QUOTE(Neringiux @ 2008 04 02, 09:06)
Mano vaika isberia po poros valandu kai suvalgo alergizuojanti produkta, tad as galiu mazdaug spresti kas sualergizavo. Bet siaip nesu girdejusi apie produktus, kurie isberia paveluotai. Cia priklauso nuo zmogaus organizmo, kiekvienas skirtingai reaguoja. Gali berti nuo kiausinio baltymo, trynys reciau alergizuoja. Mano dukryte alergiska baltymui, tai tryni duodu ir nuo jo neberia. Pabandyk ir tu duoti tik tryni, gal atseksi kam alergiskas vaikas 

aš kiek aiškinausi, tai išberia tikrai gana greit - iš karto arba po kelių valandų nuo alergizuojančio produkto pavartojimo.
tačiau yra kitos reakcijos - kaip viduriavimas, o gal iš pradžių bėrimas buvo neryškus (mums pvz berdavo ant kakliuko, kur ne iš karto ir pastebėsi), taip pat jei beria ne tiek nuo pačio produkto, o didesnio jo kiekio susikaupusio organizme, kur negali visiškai tiksliai pasakyti, po kiek laiko jis prasideda matoma reakcija.
be to, kaip pvz mums buvo, kai žarnynas suerzintas alergijos, tada reakcija sukelia ir visiskai nekalti produktai, kuriems vaikas nealergiškas, tada jau šakės - tikrai nebeatsirenki, kas prie ko. mano vaikas, pvz., tada visai atsisakydavo valgyti porą dienų... kol išsivalys organizmas.