Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti valgyti naktį?

Paskaičiau ir bišk juokas suėmė rolleyes.gif ... Smagu, kai vaikas pats atsisako naktinių pavalgymų bigsmile.gif , bet turiu nuvilt, kad taip būna ne visuomet. Gal tiksliau ne visada iki kokio laiko tikimės, kad jau atpras keltis mažius naktimis ax.gif . Savo pavyzdžiais nesidalinsiu kol kas, nes kaip tik tam atpratinimo etape esam biggrin.gif . Vat apie draugės atvejį papasakosiu. Savo vyresnėlį maitino naktimis iki 3,5metų. Būtų gal ir ilgiau, bet išvažiavo jaunėlių dvynukų savo gimdyt rolleyes.gif . Per tas dienas kol ji buvo ligoninėj (na, užtruko ~savaitę, nes cezarį darė jai), vaikas ir atprato nuo naktinių pavalgymų bigsmile.gif . Tik kad mamytei kiti čepsiukai jau nedavė miegot naktimis doh.gif blush2.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2007 02 17, 18:24)
rolleyes.gif sadizmas???  rolleyes.gif  doh.gif  blink.gif , o pačiam miegoti 3-4 val per parą ne sadizmas? tiek pvz aš miegu pastaruosius beveik 9 mėnesius cool.gif manoji ne tik kad  nori valgyti po 4-5 kartus per naktį, bet ir eina miegot 12-1 val, keliasi 7,30 , tame tarpe valgo 4-5 kartus, diena miega sumoj 1 val (keli kartai po 10-15 min) aš nesavanaudė, bet reikia galvoti ir apie save, nes po  nestuke.gif sveikata taip nuvaryta, dabar tai išvis...ar bus nauda vaikui ir šeimai jei aš ligoninėj gulėsiu nuo išsekimo.....

bandžiau ir aš neduot....nieko neišėjo, duodu toliau, bet siaubingai bijau dėl sugadinto skranduko, dantukų, visi medikai taip gasdina , aišku aš ir pati suprantu, kad negerai tie naktiniai valgymai, bet o ką daryt? cry.gif dabar bandau į vandens kiekį dėt mažiau mišinuko miltelių, nes aš saviškę stebiu, man atrodo, kad ji prasibudinėja ne dėl alkio, nes kartais duodu mažiau mišinuko, arba silpnesnio, praeina už tą patį, bet jai svarbus tas buteliuko paėmimas rankomis, kvapas ir pan unsure.gif

šiaip- gal mūsų bėda ne valgymas naktimis, bet tai, kad valgymas naktį tėra vienintelė priemonė nuraminti vaiką doh.gif  verysad.gif nes mums jau kaip ir miego sutrikimai pripaišyti verysad.gif

man atrodo, kad pas tave čia problema ne dėl maisto. jei vaikas tik tiek temiega, jis pats yra pervargęs, ne tik mama. tokio amžiaus vaikelis turi dieną miegoti 2 kartus po 2 valandas ir naktį bent 8, nors ir su prabudimais. prabudinėjimų tikrai iki 2 m. nereikia sureikšmint. bet pas tavo vaikelį tai tikrai panašu į miego sutrikimus g.gif . o jums neprirašė kokios nors raminamos mikstūros? ar gal valerijonų arbata padėtų g.gif .

ir dar - jei vaiko nemaitini krūtimi, kodėl nepaprašai, kad kas nors tave pakeistų ir duotų pailsėt bent porą kartų per savaitę (vyras, mama)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 18 vasario 2007 - 10:02
QUOTE(Renna @ 2007 02 17, 17:45)
na na.... jūsų vaikučiui dar tik porą mėn. tokio amžiaus kūdikėlį naktį maitinti BŪTINA biggrin.gif  bet ką jūs sakytumėt jei dičkis 9 mėn. naktį valgys dažniau nei poros mėnesiu kleckiukas (5-6 kartus blink.gif )... Nieks keltis ir netingi, nes jei nesikelsi bus skandalas lotuliukas.gif o kai 9 mėn. nei vienos nakties normaliai neišmiegi, tada jau stogas mamai  gali pavažiuot... su mišinukais lengviau - ir tėtis naktį gali atsikelti ir jį padaryti, o vat MP maitinant mamai tenka visi naktiniai "malonumai" o teveliai miega sau saldziai... biggrin.gif o ryte klausia "klausyk brangioji, kaip šiandien naktį vaikas miegojo? doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif " jie net negirdi kas naktį dedas doh.gif

