Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė

QUOTE(carvalho @ 2007 11 28, 09:04)
Makarska, aš naudoju stiprų hormoną galvai, tai vaikui jo nerekomenduočiau. Vaistinėse būna visokių losjonų, šampūnų, tinkančių sergant pso. Siūlyčiau pirkt po vieną ir bandyt, nes pso jau toks daiktas - kas vienam padeda, kitam gali pablogint situaciją. Aš pati esu išbandžius galybę vaistų, kol atradau tai, kas man tinka. Tik nepradėkit naudoti hormonų kuo ilgiau. Ir net gydytojai išrašius išsiaiškinkit, ar hormonnis vaistas, ar ne. Nes aš tik SM sužinojau, kad mano naudojamas Dermovatas yra stiprus hormoninis tepalas verysad.gif

Mano vaikui paskyrė hormoninius losjonus. Tepiau tik keletą dienų, nes iš vaistų aprašymo supratau, kad tai nemažą šalutinį poveikį turintys preparatai. Dabar karts nuo karto tepu salicilo tepalu (tikiuosi jis ne hormoninis), galvą plaunu spec. šampūnu ir užsiimu savigyda, t.y. tepu galvą negyvosios jūros vandeniu ir girdau žuvų taukus.

p.s. Mūsų giminėj niekas žvyneline lyg ir neserga, todėl besukdama galvą iš kur pas vaiką šita liga, prisiminiau, kad man vaikystėj atsirasdavo raudonos šerpetotos dėmės. jas močiutė vadindavo dedervinėmis ir liepdavo tepti labai saldžiu vandeniu. prisimenu, kad po tokio gydymo tos dėmės dingdavo. Dabar baigiu sau įsikalbėti, kad čia man buvo pso, kuri dabar latentinėj formoj ax.gif .
Šiaip aš netikiu visokiom liaudiškom gydymo priemonėm, bet cukraus tirpalą prisiminiau ir pabandysiu vaikui galvą patepti, o gal suveiks blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2007 11 28, 13:46)

p.s. Mūsų giminėj niekas žvyneline lyg ir neserga, todėl besukdama galvą  iš kur pas vaiką šita liga, prisiminiau, kad man vaikystėj atsirasdavo raudonos šerpetotos dėmės. jas močiutė vadindavo dedervinėmis ir liepdavo tepti labai saldžiu vandeniu. prisimenu, kad po tokio gydymo tos dėmės dingdavo. Dabar baigiu sau įsikalbėti, kad čia man buvo pso, kuri dabar latentinėj formoj  ax.gif .
Šiaip aš netikiu visokiom liaudiškom gydymo priemonėm, bet cukraus tirpalą prisiminiau ir pabandysiu vaikui galvą patepti, o gal suveiks  blush2.gif ?

O kaip jį ruošti? blush2.gif Ta prasme kokiu santykiu? Ar vanduo virintas turi būti? Ar tiks ir iš filtro?
Atsakyti
Kadangi veiksmas vyko vasarą kaime, tai vanduo būdavo tiesiai iš šulinio. Į pusę stiklinės vandens močiutė išmaišydavo kokius 3-4 šaukštus cukraus. Pasidarydavo toks tirštas sirupas. Tuo sirupu tepdavausi pleiskanotas vietas kelis kart per dieną. Po keletos dienų pleiskanotos dėmės pranykdavo.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2007 11 29, 08:47)
Kadangi veiksmas vyko vasarą kaime, tai vanduo būdavo tiesiai iš šulinio. Į pusę stiklinės vandens močiutė išmaišydavo kokius 3-4 šaukštus cukraus. Pasidarydavo toks tirštas sirupas. Tuo sirupu tepdavausi pleiskanotas vietas kelis kart per dieną. Po keletos dienų pleiskanotos dėmės pranykdavo.

