QUOTE(carvalho @ 2007 11 28, 09:04)
Makarska, aš naudoju stiprų hormoną galvai, tai vaikui jo nerekomenduočiau. Vaistinėse būna visokių losjonų, šampūnų, tinkančių sergant pso. Siūlyčiau pirkt po vieną ir bandyt, nes pso jau toks daiktas - kas vienam padeda, kitam gali pablogint situaciją. Aš pati esu išbandžius galybę vaistų, kol atradau tai, kas man tinka. Tik nepradėkit naudoti hormonų kuo ilgiau. Ir net gydytojai išrašius išsiaiškinkit, ar hormonnis vaistas, ar ne. Nes aš tik SM sužinojau, kad mano naudojamas Dermovatas yra stiprus hormoninis tepalas 

Mano vaikui paskyrė hormoninius losjonus. Tepiau tik keletą dienų, nes iš vaistų aprašymo supratau, kad tai nemažą šalutinį poveikį turintys preparatai. Dabar karts nuo karto tepu salicilo tepalu (tikiuosi jis ne hormoninis), galvą plaunu spec. šampūnu ir užsiimu savigyda, t.y. tepu galvą negyvosios jūros vandeniu ir girdau žuvų taukus.
p.s. Mūsų giminėj niekas žvyneline lyg ir neserga, todėl besukdama galvą iš kur pas vaiką šita liga, prisiminiau, kad man vaikystėj atsirasdavo raudonos šerpetotos dėmės. jas močiutė vadindavo dedervinėmis ir liepdavo tepti labai saldžiu vandeniu. prisimenu, kad po tokio gydymo tos dėmės dingdavo. Dabar baigiu sau įsikalbėti, kad čia man buvo pso, kuri dabar latentinėj formoj

Šiaip aš netikiu visokiom liaudiškom gydymo priemonėm, bet cukraus tirpalą prisiminiau ir pabandysiu vaikui galvą patepti, o gal suveiks