Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario pjūvis

QUOTE(kice @ 2007 08 29, 10:43)
  Beje, cezari man dare tipo del akiu. Galiu dabar rinktis gimdymo buda, bet man labai patiko pirmasis wink.gif)

man irgi siūlė dėl akių, bet aš atsisakiau... ir gavau extra cezarį... (mano minusai -6,5 ir 3,75) sakė, siūlo jei nors viena kais mažiau kaip minus 5...
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 08 28, 19:20)
metai jau praėjo, o aš vis gailiuosi, kankinuos, kad nebuvo tos stebuklingos akimirkos - pamatyti, pajausti ką tik gimusį sunelį prie širdeles

g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2007 08 29, 11:56)
man irgi siūlė dėl akių, bet aš atsisakiau... ir gavau extra cezarį... (mano minusai -6,5 ir 3,75) sakė, siūlo jei nors viena kais mažiau kaip minus 5...

ta prasme mažiau? Mano minusas abiejų akių -6, tai kaži kaip būtų
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2007 08 29, 12:26)

Ar vien del minuso daro- tiksliai nezinau, bet man teko girdet kazka panasaus.
Tik tiksliai zinau, kad dar tiria ir akiu dugna. Mano abieju akiu -4, dugnas buvo geras - leido gimdyt paciai, nors isejo kitaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambinoo: 29 rugpjūčio 2007 - 11:38
QUOTE(juodoji_nasle @ 2007 08 29, 12:26)

Na, -6< -5, tai manau, ir tau galima būtų prašyti operacijos, jei norėtum...
Mane prižiūrėjusi ginekologė aiškino taip: jei regėjimas blogesnis kaip -5 "mes rašome į kortelę, kad rekomenduojame CP". Aišku, galima ir su daug blogesniu regėjimu sėkmingai pagimdyti.
Atsakyti
Juodoji_nasle,
Nueisi pas okulista ir  pasakys viska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambinoo: 29 rugpjūčio 2007 - 11:40
QUOTE(bambinoo @ 2007 08 29, 12:37)
Ar vien del minuso daro- tiksliai nezinau, bet man teko girdet kazka panasaus.
Tik tiksliai zinau, kad dar tiria ir akiu dugna. Mano abieju akiu -4, dugnas buvo geras - leido gimdyt paciai, nors isejo kitaip  smile.gif

Vien dėl minuso tikrai nedaro. Žinau, nes pačios beveik -6 doh.gif
Svarbiausia, kad tinklainė būtų nepažeista (nežiau aš tų medicininių terminų). Ta prasme, kad nebūtų rizikos jog per gimdymą ji gali atšokti nuo įtampos. Mane daktarė patikrino ir nerado nieko tokio kas būtų kliūtis savarankiškam natūraliam gimdymui, nors minusas didelis.
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2007 08 29, 12:42)
Vien dėl minuso tikrai nedaro. Žinau, nes pačios beveik -6 doh.gif 
Svarbiausia, kad tinklainė būtų nepažeista (nežiau aš tų medicininių terminų). Ta prasme, kad nebūtų rizikos jog per gimdymą ji gali atšokti nuo įtampos. Mane daktarė patikrino ir nerado nieko tokio kas būtų kliūtis savarankiškam natūraliam gimdymui, nors minusas didelis.