Mano kleckui 6men, jau nuo 4men valgo misinukus, bet tiek pat keliasi kaip valge MP tiek pat misinuka, du kartai visada nakti uzkast. Ir dar kieeek valgo. cepsi nesdustodamas. O va del teveliu tai teisybe, tik manasisi nesvarbu ar as pati maitinu, ar misinuka, nenori keltis verysad.gif atsikelia tik paduoti maziuka ir griuna i lova, kartais net neprisimena ar atsikeles buvo....O kaip pasakau gal tu nueik padaryti, tai ka tau sunku, man ryt i darba....Ai man niekas nesunku, taip ir kovojam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2007 02 16, 23:42)
aš savo klecką (jam 9 men.)  prieš naktį primaitinu labai sočiai, tai jis pamiega daugių daiugiausia  keturias valandas ir tada prasideda.... kas 2 -3 val. papulio prašo... doh.gif Jau baigiu išprotėt.... blink.gif Tai jokios sočiausios košės prieš naktį nepadeda.... doh.gif
manau, mūsų kleckiukams reikia tiesiog papulio o ne valgyti mirksiukas.gif

Tikra tiesa! As irgi bandziau maitinti- jokiu rezultatu...
QUOTE(Linokas @ 2007 02 17, 16:28)
Mano manymu, jei vaikas nori valgyt nakti - tai malonėk atsikelti ir duot valgyt, o ne kankinti ir galvoti, kaip čia atpratinus  schmoll.gif . Tai tas pats, kad suaugusiam žmogui neduoti pietų  tongue.gif Kad ir kaip noriu miego, bet netingiu nueit ir padaryt mišinuko 2-3 kartus per nakti, kiek norės, tiek ir valgys  mirksiukas.gif "Zagatovkiu" nedarau  schmoll.gif

oi oi, kokie kategoriskumai!!! vaikui dar tik pora menesiu, o jau savo pienu nemaitinat. nuo misinio jau dabar jusu vaikas ismiega ne maziau 2 val. o greit miegos dar ilgiau.
o cia kalba eina apie 8, 9, 10 menesiu vaikus, kurie keliasi kas 40 minuciu, valanda. o kartais visa nakti prasedi vaika maitindama...
QUOTE(ingalp @ 2007 02 18, 11:30)
o jums neprirašė kokios nors raminamos mikstūros? ar gal valerijonų arbata padėtų  g.gif .

mums po raminanciuju buvo bemiege naktis atsisedus. daugiau nebeduodam...
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2007 02 17, 17:45)
"klausyk brangioji, kaip šiandien naktį vaikas miegojo? doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif " jie net negirdi kas naktį dedas doh.gif

Aha, ir mum taip būna.... doh.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2007 02 17, 19:24)
nori valgyti po 4-5 kartus per naktį,  eina miegot 12-1 val, keliasi 7,30 , diena miega sumoj 1 val (keli kartai po 10-15 min) aš nesavanaudė, bet reikia galvoti ir apie save, nes po  nestuke.gif sveikata taip nuvaryta, dabar tai išvis...ar bus nauda vaikui ir šeimai jei aš ligoninėj gulėsiu nuo išsekimo.....

Pas mus lygiai tokia pati situacija... verysad.gif Prieš nėštumą buvau energinga ir stipri, bet dabar... schmoll.gif pavargstu į penktą aušktą belipant... verysad.gif Vaikiukui jau 11 mėnuo eina, o jėgos negrįžta nes kiaurąnakt matinu MP, supu, maitinu matinu maitinu.. doh.gif g.gif

Galvoju, gal jei nutrauksiu maitinimą, naktį nesibudins?? g.gif Ką mamos pasakyt galite? unsure.gif help.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.N.A.S: 20 vasario 2007 - 00:05
Pas mus dienotvarke budavo, kad 7.30val pavalgom kosytes, einam maudytis ir dar kartais kokia 10h misinuko papraso. vakar galvojau gal sotesnis maistas pries nakti pades ir kleckas nakti nesibudins, tai pirma ismaudem ir kokia 9h daviau sociai kosytes. Na nieko nepadejo.... verysad.gif Vistiek nakti porka kartu gerem misinuka...Dar kaip tik toks nelabai ramus nakti buvo, manau blogai padariau pries nakti sociai pamaitinus, gal vaikui skranduka labai apkrauna, sunku miegoti...Na nezinau.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2007 02 19, 23:41)

Galvoju, gal jei nutrauksiu maitinimą, naktį nesibudins??  g.gif Ką mamos pasakyt galite?  unsure.gif help.gif

