Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(dautan @ 2007 11 01, 20:06)
Prisikentėjote...O kaip dabar mergytė?

dabar mums jau metukai ir tikrai geriau. bijau aisku prisisneket, buvo pries pora dienu vel veidukas labai paraudes, bet jauciu kad nuo zuvies tauku, nes pradejau duot. as kaip galvoju tai mums labai padejo gerosios bakterijos bifolac. jau 2 men geriam po puse maiselio dabar sakiau menesi pabandysiu po visa maiseli ir bandysiu jau neduot. aisku musu valgio meniu mazas. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 02, 16:08)
O kaip viskas prasidejo ,ar dar kudykiui?

O viskas prasidejo kai mazyliui buvo 3 men. tada jam buvo pirmas dusimo priepolis< kaip po to issiaiskinom tai buvo bronchu uzdegimas! Nors istikruju kiek daktaru tiek ir nuomoniu! vie sako kad taip atsitiko todel, kad jis gime anksciau laiko, kiti sako kad tai paveldejimas! dar veliau nustate kruva akergenu, kuriu turim vengti!
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ksiusa24 @ 2007 11 02, 16:50)
O viskas prasidejo kai mazyliui buvo 3 men. tada jam buvo pirmas dusimo priepolis< kaip po to issiaiskinom tai buvo bronchu uzdegimas! Nors istikruju kiek daktaru tiek ir nuomoniu! vie sako kad taip atsitiko todel, kad jis gime anksciau laiko, kiti sako kad tai paveldejimas! dar veliau nustate kruva akergenu, kuriu turim vengti!
verysad.gif

console.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 02, 13:49)
O tau yra buve kad berimas visiskai praeina savaime be jokiu tepimu Elideliu  ar kt kremu .Maniskiui pvz kaip isbere bambytes sr pries 2men  doh.gif ,taip ir nepraeina toje vietoje ,tai ryskaiu buna tai pabala ,net visiskai nepraeina.Tas pats i zandukuose g.gif Nugaryte tai tokiais siurksciais sausais lopais irgi 3 men laikosi ,jie po maudyniu tik stipriai paryskeja..papasakok kaip tu pati atrenki nuo ko beria?Gal turi daugaiu patirties?Tiesa,kokia mesyte pirmiausia pradejai duoti?As jau noreciau nuo 7 men ivesti mesa i darzovine kosyte.

Be tepimo Elideliu yra praėję. Juo tepu tik kraštutiniu atveju, kai matau, kad dar kiek ir pradės šlapiuoti.

Pradėjau mėsytę nuo jautienos nuo 6 mėn. Esu davusi kalakutienos, kiaulienos, bet šių nemėgsta mažylis. Kaip jau rašiau - mėginau vištienos, bet daugiau nemėginsiu schmoll.gif Triušienos nedaviau.

Na, o dėl to atrinkimo - meniu toks pat kiekvieną dieną, įvedus naują produktą reakcija atsiranda trečią dieną, jei netinka. Panašiai man ir alergologė aiškino, kad 2 - 4 dieną atsiranda bėrimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2007 11 02, 22:31)
Be tepimo Elideliu yra praėję. Juo tepu tik kraštutiniu atveju, kai matau, kad dar kiek ir pradės šlapiuoti.

Pradėjau mėsytę nuo jautienos nuo 6 mėn. Esu davusi kalakutienos, kiaulienos, bet šių nemėgsta mažylis. Kaip jau rašiau - mėginau vištienos, bet daugiau nemėginsiu schmoll.gif Triušienos nedaviau.

Na, o dėl to atrinkimo - meniu toks pat kiekvieną dieną, įvedus naują produktą reakcija atsiranda trečią dieną, jei netinka. Panašiai man ir alergologė aiškino, kad 2 - 4 dieną atsiranda bėrimas doh.gif

Labas smile.gif Nepyk ,kad klausineju blush2.gif ,man bet kokia informacija svarbi,net menkiausia smulkmena.
O pagalvojau kad gal per daznai Elidel tepu,reiks pristabdyti g.gif
Maniskiui tai berimas nepraeina be jo verysad.gif
As bandysiu pradeti nuo triusienos,o kodel tu nebandei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edicike: 03 lapkričio 2007 - 10:37
QUOTE(edicike @ 2007 11 03, 10:35)
Labas smile.gif Nepyk ,kad klausineju blush2.gif ,man bet kokia informacija svarbi,net menkiausia smulkmena.
O pagalvojau kad gal per daznai Elidel tepu,reiks pristabdyti g.gif
Maniskiui tai berimas nepraeina be jo verysad.gif
As bandysiu pradeti nuo triusienos,o kodel tu nebandei?