Nu kaip įdomu! Reiks ir man pabandyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2007 11 29, 07:47)

Ačiū, reiks pabandyti 4u.gif
Atsakyti
Džiaugsiuos, jei padėtų smile.gif
Atsakyti
Labutes
ziuriu nauju budu atradot kaip naikkinti zvynelius ax.gif reikes ir man pabandyti... o tai jau zliumbiu, nebegaliu net vaiko ismaudyti, bet ka darant skauda pirstus sad.gif neisivaizduoju ka ir naudoti...
Atsakyti
Merginos, gal kuri galėtumėt karts nuo karto gauti daivobet'o ir daivonex'o su kompensacija 4u.gif
Vyras dabar užsienyje dirba tai jam vaistų nekompensuoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2007 11 27, 10:41)
Mielos mamos, prašau pagalbos. Mano 7 metų vaikui įtariama galvos skalpo psoriazė. Ligos požymiai atsirado labai anksti gal kokių 2 metukų, bet tuomet gydytojai kalbėjo apie per ilgai nenueinantį "pieno šašą". Riebias pleiskanas atmirkydavom aliejumi ir kuriam laikui budavo galva švari. Kadangi pleiskanų luobas vis atsinaujindavo, ėmėm važinėti pas kvalifikuotesnius gydytojus, kurie vienareikšmiškai nepatvirtino, kad vaikui psoriazė, bet gydymui iškart paskyrė betnovate losjoną ir tepalą su siliciu (?).  Panaudojus šiuos vaistus, luobas išsilupo, o oda toj vietoj pasidarė švelniai rausva. O po savaitės ėmė vėl rastis sausų pleiskanyčių su kuriomis nežinau ką daryti. Kiek skaičiau apie psoriazės požymius ir žiurėjau nuotraukas, kažkaip suabejojau, ar mano vaikui yra ši liga. visur rašoma, kad iš pradžių atsiranda bėrimas, po kurio laiko pasidengiantis storais žvynais. pas mano vaiką nesimato jokių odos pakitimų, tik sausos pleiskanos, kurios vėliau pavirsta į  storą, sutukinėjusį kaip vaškinį luobą. Ar jūsų ligos požymiai tokie ? Labai prašau parašykit.

manau, kad tai zvyneline. man irgi taip ir pasidengia - tiesiog labai greitai atsiranda tas luobas ir isplinta visoj galvoj. nulupus ta luoba oda nera sveika, o kaip sakai rausva lyg be odeles.

dar turiu nuliudinti, kad daznai atsiradusi galvos plote isplinta ir kune unsure.gif . man irgi vaikystej prasidejo nuo galvos, o veliau jau ir visur verysad.gif
Atsakyti
Laba , cia as pirma karta rasau, tai noreciau tep susisiekti su marijampolieciais tongue.gif geriau pabrendauti pasikalbeti apie sia liga ir ieskoti sprendimu jei kas tai susisiekit su manim per mano el.pasta laukagele@one.lt . tai jai ka parasykit smile.gif butu malonu susitikt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2007 12 01, 21:38)
manau, kad tai zvyneline. man irgi taip ir pasidengia - tiesiog labai greitai atsiranda tas luobas ir isplinta visoj galvoj. nulupus ta luoba oda nera sveika, o kaip sakai rausva lyg be odeles.

dar turiu nuliudinti, kad daznai atsiradusi galvos plote  isplinta ir kune unsure.gif . man irgi vaikystej prasidejo nuo galvos, o veliau jau ir visur verysad.gif

verysad.gif Ačiū Naca, kad parašei. Vis mažiau lieka abejonių, kad pas vaiką ši liga. Nieko nelieka, tik ieškoti visokių būdų kaip ligą pažaboti ir tikėtis, kad su laiku bus nustatytos jos atsiradimo priežastys ir surasti veiksmingi vaistai.
Paskutinį kartą buvom konsultuotis pas Lapinskaitę, tai ji pasakė, kad psoriazė ne prioritetinė medicinos sritis, nuo šios ligos nemirštama, todėl ir nėra skiriama daug lėšų klinikiniams tyrimams. Aišku, nenuteikia tokia informacija optimistiškai, bet viltis miršta paskutinė rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2007 11 29, 07:47)

Labas visoms, apie toki gydimo buda ir as girdejau, Viena mociute is kaimo sake kad pabandyk su cukrumi pasigydit bet man nedaejo kad galima vandenyje ismaisyt vandenyje blush2.gif Na dabar ir as pabandysiu ax.gif Dar nupirkau A-derma krema su omega 6 kolkas patenkinta 4u.gif
Atsakyti