Dar negaliu pasakyt kaip bus mano atveju dabar rolleyes.gif , vis dar keliuosi prie vaiko naktimis, tik papo jau 5 naktys neduodu. Jis jau ir nenori , bet kuičiasi kuičiasi, kuičiasi....Tiesa, keliasi jau rečiau tongue.gif . Pradžią padarė vyras, jis nuramindavo pirmas naktis nubudusį mažiuką wub.gif . Dėl to Vyresnėlius vaikus per maždaug tokį laiką visai atpratinau nuo naktinio valgymo ir labai džiaugiausi. Vis galvodavau - ir kodėl to nepadariau anksčiau rolleyes.gif biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(mamalaura @ 2007 02 13, 17:08)
Mums pavyko tai padaryti per savaite... Keltis kelissyk dar neatprato bet jau valgyt nepraso. Daviau arbatos ar silto vandenuko. Nueinam miegot 22h, keliasi pavalgyt 6 ryto. As manau, kad reikia atpratint, nes reikia ir ju skrandukui pailset.

visiskai sutinku drinks_cheers.gif
be to dygstantiems dantukams labai kenkia naktiniai pavalgymai, atsiranda taip vadinamas "buteliuko kariesas", o kai 3ju metu vaikams rauna, taiso dantukus ir visaip kitaip kankina-kam to reikia, jau geriau pakentet, kad ir menesi ir atprantint. kad kariesas neatsirastu reikia neduoti nakti nei misinuku, nei savo pieno, nei jokiu arbateliu, galima tik silto virinto vandenuko.
QUOTE(Miglužė @ 2007 02 17, 14:42)
Tai kad jie ne valgyti, o papulio nori. Be papulio nemoka užmigti ir viskas.

drinks_cheers.gif
mano vaikis dar mazas, bet jau uz 3sav zadu atpratinet nuo naktiniu valgymu. galvoju, kad prisiglaudus prie krutines ir pasiulius silto virinto vandenuko, galima maziu nuramint ir uzsimigdyt.
isivaizduoju, kad toms, kuriu maziai nei soskes neima, nei buteliuko-atprantin tampa beveik neimanoma. bet kitoms...linkiu sekmes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2007 02 20, 01:11)
Pas mus lygiai tokia pati situacija... verysad.gif Prieš nėštumą buvau energinga ir stipri, bet dabar... schmoll.gif pavargstu į penktą aušktą belipant... verysad.gif Vaikiukui jau 11 mėnuo eina, o jėgos negrįžta nes kiaurąnakt matinu MP, supu, maitinu matinu maitinu..  doh.gif  g.gif

Galvoju, gal jei nutrauksiu maitinimą, naktį nesibudins??  g.gif Ką mamos pasakyt galite?  unsure.gif help.gif

Manau, saukstai po pietu. Iki 6 menesiu atpratinti- lengva. Bet dabar kuo toliau, tuo sunkiau tai ivykdoma... Jau isivaizduoju, kas musu laukia... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2007 02 19, 23:41)
Pas mus lygiai tokia pati situacija... verysad.gif Prieš nėštumą buvau energinga ir stipri, bet dabar... schmoll.gif pavargstu į penktą aušktą belipant... verysad.gif Vaikiukui jau 11 mėnuo eina, o jėgos negrįžta nes kiaurąnakt matinu MP, supu, maitinu matinu maitinu..  doh.gif  g.gif

O nebandet pries nakti duot misinuko? Gal jis tiesiog nepasisotina? Mususkiui net misinuko dabar negana, duodu kose pries nakti, tada miega kokias 9 val thumbup.gif pabandykit ir jus mirksiukas.gif
Atsakyti
mano grazuolei greit 10men.
nuo 7men. dantukai "sumaise" visa naktini miega- keldavosi tiksliai kas 2val. , ir neuzmigdavo kol negaudavo papuko.
pries dvi sav. nutariau kad gana, nes jau taip issekom abi, kad net regejimas man sutriko. o ir siaip susisneket su niekuo negalejau doh.gif
tai va, susitariau su vyru kad jis kelsis nakti ir ramins, o as maitinsiu kas 4val.
ir pavyko! jau po dvieju naktu nbiekas nebesikelia, o mazoji ismiega 6val. be pieniuko thumbup.gif
liko 2 maitinimai pernakt
tai nusprendziau, kad tai tebuvo pripratimas, o kalta buvau as pati: kad prisiklausiau tu sneku kaip reikia vaiko nekankinti ir duoti valgyti kada tik jie nori.
dabar ir diena mazoji linksmesne tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(angeloangel @ 2007 02 21, 14:38)
O nebandet pries nakti duot misinuko? Gal jis tiesiog nepasisotina? Mususkiui net misinuko dabar negana, duodu kose pries nakti, tada miega kokias 9 val  thumbup.gif  pabandykit ir jus mirksiukas.gif

O kada kose pries nakti? As bandziau po maudyniu 9h vakare, tai man taaip neramiai miegojo, galvojau gal mazyliam sunku miegoti su pilnu skranduku?
Atsakyti