Per 7 mėn. mes sunaudojome vieną elidelio tūtelę, gal bus lengviau įsivaizduoti, kiek mes jo naudojam. Vasarą buvo visai gerai, visai nereikėjo thumbup.gif

Pamiršau paminėti, kad naują produktą įvedinėju tik tada, kai veidukas būna švarus, kad matyčiau, jei netinka doh.gif

Nuo triušienos mane pykina, na ji man skani, bet suvalgius būna negerai. Gydytoja sakė, kad fiziologinis netoleravimas čia. Nesigilinau, tiesiog ir mažiukui jos patarta neduodu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 03 lapkričio 2007 - 11:17
QUOTE(dautan @ 2007 11 03, 12:16)
Pamiršau paminėti, kad naują produktą įvedinėju tik tada, kai veidukas būna švarus, kad matyčiau, jei netinka doh.gif

o ka daryti jei jis visai nebuna svarus verysad.gif Iseitis kokia ,nieko neduoti blink.gif
mad.gif
Ech liudna,o dar mazius serga,kazi ar Stodal nuo kosiulio negali alergizuoti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edicike: 03 lapkričio 2007 - 18:17
labas, mamytės, aš čia ne į temą, bet norėjau pasiūlyti kaunietėms mamytėms 4u.gif

turiu nestle sinlac pusę pako nepradėtos košytės (t.y. viena vidinė pakuotė nepraimta), mano panai ji nepatiko, tai tikrai nebesuvalgysim, gal sakau kas nors iš jūsų vaikučių ją valgo (žinau, kad kai kuriems alergiškiems vaikučiams netinka ir ji, bet gal vis dėl to yra, kam ji tinka), tai perleistume už kokią pieniško šokolado plytą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 03, 19:14)
o ka daryti jei jis visai nebuna svarus verysad.gif Iseitis kokia ,nieko neduoti blink.gif
mad.gif
Ech liudna,o dar mazius serga,kazi ar Stodal nuo kosiulio negali alergizuoti g.gif

taip del naujo maisto ivedimo, mums ir buvo sunku. nes buvo toks metas kai tikrai budavo pastoviai isberta, kazka naujo bandyt net bijodavau. bet kazkaip po biski po biski. kas buvo keista, kad pradejau duoti ryziu kose ir labai smarkiai isbere, galvojau gal sutapimas, bet deje taip tris kartus. o pvz dabar mes jau valgom, kazkur esu girdejusi ar skaiciusi, kad praejus 3 men ta produkta kuris atrodo alergizavo vel galima bandyt. tai va ryzius dabar valgom ir tikrai nieko. nezinau nei ka galvot, gal paprasciausiai mums netiko milupos kai yra uzpilami tik su misinuku ar vandeniu g.gif dabar verdu galintos ryziu dripsnius ir nieko. galvoju gal tuose milupos ar kitu firmu kur yra tik uzpilami, prideta dar visokio velnio verysad.gif o kas liecia vaistus tai mums Kudzyte sake galima tik tabletes baltu pavidalu ir paracetamolio zvakutes. dabar ir kosejom tai kaip sakau senovej, virtos bulves su lupyna ir mieganciai ant krutines. ir tikrai padejo 4u.gif pora vakaru ir iskart pasijaute.
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2007 11 03, 18:14)
mad.gif

Na, jei nuolat paberta, tai jei netiks naujas produktas - paūmės bėrimas doh.gif Bet žinosi, kad gal netinka.

O dėl vaistukų - alergiškiems vaikučiams nerekomenduojami jokie sirupo pavidalo vaistai, nes jų sudedamosios dalys alergizuoja doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
čia gal truputėlį ne šia tema, bet manau, kad bus įdomu. Ieškodama info apie GMP ir MP radau štai ką:
Genų inžinerijos būdu pagaminti nauji organizmai gali pradėti gaminti medžiagas, kurių anksčiau aplinkoje nebuvo. Sukurti virusams atsparūs transgeniniai augalai gali sudaryti sąlygas naujoms virusinėms ligoms atsirasti. Genetiškai modifikuotus produktus reikia vartoti atsargiai, nes daugelis jų gali sukelti alerginių reakcijų.

Genomodifikuotus organizmus kompanijų “Nestle”, “Kolinska”, “Semper”, “Friesland Nutrition”, “Gerber Valio”, “Nutricia” vaikų maiste šių metų birželį aptiko Rusijos laboratorija “Biokom”. Jos duomenimis, aštuoniuose iš keturiolikos tiriamų vaikų maistelio pavyzdžių transgeniniai komponentai sudarė nuo 50 iki 100 procentų maisto sudėties. Tai nebuvo nurodyta vaikų maisto etiketėse, nors pagal galiojančius ES reglamentus maisto produktai, kuriuose genetiškai modifikuotų organizmų aptinkama daugiau nei 0,9 proc., turi būti paženklinti.