Tai ir arkliui aišku, kad vien dėl minuso nedaro. Bet tai gali būti pretekstas norinčioms cezario, susitaria su gydytoja ta ir parašo nėštukės kortelėje, kad akys kaip pas pėlėdą, prašom operuoti. Man, pvz., okulistė pasakė, kad galiu ir pati gimdyti, tinklainė neatšoks, o tie minusai ne tiek ir svarbu, čia anksčiau dėl jų darydavo sekciją. Bet ginekologė į tokias išvadas kreivai pažiūrėjo ir pasiūlė dar kartą nueit pas okulistę į nėštumo pabaigą. Iš tikrujų daug svarbiau yra tinklainė, gera akies dugno kraujagyslių būklė ar kad nebūtų rega koreguota metus iki gimdymo, bet man būtent dėl blogpo regėjimo siūlė CP... čia, matyt, nuo gydytojo priklauso, maniškė buvo senų pažiūrų...
Atsakyti
Idomi diskusija cia verda. Pas mane akys taip pat beveik -6, bet niekad nesant reikalui nebuciau prasiusi Cezario, bet deja prireike extra, del netaisyklingos vaikelio padeties. Ir visiskai nesidziaugiu tuo kaip kice ir labai noreciau antrajy savo klecka ateityje pagimdyti pati. Visai ne del to, kad nera rysio su vaiku, ar pieno neturesi. Pas mane su mano Ugniuku rysys labai stiprus, myliu ji labaiua uz savo gyvenima, pienuko turiu sociai ir per akis, mazutis ramus. As turiu kitu priezasciu del kuriu su mielu noru gimdyciau pati:
1. Po naturalaus gimdymo praejus 2h tau leidzia stotis, eiti, praustis duse. Jeigu kirpoir siuvo, neleidzia sestis, bet vaikscioti ir raustispo dusu gali is karto. Po cezario sestis leido praejus 8h po operacijos.Bet kas is to kad leido, jegu vos sukaupiau nueiti i kriaukles esancios palaitoje ir issiplauti dantis. Pasilenkti iki kriaukles neina, nors nusisauk.Maudytis po dusu leido kai iseme siulus, man taip padare 6 d. po operacijos.
2. Po naturalaus gimdymo praejus tom paciom 2h tau jau leidzia geri ir valgyti. Po operacijos gerti leidzia praejus 4h, valgyti duoda po paros. Dar aisku iki operacijos jeigu planine ir taip negali valgyti, o jeigu ir extra nelabai vagyti norisi, tai as praejus pusei paros skrandis aisku jau marsus grojo ir net silpna buvo, tai vos nenuvirtau nakty kai keliausi prie vaiko, teko be leidimo jogurtuka suvalgyti kitaip akyse zaliavo.
3. Po naturalaus gimdymo daug greiciau atgauni jegas, aisku jeigu nekirpo ir nesiuvo is viso labai greitai, kirpus ir siuvus ilgiau, bet po cezario pilva skauda kelias savaites, is lovos turi ridentis. Mes su drauge gimdem 3d skirtumu, man po operacijos buvo praeje 3d, jai 5h mes abi sedejom karidoriuje GN ir gerem karsta piena is aparato. Po 5h po operacijos as dar gulejau lovoje, su vos atitirpusiom kojom, i vestu slapimo drenu, laseline ir gyva tik vandeniu.
4. Po naturalaus gimdymo kirpo arne, praejus 2 parom tave isleidzia namo, po operacijos laiko 5 paras. Sako namuose ir sienos padeda.
5. Gal kazkam kaip matau cia ir juokinga, bet labai gaila kad neteko pajusti to jausmo kai tau ant krutines padeda ka tik gimusy kudyky. As savo klecka maciau apdujusiom akim kelias akimirkas, net negalejau paliesti. Po to ji man atnese praejus 7h. Tas laikas taip prailgo.
6.Labai ilgai teko mokytis zysti kurty, nes reanimacijos palatoje jis per 7h net du kartus gavomisinuko is buteliuko ir kruties spenelis jam buvo per mazas, jis nemokejo jo apzioti. Kankinos ilgai, kol ismokom valgyti.Draugei kuri gimde pati, uzteko keliu kartu ir jos mazyle valge is kruties be problemu.
7. Ir gal tik sutapimas, bet mano kleckas labai per meigus isdarineja visokius dalykus, verkti net pradeda, dejuoja, dusauja,muistosi, grimsas visokias rodo. Drauges dukra gimusi naturaliai miega labai ramiai. Kartoju, gal tai tik sutapimas.

Tokia mano nuomone ir argumentai. As ne pries Cezary, jeigu jis reikalingas mamos ar mazylio sveikatos labui, taciau pati jo niekad nepasirinkciau savavaliskai 4u.gif
Atsakyti
jei matet data,kai gimdziau - tais laikais neziuredavo i akiu dugne, ziuredavo i minusa. Bet tokio griezto liepimo nebuvo, tiesiog nesinorejo rizikuoti.
Siais laikais galiu laisvai rinktis, ka man daryti, okuliste irase cezari,nes pirma karta buvo operacija, tipo: rizikos nematau, bet pati apsispresk wink.gif
Mano akys buvo ir yra -6.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 29 rugpjūčio 2007 - 15:05
QUOTE(laizanika @ 2007 08 29, 16:01)
<...>

Tokia mano nuomone ir argumentai. As ne pries Cezary, jeigu jis reikalingas mamos ar mazylio sveikatos labui, taciau pati jo niekad nepasirinkciau savavaliskai  4u.gif

Tavo argumentai ne ypač (mano akimis žiūrint) nes dvi natūraliai pagimdžiusios gali lygiai taip pat skirtingai jaustis, kaip tu su tavo drauge, gimdžiusios skirtingai. Bet tavo nuomonei pritariu, kad savavališkai, tai yra tik dėl savo noro, nereikėtų rinktis cezario, nes kas natūralu visuomet pranašiau, nei kas dirbtina, nebent gelbėjant gyvybę. Man grėsė cezaris dėl netaisyklingos vaikučio padėties, tai aš jo tiek prašiau ir taip norėjau, kad apsisuktų, kad jis ėmė ir iš tikrųjų apsisuko, net gydytoja nustebo, nes jau buvo garantavus 90% , kad apsiversti negalės...
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2007 08 29, 15:01)
As turiu kitu priezasciu del kuriu su mielu noru gimdyciau pati:

na bet visi aprašyti malonumai juk tokie laikini angel_not.gif
beje, visai nebūtina 5 dienas po cezarių likti ligoninėje - pasirašai popierių, kad prisiimi visą atsakomybę už savo bei kūdikio sveikatą ir varai namo. Grįžti tik siūlus išsiimt. Bet tokiu atveju turi pati nuskausminamuosius pirktis, antibiotikus ir kitus vaistus.
O su paskutiniu sakiniu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 29 rugpjūčio 2007 - 15:40