi dare, paskyrem data ir viskas. ramu, grazu, gera pabaiga!!! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 31 spalio 2008 - 14:03