GENETIŠKAI MODIFIKUOTI MAISTO PRODUKTAI LIETUVOS RINKOJE *

ALIEJAI
“Brolio”, Lankų”, “Sodžiaus”, “Kolumbo”, “Tėviškės”, “Augalinis aliejus”, “Dolores”, “Maxima”, “Optima linija”, “Perla”, “Karolina”, “Žemaičio”, “Aukselis”, “Saulutė”, “Omili”, “Huilor”, “Oilio”, “Vitela”, “Luccija”, “Jasmine”, “Caroli”, “Zitos sojų aliejus”.

SALDUMYNAI
Šokoladinė plytelė “Dinastija”, “Safari”, šokoladiniai vafliai “Smakdown”, saldainiai “Vkus leščiny-siurpriz”, šokoladinis kremas “Cikonella”, riešutinis tepamasis kremas “Finetti”.

MARGARINAI
“Optima linija”, “Aukselis”, “Aima”, Listte”, “Extra”, “Osrini”.

MAJONEZAI
“Sodžiaus”, “Provanso”.

* Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenys
Papildyta:
Jau buvau anksčiau rašiusi, kad mano mažiui jau geras mėnuo ant krūtinėlės atsirado sausos dėmelės, pabertas ir kakliukas. Iš pat pradžių buvo keletas nedidelių sausų lopinėlių, bet paskutiniu metu jų padaugėjo, atsirado ir ant rankytės. Kiek skaičiau, tai atrodo panašu į atopinį dermatitą (taip sakė ir keletas jūsų), bet jam tų sausų dėmių neniežti, ir nėra visiškai išbertas veidukas. Pastarosiomis dienomis, kai mažius karščiavo, jos buvo ryškiai raudonos, dabar vėl išbluko.
Eisim ateinančią savaitę pas gydytoją, ir reiks prašyt siuntimo pas alergologą. Tiesa, tepu Excipial U Lipolotio emulsija.
Kaip jūs manot, jei aš dabar pradėčiau maitinti vien tik MP (tikiuosi, užteks), ta alergija praeitų? (Kol maitinau MP, vaiko kūnelis buvo švarus. ) Ir jei padarytų tyrimus, kam mažius alergiškas, galėčiau vėl pradėdama primaitinti neduoti tų produktų. Ar manot, tai nepadės? Net nežinau, ko griebtis, taip baisiai atrodo jo krūtinėlė. (žinoma, mačius ir baisiau, bet...nesinori , kad ir mano mažiuliui taip būtų).
Atsakyti
Ai mergaitės skaičiau daug kartų jus ir nutariau parašyti-kam tiks kam ne nežinau-sūnų nuo 3 mėn buvo pradėję berti...bėrė tai smulkiais tai stambiais spuogeliais -kentėjo vargšas..Visos gydytojos vieningai sakė išaugs-aš to nelaukiau..Miegodavo naktim, gal atsikeldavo porą kartų..Alergija ir pati supratau kad nuo pieno ir kiaušinių..Bet kalcis tai reikalingas..kankinausi porą ar tris mėn..kol trenkiau visas priemones ir t.t..pradėjau iškasinėti visą literatūrą apie alergiją ir t.t ir radau Marijos treben knygą kam reikia pavadinimo "Vaistingieji augalai iš gamtos vaistinės".. visa esmė geriama arbata , kuri sudaryta iš medetkų, dilgėlių ir kraujažolė..Jinai rekomenduoja gerti tik dilgėlių arbatą nuo alergijos..Bet tas mišinys yra įvardintas kaip kraują valantis..progresas-valgom viską, neberia..Arbatą geriam , bet jau tik po vieną buteliuką..pradėjus gert arbatą..pabėrė geriant arbatą ar vieną ar dvi dienas -dabar neatsimenu..ir sloga laikėsi gal dvi savaites..Po to karto ačiū Dievui -tyliai, jokių paūmėjimų ir jei būna spuogai tai vienas arba du.. kaip jinai rašė nevalgė mažius duonos, kviečių produktų,rūgščių obuolių, nors ir naminių negalima..Juos reikia kepti..dar reikia daryuti voneles dirvinių asiūklių arba snapučių..Mums tiko..Visko daug nesurašysiu...bet bibliotekoje rasit tikrai tą knygą.. Kaip ji aiškina priežastį alergijos-kepenų veiklos sutrikimas ...Kam reikia klauskit į Až..tiesa mišinuką pakeičiau į kefyrą ir varškę...iškart..pilnai niežėti praėjo po 2 sav.tepėm Iricar ir medetkų tepalu..Įtarė tą patį AD...Sėkmės merginos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zeneta: 05 lapkričio 2007 - 16:55